ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ

 ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΓΡΟΤΗ Ή ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟ

Σε  περίπου 2 μήνες και κάτι, έχουμε Ευρωεκλογές και φυσικά οι κατ επάγγελμα αγρότες και κτηνοτρόφο και δεν θα έχουν την ευκαιρία να διαθέτουν κανέναν εκπρόσωπό τους, αφού τα κόμματα του συστήματος θα επιλέξουν τον αρεστό τους(συνήθως δικηγόρο, ιατρό, ελεύθερο επαγγελματία κλπ), σύμφωνα με την κομματική του προσφορά, την αναγνωρισιμότητά του στην ύπαιθρο ή στην περιφέρεια, όπως γινόταν όλες τις προηγούμενες φορές.

Ο άνθρωπος που πονάει το επάγγελμά του, που «ματώνει» γι αυτό, που βιώνει την σκληρή καθημερινότητά του, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής που προέρχεται από τα σπλάχνα του αγροτικού πληθυσμού εκλείπει και είναι πολύ κρίμα, για πολλοστή φορά, να μην έχει αυτήν την ευκαιρία να διεκδικήσει την ψήφο μας.

 Το κέντρο λήψης πολιτικών αποφάσεων δεν είναι η Αθήνα, είναι οι Βρυξέλλες και είναι η ώρα η Ελλάδα να εκλέξει έναν τουλάχιστον άνθρωπο, που να εκπροσωπεί τον αγρότη και τον πολύπαθο Έλληνα κτηνοτρόφο.

Μην απεμπολήσετε και αυτήν την φορά αυτό το δικαίωμα, φίλοι αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Μην ανεχτείτε τον όποιο φυτευτό τάχαμου αγρότη γιατί είμαστε συνυπεύθυνοι σ αυτό που συντελείται για τον κλάδο αυτό που θα βγάλει τον τόπο από την κρίση!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ

Με αφορμή την πρόσφατη ελαφριά χιονόπτωση που είχαμε  στην περιοχή μας, αλλά και σε αρκετά σημεία του Ελλαδικού χώρου, θα πρέπει να γίνει σαφές πως πρέπει να πέσει χιόνι και πρέπει να προκληθεί παγετός κάποιες τον αριθμό ημέρες, καθώς το φυτικό βασίλειο έχει αυτές τις απαιτήσεις για να αναπτυχθεί όπως πρέπει.

Όχι τόσο για το γραφικό ή το όμορφο της υπόθεσης του χιονιού, αλλά για να μπορέσουμε να δούμε τις φετινές παραγωγές στην φυτική καλλιέργεια να αναπτύσσονται όπως πρέπει και για να μην ξαναέχουμε το φαινόμενο της ακαρπίας που συνδέεται με την μη ύπαρξη παγετού ή χιονιά.

Το ξεκαθαρίζουμε και το τονίζουμε λοιπόν, πως ναι θέλουμε χιόνι, ναι χρειαζόμαστε τον παγετό για να έχουμε μια φυσιολογική και ποιοτικά παραγωγική χρονιά στον πρωτογενή τομέα, γνωρίζοντας σαφέστατα πως υπάρχουν συνάνθρωποι μας που δεν έχουν την δυνατότητα ή δεν μπορούν να ζεσταθούν αφού η πολιτεία επιμένει και βρίσκεται στον κόσμο της όσον αφορά την τιμή του πανάκριβου πετρελαίου θέρμανσης!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΤΟ ΟΣΔΕ ΓΙΑ ΤΟ 2014 ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ

Α.Κ.Σ. ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Αναφορικά με το θέμα του ΟΣΔΕ και το «ποιος» ή «ποιοι» θα  πρέπει να το αναλάβουν το έργο αυτό στην Πιερία για το 2014,  θεωρώ ότι είναι περισσότερο από αυτονόητο και σωστό να ανατεθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στις οργανωμένες Ομάδες Παραγωγών Καπνού, ή στους Αγροτικούς Καπνικούς Συνεταιρισμούς, λειτουργούντες Αγροτικούς Συνεταιρισμούς που διαθέτουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία της διαδικασίας αυτής.

Τα κριτήρια βεβαίως θα πρέπει να είναι πολύ αυστηρά και θα πρέπει να υπάρχουν οι διασφαλίσεις εκείνες που να έχουν την βεβαιότητα οι αγρότες πως δεν θα θέσουν σε κίνδυνο την διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για το ΟΣΔΕ τους, τα επόμενα χρόνια και μέχρι το 2020.

Απεύχομαι κάτι διαφορετικό να συμβεί και εκτιμώ ότι θα πράξουν το αυτονόητο οι αρμόδιοι και θα αναθέσουν το έργο του ΟΣΔΕ σε αυτούς τους θεσμοθετημένους φορείς της περιοχής μας!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΜΑΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΡΠΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΛΗΞΕ ΦΕΤΟΣ;

Τελικά εκείνη η Επιτροπή που συνεστήθη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τον περασμένο Απρίλιο, η οποία θα εξερευνούσε τα αίτια της ακαρπίας που πλήττει ευρύτερα το φάσμα της αγροτικής μας παραγωγής δεν μπορούμε να πληροφορηθούμε το που κατέληξε και τι απεφάνθη. Σχεδόν όλες οι παραγωγές και καλλιέργειες φέτος στην περιοχή μας, αλλά και σε πολλά ακόμη σημεία του Ελλαδικού χώρου, παρουσιάζουν αισθητή μείωση που οφείλεται σ αυτό το φαινόμενο ύπαρξης της ακαρπίας η οποία ως γνωστόν δεν καλύπτεται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ.

Πολιτική βούληση δεν διαφαίνεται πως υπάρχει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και οι αγρότες μας που κατέβαλλαν τις αυξημένες εισφορές στον ΕΛΓΑ εκτιμούν ότι θα υπήρχε μια αξιοπρεπή και αποτελεσματική αντιμετώπιση σ αυτό τους το πρόβλημα. Γιατί καλά είναι να λένε πως υπάρχει ένα καλό ταμείο στον ΕΛΓΑ, αλλά εκτός από τους καλούς δείκτες υπάρχουν και οι άνθρωποι που βλέπουν την γη να ανοίγει κάτω από τα πόδια τους, με τις πληγές που δημιούργησε η ακαρπία!

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ 3ης ΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 144(ΕΝΝΙΑΧΙΛΙΑΡΟ) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση με την οποία καλούνται όσοι δικαιούχοι του Μέτρου 144 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης  2007 – 2013 δεν υπέβαλαν αίτηση κατά την περίοδο υποβολής από τις 12/6/2013 μέχρι  29/7/2013 να υποβάλλουν ηλεκτρονικά και έντυπα αίτηση πληρωμής για τη γ΄ δόση της οικονομικής ενίσχυσης που προκύπτει από την ένταξή τους στο μέτρο.  Η αίτηση θα υποβάλλεται αποκλειστικά μέχρι 29/11/2013 στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις http://tobacco.opekepe.gr και  www.opekepe.gr. Μετά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής του, ο δικαιούχος θα πρέπει να την εκτυπώσει μέσα από το σύστημα και στη συνέχεια να την υπογράψει με θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής του. Εξουσιοδοτήσεις για την υπογραφή από τρίτο πρόσωπο δεν γίνονται δεκτές. Οι υπογεγραμμένες και θεωρημένες για το γνήσιο της υπογραφής αιτήσεις θα πρέπει να σταλθούν, το αργότερο μέχρι και τις 13/12/2013 στη διεύθυνση: «Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ – Ανταγωνιστικότητα, Μονάδα Β2, Λεωφ. Αθηνών 54-56, 10441 Αθήνα».

ΧΡΗΣΙΜΗ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΙΑ

 ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ

Πολύ καλή η ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, στην Π.Ε. Πιερίας με θέμα την πολλά υποσχόμενη και ανερχόμενη καλλιέργεια της ελιάς, αν και το πρόγραμμα ήταν πολύ «φορτωμένο» και δεν ξέρω κατά πόσο μπόρεσαν να το παρακολουθήσουν οι ελαιοκαλλιεργητές της περιοχής που έσπευσαν στον 4ο όροφο της παλιάς Νομαρχίας.

 6 συνολικά εισηγήσεις με αντίστοιχους εισηγητές ενημέρωσαν τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς ελιάς για θέματα όπως εγκατάσταση ελαιώνα, επιλογή κατάλληλων ποικιλιών, κλάδεμα, συστήματα διαχείρισης, λίπανση και άρδευση ελαιώνα, ολοκληρωμένη φυτοπροστασία ελιάς, μετασυλλεκτικοί χειρισμοί, διαχείριση αποβλήτων και ποιότητα ελαιολάδου.

Προηγήθηκαν παρόμοιες ημερίδες στις Περιφερειακές Ενότητες των Σερρών και της Χαλκιδικής όπου επίσης η ελιά έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Θέλω να πιστεύω πως την επόμενη φορά μπορεί να διοργανωθεί ημερίδα με λιγότερους ομιλητές για να μπορέσουν οι παραγωγοί να συγκρατήσουν τις νέες τεχνολογίες και τις νέες μεθόδους που αφορούν την καλλιέργεια αυτή που διαρκώς και επεκτείνεται στην Πιερία…

ΑΠΟ ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΓΙΑ  ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΓΙΑ  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Το αργότερο εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Δεκέμβρη  θα γίνει η προκήρυξη του καινούριου προγράμματος Νέων Αγροτών, από το οποίο θα ωφεληθούν 6.000 αγρότες, δεσμεύτηκε ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων Δημήτρης Ιατρίδης, κατά την συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό Μάξιμο Χαρακόπουλο.Ο αναπληρωτής υπουργός ζήτησε την απλοποίηση διαδικασιών για το πριμ πρώτης εγκατάστασης των νέων αγροτών και υπογράμμισε την ανάγκη να προκηρύσσεται κάθε χρόνο πρόγραμμα νέων αγροτών, προκειμένου να ανανεωθεί ηλικιακά το αγροτικό δυναμικό της χώρας. Γι’ αυτό το λόγο επεσήμανε την ανάγκη δέσμευσης σημαντικών πόρων στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 ώστε να είναι δυνατή η ετήσια προκήρυξη του συγκεκριμένου προγράμματος. Κατεύθυνση στην οποία δεσμεύτηκε να εργαστεί και ο Ειδικός Γραμματέας. Όπως ενημέρωσε τον Αναπληρωτή Υπουργό, ο κ. Ιατρίδης, η προκήρυξη του καινούριου προγράμματος νέων αγροτών, μετά και την αναθεώρηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, θα γίνει το αργότερο εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Δεκεμβρίου και θα ωφεληθούν τουλάχιστον 6.000 αγρότες. Το πριμ πρώτης εγκατάστασης διαφοροποιείται αναλόγως της περιοχής (ορεινή, μειονεκτική, πεδινή) και του είδους της εκμετάλλευσης (ζωική, φυτική, μικτή παραγωγή). Με βάση αυτά τα κριτήρια το πριμ μπορεί να ανέρχεται έως και 20.000 ευρώ. Από Σεπτέμβριο πήγαμε Νοέμβριο και τώρα παραπέμπουν για Δεκέμβριο οι κυβερνώντες. Έστω και τότε θέλω να πιστεύω ότι θα το «τρέξουν» το πρόγραμμα!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ

ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΜΑΣ!

Δεν είναι και πολύ καλά τα μηνύματα που έρχονται για τους κτηνοτρόφους που παράγουν αιγοπρόβειο γάλα αφού ήδη στην κατ εξοχήν κτηνοτροφική περιοχή της Ηπείρου κλείνουν μονάδες με σταβλισμένες εκτροφές αιγοπροβάτων. Οι υπάρχουσες Ομάδες Παραγωγών των κτηνοτρόφων, αλλά και οι κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί θα πρέπει να συνενώσουν τις δυνάμεις τους με διάφορους φορείς που ασχολούνται με την έρευνα για να μπορέσουν έτσι να παραμείνουν στον χώρο. Το ζητούμενο είναι να υπάρξει μια καινοτομία στην παραγωγή αυτών των ποιοτικών Ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων. Η πολιτεία θα πρέπει να σταθεί αρωγός σ αυτήν τους την προσπάθεια καθώς τα τελικά παραγόμενα προϊόντα του κλάδου διακρίνονται για την ποιότητά τους. Προφανώς οι κτηνοτρόφοι μέσα σ αυτόν τον κυκεώνα των εξελίξεων και της οικονομικής κρίσης υποχρεούνται να προχωρήσουν μόνοι τους χωρίς την έμπρακτη στήριξη που θα έπρεπε να τους παράσχει η επίσημη πολιτεία!

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΣΤΙΣ

ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΩΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 112.000 ΕΥΡΩΟ Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος υπέγραψε Απόφαση για την επέκταση της εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος επιτήρησης των απωλειών στις αποικίες των μελισσών στη χώρα μας την περίοδο 2013 -2014. Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 112.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ποσοστό 70%.  
Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι: 1. Η καταγραφή των ποσοστών απωλειών στις αποικίες των μελισσών.
2. Η διερεύνηση στοχευμένων βιολογικών παραγόντων που συμβάλλουν στο φαινόμενο των απωλειών στις αποικίες των μελισσών.
3. Η αποτύπωση της υγειονομικής κατάστασης των μελισσοσμηνών στα ελληνικά μελισσοκομεία.
4. Η συλλογή αξιόπιστων και επικαιροποιημένων στατιστικών και επιδημιολογικών στοιχειών. Ο κ. Χαρακόπουλος σε δήλωσή του τόνισε: «Για δεύτερη συνεχή χρονιά εφαρμόζουμε ένα καινοτόμο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα επιτήρησης των απωλειών στις αποικίες των μελισσών με σκοπό να συμβάλλουμε στην πρόληψη και βελτίωση της υγείας τους. Εργαζόμαστε προκειμένου η ελληνική μελισσοκομία και τα ποιοτικά της προϊόντα να στηρίζονται σε μια υγιή παραγωγική βάση».

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η  ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

 ΤΗΣ  ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 2013 ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ;

Την διαβεβαίωση στην στήλη και τον υπογράφοντα έδωσε ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ και συντοπίτης μας Αλέκος Οφίδης όσον αφορά την ημερομηνία πληρωμής της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης του 2013 που ενδιαφέρει αμεσότατα όλους τους αγρότες που συντεταγμένα το προηγούμενο διάστημα υπέβαλλαν τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ τους.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ οι προσπάθειες που γίνονται από τους αρμοδίους κατατείνουν ούτως ώστε μέχρι το τέλος Οκτωβρίου αυτό να καταστεί δυνατόν και να μπορέσουν να πληρωθούν τα μισά χρήματα που δικαιούνται οι αγρότες όλης της χώρας και ανέρχονται στο ποσό του 1,1 δις Ευρώ περίπου.

Θέλω να πιστεύω ότι οι προσπάθειες θα αποδώσουν καρπούς και μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα μπορέσουν να εισπράξουν τις προκαταβολές τους οι δικαιούχοι αγρότες και κτηνοτρόφοι όλης της χώρας!!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΕ: ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ, ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 2013

Οι αγρότες όλης της χώρας περιμένουν με πολύ πολύ υπομονή,  από ώρα σε ώρα,  να πληροφορηθούν για το «πότε ακριβώς» θα πληρωθούν το υπόλοιπο οφειλόμενο σε αυτούς ποσό της επιστροφής του αγροτικού πετρελαίου.

 Περιμένουν επίσης να πληρωθούν το υπόλοιπο της εξισωτικής αποζημίωσης, που τους υποσχέθηκαν πως θα γίνει τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη.

 Και στην συνέχεια μέσα στον Οκτώβρη, μετά τις 20 του μηνός,  περιμένουν να εισπράξουν την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης για το 2013, που επίσης τους υποσχεθήκαν οι κυβερνητικοί παράγοντες και υπεύθυνοι της πολιτικής ηγεσίας.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι περιμένουν γενικώς κ.κ. Βουλευτές και λοιποί εκλεγμένοι άρχοντες εκπρόσωποί τους, για να πράξετε το αυτονόητο.

Δεν μπορούν να κάνουν άλλωστε και τίποτε περισσότερο.

Θερμή παράκληση: Μην τους εμπαίξετε, μην τους αγνοείτε!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ  2013

Η μεγάλη αγωνία των αγροτών όλης της χώρας αυτήν την στιγμή, είναι αν τελικά θα καταβληθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις(η ενιαία ενίσχυση) του 2013 στην ώρα τους, δηλ. κάπου στα τέλη του ερχόμενου μήνα, αφού ολοκληρωθεί απόλυτα η επεξεργασία των υποβληθεισών αιτήσεων του ΟΣΔΕ από την αρμόδια υπηρεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ. Δεν ενδιαφέρει τους αγρότες και κτηνοτρόφους μας ουδόλως να πληροφορηθούν για το τι νεότερο υπάρχει στην αναθεωρημένη ΚΑΠ της νέας περιόδου 2014-2020, αλλά καίγονται να λάβουν την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης του 2013 στην ώρα που τους έχουν πει. Βλέπετε η εξαθλίωση που έχουν υποστεί τα αγροτικά νοικοκυριά από τα επανωτά χαράτσια, φόρους  και τιμολόγια πληρωμής είναι περισσότερο από αισθητή.

Έκκληση λοιπόν στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στην πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να κάνουν το αυτονόητο: να πληρώσουν την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης το συντομότερο δυνατόν γρήγορα για να μπορέσουν και οι αγρότες να τα βγάλουν πέρα!

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
03 Μάιος 2018, 09.55
-46-----Έγινε ελάχιστα αισθητός από τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα τα...
03 Μάιος 2018, 09.53
-------17Ποιοι κινδυνεύουν να πάρουν δίπλωμα στα 20 έτη Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την οδήγηση, αλλά και τις ποινές για τυχόν εμπλοκή του 17χρονου σε...
03 Μάιος 2018, 09.51
--------48---- Η σορός του εντοπίστηκε σε υπαίθριο χώρο απέναντι από το ΟΑΚΑ Νεκρός εντοπίστηκε ο Μάριος Καλομοίρης, που αγνοείτο από τις 30 Απριλίου. Ο 48χρονος...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ