ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΗ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ 2014

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και πληροφορίες σήμερα Τρίτη 11 Νοεμβρίου θα είναι διαθέσιμα, στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών όλης της χώρας,  τα χρήματα που αντιστοιχούν στην  προκαταβολή του 50% της ενιαίας ενίσχυσης για το 2014. Οι σχετικές διαδικασίες από πλευράς ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν δρομολογηθεί, ενώ από την πλευρά της Τράπεζας Πειραιώς παρέχεται η διαβεβαίωση πως όχι μόνο δεν υπάρχει κανένα θέμα ρευστότητας αλλά αντίθετα η Επιτροπή Πιστώσεων της τράπεζας έχει λάβει σχετική μέριμνα ώστε ποσό ύψους άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ που αντιστοιχεί στην προκαταβολή να είναι διαθέσιμο από τις 17 Αυγούστου. Αν και βέβαια δεν έγινε δα ή και δεν θα γίνει κάτι το συγκλονιστικό, αφού στο παρελθόν η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης των δικαιούχων αγροτών είχε πληρωθεί και στις 26 Οκτωβρίου, δεν δικαιολογούνται πανηγυρισμοί για κάτι που είναι αυτονόητο και έπρεπε ήδη να έχει γίνει από την πλευρά της πολιτείας. Ολιγοήμερη αναμονή λοιπόν φίλες και φίλοι δικαιούχοι αγρότες και κτηνοτρόφοι και  από σήμερα Τρίτη 11 Νοέμβρη θα μπορέσετε να πληρωθείτε την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσής σας!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΔΥΝΑΤΑ Η ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Μια πολύ συγκροτημένη και σοβαρή πρωτοβουλία βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 4 χρόνια στην Πιερία.

Αφορά την Ομάδα Παραγωγών Ελαιολάδου που είναι ενταγμένοι στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση και στο τιμόνι αυτής βρίσκεται σήμερα ο Βασίλης  Γκριμούλας. Οι παραγωγοί αυτής της Ομάδας συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 9 Οκτωβρίου στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, όπου τους υποδέχτηκε  ο συνεργάτης της Αντιπεριφερειάρχου Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου, Δημήτρης Ρουκάς που από την πρώτη στιγμή έχουν αγκαλιάσει το εγχείρημα αυτό και το υποστηρίζουν θεωρώντας την τεράστια προοπτική που έχει η καλλιέργεια της ελιάς για το νομό μας.

Θέμα της σύσκεψης η ενημέρωση των μελών για την πορεία της ομάδας, το εμπορικό όνομα του τελικού παραγόμενου  προϊόντος που θα καθιερωθεί και θα κατοχυρωθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης δια μέσου νομικού που του το ανέθεσαν  καθώς και άλλα διαδικαστικά και τεχνοκρατικά που αφορούν την οργάνωση αυτή.

 Σημειωτέον στην Ομάδα Παραγωγών Ελαιολάδου  μέλη της αποτελούν γνωστοί, έμπειροι και καταξιωμένοι γεωτεχνικοί της περιοχής μας, αλλά και ελαιοκαλλιεργητές που ξεπερνούν τους 300 τον αριθμό, ενώ τα επόμενα βήματά τους είναι απολύτως προσεγμένα και συγκεκριμένα…

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΚΟΠΗΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΜΗΝ ΚΟΒΕΤΕ ΑΓΟΥΡΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ!

Επειδή μπήκαμε στην τελική ευθεία για να αρχίσει η κοπή των ακτινιδίων το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και όλοι περιμένουμε να δοθεί το πράσινο φως από το αρμόδιο για το θέμα υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, να τονίσω ότι θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι ακτινιδιοπαργωγοί, αλλά και έμποροι ακτινιδίων, να πειθαρχήσουν στα δεδομένα που απαιτούνται και αφορούν τα 6,2  BRIX, δηλαδή τον ικανοποιητικό βαθμό των σακχάρων ούτως ώστε να μην δώσουμε την ευκαιρία σε αγορές του εξωτερικού να συκοφαντήσουν αρνητικά την χώρα μας ότι εξάγει άγουρα ακτινίδια στις χώρες αυτές, πολύ περισσότερο δε φέτος που έχουμε ένα ακόμη πονοκέφαλο στην όλη υπόθεση που ακούει στο όνομα Ρωσικό εμπάργκο.

Να σεβαστούν λοιπόν όλοι οι εμπλεκόμενοι τις δυσκολίες που υπάρχουν φέτος στην διαδικασία της εμπορίας διακίνησης των ακτινιδίων στην Πιερία, την Πέλλα, την Ημαθία αλλά και σε κάθε σημείο που καλλιεργείται αυτό το είδος! Και επιτέλους όταν και αν υπάρξουν τέτοια φαινόμενα οι παραβάτες να τιμωρηθούν με πολύ τσουχτερά  και άκρως εξοντωτικά υψηλά πρόστιμα(500.000Ευρώ ή και παραπάνω), ούτως ώστε να τελειώνουμε μ αυτό το θέμα που κάθε χρόνο αμαυρώνει την διαδικασία της εμπορίας ακτινιδίου!

Ο ΚΑΤΑΡΡΟΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΘΕΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ

ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ!!

Φαίνεται πως οι ψεκασμοί που υφιστάμεθα καθημερινά από αέρος βλάπτουν σοβαρά τους εγκεφάλους κάποιων αρμοδίων που λαμβάνουν αποφάσεις για την καθημερινότητά μας.

Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς την τοποθέτηση κορυφαίου κυβερνητικού αξιωματούχου προ ημερών στην Αθήνα, σε γενόμενη σύσκεψη των εμπλεκόμενων αναφορικά με το ποσοστό  θνησιμότητας,  που έδωσε  για την ζωονόσο του καταρροϊκού πυρετού στα αιγοπρόβατα σε όλην την Ελλάδα; Σύμφωνα λοιπόν με τον αξιωματούχο αυτόν της κυβέρνησης το ποσοστό θνησιμότητας από τον καταρροϊκό πυρετό ανέρχεται στο αμελητέο ποσοστό του 0,8%!!!

Και τα εκατοντάδες χιλιάδες ψόφια αιγοπρόβατα στην  Πιερία,  την Ημαθία, την Πέλλα, την Λάρισα,  το Κιλκίς και άλλες περιοχές της χώρας μας από τι πήγανε άραγε;

Θεωρώ άκρως ανεύθυνη αυτήν την στάση της επίσημης πολιτείας που θέλει κατ αυτόν τον τρόπο να ελαχιστοποιήσει ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα που απ ότι φαίνεται δεν θα φύγει τόσο εύκολα από την χώρα. Αντί δηλώσεων ας φέρουν επιτέλους στην χώρα το εμβόλιο και ας το προμηθεύσουν στους σε απόγνωση ευρισκόμενους αιγοπροβατοτρόφους μας που χάσανε τον λογαριασμό στο μέτρημα του ζωικού τους κεφαλαίου!

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΠ  ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΗ,

 ΣΤΙΣ 6.00 μ.μ. ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓ.ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

Ενημερωτική εκδήλωση για τη Νέα ΚΑΠ συνδιοργανώνουν οι 3 συνεταιρισμοί του πρώην Δήμου Δίου, (ήτοι ο ΑΣ Καρίτσας, ο ΣΠΕΚΟ Βροντούς και ο ΠΕΣΚΟ Κονταριώτισσας) με την Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Δίου Ολύμπου την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014, στο Δημοτικό Γυμναστήριο του Αγίου Σπυρίδωνα στις 6:00 το απόγευμα, κατόπιν πρόσκλησης του Δήμου και του Αντιδημάρχου Δίου Αγροτικής, Κτηνιατρικής και Αλιευτικής Ανάπτυξης, Διονύση Φόλιου.  Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο γνωστός σε όλους μας  Γενικός Διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ, Γιάννης Κολυβάς, για να μιλήσει σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν στη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ 2014-2020), τα προβλήματα και τις προοπτικές του αγροτικού τομέα. Μια πολύ καλή ευκαιρία να πληροφορηθούμε όλοι μας για ότι νεότερο υπάρχει αναφορικά με τη νέα ΚΑΠ της περιόδου 2015-2020, από την συνδιοργάνωση αυτή από την οποία το επίσημο κράτος λάμπει δια της απουσίας του, αδιαφορώντας για την υπεύθυνη ενημέρωση του αγροτικού κόσμου, από τον οποίο όμως κατά τα λοιπά προσδοκεί να βγάλει την χώρα από την κρίση….

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ(ΑΚΚΕΛ): «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ!»

Αναφορά κατά του Ελληνικού κράτους υπέβαλε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδος (του γνωστού μας ως ΑΚΚΕΛ) Βάκης Τσιομπανίδης, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις παράνομες παρακρατήσεις των αγροτικών-Κοινοτικών επιδοτήσεων λόγο οφειλών προς το δημόσιο.
Σύμφωνα με την Κοινοτική νομοθεσία κάθε παρακράτηση σε βάρος οποιασδήποτε Κοινοτικής επιδότησης είναι παράνομη , που σημαίνει πως τα χρήματα του κοινοτικού Ταμείου Ε.Π.Τ.Π.Ε – εγγυήσεις πρέπει να χορηγούνται αποκλειστικά και εξ΄ ολοκλήρου στους δικαιούχους και μόνο σ΄ αυτούς. Η τελευταία ρύθμιση του νόμου 4254/2014 για την δημιουργία ενδιάμεσου λογαριασμού ΗΔΙΚΑ που νομιμοποιεί τις παράνομες παρακρατήσεις επιδοτήσεων . Καμία μεθόδευση όπως για π.χ. οφειλές προς ΟΓΑ, ταμεία ,απόφαση οργάνων Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων ( ΑΣΟ) δεν μετατρέπει τις παρακρατήσεις από παράνομες σε νόμιμες . Αυτό σημαίνει πως ακόμα και όταν ο αγρότης έχει κάποια οφειλή πρέπει τα χρήματα που δικαιούται να τα πάρει εξ΄ ολοκλήρου και μετά ο ίδιος να πληρώσει την οφειλή του. Πρόκειται για σαφέστατη καταστρατήγηση της παραγράφου 3 του άρθρου 14 του Νόμου 3614/2007 και ζητούμε την συνδρομή σας ώστε η Ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει αυτό το έγκλημα κατά του αγροτικού-κτηνοτροφικού κόσμου, τονίζει το ΑΚΚΕΛ.

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ  Η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ

 ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ(ΤΣΕΚ) ΓΙΑ ΤΟ 2014 ΣΤΙΣ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ;

Παρότι η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης βγαίνει και πομπωδώς ανακοινώνει πως η προκαταβολή του τσεκ(της ενιαίας ενίσχυσης για το 2014, που δικαιούνται οι αγρότες μας) θα δοθεί το μήνα Οκτώβριο,  οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν πως ημερομηνία «κλειδί» για την πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης είναι η Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 και μακάρι- αυτήν την φορά- να διαψευστούμε και να πάρουν οι δικαιούχοι αγρότες τα χρήματά τους, έστω και στα τέλη Οκτωβρίου, όπως έχει γίνει απειροελάχιστες φορές τα προηγούμενα χρόνια.

Θεωρώ ότι όλα είναι έτοιμα από την πλευρά του ΟΠΕΚΕΠΕ και δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας να γίνει η πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης το συντομότερο δυνατόν γρήγορα, ειδικά φέτος που οι κυβερνώντες φορτώσανε ΟΛΟΥΣ μας με νέους φόρους(κλασσικότερη περίπτωση ο ΕΝΦΙΑ), υποχρεώνοντας τον κοσμάκη να κόψει από το ήδη πετσοκομμένο του και εξαϋλωμένο εισόδημά του!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

 ΤΗΝ  ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΤΣΕΚ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ;

Και βέβαια απ εδώ και πέρα το πάγιο και εναγώνιο ερώτημα του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου ανά την επικράτεια είναι το πότε ακριβώς θα δώσει η πολιτεία την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης για το 2014, που δικαιούνται οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μας. Σαφέστατα η επίσημη πολιτεία ποτέ δεν είχε μια συγκεκριμένη ημερομηνία στην οποία να ήταν συνεπής, όταν έλεγε «στα τέλη του Οκτώβρη» πως θα δώσει την προκαταβολή αυτού του τσεκ.

Οι καιροί ου μενετοί λοιπόν και φέτος που το τοπίο είναι εξίσου αβέβαιο και τα πάντα πλέουν σε πελάγη ανασφάλειας θα κάνει το ίδιο. Άλλωστε δεν ήταν συνεπής η πολιτεία σε πληρωμές που είχε υποχρέωση να κάνει προηγούμενων ετών(κλασσική περίπτωση η πληρωμή-εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης του 2011, που ενώ ανακοινώθηκε από τον Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Αλέκο Οφίδη πως θα γίνει σε λίγες ημέρες, αυτή έγινε μετά από 2 ολόκληρες εβδομάδες), γιατί τάχα να είναι συνεπής αυτήν την φορά;

 Στα τέλη Οκτωβρίου λοιπόν θα γίνει η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης και αν τυχόν έχουμε το γεγονός προκήρυξης πρόωρων Βουλευτικών εκλογών, ίσως επισπευστεί κατάτι η όλη διαδικασία.

 Δυστυχώς, αυτό συνέβαινε, αυτό συνεχίζει να συμβαίνει σε μια ευνομούμενη πολιτεία που όταν ζητάει από τον πολίτη το παίρνει και με αυταρχικό τρόπο πολλές φορές, ενώ όταν αυτή του οφείλει δεν συμβαίνει τίποτα!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Η «ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ» ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΤΣΑ. ΠΑΓΩΜΕΝΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ  ΕΛΓΑ ΟΙ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΠΙΕΡΙΕΙΣ

«Πάγωσαν» στην κυριολεξία τα πάντα μέσα στο καλοκαίρι στον πρώην Δήμο Δίου….

Βροντού, Καρίτσα, Κονταριώτισσα, Νέα Έφεσσος και Δίον κυρίως επλήγησαν σκληρά από τις θεομηνίες αυτό το καλοκαίρι.  Όχι βέβαια από τις θερμοκρασίες αλλά από τα συνεχή «χτυπήματα» του καιρού. Χαλάζι, δυνατές βροχοπτώσεις, πρωτοφανείς ανεμοθύελλες σάρωσαν καπνοκαλλιέργειες, αμπέλια, μποστάνια, κηπευτικά.

Δεν κινείται φύλλο στις τοπικές κοινωνίες των περιοχών που άλλες χρονιές έσφυζαν από ζωή και κίνηση αυτό το χρονικό διάστημα.

Περιμένουν, όπως μου λένε σχεδόν καθημερινά,  τα… «καλά νέα από τον ΕΛΓΑ». Περιμένουν και προσδοκούν να δούνε την στοργή και το ενδιαφέρον από την πολιτεία. Από μια πολιτεία που οικονομικά καταρρέει και που ανησυχούν ότι θα τους συμπαρασύρει στο διάβα της. Κι έχουμε μπροστά μας και την Γιορτή του Αγρότη, εκεί στην Καρίτσα. Άντε λοιπόν να γιορτάσεις φέτος φίλε αγρότη και φίλη αγρότισσα αυτής της περιοχής.

Κι άντε να δούμε με ποιον τρόπο, έμπρακτα και με γαλαντομία θα υπάρξει ανταπόκριση από την επίσημη πολιτεία που μέσω του ΕΛΓΑ μέχρι σήμερα «άρμεγε» οικονομικά τους ασφαλισμένους αγρότες της. Ελπίζω και πιστεύω η πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων αυτήν την φορά, μάλιστα διαθέτοντας άλλωστε και  συνολικά 4 κυβερνητικούς Βουλευτές!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ  ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΟΙ  ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Μεγάλες πληγές στην αιγοπροβατοτροφία της Πιερίας άφησαν τα κρούσματα της ευλογιάς που εντοπίστηκαν από το Τμήμα Κτηνιατρικής της ΔΑΟΚ Πιερίας λίγο πριν ή μετά τις γιορτές του Πάσχα στην περιοχή, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα τουλάχιστον σε 3 κτηνοτρόφους μας, που προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές που άφησε πίσω της η ζωονόσος αυτή.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι πληγέντες αιγοπροβατοτρόφοι έλαβαν το μεγαλύτερο ποσό της αποζημίωσης που δικαιούνται (περί τα 110 Ευρώ/ανά σφαγιασθέν ζώο), πλην όμως απομένουν κι άλλα χρήματα να τους αποδοθούν και για το λόγο αυτό ζητούν άμεσα την αποπληρωμή τους, καθώς ήδη έχουν υποστεί τεράστια ζημιά.

Καλούνται λοιπόν όλοι οι συναρμόδιοι και εμπλεκόμενοι παράγοντες(τοπικοί βουλευτές, αυτοδιοικητικοί παράγοντες και οργανώσεις του αιγοπροβατοτρόφων) να πιέσουν προς αυτήν την κατεύθυνση, ενώ θα πρέπει ένα τέτοιο πιθανό-απίθανο νέο ενδεχόμενο να αντιμετωπισθεί πολύ πιο προσεκτικά και υπεύθυνα στο μέλλον, χωρίς να θέλουμε να προσάψουμε κάτι στον χειρισμό που έγινε από τους φορείς.

 Γιατί πραγματικά είναι κρίμα, η μη ακριτική και άκρως κτηνοτροφική Πιερία να ανοίγει πληγές και θέματα που δεν θα έπρεπε να είχε ανοίξει!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ

ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ;;

Θερμοκηπιακές εκτάσεις στον Ελλαδικό χώρο, υπάρχουν σήμερα περί τις 60.000 στρέμματα, ενώ θα έπρεπε να έχουμε 100.000 στρέμματα σε όλην την επικράτεια, όπως υποστήριξε ένας πολύ σχετικός με το θέμα, ο Κώστας Κίττας Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 Ο κ. Κίττας μίλησε όμως και για την ανάγκη για επέκταση των εκτάσεων των θερμοκηπίων, αλλά και για εφαρμογή μεθόδων και τεχνικών εξοικονόμησης ενέργειας, τη μείωση του κόστους και την προστασία του περιβάλλοντος. Προσέξτε όμως ένα ακόμη καίριο σημείο στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε: το Ελληνικό θερμοκήπιο θα πρέπει να είναι πιο «έξυπνο» και καλύτερα μελετημένο από αυτά των βόρειων Ευρωπαϊκών χωρών, αφού χρειάζεται και θέρμανση το χειμώνα αλλά και δροσισμό το καλοκαίρι.

Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τα ακούει όλα αυτά άραγε;

Οι  αναρίθμητοι  χρυσοπληρωμένοι σύμβουλοι του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης του κ. Τσαυτάρη και του επιτελείου του,  τι κάνουν για την όλη κατάσταση;

Κι αν τα ακούνε κάνουν τίποτα στο να κατευθύνουν προς τα εκεί τα πράγματα ή περιμένουν ως εκ θαύματος  τον από μηχανής θεό να  κατευθύνει τους αγρότες παραγωγούς και καλλιεργητές μας;

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
03 Μάιος 2018, 09.55
-46-----Έγινε ελάχιστα αισθητός από τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα τα...
03 Μάιος 2018, 09.53
-------17Ποιοι κινδυνεύουν να πάρουν δίπλωμα στα 20 έτη Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την οδήγηση, αλλά και τις ποινές για τυχόν εμπλοκή του 17χρονου σε...
03 Μάιος 2018, 09.51
--------48---- Η σορός του εντοπίστηκε σε υπαίθριο χώρο απέναντι από το ΟΑΚΑ Νεκρός εντοπίστηκε ο Μάριος Καλομοίρης, που αγνοείτο από τις 30 Απριλίου. Ο 48χρονος...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ