Γ. Κυριακίδης: «Ο οικισμός φάντασμα και τα φανταστικά ευρώ φανταστικέ μου Δήμαρχε!!!»

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ
Τον Δεκέμβριο του 2014 ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Χιονίδης δήλωνε στα τοπικά ΜΜΕ, σχετικά με τον οικισμό στον Κορινό, !!!

Έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από τότε, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε, ενώ δεν έχει  υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για το τεράστιο αυτό ζήτημα που απασχολεί πάρα πολλούς συνδημότες μας.

Ρωτήθηκε ο Δήμαρχος, στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 21 Μαρτίου 2017, τι έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια σχετικά με τον οικισμό της «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ», ποιο είναι το έργο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, πόσοι μισθοδοτούνται από αυτή, από ποιο λογαριασμό και ποιο είναι το ταμειακό υπόλοιπο της Εταιρείας σήμερα.

Ο Δήμαρχος κ. Χιονίδης ή δεν κατάλαβε ή απαξίωσε να απαντήσει στις παραπάνω ερωτήσεις.

Επειδή δεν θέλω να πιστέψω ότι ο Δήμαρχος γράφει στα παλιά του τα παπούτσια το Δημοτικό Συμβούλιο και τους συνδημότες του θα θεωρήσω ότι δεν κατάλαβε τις ερωτήσεις και θα τις ξανακάνω όσο πιο απλές μπορώ.

Είναι αλήθεια κ. Δήμαρχε ότι η εταιρεία «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» που διαχειρίζεται τα σχετικά με τον οικισμό καθώς και το Διοικητικό της Συμβούλιο δεν έχουν σχεδόν κανένα αντικείμενο εργασίας εδώ και χρόνια;

Είναι αλήθεια κ. Δήμαρχε ότι χωρίς σχεδόν κανένα αντικείμενο εργασίας, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που εσείς ορίζετε, αμείβεται με περίπου 17.000 ευρώ το χρόνο (1400 ευρώ το μήνα);

Περισσότερα...

 

Φυσικό αέριο στην Κατερίνη Η «ΑΥΤΑΠΑΤΗ» ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ…

Του Ξενοφώντα Ελ. Μπαραλιάκου

Γενικά πρέπει να ομολογήσουμε ότι την προπαγάνδα την έχουν αναγάγει σε «δευτέρα φύση» στον ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάζω σε ανάρτηση της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κας Ελ. Σκούφα στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook : «Επιτέλους μετά από χρόνια αδράνειας, να δούμε φυσικό αέριο και στην Κατερίνη!» και ότι «η ενέργεια είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας της κυβέρνησης και από τους κύριους πυλώνες της νέας αναπτυξιακής πολιτικής». Στην συνέχεια αναφέρετε στο έργο του αγωγού *TAP - Trans Adriatic Pipeline - (σ.σ. αυτό που όταν ήταν να υπογραφεί η συμφωνία το 2013, ο τότε ΣΥΡΙΖΑ ήταν στα κάγκελα) προσθέτοντας ότι προχωράει με γρήγορους ρυθμούς, επεκτείνοντας το δίκτυο φυσικού αερίου σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και αυτές της Κεντρικής Μακεδονίας.  (Το πλήρες κείμενο στο fb προφίλ @Betty Skoufa).
Ξαναδιαβάζοντας την ανάρτηση στο fb, μου ήρθε αυθόρμητα η δήλωση του πρωθυπουργού μέσα στην βουλή για τις αυταπάτες των κυβερνώντων (στην προκειμένη περίπτωση για την χρησιμότητα ή όχι του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου ΤΑΡ)  και από την άλλη σκεφτόμουνα πόσο εύκολα μπορεί η αυταπάτη να μετεξελιχθεί σε εξαπάτηση των συμπολιτών μας.
Η αυταπάτη…
Η παραδοχή του πρωθυπουργού (Μάιος 2016) στην βουλή για τις αυταπάτες τις οποίες είχαν όταν ανέλαβαν την διακυβέρνηση της χώρας λίγο πολύ γνωστή σε όλους. Μια από αυτές τις αυταπάτες που είχε το κυβερνητικό επιτελείο είναι και αυτό της χρησιμότητας της συμφωνίας μεταφοράς μέσω Ελλάδας του Αζέρικου φυσικού αερίου στην Ευρώπη.
-Ιούνιος 2013 ο Αλ. Τσίπρας (αντιπολίτευση τότε, όταν ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς υπέγραφε την συμφωνία του αγωγού TAP) δηλώνει: «δεν προσφέρει (σ.σ. ο TAP) στη χώρα μας οφέλη που προπαγανδίζουν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης Σαμαρά, ενώ περιλαμβάνει σκοτεινά σημεία» και συνεχίζει «η επιλογή του TAP έχει σχέση με τη μεγαλύτερη πρόσδεση της χώρας μας στα αμερικανικά συμφέροντα, τα οποία επιδιώκουν τη μείωση της επιρροής της Ρωσίας στους ενεργειακούς διαδρόμους».

Περισσότερα...

 

ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ Προ ημερησίας ερωτήσεις για τον κόμβο Κορινού

ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ  & ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ


Με το κλείσιμο του κόμβου του Κορινού και την επισκευή της ξύλινης προβλήτας και της κεντρικής πλατείας της Παραλίας σχετίζονταν οι δυο ερωτήσεις που έθεσε προ ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, στη συνεδρίαση της 14ης Ιουνίου, ο ανεξάρτητος δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Κυριακίδης ζητώντας αντιστοίχως ενημέρωση από το δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Το ακριβές κείμενο των προ ημερησίας διάταξης ερωτήσεων είναι το ακόλουθο:

Για τον κόμβο Κορινού

«…ελλοχεύει ο κίνδυνος να υποστεί τεράστιο πλήγμα κατά την προσεχή τουριστική περίοδο η τοπική οικονομία, οι επιχειρηματίες του τουρισμού, οι εργαζόμενοι που βρίσκουν δουλειά τους θερινούς μήνες και είναι κάτι που δεν θα το επιτρέψουμε ως Δήμος…».
Τα παραπάνω δηλώσατε κ. Δήμαρχε στα τοπικά ΜΜΕ πριν από λίγες μέρες και αμέσως μετά – πριν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – έκλεισε η είσοδος του κόμβου από την Θεσ/νίκη προς τον Κορινό με τις γνωστές συνέπειες και επιπτώσεις και επίκειται και το ολικό κλείσιμο του κόμβου από ώρα σε ώρα.
Τι πρόκειται να γίνει κ. Δήμαρχε από τον Δήμο, για να αντιμετωπισθεί η απειλή του ολικού αποκλεισμού του Κορινού, με δεδομένη την πιο πάνω δήλωσή σας και με ποιον τρόπο σκοπεύετε να την υλοποιήσετε;
Έχετε ενημερώσει εγγράφως την εταιρεία και το Υπουργείο για τις οδυνηρές επιπτώσεις που θα έχει το κλείσιμο του κόμβου στον οικισμό;
Υπάρχει περίπτωση να ανασταλούν οι εργασίες την επίμαχη χρονική περίοδο της τουριστικής αιχμής με απόφαση της εταιρείας ή του Υπουργείου ή κάθε άλλου αρμόδιου φορέα;

Περισσότερα...

 

Κατά προτεραιότητα αποσπάσεις συζύγων εκπαιδευτικών

ΝΑΟΥΜ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ:

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ - ΜΟΝΙΜΟΥ Ή ΣΥΝΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

 

Τη σχολική χρονιά που 2016-2017 εργάζονται στην Π.Ε 14.917 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί σε σύνολο 81.192 με βάση τα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας. Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που κατά μέσο όρο έχουν περισσότερα από 3 χρόνια εργασίας (36 μήνες). Είναι εκπαιδευτικοί που κάθε σχολικό έτος αλλάζουν τόπο διαμονής, χώρο εργασίας και σε κάποιες περιπτώσεις και διαφορετικό διδακτικό αντικείμενο.
Μέχρι και φέτος υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων που ο/η σύζυγός τους εκπαιδευτικός αποσπάται στην περιοχή εργασίας τους κατά προτεραιότητα. Αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι (μη εκπαιδευτικοί) είναι πολίτες που υποχρεούνται να αλλάζουν τόπο εργασίας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ορθά αποσπώνται κατά προτεραιότητα οι σύζυγοι κοντά τους.
Αυτό όμως δεν συμβαίνει στην περίπτωση που στη θέση του δημοσίου υπαλλήλου είναι αναπληρωτής εκπαιδευτικός. Δηλαδή, όταν υπάρχει ένα ζευγάρι εκπαιδευτικών, ενός μόνιμου δημόσιου υπάλληλου και ενός αναπληρωτή εκπαιδευτικού, δεν δικαιούται ο μόνιμος να αποσπαστεί κατά προτεραιότητα στο τόπο εργασίας του συζύγου του αναπληρωτή εκπαιδευτικού.

Περισσότερα...

 

Οι καθυστερήσεις στο ΕΣΠΑ τρικλοποδιά στην ανάπτυξη !

*Του Ξενοφώντα Ελ. Μπαραλιάκου

Το Φεβρουάριο του 2016 (πριν 16 μήνες δηλαδή) προκηρύχτηκε ο πρώτος κύκλος της νέας προγραμματικής περιόδου με τέσσερα προγράμματα  ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ 2014-2020,  από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία που αφορούσαν ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Στόχος των προγραμμάτων είναι η συμβολή στην αύξηση της πραγματικής απασχόλησης, στην στήριξη όσων έχουν πληγεί από την κρίση, στις καινοτόμες αλλαγές που εισάγονται στο επίπεδο της διευκόλυνσης των ενδιαφερόμενων και της διαφάνειας στις διαδικασίες υποβολής και αξιολόγησης.
Σε αυτή την προγραμματική περίοδο δίνεται και ιδιαίτερη μέριμνα στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ώστε να μειωθεί το φαινόμενο του brain drain (την αποδημία μορφωμένων Ελλήνων στο εξωτερικό) που εξελίσσεται σε σύγχρονη μάστιγα των νέων επιστημόνων  μας .
Η συμμετοχή στα προγράμματα ήταν πραγματικά μεγάλη. Υποβλήθηκαν χιλιάδες επιχειρηματικά σχέδια, πράγμα άκρως ενθαρρυντικό αφού μαρτυρά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, τη δίψα του Έλληνα για επέκταση ή βελτίωση των δραστηριοτήτων του και τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών σχεδίων.
16 μήνες μετά την προκήρυξη των παραπάνω προγραμμάτων οι δυνητικά υποψήφιοι για ένταξη σε ένα από τα παραπάνω προγράμματα ΕΣΠΑ δεν γνωρίζουν αν έχουν εγκριθεί ή αν έχουν απορριφθεί. Η μέχρι τώρα εμπειρία μας έχει δείξει ότι απαιτούνταν 3 με 4 μήνες ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων από τους αξιολογητές και να ανακοινωθούν επίσημα τα αποτελέσματα των εντάξεων στα προγράμματα.

Περισσότερα...

 

«Ούτε τα αυτονόητα πλέον δεν κάνουν»

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ:

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Το ξεχαρβάλωμα του δήμου μας καλά κρατεί. Ούτε τα αυτονόητα πλέον δεν μπορούν να κάνουν και μας λένε και ψέματα από πάνω. Ταυτόχρονα η απαξίωση όσων δεν συμφωνούν μαζί τους έχει πάρει μορφή καταιγίδας. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο 23/5/2017 ο κος δήμαρχος μας είπε πως το νερό στον Πλαταμώνα κόπηκε λόγω συντήρησης του δικτύου, ενώ όλοι γνωρίζουν πως το έκοψε η ΔΕΗ λόγω απλήρωτων λογαριασμών.

Στη συνέχεια με περισσή απρέπεια και προκλητικότητα διέκοψε τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου ΠΟΛΙΣ- που σκοπό του έχει την προστασία των δημοτικών εκτάσεων - τα οποία παραβρέθηκαν προκειμένου να ενημερώσουν το δημοτικό συμβούλιο για το θέμα των δημοτικών εκτάσεων αλλά και της πρόσφατης δίκης για την επίδικη έκταση των 4.250 στρεμμάτων. Δυστυχώς όμως διεκόπησαν κακήν κακώς από τον κ. Δημόπουλο όταν έκαναν λόγο για πλαστά πορίσματα, κάτι το οποίο ο ΙΔΙΟΣ ο δήμαρχος είχε υπονοήσει ευθέως σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.

Περισσότερα...

 

Διεθνής διάκριση για το συνθέτη – διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης Χαρ. Ναβροζίδη

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ – ΠΑΦΟΣ 2017»


Τις πύλες της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος 2017….. ανοίγει ο συμπολίτης μας συνθέτης - διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης Χαράλαμπος Ναβροζίδης, έργα του οποίου διακρίθηκαν σε διαγωνισμό σύνθεσης του Διεθνούς Συνδέσμου Κέντρων Μουσικής Πληροφόρησης (IAMIC).
Πρόκειται για μία σημαντική διάκριση – αναγνώριση του έργου του συμπολίτη μας, καθώς οι συνθέσεις του με γενικό τίτλο: “Fairy Tale Couples” ξεχώρισαν μεταξύ εκατοντάδων που διαγωνίστηκαν. Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η φετινή έκδοση του Ευρωπαϊκού Φόρουμ γα τη Μουσική συνάδει με το Ετήσιο Συνέδριο της IAMIC, του Διεθνούς Συνδέσμου Κέντρων Μουσικής Πληροφόρησης και θα εξετάσει τρόπους, με τους οποίους, πρωτοβουλίες της  κοινωνίας των πολιτών εμπλέκονται στον τομέα της «μουσικής και πολιτιστικής διπλωματίας».
Ειδικότερα, θα επικεντρωθεί στον τρόπο με τον οποίο μουσική και πολιτιστική διπλωματία συνδέουν Ηπείρους – Γεφυρώνοντας Πολιτισμούς.
Η εκδήλωση, στην οποία θα παρουσιαστούν (10 Ιουνίου) και οι συνθέσεις του συμπολίτη μας, διοργανώνεται από κοινού από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Μουσικής (EMC) και (IAMIC) και φιλοξενείται από την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017, το τριήμερο 09-11 Ιουνίου, στην Παλιά Ηλεκτρική Πάφου.

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...