ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΝΑ «ΤΡΕΞΕΤΕ» ΑΜΕΣΑ ΤΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ!!

Μέσα στο φθινόπωρο του 2013 θα είναι έτοιμο για προκήρυξη το πρόγραμμα «Νέοι Αγρότες», προκειμένου να δεχτεί κι άλλους υποψηφίους, σύμφωνα με σχετική πληροφόρηση που υπάρχει από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Υπολογίζεται ότι 5000-6000 δικαιούχοι νέοι αγρότες σε όλην την χώρα θα μπορέσουν να ενταχθούν στη δράση αυτή, με Πριμ πρώτης εγκατάστασης κατά μέσο όρο στα 17.000 Ευρώ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόγραμμα θα έχει περίπου τις ίδιες προϋποθέσεις με το  προηγούμενο πρόγραμμα των Νέων Γεωργών της περιόδου 2007-2013 και στόχος είναι να υλοποιηθεί με μετακίνηση κονδυλίων κατά το 2014 και 2015. Ελπίζω και πιστεύω το αρμόδιο για το θέμα Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να μπορέσει να «τρέξει» το πρόγραμμα αυτό με ρυθμούς αστραπής, αφού ούτως ή άλλως έχουμε μείνει πολύ πίσω και η ύπαιθρος αναστενάζει και βογκάει για το θέμα αυτό, που μόνον επικοινωνιακά έχει αντιμετωπιστεί από την επίσημη πολιτεία μέχρι σήμερα!

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΦΟΛΙΟΣ: «ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΑΠΟ

 ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ….»

Ξεκίνησαν οι αγοραπωλησίες καπνού φετινής εσοδείας σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, χωρίς μέχρι ώρας να υπάρχουν στοιχεία για τις τιμές πώλησης – αγοράς. Όπως δήλωσε στο διαδικτυακό paseges.gr το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, και συντοπίτης μας, Διονύσης Φόλιος: «οι παραγωγοί καπνών, ποικιλίας Κατερίνης τηρούν προς το παρόν στάση αναμονής έναντι των αγοραστών, ελπίζοντας σε καλές τιμές».

 Εν τω μεταξύ μειωμένα έσοδα και κέρδη προ φόρων, καθώς και ζημιές μετά την πρόβλεψη για τους φόρους, κατέγραψε το 2012 η ελληνική βιομηχανία επεξεργασίας καπνού και παραγωγής φύλλων καπνού, που προμηθεύει με τα προϊόντα της τις διεθνείς εταιρείες παραγωγής τσιγάρων. Οι πιέσεις των διεθνών εταιρειών καπνού για συμπίεση των τιμών διάθεσης των ελληνικών καπνών, σε συνδυασμό με τη στενότητα κεφαλαίων και το υψηλό κόστος χρηματοδότησης, έπληξαν τα οικονομικά μεγέθη των ελληνικών επιχειρήσεων του τομέα, οι οποίες αντιμετωπίζουν και κατά το τρέχον έτος παρόμοιες συνθήκες, με συνέπεια να επικρατεί αβεβαιότητα για την επίτευξη βελτιωμένων επιδόσεων συνολικά στη διάρκεια του 2013. Ο βιομηχανικός τομέας της επεξεργασίας καπνού και παραγωγής φύλλων καπνού εμφάνισε το 2012, σε σύγκριση με το 2011, μειωμένα 21% κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (40,2 εκατ. ευρώ), ίσα προς το 18,2% των συνολικών εσόδων του (21% το 2011), σε συνθήκες πτώσης των εσόδων του κατά 9% και συμπίεσης του μεικτού περιθωρίου κέρδους του (23,4% το 2012, από 24,5% το 2011).

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

(ΜΕΤΡΟ 112) ΑΠΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Διευκρινιστική εγκύκλιο εξέδωσε το  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με στόχο την επιτάχυνση και απλοποίηση της διαδικασίας πληρωμής της 2ης ή και 3ης δόσης της ενίσχυσης των Νέων Γεωργών του Μέτρου 112 του ΠΑΑ 2007-2013. Στην εγκύκλιο αναφέρονται λεπτομέρειες για τους διοικητικούς ελέγχους που πρέπει να γίνονται και τονίζεται ότι ο έλεγχος θα ολοκληρώνεται μετά την υποβολή όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών (επαρκούς επαγγελματικής ικανότητας, αδειοδότησης κτηνοτροφικής εγκατάστασης κτλ). Νέοι γεωργοί που εντάσσονται στη δράση 1.1 «Βιολογική Γεωργία» του Μέτρου 214 του ΠΑΑ 2007-2013, αναλαμβάνουν την ειδική δέσμευση να θέσουν σε αγρανάπαυση το σύνολο της έκτασης των αγροτεμαχίων υποχρεωτικά μια φορά την περίοδο προσαρμογής. Επίσης Νέοι Γεωργοί της πρώτης περιόδου του Μέτρου, απόφοιτοι του Επαγγελματικού Λυκείου ή και της Επαγγελματικής Σχολής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης ή της Γαλακτοκομικής Επαγγελματικής Σχολής Ιωαννίνων, πληρούν το δεσμευτικό στόχο του Επιχειρηματικού Σχεδίου, της απόκτησης ή συμπλήρωσης επαρκούς επαγγελματικής ικανότητας, εφόσον η εκπαίδευσή τους είναι ανάλογης κατεύθυνσης με την κατεύθυνση της εκμετάλλευσής τους και δεν είναι υπόχρεοι κατάρτισης από τον «ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ», εφόσον αποφοιτήσουν μέχρι το έτος 2013…

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΞΑΝΑ ΜΑΝΑ ΑΝΕΞΟΔΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΣΑΥΤΑΡΗ

 ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΠΕΝΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Έμπρακτη στήριξη στους Νέους Αγρότες μέσω των Κοινοτικών προγραμμάτων αλλά και του συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ) υποσχέθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάσης Τσαυτάρης, στο νέο προεδρείο της αγροτοσυνδικαλιστικής οργάνωσης, η οποία κλείνει φέτος 20 χρόνια ζωής. Ο κ. Τσαυτάρης επεσήμανε ότι για το Υπουργείο, αποτελεί βασική προτεραιότητα η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού στον πρωτογενή τομέα, διότι τα τελευταία χρόνια μόλις το 6% των αγροτών πανευρωπαϊκά είναι ηλικίας κάτω των 35 ετών ενώ τόνισε πως περίπου 6.000 νέοι έκαναν αιτήσεις για τη Γεωργία. Επανέλαβε πως η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική  προβλέπει την υποχρεωτική ενίσχυση προς τους νέους αγρότες, έως το ύψος του 2% του συνόλου των ενισχύσεων της χώρας, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν 25% πρόσθετες συμπληρωματικές πληρωμές σε αγρότες, κάτω των 40 ετών για τα πρώτα 25 εκτάριά τους. Πρόκειται για ελληνικές προτάσεις, που υιοθετήθηκαν στο τελικό κείμενο της συμφωνίας για τη νέα ΚΑΠ. Εκ μέρους της ΠΕΝΑ συμμετείχαν ο Πρόεδρός της Θόδωρος Βασιλόπουλος, ο αντιπρόεδρος Νίκος Παυλονάσιος, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΝΑ Στέλιος Βογιατζής και ο ταμίας Λεωνίδας Αρνίδης….

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ ΚΑΙ ΑΚΡΙΔΕΣ «ΤΡΩΝΕ»

ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Μόνον αυτό δεν είχε η καπνοκαλλιέργεια στο νομό μας, τώρα μας «χτύπησε» μια νέα πληγή. Ο λόγος για το πράσινο σκουλήκι και τις ακρίδες που έκαναν την εμφάνισή τους σε ημιορεινές περιοχές της καπνοπαραγωγικής Πιερίας, στην Παλαιόστανη και το Μοσχοπόταμο αντίστοιχα, όπου οι έμπειροι καπνοκαλλιεργητές Πρόεδροι των Ομάδων Καπνού του Αγροτικού Καπνικού Συνεταιρισμού Πιερίας Διονύσης Παππάς και Ορεινών Πιερίων Νίκος Δάγκας, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και ανέδειξαν το ζήτημα ζητώντας από όλους τους  φορείς να αναλάβουν σχετικές πρωτοβουλίες. Την στιγμή που η καπνοκαλλιέργεια αποτελεί μια εξαιρετικά καλή και θετική πρόταση που αποδίδει σίγουρο και εξασφαλισμένο εισόδημα, θέλω να πιστεύω πως ο ΕΛΓΑ θα σκύψει με την δέουσα στοργή και σοβαρότητα πάνω από τις πληγείσες περιοχές. Στην κρίσιμη καμπή της περιόδου αιχμής της συλλογής του καπνού καλείται η επίσημη πολιτεία να στηρίξει ενεργά και ουσιαστικά τους πληγέντες καπνοπαραγωγούς αυτών των περιοχών!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΝΗ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 3η ΔΟΣΗ ΜΕΤΡΟΥ 144 ΤΩΝ 5.596 ΠΙΕΡΙΕΩΝ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Από τις αρχές Ιουνίου, πρόκειται να ξεκινήσει τελικά η υποβολή των σχετικών δηλώσεων για τους καπνοπαραγωγούς της Πιερίας και όλης της χώρας, του Μέτρου 144 (το γνωστό εννιαχίλιαρο), όπως αποκλειστικά πληροφορήθηκα από τον Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ και συντοπίτη μας Αλέκο Οφίδη, σε σχετική ενημέρωση που είχα πρόσφατα.

Οπότε το χρονοδιάγραμμα είναι μέσα στο όριο στο οποίο είχα ανακοινώσει-δημοσιοποιήσει τις προηγούμενες κιόλας ημέρες.

Δηλαδή, θα ξεκινήσει η υποβολή των δηλώσεων για τους συνολικά 5.596 δικαιούχους καπνοπαραγωγούς στο νομό Πιερίας στις αρχές Ιουνίου και στα τέλη του 2013(τέλη Οκτωβρίου με παραμονές των γιορτών των Χριστουγέννων) θα πληρωθούν το συνολικό ποσό των 5.000.000 Ευρώ, όπως μετέδωσα έγκυρα τις προηγούμενες ημέρες με ότι αυτό συνεπάγεται. Οπότε υποθέτω ότι τις επόμενες κιόλας ημέρες θα υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις-ενέργειες από την πλευρά του αρμόδιου για το θέμα φορέα, του ΟΠΕΚΕΠΕ….

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

 

 

ΑΓΡΟΤΕΣ  ΠΙΕΡΙΑΣ - ΗΜΑΘΙΑΣ ΥΠΟΒΑΛΤΕ

ΟΣΔΕ 2013, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΓΕΣ

(ΚΑΤΕΡΙΝΗ: ΕΑΣ Πιερίας, Χατζόγλου 48)

(ΒΕΡΟΙΑ: Πραξιτέλους 2& Θεσ/νίκης)

Καλούνται από την προσεχή Δευτέρα 29 Απριλίου,  οι Αγρότες (Γεωργοί, Κτηνοτρόφοι) του Νομού Πιερίας: Κάτοχοι Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης και  Ενταγμένοι στα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα, (Εξισωτικής Αποζημίωσης, Βιολογικής γεωργίας, Βιολογικής κτηνοτροφίας,     Μείωση νιτρορύπανσης γεωργικής εκμετάλλευσης) και κάτοχοι αγροτικών εκμεταλλεύσεων-Εκτροφών να προσέρχονται στα γραφεία της ΠΑΣΕΓΕΣ στην οδό Χατζόγλου 48, στην Κατερίνη, στο κτίριο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πιερίας, ή για την Βόρεια Πιερία στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αιγινίου και  για τη Νότια Πιερία στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καρίτσας για: την Υποβολή της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης ΟΣΔΕ 2013, Υποβολή Δήλωσης Καλλιέργειας /Εκτροφής ΕΛΓΑ Έτους 2013. Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και  καθορισμό ραντεβού:  23510-46858  και 23510-26234 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: pas_kat@otenet.gr. Επίσης στην Ημαθία να προσέρχονται οι δικαιούχοι αγρότες στην οδό Πραξιτέλους 2 & Θεσσαλονίκης (Έναντι super market ΓΑΛΑΞΙΑ), στην Βέροια, να επικοινωνούν στα τηλέφωνα:  23310-76488 και 23310-76478 και e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΕΣ ΤΡΕΛΛΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ, ΔΙΟΞΙΝΕΣ ΧΟΙΡΩΝ,

ΓΡΙΠΗ ΠΤΗΝΩΝ, ΑΛΟΓΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ. ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ;

Από την σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών, τις γνωστές τρελές αγελάδες, τις διοξίνες στα χοιρινά, την τρομώδη νόσο των προβάτων,  την ανύπαρκτη γρίπη των πτηνών, τώρα μας δίνουν αφειδώς το αλογίσιο τους κρέας. Οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι που κόπτονται για την δημόσια υγεία και για την ασφάλεια των τροφίμων τους, έχουν βάλει το χέρι τους σε όλα τα τετράποδα και δίποδα ζώα τα οποία αποτελούν κύριο συστατικό στην διατροφή μας.

Αυτοί που τάχαμου ενδιαφέρονται για το καλό μας, για την προοπτική ύπαρξής μας, για το μέλλον της φυλής μας.

Σαφέστατα όμως και φταίμε κι εμείς οι ίδιοι, αφού τόσα χρόνια δεν μπορέσαμε-ή δεν θελήσαμε, αφού μας βόλευε η κατάσταση αυτή,- να είμαστε αυτάρκεις σε κτηνοτροφικά και ζωικής προέλευσης προϊόντα και ξοδεύαμε-και συνεχίζουμε να ξοδεύουμε δηλαδή,- έναν σκασμό χρήματα για να τα εισαγάγουμε και να τα καταναλώσουμε.

Είναι περισσότερο από σίγουρο πως τα διατροφικά σκάνδαλα που μας έρχονται από την Ευρώπη και από αλλού, θα συνεχίσουν και θα ενταθούν οι ρυθμοί τους, καταστόντας μας απροστάτευτους ως καταναλωτές από τους αδερφούς μας τους Ευρωπαίους. Ένας ακόμη πολύ σοβαρός λόγος να επιμένουμε, δια ροπάλου στις αγορές μας, σε ντόπια εκτρεφόμενα και παραγόμενα κτηνοτροφικά προϊόντα!

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
03 Μάιος 2018, 09.55
-46-----Έγινε ελάχιστα αισθητός από τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα τα...
03 Μάιος 2018, 09.53
-------17Ποιοι κινδυνεύουν να πάρουν δίπλωμα στα 20 έτη Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την οδήγηση, αλλά και τις ποινές για τυχόν εμπλοκή του 17χρονου σε...
03 Μάιος 2018, 09.51
--------48---- Η σορός του εντοπίστηκε σε υπαίθριο χώρο απέναντι από το ΟΑΚΑ Νεκρός εντοπίστηκε ο Μάριος Καλομοίρης, που αγνοείτο από τις 30 Απριλίου. Ο 48χρονος...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ