ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ: Η ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ

ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Θεωρώ ότι μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία αναμέτρησης κυβέρνησης και αγροτών σε όλην την χώρα. Η απόφαση των Συντονιστικών των αγροτών για κάθοδο στην Αθήνα την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου για την πραγματοποίηση ενός μεγάλου αγροτικού συλλαλητηρίου στην πρωτεύουσα είναι αναπόφευκτη αλλά δεν ξέρω το τι τελικά θα αποφέρει. Αν βέβαια στην συγκέντρωση αυτή θα συμμετέχουν 5000 ή 10000 αγρότες απ΄ όλη την Ελλάδα ασφαλώς και οι προσδοκίες δεν θα είναι για κάτι το ιδιαίτερο. Στο χέρι λοιπόν του κάθε αγρότη και του κάθε κτηνοτρόφου είναι να δώσουν το προσωπικό τους παρών στην διαμαρτυρία αυτή. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες ή άλλοθι για την μη συμμετοχή των αγροτών στην κάθοδο στην Αθήνα. Οι αγρότες μας παίζουν το τελευταίο τους χαρτί μ αυτήν τους την διαμαρτυρία και το γνωρίζουν και οι ίδιοι πως τα μέτρα που έρχονται είναι εξοντωτικά και δυσβάστακτα για την συνέχιση ύπαρξης των ιδίων και των οικογενειών τους στον κλάδο αυτό.

 

ΠΡΙΜ ΑΓΡΟΤΩΝ: ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΕΛΗ ΝΟΕΜΒΡΗ

ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ;

Άκρα του τάφου σιγή εκ μέρους της επίσημης πολιτείας για το πότε ακριβώς θα δώσουν το 70% της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης (γνωστό και ως πριμ, για τον αστικό πληθυσμό) που δικαιούνται οι αγρότες μας για το 2015. Ερωτήσεις πολλές και διαμαρτυρίες δικαιολογημένες για το θέμα αυτό αλλά ούτε φωνή ούτε ακρόαση από όλους τους συναρμόδιους υπουργούς, υφυπουργούς, Προέδρους και λοιπούς αρμοδίους των υπηρεσιών που έχουν την ευθύνη του θέματος. Σύμφωνα με πληροφορίες στα τέλη Νοεμβρίου τοποθετείται η προκαταβολή αυτή, οπότε η εξόφληση θα πάει για τις γιορτές των Χριστουγέννων και μετά από αυτές, πράγμα που σημαίνει ότι οικογενειακοί αγροτικοί προϋπολογισμοί τινάζονται στον αέρα και κανένας προγραμματισμός δεν μπορεί να γίνει στους αγρότες που εξαρτώνται άμεσα από αυτά τα χρήματα. Μακάρι να διαψεύσουν οι νέοι συγκυβερνώντες όλες αυτές τις πληροφορίες, αν και ήδη μετράμε τις ημέρες που έχουν καθυστερήσει σ αυτήν τους την υποχρέωση προς τον αγροτικό κόσμο!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: “ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ

ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ”

Στο 20% για τα εισοδήματα που θα δηλωθούν το 2016 και στο 26% για εισοδήματα του 2017 θα φτάσει ο φορολογικός συντελεστής για τους αγρότες μας. Αυτό τουλάχιστον επιβεβαιώνει η υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό και κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη σε δηλώσεις που έκανε την Τρίτη 3 Νοεμβρίου και πρόσθεσε, χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση «δεν θα κάνει πίσω» στη φορολογία. Οι αγρότες, από την άλλη πλευρά, «ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ τους», καθώς η προετοιμασία εφαρμογής των μνημονιακών δεσμεύσεων για αύξηση του συντελεστή φορολόγησης συνοδεύτηκε από τη διαρροή στοιχείων τα οποία μαρτυρούν ότι εννιά στους δέκα αγρότες δήλωσαν στην Εφορία εισόδημα έως 5.000 Ευρώ. Ή δεν κατάλαβαν στην κυβέρνηση το τι πάνε να κάνουν με το μέλλον ύπαρξης του αγροτικού επαγγέλματος ή ήδη έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και η σύγκρουση αναμένεται να μην έχει στοιχεία από τις κινητοποιήσεις των αγροτών των προηγούμενων χρόνων!

 

ΤΟ 5ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

4-6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ Σ.Ε.Φ. ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος καλεί στο 5ο Πανελλήνιο Μελισσοκομικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 4-5 και 6 Δεκεμβρίου 2015, στον Πειραιά, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Μελιού και Λοιπών Προϊόντων Κυψέλης και τη συμβολή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι εργασίες του συνεδρίου θα γίνουν παράλληλα με το 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας. Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία: «Θα είμαστε όλοι εκεί: Οι μελισσοκόμοι, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, οι μελισσοκομικοί φορείς, οι τυποποιητές μελιού, οι κατασκευαστές και έμποροι μελισσοκομικού εξοπλισμού και εφοδίων μαζί με: τους επιστήμονες, την πολιτεία και τους εκπροσώπους της, την τοπική αυτοδιοίκηση και όλους τους φίλους της μελισσοκομίας!» Πρόσκληση-πρόκληση λοιπόν, για τους φίλους μελισσοκόμους και όχι μόνον να παρακολουθήσουν το Συνέδριο αυτό που τους αφορά!

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Η Ελλάδα κυριαρχεί στις εξαγωγές φρούτων στην Βουλγαρία, καλύπτοντας το 2014 ποσοστό 43% των εισαγωγών, ακολουθούμενη από την Τουρκία με 15%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, για την περίοδο 2011 – 2014, οι κυριότερες χώρες εξαγωγής φρούτων προς τη Βουλγαρία ήταν η Ελλάδα, η Τουρκία, η Ολλανδία, τα Σκόπια και η Γερμανία. Στα λαχανικά, Ελλάδα και Τουρκία κατέγραψαν εξαγωγές ίσης περίπου αξίας (19% των συνολικών εισαγωγών), ακολουθούμενες από τα Σκόπια (6,5%). Ειδικότερα τα φρούτα ιδιαίτερου ελληνικού ενδιαφέροντος είναι τα πορτοκάλια, μανταρίνια και ακτινίδια, όπου η ελληνική εξαγωγική δραστηριότητα κυμαίνεται σε ποσοστά από 72 έως 82% του συνόλου των βουλγαρικών εισαγωγών. Οι κυριότερες χώρες που εξάγουν πορτοκάλια είναι η Ελλάδα η Τουρκία η Ολλανδία, η Γερμανία και η Νότια Αφρική. Οι κυριότεροι εξαγωγείς μανταρινιών είναι η Ελλάδα, Τουρκία και Ιταλία. Το 2014 το 82% των συνολικών εισαγωγών ακτινιδίων στη Βουλγαρία προήλθε από την Ελλάδα. Θεωρώ τέλος, πως υπάρχει περιθώριο να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο τις εξαγωγές μας φρούτων και λαχανικών προς την Βουλγαρία, αρκεί αυτό να γίνει μεθοδευμένα και με προγραμματισμό!

ΤΟ 74% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

Τους 69.848 τόνους άγγιξαν οι εξαγωγές ελαιολάδου της χώρας μας τη σεζόν 2013/2014, όπως αναφέρει ο Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, με το εμπόριο εντός ΕΕ να αντιστοιχεί στο 74% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών. Την ίδια ώρα, αύξηση της τάξης του 68% στους 1,23 εκατ. τόνους σημείωσαν το 2013/2014 οι εξαγωγές εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου της Ισπανίας στη διεθνή αγορά σε σχέση με πέρσι, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου για τις εμπορικές κινήσεις στις 4 κορυφαίες ελαιοπαραγωγικές χώρες (Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα και Τυνησία) την εμπορική σεζόν 2013/2014. Ειδικότερα, για τη σεζόν 2014/2015 οι μειώσεις στην ελαιοπαραγωγή Ιταλίας και Ισπανίας φτάνουν με βάση τα πρώτα στοιχεία το 52% και 53% αντίστοιχα. Επιπλέον, οι Ισπανικές εξαγωγές σε χώρες εκτός ΕΕ έφτασαν τους 336.115 τόνους, από τους οποίους το 36% πήγε στις ΗΠΑ, καθιστώντας τη χώρα κορυφαίο εξαγωγικό προορισμό για την Ισπανία, ακολουθούν η Ιαπωνία, η Κίνα, η Αυστραλία, η Βραζιλία, η Νότιο Κορέα, η Ρωσία, το Μεξικό, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ινδία.
Υπενθυμίζεται ότι τα προσωρινά στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου κάνουν λόγο για μείωση παραγωγή κατά 53% σε σχέση με το 2013/2014 στους 829.000 τόνους το 2014/2015.
Παράλληλα, αυξημένες κατά 6% στους 416.892 τόνους ήταν οι ιταλικές εξαγωγές ελαιολάδου το 2013/2014 σε σχέση με το 2012/2013.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ!

Ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ή και δεν τους ενδιαφέρει τους κυβερνώντες η συμπαθής τάξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων όλης της χώρας μας. Αλλιώς δεν εξηγείτε το πως, πολύ ελαφρά τη καρδία, αντιμετωπίζουν τα θέματα που ξεσήκωσαν τους αγρότες και αφορούν την φορολόγησή τους και την γενική αντιπετώπισή τους στα γνωστά ζητήματα που τους απασχολούν. Κι άντε οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν όντως κοντά 40 χρόνια στην διακυβέρνηση του τόπου, είχαν ταυτιστεί με τις καρέκλες τους και είχανε γίνει πολιτικά... αρτηριοσκληρωτικοί. Ετούτοι, οι δυο νέοι συγκυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που επαγγέλλονται ότι φέρουν την ελπίδα για ανάπτυξη που το πάνε με τους αγρότες μας; Δε νομίζω ότι οι φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις έχουν απολύτως καμία σχέση με ότι βλέπαμε τα τελευταία χρόνια στις Εθνικές οδούς και στις πλατείες των χωριών και των πόλεών μας. Οι αγρότες μας παίζουν το τελευταίο τους χαρτί κι ελπίζω οι κυβερνώντες να το καταλάβουν αυτό κάποια στιγμή, έστω και καθυστερημένα και να ανταποκριθούν στα δίκαια αιτήματα των ανθρώπων της υπαίθρου!

 

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΗ

Ανέκαθεν με την είσοδο του Οκτώβρη οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ανά την χώρα αγωνιούν για το τι θα συμβεί με την πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης που δικαιούνται. Φέτος τα πράγματα περιπλέχτηκαν κατάτι καθώς υπάρχουν δηλώσεις των αρμοδίων που μιλάνε για πληρωμή της προκαταβολής το μήνα Νοέμβριο, μάλιστα αναφέρονται για το “70% του ποσού που δικαιούνται οι αγρότες και κτηνοτρόφοι” χωρίς να υπάρχουν περαιτέρω λεπτομέρειες για το όλο θέμα. Κι αν λάβουμε υπόψη την γενική αναστάτωση που επικρατεί στους αγρότες μας γενικά, λόγω των φορολογικών μέτρων που έρχονται και τους αφορούν άμεσα, η αγωνία τους κορυφώνεται και εντείνεται όσο δεν υπάρχει μια υπεύθυνη και πλήρη ενημέρωση για το τι τελικά θα συμβεί με την ημερομηνία πληρωμής αυτής της προκαταβολής τους. Μακάρι να υπάρξει μια άμεση και υπεύθυνη απάντηση-διευκρίνηση από την νέα ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για να μπορέσουν να ησυχάσουν και οι αγρότες, προγραμματίζοντας απρόσκοπτα τις εργασίες τους, αλλά μπορώντας παράλληλα να ανταποκριθούν και στις υποχρεώσεις τους!

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΧΙ ΠΟΥ ΔΙΕΤΕΛΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Βαρβάτα ονόματα που έχουν άμεση σχέση με τον αγροτικό τομέα έμειναν έξω από την Βουλή στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Οι πρώην Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός (ΝΔ) από την ακριτική Θράκη, αλλά και οι οι διατελέσαντες υφυπουργοί στο ίδιο υπουργείο Γιάννης Δρεβελέγκας από την Χαλκιδική και Πάρης Κουκουλόπουλος από την Κοζάνη (αμφότεροι με το ΠΑΣΟΚ) δεν επανεξελέγησαν. Όπως επίσης δεν εξελέγη ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σγουρίδης (ΑΝ.ΕΛ). από την Ξάνθη. Ο Βαγγέλης Μπούτας με το ΚΚΕ αγωνιστής του Θεσσαλικού κάμπου επίσης δεν εξελέγη Βουλευτής. Αντίθετα ο Γιώργος Κασαπίδης(ΝΔ) από την Κοζάνη, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος (ΝΔ) από τη Λάρισα, ο Κώστας Σκανδαλίδης (ΠΑΣΟΚ) από την Α΄ Αθηνών, ο Βαγγέλης Μπασιάκος (ΝΔ) από την Βοιωτία και ο Γιώργος Καρασμάνης (ΝΔ) από την Πέλλα, παρότι διετέλεσαν στο συγκεκριμένο υπουργείο, επανεξελέγησαν Βουλευτές στις περιφέρειές τους. Επανεξελέγη τέλος Βουλευτής και ο Βαγγέλης Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ) από την Εύβοια, που διετέλεσε το 7μηνο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Η 10ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΠΟΥ ΔΩΣΑΝ
ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Δεν γνωρίζω πόσο θα φέρουν αποτέλεσμα οι αγροτικές κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν να γίνουν 10 ημέρες μετά την εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου, αλλά θέλω να πιστεύω ότι η απόφαση που πήραν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Κεντροδυτικής Μακεδονίας στο Βελβεντό Κοζάνης θα μπορέσει να υλοποιηθεί την περίοδο που θα αρχίσουν να καταφθάνουν σε όλους μας τα χαρτάκια με τις λυπητερές. Για την ιστορία πάντως να αναφέρω πως ομόφωνα οι αγρότες της Κεντροδυτικής Μακεδονίας αποφάσισαν να δώσουν 10ήμερη προθεσμία στη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει για να συζητηθούν τα προβλήματά τους και να δρομολογηθούν λύσεις. Σε διαφορετική περίπτωση οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να βγούνε στους δρόμους ιδιαίτερα δυναμικά και μάλιστα τονίζουν πως “θα μας βρει ο χειμώνας στους δρόμους”. Προσωπικά βέβαια θεωρώ ότι τότε μάλλον θα είναι κάπως αργά...

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ

ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ;

Με τα προτεινόμενα-φημολογούμενα μέτρα της απερχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ πολύ φοβούμαι ότι δεν θα υπάρχει ούτε παραγωγική, πόσω μάλλον ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα στην χώρα μας. Αντίθετα θα υπάρξει ξεκλήρισμα της Ελληνικής γεωργίας που στηρίζεται στην πλειοψηφία της στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, με μικρό κλήρο γης, με περιορισμένο το ζωικό κεφάλαιο. Ελπίζω και πιστεύω οι νέοι κυβερνώντες που θα προκύψουν, οι νέοι κυβερνητικοί συνέταιροι που θα υπάρξουν μετά τις 20 Σεπτεμβρίου να έχουν μια σοβαρή αντιπρόταση που να συνοδεύεται από ισοδύναμα που να ικανοποιούν τους δανειστές και εταίρους μας. Γιατί μ αυτά τα μέτρα που ετοιμάζουν να εφαρμόσουν οι όποιοι νέοι κυβερνητικοί συνέταιροι δεν θα υπάρξει γεωργία και πρωτογενής τομέας που να παράγει, να τυποποιεί και να εξάγει. Νομίζω ότι αυτή πρέπει να είναι η σοβαρή και υπεύθυνη δέσμευση αυτών που θα ζητήσουν την ψήφο από τους αγρότες και κτηνοτρόφους μας!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΦΙΛΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ!

Ή δεν έχουν καταλάβει το μέγεθος των αλλαγών που έρχονται οι φίλοι αγρότες που αφορούν την φορολόγησή τους ή τις γνωρίζουν αλλά παραδίνονται άνευ όρων στις ορέξεις της όποιας κυβέρνησης προκύψει στις 20 Σεπτεμβρίου, στην χώρα μας. Αδυνατώ ειλικρινά να καταλάβω την μη συμμετοχή, την απάθεια ή την αδιαφορία που επιδεικνύουν στην προετοιμασία που γίνεται αυτήν την περίοδο και αφορά τις κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν ως αντίδραση-απάντηση στα σχέδια των υποψήφιων πολιτικών που θα κυβερνήσουν τον τόπο μετά τις 20 του μηνός. Σαφέστατα αντιλαμβάνομαι πολύ καλά πως υπάρχουν οι αγροτικές εργασίες που βρίσκονται στην περίοδο αιχμής τους, αλλά αν δεν υπάρξει γενναία και μαζική αντίδραση εκ μέρους της μεγάλης πλειοψηφίας των αγροτών, φοβούμαι ότι όλα αυτά θα είναι φαιδρότητες για το τι θα επακολουθήσει. Οι αγώνες κερδίζονται με ξεσηκωμό και αντίδραση, όταν γνωρίζουμε όλοι πως τα μέτρα που θα υλοποιηθούν εξοντώνουν κυριολεκτικά τον μικρομεσαίο αγρότη σ αυτόν τον τόπο!

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ