ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ 28-2-2018 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΓΙΑ Β 6ΜΗΝΟ 2016

Νέα παράταση, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2018, αποφάσισε ο ΕΦΚΑ για την καταβολή των εισφορών του δευτέρου εξαμήνου του 2016, που οφείλουν μη μισθωτοί, μεταξύ των οποίων και οι αγρότες. Έτσι όσοι οφειλέτες πληρούν τις προϋποθέσεις θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία θα ρυθμίσουν τα χρέη τους, αφού ο διακανονισμός αφορά χρέη που γεννήθηκαν έως την 31η Δεκεμβρίου 2016. Η προηγούμενη προθεσμία έληγε την  Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018. Στη συνεδρίαση έγινε δεκτό το σχετικό αίτημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών προς τη διοίκηση του Οργανισμού, καθώς και του Προέδρου της Συμβουλευτικής Επιτροπής Επιστημόνων του ΕΦΚΑ κ. Κωνσταντίνου Μακέδου, για παράταση των προθεσμιών καταβολής αυτών των ασφαλιστικών εισφορών. Η παράταση των προθεσμιών των παραπάνω πληρωμών ζητήθηκε λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται το σύνολο των κλάδων (μηχανικοί, αγρότες κ.α.), καθώς και της συσσώρευσης υποχρεώσεων στο τέλος του Ιανουαρίου (έπρεπε να πληρωθούν και οι εισφορές Ιανουαρίου).

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΩΡΙΜΑΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ!

Μια νέα παράμετρο έβαλε νέος ηλικιακά αγρότης της περιοχής μας, στην πρόσφατη σύσκεψη αγροτών που διοργάνωσε ο Αγροτικός Σύλλογος στην Κατερίνη. Παίρνοντας τον λόγο για να τοποθετηθεί για τα προβλήματα και τους πολιτικούς που παίρνουν αποφάσεις για όλους μας,  ο νέος αγρότης πρότεινε ως νέα μορφή αγώνα να βρουν και να στηρίξουν-επιλέξουν οι αγρότες της Πιερίας και των τοπικών τους κοινωνιών, ένα άτομο που να είναι κατ επάγγελμα αγρότης ή κτηνοτρόφος, που να «πονάει» και βιώνει την αγροτική καθημερινότητα και όλες τις παραμέτρους της και να τον στείλουν στην Βουλή των Ελλήνων. Αναφέρθηκε και αυτός αλλά και άλλοι παρευρισκόμενοι αγρότες, στην Βουλή των Ελλήνων που ως γνωστόν την απαρτίζουν μέχρι σήμερα άνθρωποι προερχόμενοι από τον ιατρικό κλάδο, τη νομική, τους πολιτικούς μηχανικούς, τους δημοσιογράφους, τους ελεύθερους επαγγελματίες κλπ, αλλά αγρότης δεν υπάρχει ούτε για δείγμα.  Μια ευχάριστη όσο και ασυνήθιστη έκπληξη, πρόταση οφείλω να ομολογήσω και ειδικότερα όταν προέρχεται από έναν  νέο σε ηλικία αγρότη… Ένας προβληματισμός που τα τελευταία ειδικά χρόνια που τα μνημόνια ζουν και βασιλεύουν και έχουν κονιορτοποιήσει τις ζωές όλων μας,  έρχεται ως μια φυσική ανάγκη να προβληματίσει τους εξαπατημένους και απεγνωσμένους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους.  Οι εμπλεκόμενοι και ασχολούμενοι αγρότες και κτηνοτρόφοι ας το δουν ακόμη πιο σοβαρά και ζεστά το όλο θέμα, αν και γνωρίζω την δυσκολία που αντιμετωπίζουν!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Θ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΑ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ!»

Σύσκεψη αγροτών που διοργάνωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Κατερίνης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018, στο Συνεδριακό Κέντρο ΕΚΑΒΗ, με κεντρικό ομιλητή το Μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Θοδωρή Παπακωνσταντίνου .  Στην σύσκεψη συμμετείχε και ο επικεφαλής του Μπλόκου του Αιγινίου Γιάννης Καρακασίδης, ενώ συντόνισε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κατερίνης Γιώργος Χαρισσόπουλος, μετά την απόφαση της Πανελλαδικής στην Λάρισα για συγκεντρώσεις κατά τόπους, που θα καταλήξουν σε κορύφωση αγροτικών κινητοποιήσεων στα τέλη του Γενάρη.
Δυστυχώς στην σύσκεψη συμμετείχαν μόλις 30 αγρότες  από την περιοχή, εκ των οποίων και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πιερίας Δημήτρης Τσιμήτρης που πάντοτε βρίσκεται κοντά στον αγροτικό κόσμο και τα προβλήματά του. Για την δυσκολία και την απόγνωση του αγροτικού κόσμου μίλησε ο Θ. Παπακωνσταντίνου επισημαίνοντας την ανάγκη της ενότητας όλων των αγροτών που πρέπει να αγωνιστούν όλοι μαζί. Αναφέρθηκε στην πολυδιάσπαση του αγροτικού κινήματος που έπιασε πάτο, ενώ τόνισε πως οι μικροί αγρότες της χώρας πέθαναν και ακολουθούν οι μεσαίοι και οι μεγάλοι. Είμαστε ο μόνος παραγωγικός κλάδος της οικονομίας μας, επεσήμανε και η λύση βρίσκεται στα δικά μας χέρια. Οφείλουμε να αντιδράσουμε και να συμμετάσχουμε όλοι μαζί, συμπλήρωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Μια πολύ ενδιαφέρουσα και ουσιαστική πρόταση έκανε ο Δημήτρης Τσιμήτρης Περιφερειακός Σύμβουλος Πιερίας: να συμμετάσχουν όλοι μαζί οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Πιερίας αλλά και όλες οι Οργανώσεις Παραγωγών, Συνεταιρισμοί και Ομάδες Καπνού για να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οπότε περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα αυτής της πρότασης…

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΚΚΕΛ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


Μετά από σχετικές αναφορές του ΑΚΚΕΛ (Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας) στην Επιτροπή αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πληροφορούμαστε πως πολυμελές κλιμάκιο τεχνοκρατών από τις Βρυξέλλες, πάνω από 90 άτομα αναφέρουν οι πληροφορίες, θα κάνουν απόβαση προσεχώς 5-13 Δεκεμβρίου 2017, με πρόθεση να κάνουν φύλλο και φτερό όλες τις υπηρεσίες και τους Οργανισμούς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και κυρίως βέβαια τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε Αθήνα αλλά και Θεσσαλονίκη, καθώς και στα περιφερειακά παραρτήματά του. Σκοπός αυτής της αιφνίδιας επίσκεψης των ράμπο τεχνοκρατών των Βρυξελλών είναι να ελέγξουν κακοδιοίκηση και κακή διαχείριση Κοινοτικών κονδυλίων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού η Ελλάδα έσπασε το ρεκόρ αναφορών-καταγγελιών στην ΕΕ.  Και ελπίζω απ΄ αυτήν την ιστορία να μην ζημιωθούν οι αγρότες μας που στο κάτω της γραφής δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη για το πως τους συμπεριφέρονται οι κυβερνώντες!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Έτσι θα βγει η χώρα μας από την κρίση;

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ: ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΤΡΑΚΤΕΡ ΤΟΥΣ ΜΕ… 5 ΕΥΡΩ!!


Την τραγικότητα της φτώχειας και της ένδειας που βιώνουν καθημερινά πλέον οι περισσότεροι αγρότες και κτηνοτρόφοι μας, μου περιέγραφαν αρκετοί  φίλοι σε γνωστό συνεταιρισμό του Πιερικού κάμπου και σας την μεταφέρω χωρίς καμία υπερβολή.

Μου είπαν, λοιπόν, πως πηγαίνουν οι περισσότεροι στα πρατήρια καυσίμων και βάζουν 7 ή και μόλις 5 Ευρώ πετρέλαιο στο τρακτέρ τους, αφού απλούστατα δεν τους  περισσεύουν περισσότερα χρήματα και τα μπλοκάκια με τα βερεσέδια έχουν πολλαπλασιαστεί παντού, ενώ αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι με τέτοιες ποσότητες καυσίμων τι είδους αγροτική εργασία μπορεί να γίνει.

 

Αυτό το μοντέλο της… ανάπτυξης περιμένουμε να βγάλει την χώρα από την κρίση; Αυτούς τους αγρότες, της κατά τα άλλα υπερήφανης, υπέροχης και συνάμα αγροτικής περιφέρειάς σας, εκπροσωπείτε αγαπητοί βουλευτές της Πιερίας μας, κ.κ. Μπέτυ Σκούφα, Χαρίλαε Τζαμακλή και Στέργιο Καστόρη;

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

ΠΕΤΣΟΚΟΜΕΝΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΣΕΚ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΚΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥΣ

Σοβαρός προβληματισμός και έντονη ανησυχία επικρατεί στις τάξεις του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου ανά την χώρα, αναφορικά με τον χρόνο πληρωμής της εξόφλησης της ενιαίας ενίσχυσης για το 2017, που αυτοί δικαιούνται και η οποία προσδιορίστηκε πως θα τους δοθεί αορίστως για τα «τέλη του χρόνου» με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δεν φτάνει που οι αγρότες μας περίμεναν να εισπράξουν και ξεκίνησε η διαδικασία την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 το 70% ως προκαταβολή, -που σημειωτέον αποτελεί και χρόνο θετικό ρεκόρ στην μέχρι σήμερα πληρωμή του τσεκ των αγροτών,- αλλά πήραν σαφέστατα πολύ λιγότερα χρήματα χωρίς να μπει κάποιος εκ των αρμοδίων στον ΟΠΕΚΕΠΕ ή οποιοσδήποτε άλλος υπεύθυνος ή αρμόδιος στον κόπο, να ενημερώσει όλον αυτόν τον κόσμο που δεν γνωρίζει τέτοιες σημαντικές για τον ίδιο λεπτομέρειες στην όλη διαδικασία, για το «τι γίνεται» και για το «που πηγαίνουν» αυτές οι κρατήσεις των αγροτών μας.

Θέλω να πιστεύω ότι η επίσημη πολιτεία με τους μηχανισμούς της, θα λειτουργήσει όπως πρέπει και τα υπόλοιπα χρήματα που δικαιούνται οι αγρότες μας θα τα πάρουν πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων!

ΣΕ ΚΑΛΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΜΑΣ

Η ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΦΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ 70 ΛΕΠΤΑ/ΚΙΛΟ

Είναι αλήθεια ότι ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν θα μπορούσαν οι ακτινιδιοπαραγωγοί μας να φανταστούν την εξέλιξη στις τιμές που εισέπραξαν την φετινή συγκομιστική περίοδο που ολοκληρώνεται το επόμενο κιόλας χρονικό διάστημα. Μετά από πάρα πολλά χρόνια το χαμόγελο και η υπερφίαλη αισιοδοξία επέστρεψαν αφού οι τιμές παραγωγού εκτοξεύτηκαν φέτος και έφτασαν μέχρι και τα υψηλό βαρομετρικό των 68-70 λεπτών του Ευρώ, βάζοντας φωτιά στον προγραμματισμό των ακτινιδιοπαραγωγών που επισπεύδουν την ανανέωση φύτευσης των περιβολιών τους, αλλά και συνεχίζουν την φύτευση τελείως νέων φυτών. Για τις αιτίες της καλής φετινής χρονιάς για τους παραγωγούς μας, δεν θα αναφερθώ αφού είναι πλέον γνωστές τοις πάσι. Μακάρι αυτή η χαρά και το κλίμα αυτό να έχουν συνέχεια και τα επόμενα χρόνια, αν και νομίζω ότι το καλύτερο θα ήταν να σταθεροποιηθεί η τιμή παραγωγού του Ελληνικού ακτινιδίου στα 50 λεπτά, για να μπορέσουν όλες οι πλευρές να είναι ικανοποιημένες!

Αγρότη, στο χέρι σου η αλλαγή παγιωμένης κατάστασης

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ

ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ!!!!

Σε μια χώρα κυρίως αγροτοκτηνοτροφική οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μας, έχουν μηδενική εκπροσώπηση στο Ναό της Δημοκρατίας, την Βουλή των 300 Ελλήνων Βουλευτών. Δεν ξέρω πόσο αυτό αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ ή και πρωτοτυπία, αλλά δεν νομίζω να περιποιεί ιδιαίτερη τιμή για τους πολύ σκληρά μαχόμενους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους μας που αγωνίζονται όχι να ζήσουν αξιοπρεπώς με τις οικογένειές τους, αλλά απλά να επιβιώσουν των άδικων αντιαγροτικών μέτρων που με μαθηματική ακρίβεια τους εξαϋλώνουν καθημερινά.

Τα στοιχεία που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας είναι αδιάψευστος μάρτυρα στα επαγγέλματα των σημερινών 300 Βουλευτών της Βουλής των Ελλήνων: το 15,7% είναι δικηγόροι στο πρώην τους επάγγελμα, ακολουθούν οι γιατροί με 12,6%, επιστήμονες των κλάδων φυσικής, χημείας, μαθηματικών, κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι επίσης με 12,6%, οι Πανεπιστημιακοί με 9,6%, οι οικονομολόγοι με 8,8%, υπάλληλοι 8,4%, διευθυντικά στελέχη 6,5%, δάσκαλοι και καθηγητές μέσης εκπαίδευσης 5%, εργάτες 1,9%, τεχνικά επαγγέλματα 1,1% και τέλος αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων άλλο ένα 1,1%.

Νομίζω ότι είναι η ώρα να αλλάξουν αυτά τα δεδομένα και αυτό ανήκει στην αποκλειστική ευχέρεια του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου που επιτέλους θα πρέπει να στείλει κάποιους προερχόμενους από τον χώρο αυτό ως εκπροσώπους του!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Απ’ τα 28 των προηγούμενων χρόνων φτάσαμε 68 λεπτά!

ΓΛΥΚΑ ΚΕΡΔΗ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ

Μετά από αρκετά χρόνια μάλλον χαμηλών τιμών (μέχρι και 28 λεπτά το κιλό είχε φτάσει η τιμή), φέτος οι ακτινιδιοπαραγωγοί μας χαμογέλασαν επιτέλους εισπράττοντας την πραγματική αξία των προϊόντων τους και ρεφάροντας την χασούρα των προηγούμενων χρόνων, όπως μου δήλωσαν κάποιοι φανερά ικανοποιημένοι από τις τιμές που έκλεισαν (μέχρι και 68 λεπτά πούλησαν όπως μου τόνισαν).

Εύχομαι και στην συνέχεια να υπάρξει το ίδιο μοτίβο στην αποπληρωμή-εξόφληση που θα λάβουν οι παραγωγοί αυτού του προϊόντος από τους πάμπολλους εμπόρους και «εμπόρους» που είδαν φως και μπήκαν. Το σίγουρο είναι ότι το χρήμα που θα εισπράξουν οι φίλοι ακτινιδιοπαραγωγοί μας, δεν θα πάει στην αγορά κάποιων… ομολόγων ή ρέπος όπως γινόταν κάποια προηγούμενα χρόνια, αλλά θα καταλήξει στην αγορά των τοπικών κοινωνιών που έχουν αδρανοποιηθεί τελείως για να δούνε και οι επαγγελματίες λιγάκι φως στα μαγαζιά τους. Πάντως ακόμη και τώρα συστήνω στους φίλους ακτινιδιοπαραγωγούς μας που πούλησαν την σοδειά τους ή που βρίσκονται στο «παρά πέντε» να πουλήσουν, να μην βιαστούν αλλά συγχρόνως να μην είναι υπερβολικοί στα θετικά μηνύματα που υπάρχουν για το προϊόν!

 

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ