ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΑΡΧΙΣΕ  3 ΜΑΙΟΥ  Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ 2ης ΔΟΣΗΣ ΣΕ 5.705 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 144

pliromi_stous-agrotesΆρχισε την περασμένη Πέμπτη 3 Μαΐου, μετά την ολοκλήρωση των διοικητικών ελέγχων από την Διαχειριστική Αρχή, η πληρωμή της 2ης Δόσης συνολικά 5.705 δικαιούχων αγροτών καπνοπαραγωγών όλης της χώρας του Mέτρου 144, με ποσό πληρωμής 10.099.371,59 ευρώ.  Τα ποσά πληρωμής ήταν διαθέσιμα για ανάληψη από τους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών από την  Παρασκευή 4 Μαΐου. Η ενημέρωση των δικαιούχων για τα ποσά πληρωμής τους ήταν  δυνατή από το  απόγευμα της Παρασκευής 4 Μαΐου από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως αναφέρθηκε σε σχετική ανακοίνωση. Υπενθυμίζεται πως η δεύτερη δόση πληρωμής στους δικαιούχους καπνοπαραγωγούς μας δεν ξεπερνάει επ ουδενί τα 3.000 Ευρώ ανά δικαιούχο καπνοπαραγωγό....

Έστω κι έτσι επεισοδιακά θα λέγαμε, και παραμονές εκλογών είναι καλοδεχούμενη από τους καπνοπαραγωγούς μας,  η διαδικασία που άρχισε και ελπίζω να συνεχιστεί απρόσκοπτα. Τέλος, θα έπρεπε η συντεταγμένη και υπεύθυνη πολιτεία να έχει αυτήν την περίεργη συνέπεια στις πληρωμές της και σε  μη προεκλογικές περιόδους!

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΤΕΙΝΟΥΝ  ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ  ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΟΙ...ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ  ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ!!

aktinidia222cmykΞεχειμωνιάσαμε σύμφωνα με το ημερολόγιο, αλλά οικονομικά τουλάχιστον οι αγρότες-παραγωγοί των ακτινιδίων της περιοχής μας βρίσκονται σε βαρύ και ασήκωτο χειμώνα, αφού στην πλειοψηφία τους παραμένουν απλήρωτοι από το σύνολο των ποικίλων εμπόρων που τους πήραν τα ακτινίδια και τους είχαν υποσχεθεί πως μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και στην συνέχεια τέλη Φλεβάρη, θα τους δίνονταν ακόμη μια δόση, ίσως και εξόφληση για τα προϊόντα που παρέδωσαν.

Το αβέβαιο και επισφαλές οικονομικό τοπίο αποδεικνύει περίτρανα για πολλοστή φορά, πως δυστυχώς το προϊόν αυτό παραμένει έρμαιο στα χέρια των εμπόρων, ακόμη κι αν συνεκτιμήσουμε πως η οικονομική κρίση και η άτυπη στάση πληρωμών που βιώνουμε συμπαρασύρει σε εξελίξεις ντόμινο και το πάλαι ποτέ υγιές εμπόριο που λυμαίνεται την αγορά των ακτινιδίων.

Εδώ είμαστε και καταγράφουμε την κατάσταση που διαμορφώνεται, αλλά δεν πρέπει επ ουδενία να εφαρμόσουμε τη λύση “κρύβουμε τα σκουπίδια του σπιτιού μας,  κάτω από το χαλί”, γιατί θα είμαστε συνυπεύθυνοι σε ότι ακολουθεί. Και ο νοών νοείτω!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

«ΚΛΗΡΩΝΕΙ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το επόμενο χρονικό διάστημα θεωρείται πολύ κρίσιμο για τους ακτινιδιοπαραγωγούς της περιοχής μας, καθώς λήγει το περιθώριο που έδωσαν σ αυτούς οι έμποροι ( τέλη Ιανουαρίου), με τους οποίους προτίμησαν ή επέλεξαν να συνεργαστούν και θα φανεί κατά πόσο είναι φερέγγυοι ή αξιόπιστοι. Με λίγα λόγια θα φανούν κατά πόσο οι επιταγές που τους έδωσαν παίρνοντας τα ακτινίδιά τους και δίνοντάς τους μικρές προκαταβολές, έχουν αντίκρισμα και μακάρι να μην χρειαστεί να υποβληθούν σε διαδικασίες τέτοιες που θα ζητούν τα χρήματά τους δια της δικαστικής οδού. Η χρονιά στην εμπορία των ακτινιδίων είναι πολύ δύσκολη, το ρευστό εκλείπει στην αγορά και όλοι εύχονται να ηχήσουν το λιγότερο δυνατόν τα κανόνια. Από την άλλη υπάρχει και η περίπτωση της ΕΑΣ Πιερίας που επωμίζεται ένα πραγματικά τεράστιο βάρος, έχοντας συγκεντρώσει περισσότερους από 6.000 τόνους την ιδιόρρυθμη και δύσκολη αυτή σαιζόν και από την οποία εξαρτώνται πολλοί αγρότες της περιοχής μας, περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά. Εν κατακλείδι, θα λέγαμε πως όλοι  ευχόμαστε να υπάρχει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα και για τις δυο πλευρές!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ

ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΑΣ!!!

Με μεγάλη, αναίτια και αδικαιολόγητη καθυστέρηση οι δικαιούχοι αγρότες μας πληρώνονται τις επιδοτήσεις τους(την ενιαία ενίσχυση για το 2011)και πιο συγκεκριμένα την προκαταβολή του μισού ποσού αυτών των χρημάτων που δικαιούνται. Χρήματα που τα περιμένανε από την Τρίτη 25 Οκτωβρίου και που το ανίκανο και μπαχαλώδες κράτος μας δεν μπορούσε να συγκεντρώσει,(1,1 δις Ευρώ για τους αγρότες όλης της χώρας), όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης. Οι συνολικά 12.500 δικαιούχοι αγρότες στην Πιερία πήραν ή παίρνουν την προκαταβολή των Κοινοτικών επιδοτήσεων και υποθέτω ότι ήδη αυτά τα χρήματα έχουν επενδυθεί στις πολλές υποχρεώσεις που εκκρεμούσαν ή και θα πάνε στην αγορά της περιοχής μας, αν δεν προλάβουν να πάνε στα χαράτσια των ειδικών εισφορών. Επειδή, οι γιορτές των Χριστουγέννων δεν είναι καθόλου μακριά και σε ένα μήνα από σήμερα θα πρέπει ο ρημαδομηχανισμός του ρημαδοκράτους μας να ξοφλήσει τους αγρότες θέλω να πιστεύω πως δεν θα επαναληφθεί αυτό το φαιδρό σήριαλ. Ο νέος τεχνοκράτης πρωθυπουργός μας να ενημερωθεί και να παρέμβει ανάλογα!

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

 

ΔΩΣΤΕ  ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΟΠΩΣ ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΑΤΕ!

Η πιο μεγάλη ώρα για τον αγροτικό  πληθυσμό έχει φτάσει. Για δεύτερη συνεχή χρονιά θα πληρωθούν οι προκαταβολές της ενιαίας ενίσχυσης στους δικαιούχους αγρότες-παραγωγούς μέσα στον μήνα, με πιο πιθανές ημερομηνίες, τις ημέρες μετά τις 25 του μήνα, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται από πουθενά.

Υπενθυμίζεται  ότι το 2010 η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης δόθηκε στις 29 Οκτωβρίου, ενώ το συνολικό ποσό είχε εξοφληθεί μέσα στο Δεκέμβριο του 2010. Απομένει λοιπόν λιγότερο από μία εβδομάδα και θέλω να πιστεύω πως θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των αγροτών μας τα χρήματα που δικαιούνται και που δεν δίνονται από Εθνικούς πόρους, κανονικά την ερχόμενη εβδομάδα.

Σ αυτήν την κατεύθυνση θα ήταν καλό, σωστό και επιβεβλημένο να πιέσουν και οι θεσμοθετημένοι εκπρόσωποί μας(βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, Επιμελητήρια κλπ.)για να μπορέσει να κινηθεί και η αγορά της περιοχής μας!

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

 

Ιδού πρόταση για τους αγρότες της Πιερίας
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ «ΜΑΥΡΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ»
ΑΠ’ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΥΦΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΖΙΑΤΖΙΟΥ
Ιδού πρόταση για τους αγρότες της Πιερίας
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ «ΜΑΥΡΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ»
ΑΠ’ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΥΦΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΖΙΑΤΖΙΟΥ
Πολύ ενδιαφέρουσα όσο και χρήσιμη αποδείχτηκε η ημερίδα που διοργανώθηκε στο πρώην Δημαρχείο της Κονταριώτισσας, από την ομάδα της κ. Ελευθερίας Τζιάτζιου το βράδυ της Παρασκευής 14 Οκτωβρίου και αφορούσε την καλλιέργεια της τρούφας στην περιοχή. Παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής Δήμαρχος Δίου Ολύμπου Γ. Φαρμάκης, οι Αντιδήμαρχοι Πέτρ. Κιάφας, Μαρ. Τσιμήτρη  και Σοφ. Νούλα, ο περιφερειακός Σύμβουλος της ΠΕ Πιερίας Δημήτρης Τσιμήτρης, ο Πρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης Στέργ. Φαρμάκης, εκπρόσωπος του Βουλευτή της ΝΔ Κ. Κουκοδήμου, αλλά και αρκετοί ενδιαφερόμενοι που έσπευσαν να πληροφορηθούν για την άγνωστη αυτή καλλιέργεια.
Η κ. Τζιάτζιου με την βοήθεια διαφανειών παρουσίασε στοιχεία για την καλλιέργεια της τρούφας, την οποία οι ειδικοί αποκαλούν «μαύρα διαμάντια της κουζίνας», με πολύ μεγάλη προσφορά στην υγεία. Η τιμή της φτάνει τα 3000 Ευρώ το κιλό, ενώ υπάρχουν 6 εμπορεύσιμα είδη. Αναφερόμενη στις δαπάνες και στο κόστος καλλιέργειας τόνισε ότι φτάνει στα 1600 Ευρώ/στρέμμα. Τον λόγο πήραν και οι συνεργάτες της κ. Τζιάτζιου, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήματα, απορίες και τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων. Είναι απολύτως σίγουρο πως αυτή η πρωτοβουλία της Ελευθερίας Τζιάτζιου μπορεί και πρέπει να έχει συνέχεια, μιας και η προοπτική της περιέχει τα στοιχεία εκείνα που δίνουν αισιοδοξία για το μέλλον!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΜΗΝ ΒΙΑΣΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΤΕ  ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ ΣΑΣ!

 

Στην τελική ευθεία μπήκε η διαδικασία για την έναρξη της κοπής ακτινιδίων και στην περιοχή της Πιερίας. Καθημερινά οι αρμόδιοι γεωπόνοι της Διεύθυνσης Γεωργίας Πιερίας βρίσκονται στα περιβόλια και πραγματοποιούν σακχαρομετρήσεις, ενώ από φέτος την έναρξη κοπής ακτινιδίων θα ανακοινώσει όχι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά η οικεία υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι του ιδιωτικού εμπορίου βρίσκονται ήδη στα περιβόλια της περιοχής μας και κάποιοι από αυτούς δίνουν και προκαταβολές των 500 Ευρώ για να “κλείσουν” τις ποσότητες που επιθυμούν να εμπορευθούν. Και μέσα σε όλα αυτά, παρεμβατικό ρόλο που διαμορφώνει τις τιμές, παίζει φέτος η ΕΑΣ Πιερίας η οποία είναι αποφασισμένη να συγκεντρώσει ακτινίδια για λογαριασμό των παραγωγών-μελών της, καλώντας τους να το δηλώσουν αυτό στις εγκαταστάσεις της. Οι ακτινιδιοπαραγωγοί θα πρέπει να προσέξουν και να μην βιαστούν να κόψουν, αλλά και να κόψουν μόνον αν πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις!

 

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14 Φεβρουάριος 2018, 13.26
---lr------ Τα κινητά τηλέφωνα συμπληρώνουν το πάζλ της πολύκροτης υπόθεσης για την Ειρήνη Λαγούδη. Οι τελευταίες νύχτες και η άγνωστη εξομολόγηση της...
14 Φεβρουάριος 2018, 13.25
-l-r-----------pics-vid Με ελληνικές σημαίες στα χέρια κάτοικοι της Θεσσαλονίκης ζητούν από τον Γιάννη Μπουτάρη να παραιτηθεί. Οργή για τις τελευταίες δηλώσεις που...
14 Φεβρουάριος 2018, 13.23
2018-02-14-11-24-51 Καιρός - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ - Έρχεται σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους - Πού...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ