ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΕΣ ΤΡΕΛΛΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ, ΔΙΟΞΙΝΕΣ ΧΟΙΡΩΝ,

ΓΡΙΠΗ ΠΤΗΝΩΝ, ΑΛΟΓΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ. ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ;

Από την σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών, τις γνωστές τρελές αγελάδες, τις διοξίνες στα χοιρινά, την τρομώδη νόσο των προβάτων,  την ανύπαρκτη γρίπη των πτηνών, τώρα μας δίνουν αφειδώς το αλογίσιο τους κρέας. Οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι που κόπτονται για την δημόσια υγεία και για την ασφάλεια των τροφίμων τους, έχουν βάλει το χέρι τους σε όλα τα τετράποδα και δίποδα ζώα τα οποία αποτελούν κύριο συστατικό στην διατροφή μας.

Αυτοί που τάχαμου ενδιαφέρονται για το καλό μας, για την προοπτική ύπαρξής μας, για το μέλλον της φυλής μας.

Σαφέστατα όμως και φταίμε κι εμείς οι ίδιοι, αφού τόσα χρόνια δεν μπορέσαμε-ή δεν θελήσαμε, αφού μας βόλευε η κατάσταση αυτή,- να είμαστε αυτάρκεις σε κτηνοτροφικά και ζωικής προέλευσης προϊόντα και ξοδεύαμε-και συνεχίζουμε να ξοδεύουμε δηλαδή,- έναν σκασμό χρήματα για να τα εισαγάγουμε και να τα καταναλώσουμε.

Είναι περισσότερο από σίγουρο πως τα διατροφικά σκάνδαλα που μας έρχονται από την Ευρώπη και από αλλού, θα συνεχίσουν και θα ενταθούν οι ρυθμοί τους, καταστόντας μας απροστάτευτους ως καταναλωτές από τους αδερφούς μας τους Ευρωπαίους. Ένας ακόμη πολύ σοβαρός λόγος να επιμένουμε, δια ροπάλου στις αγορές μας, σε ντόπια εκτρεφόμενα και παραγόμενα κτηνοτροφικά προϊόντα!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

ΙΔΟΥ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ «ΠΕΤΑΜΕ» 3 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΚΡΕΑΤΑ!!!

Δραματική είναι η μείωση της αυτάρκειας της χώρας μας σε κρέας τα τελευταία χρόνια, ενώ οι κτηνοτρόφοι μας καλούνται να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές των ζωοτροφών. Όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής της Αγροτικής Οικονομίας του ΑΠΘ Γιώργος Κιτσοπανίδης, στο 4ο Συνέδριο Τεχνολογίας Ζωικής Παραγωγής, στα κοτόπουλα από 100% που ήταν το 1980, η αυτάρκεια μειώθηκε στο 74%, στο μοσχαρίσιο κρέας από 52% στο 34%, στο χοιρινό από 95% στο 37%, αντίστοιχα. Η αυτάρκεια στο αγελαδινό γάλα σήμερα ανέρχεται στο 70%. Σήμερα όλοι οι τομείς της κτηνοτροφίας είναι ελλειμματικοί, επισήμαναν οι ερευνητές, αφού εισάγουμε κτηνοτροφικά προϊόντα αξίας 3 δις ευρώ περίπου. Το έλλειμμα στο εμπορικό αγροτικό ισοζύγιο το 2010 ήταν 1,898 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα οποία το έλλειμμα σε ζώντα ζώα, κρέατα και γαλακτοκομικά προϊόντα ήταν 1,563 δις ευρώ. Συμπερασματικά, η ζωική παραγωγή είναι ο τομέας ο οποίος μπορεί να δώσει μια ώθηση  στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας. Η Ελλάδα μπορεί να ξαναγίνει χώρα με αυτάρκεια στον πρωτογενή τομέα με την παραγωγή εγχώριων ζωοτροφών και την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας. Όπως κατέληξαν οι ερευνητές του συνεδρίου, είναι προτιμότερη η επιδότηση της καλλιέργειας ψυχανθών για παραγωγή χονδροειδών και συμπυκνωμένων ζωοτροφών, αντί της αγρανάπαυσης της γης…

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΛΕΙΨΟΥΝ ΤΑ 36 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ;

Με αφορμή την πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών μας για το 2012 και την εξόφληση που θα γίνει πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, θα πρέπει να αναλογισθούμε πως τα 36 περίπου εκατ. Ευρώ που δικαιούνται οι περίπου 12.000 αγρότες στην Πιερία, είναι ένα δελεαστικό νούμερο που δίνει ώθηση και ανάπτυξη στην αγορά της περιοχής μας και πως από την μεθεπόμενη χρονιά όταν αυτό θα διαφοροποιηθεί προς τα κάτω θα καταλάβουμε όλοι την διαφορά.

Έστω και σε δυο δόσεις όπως δίνονται σήμερα τα χρήματα αυτά των αγροτικών επιδοτήσεων, δηλ. από 18 εκατ. Ευρώ, Οκτώβριο και Δεκέμβριο αντίστοιχα, μπορούν και γίνονται εμπορικές συναλλαγές και αγορές που βοηθούν, χωρίς αμφιβολία, την τοπική αγορά που χαροπαλεύει. Με την δραστική περικοπή μισθών και συντάξεων, τον περιορισμό αυτών των επιδοτήσεων είναι απορίας άξιον τι τοπίο θα μπορέσει να υπάρξει στην αγορά και κατά πόσο θα μπορέσει στοιχειωδώς να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του ο αγρότης. Καλή η κριτική που ασκείται απέναντι στην ΕΕ αλλά αυτά τα χρήματα δίνανε ώθηση και στηρίζανε τον αγροτικό κόσμο που τα έχει απόλυτη ανάγκη!

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

 

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 18 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΕ 12.000 ΠΙΕΡΙΕΙΣ

ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Άρχισε από την περασμένη Πέμπτη 25 Οκτωβρίου από τα υποκαταστήματα της ΑΤΕ, η πληρωμή του μισού ποσού της ενιαίας ενίσχυσης για το 2012 που δικαιούνται οι 670.000 αγρότες μας  ανά την επικράτεια, όπως ακριβώς είχε ανακοινώσει πως θα συμβεί η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στους περίπου 12.000 δικαιούχους αγρότες της Πιερίας δίνονται ή θα δοθούν αυτές τις ημέρες το συνολικό ποσό των 17.958.779 εκατ. Ευρώ και ειδικότερα ανά κατάστημα: τη μερίδα του λέοντος φυσικά έχει η ΑΤΕ Κατερίνης  με το ποσό των 13.000.000 Ευρώ, η ΑΤΕ Αιγινίου το ποσό των 2.728.779 Ευρώ, η ΑΤΕ Κολινδρού το ποσό του 1.600.000 Ευρώ και η ΑΤΕ Λιτοχώρου το ποσό των  630.000 Ευρώ.

Φαίνεται τελικά πως φέτος δεν είχαμε επανάληψη της περσινής χρονιάς όπου η διαδικασία πληρωμής των προκαταβολών είχε γίνει με πολυήμερη καθυστέρηση και ευτυχώς υπάρχει φυσιολογική κατάληξη που μάλλον πρέπει να ικανοποιεί τους αγρότες μας!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΑΠΟ ΤΙΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ

Η ΚΟΠΗ ΤΩΝ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Σύμφωνα με σχετική απόφαση της Δ/νσης Γεωργίας Πιερίας από την προπερασμένη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου επιτρέπεται η συγκομιδή και συσκευασία ακτινιδίων για την εμπορική περίοδο 2012-2013, αρκεί βέβαια τα ακτινίδια που κόβονται να έχουν ζάχαρα πάνω από 6,2 BRIX ή μέση περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία 15%, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην σχετική απόφαση.

Ήδη το εμπόριο βρίσκεται επί ποδός πολέμου και κλείνει περιβόλια από παραγωγούς που επιθυμεί να αγοράσει τα προϊόντα τους. Η ποιότητα των ακτινιδίων φέτος είναι πολύ καλή, ενώ οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως οι τιμές που δίνει το εμπόριο είναι κατάτι αυξημένες από την περσινή χρονιά. Το επόμενο χρονικό διάστημα όλα απομένει να επιβεβαιωθούν από την πράξη και φυσικά συστήνονται όχι αποσπασματικές κινήσεις από τους ακτινιδιοπαραγωγούς μας!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΕΡΓΟ

ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ;

22222Με εντολή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης εξασφαλίζεται ποσό ύψους 2,8 εκατ. ευρώ στον ΟΠΕΚΕΠΕ για την υλοποίηση του προγράμματος ΟΣΔΕ για το έτος 2012. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, εγκρίνεται η δέσμευση πίστωσης ύψους 2.800.000 ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του Προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οικονομικού έτους 2012 για την «επιχορήγηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, βάσει της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών για την υλοποίηση του προγράμματος ΟΣΔΕ έτους 2012». Τελικά φαίνεται ότι αν και καλοκαίρι, καύσωνες και υπερβολική ζέστη δεν πτοούν τους ανθρώπους που διαφεντεύουν τις τύχες του αγροτικού κόσμου. Βέβαια περιμένουν οι αγρότες μας και περιμένουν όλοι μας να δούμε τα έμπρακτα και ουσιαστικά δείγματα γραφής τους στο να λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις που να σπρώχνουν την Ελληνική γεωργία μας που δεν διανύει και τις καλύτερες ημέρες της!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Ο ΕΛΓΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Με «γεμάτα» ταμεία και έτοιμος να πληρώσει στην ώρα του τις αποζημιώσεις για τη μαγιάτικη χαλαζόπτωση, που έπληξε σχεδόν όλη την κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, δηλώνει ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θόδωρος  Σαρρής. Στα πλαίσια, μάλιστα, της πρόσφατης συνέντευξης τύπου μίλησε ο ίδιος για τον προγραμματισμό των πληρωμών αποζημιώσεων. Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των αποζημιώσεων παραγωγών που υπέστησαν ζημιές το 2011, με την καταβολή από τον ΕΛΓΑ συνολικού ποσού ύψους 7,5 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά τα προγράμματα ΠΣΕΑ μέχρι το τέλος του έτους θα δοθούν άλλα 55 εκατ. Ευρώ. Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ ανέφερε σχετικά με το θέμα των απλήρωτων εισφορών από τους παραγωγούς πως «οι αγρότες που οφείλουν εισφορά θα αποζημιωθούν για τη χαλαζόπτωση, αρκεί να πληρώσουν την εισφορά του 2012, η εισφορά του 2011 δεν είναι απαραίτητο να καταβληθεί αν και τους το ζητάμε γιατί έτσι είναι το σωστό». Τέλος, διαβεβαίωσε ότι οι πληρωμές των αποζημιώσεων για την εν λόγω χαλαζόπτωση θα γίνουν σε διάστημα τριών μηνών μετά την ολοκλήρωση της εκτίμησης των ζημιών. Κρατήστε αυτήν την δήλωση-εξαγγελία, δέσμευση του Προέδρου του ΕΛΓΑ και θα την χρειαστείτε σίγουρα και σύντομα!

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14 Φεβρουάριος 2018, 13.26
---lr------ Τα κινητά τηλέφωνα συμπληρώνουν το πάζλ της πολύκροτης υπόθεσης για την Ειρήνη Λαγούδη. Οι τελευταίες νύχτες και η άγνωστη εξομολόγηση της...
14 Φεβρουάριος 2018, 13.25
-l-r-----------pics-vid Με ελληνικές σημαίες στα χέρια κάτοικοι της Θεσσαλονίκης ζητούν από τον Γιάννη Μπουτάρη να παραιτηθεί. Οργή για τις τελευταίες δηλώσεις που...
14 Φεβρουάριος 2018, 13.23
2018-02-14-11-24-51 Καιρός - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ - Έρχεται σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους - Πού...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ