ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Δέστε το κόμπο φίλες και φίλοι αγρότες

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΙΜ

«Έως τις 25 Οκτωβρίου 2017 θα αρχίσει η άμεση καταβολή του ποσού των ενισχύσεων σε δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους σε ποσοστό 70%» ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του σε αγροτικές περιοχές της Καστοριάς, την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 Επειδή και στο πρόσφατο παρελθόν έχουν γίνει παρόμοιες δηλώσεις από υπουργούς, υφυπουργούς, γραμματείς και φαρισαίους, αλλά στην συνέχεια δεν τηρήθηκαν σας την μεταφέρω φίλες και φίλοι αγρότες και κτηνοτρόφοι να το «δέσετε κόμπο», για να μην λένε κάποιοι καλοθελητές ότι τα βγάζουμε από το κεφάλι ή το… αρρωστημένο μυαλό μας. Όχι βέβαια ότι και αν γίνει η πληρωμή της πολιτείας στους αγρότες μας ότι η πολιτεία κάνει και κάτι τόσο τεράστια σπουδαίο ή σημαντικό, αλλά ότι απλά κάνει την δουλειά της. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και φέτος και μ αυτό το θέμα που σίγουρα απασχολεί την συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών που περιμένουν αυτά τα χρήματα!

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ 0,50 ΕΥΡΩ/ΚΙΛΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ

Το πράσινο φως έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους Έλληνες ροδακινοπαραγωγούς, που τα τελευταία χρόνια, έχουν δεχτεί πιέσεις εξαιτίας της τεράστιας πτώσης που παρουσιάζει η τιμή του επιτραπέζιου ροδάκινου στην αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κομισιόν ενέκρινε για τη χώρα μας τη χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης, η οποία ανέρχεται στο συνολικό ποσό των περίπου 3,17 εκατ. Ευρώ, και θα αφορά συνολικά 6.355 τόνους επιτραπέζιο ροδάκινο. Αυτό σημαίνει ότι η ενίσχυση ανέρχεται στα 0,50 Ευρώ/κιλό και αναμένεται να δοθεί άμεσα στους δικαιούχους ροδακινοπαραγωγούς. Στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να δοθεί βοήθεια στους παραγωγούς εκείνους που ουσιαστικά επλήγησαν από το ρωσικό εμπάργκο, με την ευρωπαϊκή αγορά να αποδεικνύεται αδύναμη αφενός να απορροφήσει τις παραγόμενες ποσότητες και αφετέρου να δημιουργήσει εναλλακτικές διόδους εξαγωγών σε διεθνές επίπεδο, γεγονός που οδήγησε σε σημαντική πτώση των τιμών. Σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα, ζητήθηκε η κατανομή του ποσού να γίνει με βάση το τονάζ, όπως αυτό έχει καταγραφεί τα τελευταία δύο χρόνια ανά περιοχή, προκειμένου να ενισχυθούν δίκαια όλοι οι ροδακινοπαραγωγοί της χώρας.

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΥΨΗΛΕΣ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!

Μύθος έχει καταντήσει η υπόσχεση του ΕΛΓΑ για άμεση αποζημίωση μέσα στο 4μηνο, που προβλέπεται μέσα από τον κανονισμό του Οργανισμού. Δικαίως διαμαρτύρονται οι αγρότες μας πως ο ΕΛΓΑ καθυστερεί υπερβολικά στην έγκαιρη πληρωμή των αποζημιώσεών τους. Με αφορμή τον πρώτο καύσωνα που μας επισκέφτηκε τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου, είναι σίγουρο πως και πάλι θα έχουμε ζημιές στις καλλιέργειες τις οποίες καλούνται να εκτιμήσουν και αποζημιώσουν από τον ΕΛΓΑ οι γεωπόνοι που δεν δικαιούνται τις εκτός έδρας αποζημιώσεις τους, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι και που σίγουρα δεν αφορά τους ταλαίπωρους αγρότες μας. Επιτέλους υποχρεώνετε τους αγρότες μας να βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη τους και να πληρώνουν τις υψηλές εισφορές που τους επιβάλλετε. Δείξτε και την ανάλογη εκτίμηση στους ανθρώπους αυτούς που καθημερινά ματώνουν οικονομικά. Δεν ζητάμε να τους ευνοήσετε, αλλά να τους καλύψετε όπως αρμόζει από τις πολύ υψηλές εισφορές που καταβάλλουν στον ΕΛΓΑ!

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΟΔΙΚΕΙΑ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ!

Περί αγροτοδικείων ο λόγος για πολλοστή φορά. Τα τελευταία 20 χρόνια δεν μπορώ να θυμηθώ πόσες φορές ασχολήθηκα με το ζήτημα αυτό, για το οποίο άλλωστε στον επικοινωνιακό τομέα τουλάχιστον, είναι παγιωμένη και απόλυτα ταυτισμένη η άποψη όλων των κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων ότι πρέπει να μπει ένα οριστικό και αμετάκλητο τέλος στην υπόθεση αυτή που προσβάλλει και ταλαιπωρεί τον αγροτικό κόσμο της χώρας μας. Δυστυχώς τα κλητήρια έρχονται στους αγρότες που είχαν το θράσος να κατέβουν στον δρόμο για να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαίωμα στην επιβίωση των οικογενειών τους. Είναι ιστορική ευκαιρία για μια αριστερή κυβέρνηση να βάλει ένα τέλος σ αυτό το κεφάλαιο που πονάει τον πρωτογενή τομέα και να κάνει την διαφορά. Πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο υπάρχει, υποθέτω. Αποδείξτε το και νομοθετικά σύντροφοι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, θεσμοθετώντας το οριστικό τέλος των αγροτοδικείων της ντροπής. Των αγροτοδικείων που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που απλά και μόνον αγωνίζονται να παράγουν και να ταΐζουν όλην την υπόλοιπη χώρα!

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΑΣ

Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ Σ.Τ.Ε. ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν στις 28 Φεβρουαρίου 2017 οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα κατά του νέου ασφαλιστικού νόμου, του Ν. 4387/2016, προκειμένου να καταργηθεί, καθόσον τους οδηγεί στην εξόντωση ως έχει. Αυτά τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν, τους οδηγούν σε περαιτέρω οικονομικό μαρασμό, όπως τονίζουν οι αγρότες. «Η συνδρομή σας στο αναφερόμενο κόστος δεν είναι υποχρεωτική, κρίνεται όμως απαραίτητη η συνδρομή όλων μας, στο βαθμό που ο καθένας δύναται, για την επιτυχία της όλης προσπάθειας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού που διατηρεί ο Αγροτικός Ανθοπαραγωγικός Συνεταιρισμός Αττικής  για την συνδρομή των αγροτών, κτηνοτρόφων αλιέων κλπ είναι: Τράπεζα Πειραιώς ΙΒΑΝ: GR1401720840005084083817019. Είναι μια άλλη μορφή του αγώνα των αγροτών που ενδεχομένως να αποφέρει αποτέλεσμα επ’ ωφελεία όλων των ανθρώπων του πρωτογενή τομέα!

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΩΡΑ!

Νωρίτερα από πέρσι υπέστειλαν τη σημαία του αγώνα τους οι αγρότες μας φέτος. Και τώρα που έφυγαν τα τρακτέρ από τα μπλόκα και τις Εθνικές οδούς, μπορούμε πιο νηφάλια και ψύχραιμα να κάνουμε την κριτική στον αγώνα τους. Δυστυχώς οι αγρότες μας απέτυχαν φέτος αφού υπήρξε πλήρης διάσπαση στο μέτωπο του αγώνα. Τι θα πουν ονομασίες όπως Πανελλαδικό, Πανελλήνιο, Κεντρικής Μακεδονίας και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς;

Ο σαφέστατα υποδεέστερος από πέρσι αγώνας τους επιβεβαίωσε αυτό που θα ακολουθήσει: αυτοί οι αγρότες και κτηνοτρόφοι που δεν συμμετείχαν στις φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις θα ικετεύουν να βγούνε στους δρόμους για να διεκδικήσουν την παραμονή τους στην αγροτική ζωή. Οι άλλες μορφές αγώνα (κλείσιμο Εφοριών, Τραπεζών, γραφείων και σπιτιών Βουλευτών, συνόρων) διαφάνηκε ότι δεν αποτελούν κάτι το ιδιαίτερο για την αριστερίζουσα κυβέρνηση που είχε προαποφασίσει να μην πάρει τίποτα απολύτως πίσω απ’ όσα και αυτή νομοθέτησε. Κι επειδή επίκειται και ο εορτασμός του Κιλελέρ απομένει να δούμε στο άμεσο μέλλον πόσοι τελικά αγρότες και κτηνοτρόφοι θα απομείνουν στον πρωτογενή τομέα με αυτά τα αντιαγροτικά και εξοντωτικά μέτρα που υλοποιούνται ήδη και των οποίων τα αποτελέσματα θα δούμε αμεσότατα!

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ Ή ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ

ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ;

Κλαυσίγελος με την υπόθεση επιστροφής του αγροτικού πετρελαίου στους υπομονετικά περιμένοντες αγρότες μας και δεν ξέρω πλέον αν είναι ανεπαρκέστατοι να διαχειριστούνε κρίσεις και πληρωμές ή απλά ακατάλληλοι για κάτι τέτοιο.

Εν μέσω μάλιστα αγροτικών κινητοποιήσεων και ξεσηκωμένων αγροτών επιχείρησαν για να κατευνάσουν τα πνεύματα να κάνουν τις πληρωμές του αγροτικού πετρελαίου άρον άρον, παρότι δήλωναν από τον περασμένο Νοέμβριο-δηλαδή εδώ και 3 ολόκληρους μήνες- ότι «είναι θέμα χρόνου να πληρωθούν οι δικαιούχοι αγρότες την επιστροφή του αγροτικού τους πετρελαίου» για τα έτη 2013 και 2014. Μάταια περίμεναν να πάρουν τα ελάχιστα ποσά οι αγρότες μας την 1η Φεβρουαρίου όπως ανέφεραν οι πληροφορίες, αφού το μπάχαλο της ανικανότητάς τους σε μια απλή διαχείριση τείνει να παγιωθεί στην θλιβερή καθημερινότητα που βιώνουν οι αγρότες μας. Και ειλικρινά δεν ξέρω αν είναι απλά ανίκανοι ή ακατάλληλοι να διαχειριστούνε τέτοια θέματα;

 

Για να μην τους… αδικήσουμε θα πω ότι είναι και τα δύο!

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22 Νοέμβριος 2017, 14.05
2017-11-22-12-07-14Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών στον πάτο της λίμνης Βαν - Η τοποθεσία, τα ευρήματα και οι αρχαίοι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν...
22 Νοέμβριος 2017, 14.03
bloomberg--------21--- Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και...
22 Νοέμβριος 2017, 14.01
-17--------- Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη -που έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας πριν έναν χρόνο-, εκμυστηρεύτηκε τα όσα άσχημα της συνέβαιναν στην ψυχολόγο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ