ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

 ΤΗΝ  ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΤΣΕΚ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ;

Και βέβαια απ εδώ και πέρα το πάγιο και εναγώνιο ερώτημα του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου ανά την επικράτεια είναι το πότε ακριβώς θα δώσει η πολιτεία την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης για το 2014, που δικαιούνται οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μας. Σαφέστατα η επίσημη πολιτεία ποτέ δεν είχε μια συγκεκριμένη ημερομηνία στην οποία να ήταν συνεπής, όταν έλεγε «στα τέλη του Οκτώβρη» πως θα δώσει την προκαταβολή αυτού του τσεκ.

Οι καιροί ου μενετοί λοιπόν και φέτος που το τοπίο είναι εξίσου αβέβαιο και τα πάντα πλέουν σε πελάγη ανασφάλειας θα κάνει το ίδιο. Άλλωστε δεν ήταν συνεπής η πολιτεία σε πληρωμές που είχε υποχρέωση να κάνει προηγούμενων ετών(κλασσική περίπτωση η πληρωμή-εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης του 2011, που ενώ ανακοινώθηκε από τον Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Αλέκο Οφίδη πως θα γίνει σε λίγες ημέρες, αυτή έγινε μετά από 2 ολόκληρες εβδομάδες), γιατί τάχα να είναι συνεπής αυτήν την φορά;

 Στα τέλη Οκτωβρίου λοιπόν θα γίνει η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης και αν τυχόν έχουμε το γεγονός προκήρυξης πρόωρων Βουλευτικών εκλογών, ίσως επισπευστεί κατάτι η όλη διαδικασία.

 Δυστυχώς, αυτό συνέβαινε, αυτό συνεχίζει να συμβαίνει σε μια ευνομούμενη πολιτεία που όταν ζητάει από τον πολίτη το παίρνει και με αυταρχικό τρόπο πολλές φορές, ενώ όταν αυτή του οφείλει δεν συμβαίνει τίποτα!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Η «ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ» ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΤΣΑ. ΠΑΓΩΜΕΝΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ  ΕΛΓΑ ΟΙ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΠΙΕΡΙΕΙΣ

«Πάγωσαν» στην κυριολεξία τα πάντα μέσα στο καλοκαίρι στον πρώην Δήμο Δίου….

Βροντού, Καρίτσα, Κονταριώτισσα, Νέα Έφεσσος και Δίον κυρίως επλήγησαν σκληρά από τις θεομηνίες αυτό το καλοκαίρι.  Όχι βέβαια από τις θερμοκρασίες αλλά από τα συνεχή «χτυπήματα» του καιρού. Χαλάζι, δυνατές βροχοπτώσεις, πρωτοφανείς ανεμοθύελλες σάρωσαν καπνοκαλλιέργειες, αμπέλια, μποστάνια, κηπευτικά.

Δεν κινείται φύλλο στις τοπικές κοινωνίες των περιοχών που άλλες χρονιές έσφυζαν από ζωή και κίνηση αυτό το χρονικό διάστημα.

Περιμένουν, όπως μου λένε σχεδόν καθημερινά,  τα… «καλά νέα από τον ΕΛΓΑ». Περιμένουν και προσδοκούν να δούνε την στοργή και το ενδιαφέρον από την πολιτεία. Από μια πολιτεία που οικονομικά καταρρέει και που ανησυχούν ότι θα τους συμπαρασύρει στο διάβα της. Κι έχουμε μπροστά μας και την Γιορτή του Αγρότη, εκεί στην Καρίτσα. Άντε λοιπόν να γιορτάσεις φέτος φίλε αγρότη και φίλη αγρότισσα αυτής της περιοχής.

Κι άντε να δούμε με ποιον τρόπο, έμπρακτα και με γαλαντομία θα υπάρξει ανταπόκριση από την επίσημη πολιτεία που μέσω του ΕΛΓΑ μέχρι σήμερα «άρμεγε» οικονομικά τους ασφαλισμένους αγρότες της. Ελπίζω και πιστεύω η πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων αυτήν την φορά, μάλιστα διαθέτοντας άλλωστε και  συνολικά 4 κυβερνητικούς Βουλευτές!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ  ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΟΙ  ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Μεγάλες πληγές στην αιγοπροβατοτροφία της Πιερίας άφησαν τα κρούσματα της ευλογιάς που εντοπίστηκαν από το Τμήμα Κτηνιατρικής της ΔΑΟΚ Πιερίας λίγο πριν ή μετά τις γιορτές του Πάσχα στην περιοχή, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα τουλάχιστον σε 3 κτηνοτρόφους μας, που προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές που άφησε πίσω της η ζωονόσος αυτή.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι πληγέντες αιγοπροβατοτρόφοι έλαβαν το μεγαλύτερο ποσό της αποζημίωσης που δικαιούνται (περί τα 110 Ευρώ/ανά σφαγιασθέν ζώο), πλην όμως απομένουν κι άλλα χρήματα να τους αποδοθούν και για το λόγο αυτό ζητούν άμεσα την αποπληρωμή τους, καθώς ήδη έχουν υποστεί τεράστια ζημιά.

Καλούνται λοιπόν όλοι οι συναρμόδιοι και εμπλεκόμενοι παράγοντες(τοπικοί βουλευτές, αυτοδιοικητικοί παράγοντες και οργανώσεις του αιγοπροβατοτρόφων) να πιέσουν προς αυτήν την κατεύθυνση, ενώ θα πρέπει ένα τέτοιο πιθανό-απίθανο νέο ενδεχόμενο να αντιμετωπισθεί πολύ πιο προσεκτικά και υπεύθυνα στο μέλλον, χωρίς να θέλουμε να προσάψουμε κάτι στον χειρισμό που έγινε από τους φορείς.

 Γιατί πραγματικά είναι κρίμα, η μη ακριτική και άκρως κτηνοτροφική Πιερία να ανοίγει πληγές και θέματα που δεν θα έπρεπε να είχε ανοίξει!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ

ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ;;

Θερμοκηπιακές εκτάσεις στον Ελλαδικό χώρο, υπάρχουν σήμερα περί τις 60.000 στρέμματα, ενώ θα έπρεπε να έχουμε 100.000 στρέμματα σε όλην την επικράτεια, όπως υποστήριξε ένας πολύ σχετικός με το θέμα, ο Κώστας Κίττας Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 Ο κ. Κίττας μίλησε όμως και για την ανάγκη για επέκταση των εκτάσεων των θερμοκηπίων, αλλά και για εφαρμογή μεθόδων και τεχνικών εξοικονόμησης ενέργειας, τη μείωση του κόστους και την προστασία του περιβάλλοντος. Προσέξτε όμως ένα ακόμη καίριο σημείο στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε: το Ελληνικό θερμοκήπιο θα πρέπει να είναι πιο «έξυπνο» και καλύτερα μελετημένο από αυτά των βόρειων Ευρωπαϊκών χωρών, αφού χρειάζεται και θέρμανση το χειμώνα αλλά και δροσισμό το καλοκαίρι.

Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τα ακούει όλα αυτά άραγε;

Οι  αναρίθμητοι  χρυσοπληρωμένοι σύμβουλοι του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης του κ. Τσαυτάρη και του επιτελείου του,  τι κάνουν για την όλη κατάσταση;

Κι αν τα ακούνε κάνουν τίποτα στο να κατευθύνουν προς τα εκεί τα πράγματα ή περιμένουν ως εκ θαύματος  τον από μηχανής θεό να  κατευθύνει τους αγρότες παραγωγούς και καλλιεργητές μας;

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ

 ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΓΡΟΤΗ Ή ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟ

Σε  περίπου 2 μήνες και κάτι, έχουμε Ευρωεκλογές και φυσικά οι κατ επάγγελμα αγρότες και κτηνοτρόφο και δεν θα έχουν την ευκαιρία να διαθέτουν κανέναν εκπρόσωπό τους, αφού τα κόμματα του συστήματος θα επιλέξουν τον αρεστό τους(συνήθως δικηγόρο, ιατρό, ελεύθερο επαγγελματία κλπ), σύμφωνα με την κομματική του προσφορά, την αναγνωρισιμότητά του στην ύπαιθρο ή στην περιφέρεια, όπως γινόταν όλες τις προηγούμενες φορές.

Ο άνθρωπος που πονάει το επάγγελμά του, που «ματώνει» γι αυτό, που βιώνει την σκληρή καθημερινότητά του, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής που προέρχεται από τα σπλάχνα του αγροτικού πληθυσμού εκλείπει και είναι πολύ κρίμα, για πολλοστή φορά, να μην έχει αυτήν την ευκαιρία να διεκδικήσει την ψήφο μας.

 Το κέντρο λήψης πολιτικών αποφάσεων δεν είναι η Αθήνα, είναι οι Βρυξέλλες και είναι η ώρα η Ελλάδα να εκλέξει έναν τουλάχιστον άνθρωπο, που να εκπροσωπεί τον αγρότη και τον πολύπαθο Έλληνα κτηνοτρόφο.

Μην απεμπολήσετε και αυτήν την φορά αυτό το δικαίωμα, φίλοι αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Μην ανεχτείτε τον όποιο φυτευτό τάχαμου αγρότη γιατί είμαστε συνυπεύθυνοι σ αυτό που συντελείται για τον κλάδο αυτό που θα βγάλει τον τόπο από την κρίση!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ

Με αφορμή την πρόσφατη ελαφριά χιονόπτωση που είχαμε  στην περιοχή μας, αλλά και σε αρκετά σημεία του Ελλαδικού χώρου, θα πρέπει να γίνει σαφές πως πρέπει να πέσει χιόνι και πρέπει να προκληθεί παγετός κάποιες τον αριθμό ημέρες, καθώς το φυτικό βασίλειο έχει αυτές τις απαιτήσεις για να αναπτυχθεί όπως πρέπει.

Όχι τόσο για το γραφικό ή το όμορφο της υπόθεσης του χιονιού, αλλά για να μπορέσουμε να δούμε τις φετινές παραγωγές στην φυτική καλλιέργεια να αναπτύσσονται όπως πρέπει και για να μην ξαναέχουμε το φαινόμενο της ακαρπίας που συνδέεται με την μη ύπαρξη παγετού ή χιονιά.

Το ξεκαθαρίζουμε και το τονίζουμε λοιπόν, πως ναι θέλουμε χιόνι, ναι χρειαζόμαστε τον παγετό για να έχουμε μια φυσιολογική και ποιοτικά παραγωγική χρονιά στον πρωτογενή τομέα, γνωρίζοντας σαφέστατα πως υπάρχουν συνάνθρωποι μας που δεν έχουν την δυνατότητα ή δεν μπορούν να ζεσταθούν αφού η πολιτεία επιμένει και βρίσκεται στον κόσμο της όσον αφορά την τιμή του πανάκριβου πετρελαίου θέρμανσης!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΤΟ ΟΣΔΕ ΓΙΑ ΤΟ 2014 ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ

Α.Κ.Σ. ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Αναφορικά με το θέμα του ΟΣΔΕ και το «ποιος» ή «ποιοι» θα  πρέπει να το αναλάβουν το έργο αυτό στην Πιερία για το 2014,  θεωρώ ότι είναι περισσότερο από αυτονόητο και σωστό να ανατεθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στις οργανωμένες Ομάδες Παραγωγών Καπνού, ή στους Αγροτικούς Καπνικούς Συνεταιρισμούς, λειτουργούντες Αγροτικούς Συνεταιρισμούς που διαθέτουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία της διαδικασίας αυτής.

Τα κριτήρια βεβαίως θα πρέπει να είναι πολύ αυστηρά και θα πρέπει να υπάρχουν οι διασφαλίσεις εκείνες που να έχουν την βεβαιότητα οι αγρότες πως δεν θα θέσουν σε κίνδυνο την διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για το ΟΣΔΕ τους, τα επόμενα χρόνια και μέχρι το 2020.

Απεύχομαι κάτι διαφορετικό να συμβεί και εκτιμώ ότι θα πράξουν το αυτονόητο οι αρμόδιοι και θα αναθέσουν το έργο του ΟΣΔΕ σε αυτούς τους θεσμοθετημένους φορείς της περιοχής μας!

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22 Νοέμβριος 2017, 14.05
2017-11-22-12-07-14Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών στον πάτο της λίμνης Βαν - Η τοποθεσία, τα ευρήματα και οι αρχαίοι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν...
22 Νοέμβριος 2017, 14.03
bloomberg--------21--- Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και...
22 Νοέμβριος 2017, 14.01
-17--------- Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη -που έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας πριν έναν χρόνο-, εκμυστηρεύτηκε τα όσα άσχημα της συνέβαιναν στην ψυχολόγο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ