ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

 

ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΞΑΝΑ

ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ ΠΟΙΟΣ;

Πληθαίνουν οι καταγγελίες και διαμαρτυρίες ακτινιδιοπαραγωγών της περιοχής μας που υπογραμμίζουν ότι δεν πληρώθηκαν από τους εμπόρους που τους είχαν υποσχεθεί ότι θα τους ξοφλήσουν το «αργότερο μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων», ενώ είχαν πάρει μια προκαταβολή ή λίγα χρήματα έναντι. Μπήκαμε για τα καλά στον Φεβρουάριο και σε γενόμενες ερωτήσεις και ενοχλήσεις προς τους εμπόρους ακτινιδίων εισπράττουν γενικές και αόριστες απαντήσεις απ αυτούς, τινάζοντας στον αέρα τον οικογενειακό προγραμματισμό των αγροτών παραγωγών, αφού είναι απλήρωτοι και στο θέμα εξόφλησης της ενιαίας τους ενίσχυσης του 2015. Πρόκειται βεβαίως για εμπόρους που δεν έχουν έδρα στην Πιερία και οι οποίοι δεν πτοούνται ποσώς από τις συνεχείς ενοχλήσεις και πιέσεις των απλήρωτων παραγωγών των οποίων είναι έρμαιο στα χέρια τους. Από τον περασμένο Οκτώβριο είχα επισημάνει και τονίσει γι αυτούς τους γνωστούς κίνδυνους αλλά και για το σκηνικό που στήνει το καρτέλ των εμπόρων. Δυστυχώς απλά επιβεβαιώνομαι για πολλοστή φορά. Όσον αφορά την πολιτεία και τους εμπλεκόμενους εκπροσώπους των υπηρεσιών δηλώνουν αναρμόδιοι για το θέμα και ο ένας φορτώνει στον άλλον τις ευθύνες του!

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΟΓΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ

Σαν ποσοστό στο φορολογητέο εισόδημα θα υπολογίζεται από 1 Ιανουαρίου το ποσό της ασφαλιστικής εισφοράς στον ΟΓΑ, σύμφωνα με την πρόταση Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό. Όπως αναφέρεται στο άρθρο 54 της πρότασης, «το κατώτατο ασφαλιστέο εισόδημα ορίζεται ως το ποσό που αναλογεί στο 80% του εκάστοτε προβλεπόμενου κατώτατου βασικού μισθού άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών. Το ανώτατο όριο ασφαλιστέου μηνιαίου εισοδήματος για τον υπολογισμό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς αποτελεί το ποσό της παραγράφου 2 του άρθρου 52». Αναλυτικά, έως 31.12.2016 το ύψος του ποσοστού υπολογισμού ασφαλίστρου κλάδου σύνταξης αυξάνεται κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες και διαμορφώνεται σε ποσοστό 10%. Κατά το έτος 2017 το ποσοστό επί του φορολογητέου εισοδήματος διαμορφώνεται σε 14%, από 1/1/2018 αυξάνεται σε 17% και από 1.1.2019 διαμορφώνεται στο τελικό 20%. Κατώτατο ασφαλιστέο εισόδημα για τους αγρότες, ορίζονται τα 468 ευρώ το μήνα. Δηλαδή, αγρότης που έδινε 65,5 ευρώ θα δίνει 91 ευρώ το μήνα το 2019 ως κατώτατη εισφορά.

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ-ΜΑΙΟ;

Προς νέα αναβολή πάει το θέμα ψήφισης των μέτρων που αφορούν τους αγρότες μας που ήταν προγραμματισμένα για τον Φεβρουάριο, όπως υποστηρίζουν διάφορα ΜΜΕ, για να μην υπάρξει σύγκρουση από τα μέτρα που θα ληφθούν και αφορούν το ασφαλιστικό. Ήδη οι Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ) που προέρχονται από την περιφέρεια έχουν πάρει τα μηνύματά τους από τους αγρότες και κτηνοτρόφους των αγροτικών περιοχών, πως δεν μπορούν να δεχθούν την φορολόγηση έτσι όπως την προγραμματίζει η κυβέρνηση, η οποία τους εξοντώνει όπως λένε οι ίδιοι. Έτσι λοιπόν πιθανόν να δούμε να παίρνει κι άλλη αναβολή η λήψη των φορολογικών μέτρων που αφορούν τους αγρότες μας, για το τέλος της προσεχούς άνοιξης (Απρίλιο με Μάιο, αναφέρουν οι πληροφορίες), μπροστά στην ετοιμότητα και αποφασιστικότητα που έχουν οι αγρότες μας να κατεβάσουν τα τρακτέρ στις Εθνικές οδούς, αλλά και να κόψουν την χώρα σε πολλά κομμάτια!

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Όλα τα είχε η Μαριωρή…

ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ 320.000.000 ΕΥΡΩ ΟΙ

ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ, ΤΟΥ «ΠΑΚΕΤΟΥ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ»;

 

Τροπολογία μέσω της οποίας καλούνται οι αγρότες να επιστρέψουν τα 320 εκατ. ευρώ που πλήρωσε ο ΕΛΓΑ το 2008-2009 επί υπουργίας Σωτ. Χατζηγάκη κατέθεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου. Οι ενισχύσεις κρίθηκαν παράνομες και από την ΕΕ και η ανάκτησή τους αφορά συνολικά 725.000 αγρότες μας. Ωστόσο, από την Επιτροπή και το Δικαστήριο έχει γίνει δεκτό ότι από το συνολικό ποσό των ενισχύσεων που κρίθηκαν ως παράνομες μπορεί να εξαιρεθούν οι ήσσονος σημασίας, και όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην τροπολογία το μεγαλύτερο ποσοστό των αγροτών έχουν λάβει ποσά που δεν υπερβαίνουν τα 100 ευρώ. Με την τροπολογία ορίζεται ως αρμόδια υπηρεσία ανάκτησης η Αποκεντρωμένη Μονάδα Κρατικών Ενισχύσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ προβλέπεται ότι είναι συμβατές με την εσωτερική αγορά και εξαιρούνται της ανάκτησης οι ενισχύσεις ήσσονος σημασίας που πληρούσαν τους όρους των σχετικών κανονισμών της ΕΕ. Παράλληλα, προβλέπεται ότι με κοινή υπουργική απόφαση των Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες της διαδικασίας ανάκτησης και ιδίως ο προσδιορισμός των υπόχρεων, το ύψος των προς επιστροφή ποσών, αλλά και οι λεπτομέρειες για ανάκτηση ποσών μέσω συμψηφισμού τους με τις απαιτήσεις των υπόχρεων που απορρέουν από τη συμμετοχή τους στο ΟΣΔΕ του ΟΠΕΚΕΠΕ. Συνολικά θα ανακτηθούν 320.000 εκατ. ευρώ (290 εκατ. ευρώ καθαρό ποσό ανακτήσεων, συν 30 εκατ. ευρώ τόκοι). Ειδικότερα, υπολογίζεται η είσπραξη 45 εκατ. ευρώ κατ' έτος, αρχής γενομένης από το 2016.

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΠΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: ΔΩΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ!

 

 

Επιτακτική είναι η ανάγκη η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αφήσει όλες τις δικαιολογίες ή κωλυσιεργίες που έχει προβάλει μέχρι σήμερα και να δώσει άμεσα, εδώ και τώρα, στους εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους όλης της χώρας, τα χρήματα που δικαιούνται από την ενιαία ενίσχυση για το 2015, που ήδη έπρεπε να έχουν λάβει. Τα χρήματα αυτά δεν έχουν να κάνουν καμία σχέση με τον Εθνικό κουμπαρά, αλλά είναι από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θεωρώ ότι είναι αν μη τι άλλο εγκληματικό να χρησιμοποιούνται αυτά τα χρήματα για άλλους σκοπούς, σε άλλες υποχρεώσεις της πολιτείας. Δώστε λοιπόν άμεσα τα χρήματα στους αγρότες μας και δώστε τα ΟΛΑ, χωρίς να προβάλλετε ανυπόστατα προσχήματα και φαιδρές δικαιολογίες, που πλέον δεν πείθουν και κανέναν. Στο κάτω κάτω της γραφής το οφείλετε σ αυτούς που χρωστάτε την επανεκλογή σας στην κυβέρνηση!

ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ

ΔΕΝ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ;

Είναι πραγματικά τραγικό. Να είμαστε στον μήνα που θα έπρεπε να εξοφληθεί η ενιαία ενίσχυση στους αγρότες μας (Δεκέμβριο) και αυτοί να μην έχουν λάβει καν την προκαταβολή αυτής. Αόριστες δηλώσεις των αρμοδίων υπουργών και σχετικών αξιωματούχων της επίσημης πολιτείας πως θα δοθούν τα χρήματα-ως προκαταβολή βέβαια- την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, δηλαδή ουσιαστικά θα πάνε για την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, αποδεικνύει την τραγικότητα της κατάστασης που βιώνουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι σε όλην την χώρα. Αδυνατώντας να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές στον ΟΓΑ αφού δεν πληρώθηκαν τις ενισχύσεις τους, αδυνατούν να αντεπεξέλθουν και στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους τινάζοντας στον αέρα τον κοινωνικό ιστό. Και η κυβέρνηση; Στο κόσμο της. Την κατάσταση εντείνει η δήλωση πως θα δοθεί το ποσό του 1 δις Ευρώ, την στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι το συνολικό ποσό της ενιαίας ενίσχυσης που λαμβάνουν οι αγρότες μας φτάνει τα 2 δις Ευρώ. Άρα λοιπόν, σκοπεύουν να δώσουν τα μισά χρήματα που δικαιούνται οι αγρότες μας και δεν τους το λένε. Τα συμπεράσματα δικά σας!

 

ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΙΕΙΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΡΑ

ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΛΙΜΑΝΙΩΝ;

 

Σε αγωνιστικές, όπως τις χαρακτηρίζουν οι ίδιοι, κινητοποιήσεις που περιλαμβάνουν ακόμη και «μπλοκάρισμα» των λιμανιών της χώρας ετοιμάζονται να «κατέβουν» και οι ψαράδες ανά την επικράτεια, που συμμετείχαν στο μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα, που έγινε στις 18 Νοεμβρίου, στην πλατεία Συντάγματος, με την γνωστή κατάληξη που είχε η κορυφαία αυτή εκδήλωση. Τα γενικότερα προβλήματα, τα οποία χρονίζουν, η οικονομική κρίση αλλά και η νομοθεσία που καθιστά, πρακτικά, απαγορευτική την διάθεση ψαριών απευθείας σε καταναλωτές έχουν οδηγήσει τον κλάδο των αλιέων σε αδιέξοδο και για το λόγο αυτό βρίσκονται σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις. Μεταξύ των αιτημάτων τους, εκτός από απόσυρση των μέτρων σε φορολογία και ασφαλιστικό, οι ψαράδες επιμένουν και σε μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής τους. Άλλωστε αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς είναι ένα και το αυτό. Είναι αυτοί που κρατάνε ζωντανό τον πρωτογενή τομέα της δύσμοιρης χώρας!

 

 

 

 

ΟΙΝΟΣ ΕΥΦΡΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ

ΠΑΤΣΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Στα 20 Ευρώ ανά εκατόλιτρο διαμορφώθηκε τελικά ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης για το κρασί, αντί της αρχικής πρότασης που ήταν στα 40 Ευρώ, σύμφωνα με το οριστικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου του τρίτου «πακέτου» προαπαιτούμενων της εκταμίευσης της «υποδόσης» των 2 δισ. και των 10 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το οποίο εγκρίθηκε με 153 ψήφους από την Ολομέλεια της Βουλής, καθώς υπήρξαν δύο απώλειες από την πλευρά της κομμάτων που συγκροτούν την κυβερνητική πλειοψηφία.

Συγκεκριμένα, «ναι» στο νομοσχέδιο ψήφισαν 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, καθώς απείχε από την ψηφοφορία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης, ενώ καταψήφισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος. Την αρχή του νομοσχεδίου καταψήφισε σύσσωμη η Αντιπολίτευση (137 ψήφοι) όπως και όλα τα άρθρα του καταψήφισαν η ΝΔ, η ΧΑ και η Ένωση Κεντρώων. Έτσι λοιπόν βρήκαν οι συγκυβερνώντες τον (μάλλον εύκολο) τρόπο να πατσίσουν αυτά που χάνανε από την έξτρα φορολόγηση στην ιδιωτική εκπαίδευση.

 

 

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΙΑΣ

 

Τεράστια δυναμική έχει η παραγωγή χοιρινού κρέατος στην ΕΕ αφού παράγονται περί τα 22.000.000 τόνοι από την εκτροφή των περίπου 152.000.000 ζώων και αποτελούμε τον μεγαλύτερο εξαγωγέα και τον 2ο μεγαλύτερο παραγωγό-ως ΕΕ εννοείται- μετά τον κίτρινο γίγαντα, την Κίνα. Οι κυριότερες χώρες παραγωγής είναι η Γερμανία, η Ισπανία, η Γαλλία και η Ολλανδία που όλες μαζί καλύπτουν πάνω από το 50% της συνολικής παραγωγής. Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάζει υψηλό βαθμό αυτάρκειας σε χοιρινό κρέας (πάνω από το 100%), ενώ η ετήσια κατά κεφαλή κατανάλωση για το 2013 έφτασε τα 31 κιλά, παρουσιάζοντας διακυμάνσεις μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ. Το 10% της συνολικής παραγωγής εξάγεται κυρίως σε χώρες της Ανατολικής Ασίας (Κίνα και Ιαπωνία) αλλά και στην Ρωσία που πριν το εμπάργκο απορροφούσε το 60% των εξαγωγών. Και από κοντά βέβαια η Ελληνική χοιροτροφία που μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα στην αγροτική και την Εθνική μας οικονομία!

 

 

ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΨΑΡΙΑ

ΟΜΩΣ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥΣ!

Μεγάλα ψάρια προτιμούν οι καταναλωτές συμπαρασύροντας σε άνοδο τις τιμές πώλησής τους και συμβάλλοντας την υπεραλίευσή τους που έχει ως συνέπεια την μείωση των αλιευτικών αποθεμάτων. Την σχέση εμπορικής τιμής και μήκους σώματος για τα ψάρια των Ελληνικών θαλασσών, διερεύνησαν σε εργασία τους οι ειδικοί επιστήμονες. Όπως επισημαίνουν, η εμπορική αξία των ψαριών αλλά και των άλλων αλιευμάτων επηρεάζεται από την διαθεσιμότητα ενός είδους στο περιβάλλον από το σωματικό τους μέγεθος και από την αλιευόμενη ποσότητα. Έτσι, μεγάλο ποσοστό των θαλάσσιων αλιευτικών αποθεμάτων είναι υπεραλιευμένα σε αρκετές περιοχές συμπεριλαμβανομένων και των Ελληνικών θαλασσών. Τα είδη ψαριών που θα πωληθούν σε υψηλότερη τιμή είναι εκείνα που στοχεύονται πρώτα και με βάση τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης εργασίας, αυτά είναι τα μεγαλύτερα σε μέγεθος είδη. Η θετική σχέση μεταξύ τιμής και μεγέθους υποδεικνύει ότι οι δυνάμεις της αγοράς ενισχύουν την στόχευση και συνεπώς την αλιεία των μεγαλύτερων ειδών....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΝ Η ΑΡΧΗ!

Το αγροτικό συλλαλητήριο των Αθηνών, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, στο Σύνταγμα ήταν ένα σπουδαίο γεγονός που μπορεί να μην τάραξε τα νερά ακούστηκε όμως η φωνή απελπισίας και απόγνωσης που συνεχίζουν να εκπέμπουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι όλης της χώρας, αναφορικά με τα ζητήματα φορολογικής και ασφαλιστικής πολιτικής που δρομολογούνται. Το συλλαλητήριο στην πρωτεύουσα ήταν σίγουρα η αρχή των αγώνων των αγροτών μας και σε καμία περίπτωση το τέλος μιας πορείας όπως κάποιοι νομίζουν. Δεν περιποιούν τιμή τα όσα συνέβησαν εκ μέρους της επίσημης πολιτείας που χτύπησε τους αγρότες με δυνάμεις των ΜΑΤ και θεωρώ ότι επέδειξαν οι κυβερνώντες υπερβάλλοντα ζήλο. Απ΄ εδώ και πέρα τίποτε δεν αποκλείεται να συμβεί ως απάντηση εκ μέρους των αγροτών. Ούτε το κλείσιμο δρόμων, ούτε το κόψιμο της χώρας σε ένα δύο ή και πολύ περισσότερα σημεία, αφού η παραγωγική τάξη των αγροτών δεν υπολογίζεται όπως της αρμόζει εκ μέρους της επίσημης πολιτείας!

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Καθοριστική η συμμετοχή των αγροτών στο συλλαλητήριο

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ «ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ» Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Πυρετωδώς προετοιμάζονται οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από κάθε σημείο της χώρας, για να δώσουν την απάντησή τους αύριο Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, στην κυβέρνηση που δηλώνει ότι δεν κάνει βήμα πίσω απέναντι στις απαιτήσεις της προς τους αγρότες που αφορούν την δυσβάστακτη υψηλή φορολόγησή τους, τον τριπλασιασμό των εισφορών στον ΟΓΑ και την γενικότερη οικονομική τους αφαίμαξη που θα οδηγήσει στην εξαφάνιση των μικρομεσαίων αγροτών σε όλη την Ελλάδα. Πληροφορίες αναφέρουν πως σε κάθε χωριό της περιοχής μας υπάρχει έκδηλο ενδιαφέρον να κατέβουν οι αγρότες με πούλμαν και με κάθε μέσο στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν για τα όσα μέτρα έρχονται και τους αφορούν. Κάποια χωριά μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα κατεβάσουν τουλάχιστον από 2 λεωφορεία στην πρωτεύουσα, αποδεικνύοντας την αποφασιστικότητα των αγροτών να συμμετάσχουν σε ένα συλλαλητήριο διαμαρτυρίας του οποίου δεν θα υπάρχει προηγούμενο σε όγκο, παλμό και δυναμική!

 

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ