ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

 

4 ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ. ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΔΟΘΕΙ;

Δε νομίζω ότι η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ καταλαβαίνει κάτι από καταγγελτικό λόγο ή από τεκμηριωμένες και αιτιολογημένες διαμαρτυρίες από κανέναν κλάδο της παραγωγικής μας οικονομίας. Ούτως ή άλλως τίποτε δεν λειτουργεί εύρυθμα και η λέξη προγραμματισμός είναι μάλλον Κινέζικη στους έχοντες την διακυβέρνηση του τόπου. Να γίνω λοιπόν πιο συγκεκριμένος: την ώρα που σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπως είναι η Γερμανία, η Ιρλανδία και η Γαλλία, έχουν καταβληθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο τα χρήματα της ενιαίας ενίσχυσης (πριμ) των αγροτών για το 2015, στην Ελλάδα οι δικαιούχοι αγρότες περιμένουν εδώ και 4 μήνες να πληρωθούν τα χρήματα αυτά-έχουν εισπράξει κάτι παραπάνω από τα μισά στις αρχές Δεκεμβρίου- και κανένας στον τόπο δεν υπάρχει που να διευκρινίζει τον ακριβή χρόνο αποπληρωμής τους. Από Δεκέμβριο είπανε Φεβρουάριο. Από Φεβρουάριο το πήγανε Απρίλιο και από Απρίλιο και μετά έχει ο Θεός. Δεν έχουν όμως οι αγρότες πλέον. Στεγνώσανε οι αγρότες μας, κ.κ. Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, που αν θέλετε και μπορείτε, ασχοληθείτε και λίγο με το εν λόγω θέμα. Άλλωστε έχετε υποχρέωση να το πράξετε!

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ Β. ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Όπως αποκλειστικά ανέφερα προ ημερών οι αγρότες στην Βόρεια Πιερία προχωρούν στην σύσταση και δημιουργία δικού τους αγροτικού συλλόγου με έδρα το Αιγίνιο, όπως προβλέπει και ο Νόμος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπό σύσταση Σύλλογος θα ονομάζεται Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Πύδνας Κολινδρού και η πρώτη συγκέντρωση για τον λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, στις 8.00 το βράδυ, στο Δημαρχείο του Αιγινίου, όπου θα υπάρχει και δικηγόρος για να μιλήσει στους αγρότες, δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες. Καλούνται λοιπόν όλοι οι ενδιαφερόμενοι αγρότες απ’ όλην τη Βόρεια Πιερία (Αιγίνιο, Κολινδρός, Κίτρος, Καταχάς, Καστανιά, Λιβάδι, Ρυάκια, Παλιάμπελα, Μεγάλη Γέφυρα, Μεθώνη, Ν. Αγαθούπολη, Παλιό Ελευθεροχώρι, Μακρύγιαλος, Σφενδάμη, Αλώνια, Κίτρος και Παλαιόστανη) να δώσουν το δικό τους παρών και να συμμετάσχουν στην δημιουργία του δικού τους συνδικαλιστικού Οργάνου, το οποίο είναι σίγουρο ότι θα χρειαστούν προσεχώς!

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΘΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΟΣΔΕ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΑΣ;

Διανύουμε ήδη το δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου και τίποτε δεν κινείται εκ μέρους της αρμόδιας πολιτείας όσον αφορά την έναρξη υποβολής των δηλώσεων του ΟΣΔΕ των δικαιούχων αγροτών και κτηνοτρόφων όλης της χώρας μας, καμία δήλωση από τον αρμόδιο υπουργό που περί άλλων τυρβάζει και πολύ φοβούμαι ότι όταν αρχίσει η διαδικασία οι ημερομηνίες και οι προθεσμίες θα είναι ασφυκτικά περιορισμένες (μέχρι 15 Μαΐου άλλωστε, είναι γνωστό από το νόμο), πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα περάσουν οι αγρότες μας ακόμη ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι. Κι αν λάβει κανείς υπόψη ότι η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης βρίσκεται έωλη και ημερολογιακά επισφαλής από την πολιτεία, αντιλαμβάνεται το πραγματικό μέγεθος του όλου προβλήματος. Οι φορείς υποβολής των ΟΣΔΕ είναι γνωστοί και δηλώνουν πανέτοιμοι στην Πιερία, όπου δεν αλλάζει τίποτε για να ξαναρχίσουν την προβλεπόμενη διαδικασία, οπότε δεν αντιλαμβάνομαι τον λόγο της ακόμη μεγαλύτερης καθυστέρησής της περαιτέρω. Βέβαια αυτή η κυβέρνηση με τα όσα κάνει και αποφασίζει πλέον κανέναν δεν εκπλήσσει, γιατί απλούστατα τα στελέχη της τα διακρίνει η μετριότητα και η ασχετοσύνη!

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΩΡΑ

Νέες μορφές και πολλά ολόφρεσκα νέα πρόσωπα ανέδειξαν τα πρόσφατα πρωτοφανή και πολύ αγωνιστικά μπλόκα των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων όλης της χώρας που ήδη αποτελούν ένα ιστορικό γεγονός-ρεκόρ στην μεταπολιτευόμενη Ελλάδα. Αρκετές φορές βέβαια υπήρχαν αστοχίες, αδυναμίες, ατέλειες και υπερβολές από τους ξεσηκωμένους και αγανακτισμένους αγρότες και κτηνοτρόφους όπου λειτούργησε και επικράτησε η ψυχολογία του όχλου, αλλά πάντοτε οι αποφάσεις στηρίζονταν στην συλλογικότητα και όχι στο «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» του ενός ανδρός που γινόταν τα πολύ προηγούμενα χρόνια. Οφείλω όμως να αναγνωρίσω την αγωνιστικότητα, το πάθος, την οργανωτικότητα, την μεθοδικότητα, την συνέπεια, την επιμονή και υπομονή, αλλά και την υπευθυνότητα και αποφασιστικότητά τους, καθώς όντας-οι περισσότεροι από αυτούς τουλάχιστον- μη έμπειροι αγροτοπατέρες, διαχειρίστηκαν χωρίς έπαρση και αλαζονεία την όλη κατάσταση. Και φυσικά δεν αναφέρομαι στους σκληρούς κομματικούς των κινητοποιήσεων που εξυπηρετούσαν τα δικά τους κομματικά συμφέροντα!

Δε νομίζω αυτές οι ιστορικές και πολυήμερες κινητοποιήσεις των αγροτών , κτηνοτρόφων και αλιέων μας να επαναληφθούν στο μέλλον, καθώς κάτι παρόμοιο συνέβη πριν από 20 χρόνια, που θυμόμαστε εμείς οι παλιότεροι και ειδικότερα τον χειμώνα του 1996, οπότε είναι απολύτως σίγουρο πως σε 20 χρόνια από σήμερα δεν θα έχει απομείνει και τίποτα από τους λεγόμενους μικρομεσαίους Έλληνες αγρότες!

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥΣ

Μετά από χρόνια αδράνειας και αδιαφορίας στην Βόρεια Πιερία ετοιμάζονται για την επανασύσταση και λειτουργία ενός Αγροτικού Συλλόγου με έδρα το Αιγίνιο Πιερίας, όπως πληροφορήθηκα πρόσφατα. Ο Νόμος Σκανδαλίδη δεν αφήνει άλλωστε πολλά περιθώρια. Έναν αγροτικό σύλλογο ανά Καλλικρατικό Δήμο προβλέπει, ήδη υπάρχουν ο Αγροτικός Σύλλογος Παραγωγών Δημητριακών και λοιπών καλλιεργειών Κατερίνης και ο Αγροτικός Σύλλογος Βροντούς Δήμου Δίου Ολύμπου και τώρα, έστω και αργά οι αγρότες της Βόρειας Πιερίας με επικεφαλής τον Υπεύθυνο του Μπλόκου Αιγινίου Γιάννη Καρακασίδη «τρέχουν» τις διαδικασίες για να κάνουν το συνδικαλιστικό τους όργανο. Απόρροια των αγροτικών κινητοποιήσεων που ολοκληρώθηκαν πριν λίγο καιρό σε όλην την χώρα, η ανάγκη να υπάρξει το συντομότερο δυνατόν ένα τέτοιο συνδικαλιστικό όργανο στην Βόρεια Πιερία που μαζί με τους άλλους 2 συλλόγους να εκπροσωπούν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο τους απλούς αγρότες του νομού μας. Γιατί πραγματικά θα πρέπει να μην χρειαστεί να ξαναδούμε τους εκπροσώπους των «69 μπλόκων σε όλην την χώρα» να ζητούν συνάντηση με τον όποιο Πρωθυπουργό και αυτός να βάζει όρους για την συμμετοχή τους σ αυτήν λειτουργώντας με μηχανισμούς απόκλισης!

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ GREEK FARMER

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Η εταιρεία Greek Farmer διοργανώνει ημερίδα για όλους τους αγρότες-παραγωγούς της περιοχής και όχι μόνον, με τα παρακάτω θέματα:

1.Ωφέλιμοι μικροοργανισμοί στην γεωργία και η σημασία τους στην αύξηση της γονιμότητας του εδάφους, προστασία του φυτού, αύξηση των αποδόσεων. Αύξηση της γονιμότητας του εδάφους, Προστασία του φυτού και αύξηση των αποδόσεων, 2. SUPERSTART – Νέα τάση λίπανσης και θρέψη καλλιεργειών. Ομιλητές της ημερίδας θα είναι: ο Χαράλαμπος Δαλαλάκης Γεωπόνος – Διευθυντής της εταιρείας GREEK FARMER και ο Αστέριος Σιμώνης Ph.D.Εδαφολογίας – Επίτιμος Διευθυντής του ΕΘΙΑΓΕ. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 και ώρα 11:00 το πρωί, στον 1ο όροφο του Συνεδριακού κέντρου Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ). Συντονιστής της ημερίδας θα είναι ο Δημοσιογράφος Αγροτικών Θεμάτων Γιάννης Τσιμπονίδης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η είσοδος για τους φίλους αγρότες, γεωπόνους, γεωτεχνικούς, συνεταιριστές και λοιπό ευρύ κοινό, είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ και σίγουρα είναι μια καλή ευκαιρία για να πληροφορηθείτε για το θέμα μείωσης του κόστους παραγωγής στις καλλιέργειές σας!

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΠΑΓΙΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΜΑΣ: ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Δυσάρεστη έκπληξη, οργή και αγανάκτηση για όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας, αποτελεί η δήλωση του αρμόδιου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου πως η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης για το 2015 που είχαν εξαγγείλει και υποσχεθεί πως θα γίνει στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου «αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων», πήγε στην συνέχεια για Φεβρουάριο και τώρα με νεότερες δηλώσεις του καθ ύλην αρμόδιου για το θέμα Υπουργού πάει για το μήνα Απρίλιο. Δεν ξέρω αν το επόμενο χρονικό διάστημα με νεότερες δηλώσεις του Υπουργού ή κάποιου άλλου υπευθύνου και αρμοδίου πάνε για το μήνα Ιούνιο ή και για το Φθινόπωρο θεωρώ όμως ότι αυτή δεν είναι μια υπεύθυνη πολιτική στάση, πολύ περισσότερο δε την ώρα που αγρότες και κτηνοτρόφοι σε όλην την επικράτεια βρίσκονται στα κάγκελα, ξημεροβραδιάζονται στα αγροτικά μπλόκα, έχοντας αφήσει τις δουλειές και υποχρεώσεις τους. Φροντίστε κ. Υπουργέ να δώσετε εξηγήσεις και φροντίστε να επισπεύσετε το συντομότερο δυνατόν την πληρωμή της εξόφλησης της ενιαίας ενίσχυσης του 2015 προς τους εξαθλιωμένους και εξοργισμένους αγρότες μας. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο!

 


 

ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΟΙ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕΧΡΙ 4-3-2016

ΣΤΟ ΚΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΓΙΑ ΑΡΘΡΟ 52

Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών (ΚΕΑ) Κατερίνης με σχετική του ανακοίνωση προς όλα τα ΜΜΕ της περιοχής, ενημερώνει όλους τους αιγοπροβατοτρόφους ορεινούς και πεδινούς της Πιερίας, που έχουν αιτηθεί συνδεδεμένη ενίσχυση στον τομέα πρόβειου και αίγειου κρέατος σύμφωνα με το άρθρο 52 του ΚΑΝ. (ΕΕ) 1307/2013 στην ΕΑΕ έτους 2015 καθώς επίσης και όσους έχουν αιτηθεί εξισωτική αποζημίωση για το έτος 2015, να προσκομίσουν προσφάτως ενημερωμένο το μητρώο αιγοπροβάτων σε φωτοαντίγραφο (όλα τα μέρη), στον ΟΠΕΚΕΠΕ Κατερίνης μέχρι την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016, με βάση το υπ΄ αριθμό Πρωτοκόλλου 38404/12-02-2016 έγγραφο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Την ανακοίνωση υπογράφει για το ΚΕΑ Κατερίνης ο Διονύσης Φόλιος, ενώ υπενθυμίζεται πως το Κέντρο βρίσκεται στην Διεύθυνση Χατζόγλου 48 στην Κατερίνη και τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 23510-46858.


ΜΕ 4 ΔΙΜΗΝΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ

ΤΟ «ΧΑΡΑΤΣΙ» ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΝΟΠΟΙΟΙ

Στην παροχή διευκολύνσεων για τις δηλώσεις αποθεμάτων των μικρών οινοπαραγωγών προχώρησε το υπουργείου Οικονομικών, προφανώς και υπό την πίεση των πρωτοφανών και πανελλαδικών αγροτικών κινητοποιήσεων. Συγκεκριμένα, σε εγκύκλιο που εξέδωσε και αφορά μικρούς οινοπαραγωγούς (οι οποίοι λειτουργούν εκτός καθεστώτος αναστολής και παράλληλα δεν πληρούν όρους και προϋποθέσεις αρμοδιότητας άλλων Υπουργείων) αναφέρεται ότι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσέρχονται στα κατά τόπους αρμόδια τελωνεία μέχρι 4 Μαρτίου 2016 προκειμένου να υποβάλουν δηλώσεις αποθεμάτων. Για την υποβολή της δήλωσης Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και τη δήλωση Μικρού Οινοπαραγωγού υπάγονται στις ρυθμίσεις που είχαν προσδιοριστεί με πρόσφατη σχετική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, στην οποία προβλεπόταν η τμηματική καταβολή των φορολογικών και λοιπών επιβαρύνσεων σε 4 διμηνιαίες δόσεις, με πρώτη δόση έως την τελευταία εργάσιμη μέρα του Απριλίου. Διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη διευκόλυνση παρέχεται αποκλειστικά και μόνο για το 2016, μεταβατικό χρόνο εφαρμογής του νόμου.


ΠΑΡΑΤΑΘΗΚΕ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 Η

ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΡΥΖΙΟΥ

Περιθώριο αρκετές ημέρες ή αν θέλετε λίγες ακόμα εβδομάδες, και ειδικότερα μέχρι την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 –αντί τις 28 Φεβρουαρίου 2016 που έληγε η αρχική πρώτη προθεσμία που είχε ανακοινωθεί- έχουν τώρα οι ρυζοπαραγωγοί ανά την επικράτεια προκειμένου να προσκομίσουν τα σχετικά τιμολόγια από την πώληση της παραγωγής τους, το μεγαλύτερο μέρος ωστόσο της οποίας είναι ακόμα δυστυχώς αδιάθετο. Να σημειωθεί ότι οι παραγωγοί ρυζιού είναι πολύ πιεσμένοι, καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο ακόμα και να χάσουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση, ύψους 26 Ευρώ το στρέμμα. Οπότε μην ανησυχούν οι φίλοι παραγωγοί ρυζιού αφού η ημερομηνία παρατάθηκε μέχρι τις 28 Μαρτίου 2016….


ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 2016 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΕΛΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ

Εγκρίθηκε και υπογράφτηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκο Μπόλαρη το Πρόγραμμα Επιτήρησης, Ελέγχου και Εξάλειψης της Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας των Βοοειδών (γνωστότερη ως ασθένεια των τρελών αγελάδων) που απασχόλησε και την χώρα μας πριν από 20 περίπου χρόνια. Το Πρόγραμμα τέθηκε σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2016 σε όλη την Ελληνική Επικράτεια μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2016. Με την Υπουργική Απόφαση καθορίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής του Προγράμματος Επιτήρησης, Ελέγχου και Εξάλειψης της Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας των Βοοειδών σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Στόχοι του προγράμματος είναι: Η συστηματική έρευνα και η εργαστηριακή διάγνωση με εφαρμογή κατάλληλων εργαστηριακών τεχνικών της Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας των Βοοειδών στο ζωικό πληθυσμό της χώρας. Και τέλος, επί θετικού αποτελέσματος, η εξάλειψη της διαπιστωθείσας εστίας Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας Βοοειδών, ο έλεγχος και αποκλεισμός εισόδου και η αποτροπή διασποράς του αιτιολογικού παράγοντα της Σπογγώδους.

 


ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ GREEK FARMER ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΣΤΙΣ 11.00 π.μ. ΣΤΟΝ 1ο ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Η εταιρεία Greek Farmer διοργανώνει ημερίδα για όλους τους αγρότες-παραγωγούς της περιοχής και όχι μόνον, με τα παρακάτω θέματα:

Ωφέλιμοι μικροοργανισμοί στην γεωργία και η σημασία τους στην αύξηση της γονιμότητας του εδάφους, προστασία του φυτού, αύξηση των αποδόσεων. Αύξηση της γονιμότητας του εδάφους, Προστασία του φυτού και αύξηση των αποδόσεων. 2. SUPERSTART – Νέα τάση λίπανσης και θρέψη καλλιεργειών. Ομιλητές της ημερίδας θα είναι: ο Χαράλαμπος Δαλαλάκης Γεωπόνος – Διευθυντής της εταιρείας GREEK FARMER και ο Αστέριος Σιμώνης Ph.D.Εδαφολογίας-Επίτιμος Διευθυντής του ΕΘΙΑΓΕ. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 και ώρα 11:00 το πρωί, στον 1ο όροφο του Συνεδριακού κέντρου Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ). Συντονιστής της ημερίδας θα είναι ο Δημοσιογράφος Αγροτικών Θεμάτων Γιάννης Τσιμπονίδης.

Αξίζει να σημειωθεί πως είσοδος για τους φίλους αγρότες, γεωπόνους, γεωτεχνικούς, συνεταιριστές και λοιπό ευρύ κοινό, είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

 

 
Περισσότερα Άρθρα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ