ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ-ΜΑΙΟ;

Προς νέα αναβολή πάει το θέμα ψήφισης των μέτρων που αφορούν τους αγρότες μας που ήταν προγραμματισμένα για τον Φεβρουάριο, όπως υποστηρίζουν διάφορα ΜΜΕ, για να μην υπάρξει σύγκρουση από τα μέτρα που θα ληφθούν και αφορούν το ασφαλιστικό. Ήδη οι Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ) που προέρχονται από την περιφέρεια έχουν πάρει τα μηνύματά τους από τους αγρότες και κτηνοτρόφους των αγροτικών περιοχών, πως δεν μπορούν να δεχθούν την φορολόγηση έτσι όπως την προγραμματίζει η κυβέρνηση, η οποία τους εξοντώνει όπως λένε οι ίδιοι. Έτσι λοιπόν πιθανόν να δούμε να παίρνει κι άλλη αναβολή η λήψη των φορολογικών μέτρων που αφορούν τους αγρότες μας, για το τέλος της προσεχούς άνοιξης (Απρίλιο με Μάιο, αναφέρουν οι πληροφορίες), μπροστά στην ετοιμότητα και αποφασιστικότητα που έχουν οι αγρότες μας να κατεβάσουν τα τρακτέρ στις Εθνικές οδούς, αλλά και να κόψουν την χώρα σε πολλά κομμάτια!

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Όλα τα είχε η Μαριωρή…

ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ 320.000.000 ΕΥΡΩ ΟΙ

ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ, ΤΟΥ «ΠΑΚΕΤΟΥ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ»;

 

Τροπολογία μέσω της οποίας καλούνται οι αγρότες να επιστρέψουν τα 320 εκατ. ευρώ που πλήρωσε ο ΕΛΓΑ το 2008-2009 επί υπουργίας Σωτ. Χατζηγάκη κατέθεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου. Οι ενισχύσεις κρίθηκαν παράνομες και από την ΕΕ και η ανάκτησή τους αφορά συνολικά 725.000 αγρότες μας. Ωστόσο, από την Επιτροπή και το Δικαστήριο έχει γίνει δεκτό ότι από το συνολικό ποσό των ενισχύσεων που κρίθηκαν ως παράνομες μπορεί να εξαιρεθούν οι ήσσονος σημασίας, και όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην τροπολογία το μεγαλύτερο ποσοστό των αγροτών έχουν λάβει ποσά που δεν υπερβαίνουν τα 100 ευρώ. Με την τροπολογία ορίζεται ως αρμόδια υπηρεσία ανάκτησης η Αποκεντρωμένη Μονάδα Κρατικών Ενισχύσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ προβλέπεται ότι είναι συμβατές με την εσωτερική αγορά και εξαιρούνται της ανάκτησης οι ενισχύσεις ήσσονος σημασίας που πληρούσαν τους όρους των σχετικών κανονισμών της ΕΕ. Παράλληλα, προβλέπεται ότι με κοινή υπουργική απόφαση των Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες της διαδικασίας ανάκτησης και ιδίως ο προσδιορισμός των υπόχρεων, το ύψος των προς επιστροφή ποσών, αλλά και οι λεπτομέρειες για ανάκτηση ποσών μέσω συμψηφισμού τους με τις απαιτήσεις των υπόχρεων που απορρέουν από τη συμμετοχή τους στο ΟΣΔΕ του ΟΠΕΚΕΠΕ. Συνολικά θα ανακτηθούν 320.000 εκατ. ευρώ (290 εκατ. ευρώ καθαρό ποσό ανακτήσεων, συν 30 εκατ. ευρώ τόκοι). Ειδικότερα, υπολογίζεται η είσπραξη 45 εκατ. ευρώ κατ' έτος, αρχής γενομένης από το 2016.

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΠΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: ΔΩΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ!

 

 

Επιτακτική είναι η ανάγκη η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αφήσει όλες τις δικαιολογίες ή κωλυσιεργίες που έχει προβάλει μέχρι σήμερα και να δώσει άμεσα, εδώ και τώρα, στους εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους όλης της χώρας, τα χρήματα που δικαιούνται από την ενιαία ενίσχυση για το 2015, που ήδη έπρεπε να έχουν λάβει. Τα χρήματα αυτά δεν έχουν να κάνουν καμία σχέση με τον Εθνικό κουμπαρά, αλλά είναι από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θεωρώ ότι είναι αν μη τι άλλο εγκληματικό να χρησιμοποιούνται αυτά τα χρήματα για άλλους σκοπούς, σε άλλες υποχρεώσεις της πολιτείας. Δώστε λοιπόν άμεσα τα χρήματα στους αγρότες μας και δώστε τα ΟΛΑ, χωρίς να προβάλλετε ανυπόστατα προσχήματα και φαιδρές δικαιολογίες, που πλέον δεν πείθουν και κανέναν. Στο κάτω κάτω της γραφής το οφείλετε σ αυτούς που χρωστάτε την επανεκλογή σας στην κυβέρνηση!

ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ

ΔΕΝ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ;

Είναι πραγματικά τραγικό. Να είμαστε στον μήνα που θα έπρεπε να εξοφληθεί η ενιαία ενίσχυση στους αγρότες μας (Δεκέμβριο) και αυτοί να μην έχουν λάβει καν την προκαταβολή αυτής. Αόριστες δηλώσεις των αρμοδίων υπουργών και σχετικών αξιωματούχων της επίσημης πολιτείας πως θα δοθούν τα χρήματα-ως προκαταβολή βέβαια- την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, δηλαδή ουσιαστικά θα πάνε για την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, αποδεικνύει την τραγικότητα της κατάστασης που βιώνουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι σε όλην την χώρα. Αδυνατώντας να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές στον ΟΓΑ αφού δεν πληρώθηκαν τις ενισχύσεις τους, αδυνατούν να αντεπεξέλθουν και στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους τινάζοντας στον αέρα τον κοινωνικό ιστό. Και η κυβέρνηση; Στο κόσμο της. Την κατάσταση εντείνει η δήλωση πως θα δοθεί το ποσό του 1 δις Ευρώ, την στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι το συνολικό ποσό της ενιαίας ενίσχυσης που λαμβάνουν οι αγρότες μας φτάνει τα 2 δις Ευρώ. Άρα λοιπόν, σκοπεύουν να δώσουν τα μισά χρήματα που δικαιούνται οι αγρότες μας και δεν τους το λένε. Τα συμπεράσματα δικά σας!

 

ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΙΕΙΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΡΑ

ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΛΙΜΑΝΙΩΝ;

 

Σε αγωνιστικές, όπως τις χαρακτηρίζουν οι ίδιοι, κινητοποιήσεις που περιλαμβάνουν ακόμη και «μπλοκάρισμα» των λιμανιών της χώρας ετοιμάζονται να «κατέβουν» και οι ψαράδες ανά την επικράτεια, που συμμετείχαν στο μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα, που έγινε στις 18 Νοεμβρίου, στην πλατεία Συντάγματος, με την γνωστή κατάληξη που είχε η κορυφαία αυτή εκδήλωση. Τα γενικότερα προβλήματα, τα οποία χρονίζουν, η οικονομική κρίση αλλά και η νομοθεσία που καθιστά, πρακτικά, απαγορευτική την διάθεση ψαριών απευθείας σε καταναλωτές έχουν οδηγήσει τον κλάδο των αλιέων σε αδιέξοδο και για το λόγο αυτό βρίσκονται σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις. Μεταξύ των αιτημάτων τους, εκτός από απόσυρση των μέτρων σε φορολογία και ασφαλιστικό, οι ψαράδες επιμένουν και σε μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής τους. Άλλωστε αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς είναι ένα και το αυτό. Είναι αυτοί που κρατάνε ζωντανό τον πρωτογενή τομέα της δύσμοιρης χώρας!

 

 

 

 

ΟΙΝΟΣ ΕΥΦΡΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ

ΠΑΤΣΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Στα 20 Ευρώ ανά εκατόλιτρο διαμορφώθηκε τελικά ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης για το κρασί, αντί της αρχικής πρότασης που ήταν στα 40 Ευρώ, σύμφωνα με το οριστικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου του τρίτου «πακέτου» προαπαιτούμενων της εκταμίευσης της «υποδόσης» των 2 δισ. και των 10 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το οποίο εγκρίθηκε με 153 ψήφους από την Ολομέλεια της Βουλής, καθώς υπήρξαν δύο απώλειες από την πλευρά της κομμάτων που συγκροτούν την κυβερνητική πλειοψηφία.

Συγκεκριμένα, «ναι» στο νομοσχέδιο ψήφισαν 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, καθώς απείχε από την ψηφοφορία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης, ενώ καταψήφισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος. Την αρχή του νομοσχεδίου καταψήφισε σύσσωμη η Αντιπολίτευση (137 ψήφοι) όπως και όλα τα άρθρα του καταψήφισαν η ΝΔ, η ΧΑ και η Ένωση Κεντρώων. Έτσι λοιπόν βρήκαν οι συγκυβερνώντες τον (μάλλον εύκολο) τρόπο να πατσίσουν αυτά που χάνανε από την έξτρα φορολόγηση στην ιδιωτική εκπαίδευση.

 

 

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΙΑΣ

 

Τεράστια δυναμική έχει η παραγωγή χοιρινού κρέατος στην ΕΕ αφού παράγονται περί τα 22.000.000 τόνοι από την εκτροφή των περίπου 152.000.000 ζώων και αποτελούμε τον μεγαλύτερο εξαγωγέα και τον 2ο μεγαλύτερο παραγωγό-ως ΕΕ εννοείται- μετά τον κίτρινο γίγαντα, την Κίνα. Οι κυριότερες χώρες παραγωγής είναι η Γερμανία, η Ισπανία, η Γαλλία και η Ολλανδία που όλες μαζί καλύπτουν πάνω από το 50% της συνολικής παραγωγής. Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάζει υψηλό βαθμό αυτάρκειας σε χοιρινό κρέας (πάνω από το 100%), ενώ η ετήσια κατά κεφαλή κατανάλωση για το 2013 έφτασε τα 31 κιλά, παρουσιάζοντας διακυμάνσεις μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ. Το 10% της συνολικής παραγωγής εξάγεται κυρίως σε χώρες της Ανατολικής Ασίας (Κίνα και Ιαπωνία) αλλά και στην Ρωσία που πριν το εμπάργκο απορροφούσε το 60% των εξαγωγών. Και από κοντά βέβαια η Ελληνική χοιροτροφία που μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα στην αγροτική και την Εθνική μας οικονομία!

 

 

ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΨΑΡΙΑ

ΟΜΩΣ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥΣ!

Μεγάλα ψάρια προτιμούν οι καταναλωτές συμπαρασύροντας σε άνοδο τις τιμές πώλησής τους και συμβάλλοντας την υπεραλίευσή τους που έχει ως συνέπεια την μείωση των αλιευτικών αποθεμάτων. Την σχέση εμπορικής τιμής και μήκους σώματος για τα ψάρια των Ελληνικών θαλασσών, διερεύνησαν σε εργασία τους οι ειδικοί επιστήμονες. Όπως επισημαίνουν, η εμπορική αξία των ψαριών αλλά και των άλλων αλιευμάτων επηρεάζεται από την διαθεσιμότητα ενός είδους στο περιβάλλον από το σωματικό τους μέγεθος και από την αλιευόμενη ποσότητα. Έτσι, μεγάλο ποσοστό των θαλάσσιων αλιευτικών αποθεμάτων είναι υπεραλιευμένα σε αρκετές περιοχές συμπεριλαμβανομένων και των Ελληνικών θαλασσών. Τα είδη ψαριών που θα πωληθούν σε υψηλότερη τιμή είναι εκείνα που στοχεύονται πρώτα και με βάση τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης εργασίας, αυτά είναι τα μεγαλύτερα σε μέγεθος είδη. Η θετική σχέση μεταξύ τιμής και μεγέθους υποδεικνύει ότι οι δυνάμεις της αγοράς ενισχύουν την στόχευση και συνεπώς την αλιεία των μεγαλύτερων ειδών....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΝ Η ΑΡΧΗ!

Το αγροτικό συλλαλητήριο των Αθηνών, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, στο Σύνταγμα ήταν ένα σπουδαίο γεγονός που μπορεί να μην τάραξε τα νερά ακούστηκε όμως η φωνή απελπισίας και απόγνωσης που συνεχίζουν να εκπέμπουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι όλης της χώρας, αναφορικά με τα ζητήματα φορολογικής και ασφαλιστικής πολιτικής που δρομολογούνται. Το συλλαλητήριο στην πρωτεύουσα ήταν σίγουρα η αρχή των αγώνων των αγροτών μας και σε καμία περίπτωση το τέλος μιας πορείας όπως κάποιοι νομίζουν. Δεν περιποιούν τιμή τα όσα συνέβησαν εκ μέρους της επίσημης πολιτείας που χτύπησε τους αγρότες με δυνάμεις των ΜΑΤ και θεωρώ ότι επέδειξαν οι κυβερνώντες υπερβάλλοντα ζήλο. Απ΄ εδώ και πέρα τίποτε δεν αποκλείεται να συμβεί ως απάντηση εκ μέρους των αγροτών. Ούτε το κλείσιμο δρόμων, ούτε το κόψιμο της χώρας σε ένα δύο ή και πολύ περισσότερα σημεία, αφού η παραγωγική τάξη των αγροτών δεν υπολογίζεται όπως της αρμόζει εκ μέρους της επίσημης πολιτείας!

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Καθοριστική η συμμετοχή των αγροτών στο συλλαλητήριο

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ «ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ» Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Πυρετωδώς προετοιμάζονται οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από κάθε σημείο της χώρας, για να δώσουν την απάντησή τους αύριο Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, στην κυβέρνηση που δηλώνει ότι δεν κάνει βήμα πίσω απέναντι στις απαιτήσεις της προς τους αγρότες που αφορούν την δυσβάστακτη υψηλή φορολόγησή τους, τον τριπλασιασμό των εισφορών στον ΟΓΑ και την γενικότερη οικονομική τους αφαίμαξη που θα οδηγήσει στην εξαφάνιση των μικρομεσαίων αγροτών σε όλη την Ελλάδα. Πληροφορίες αναφέρουν πως σε κάθε χωριό της περιοχής μας υπάρχει έκδηλο ενδιαφέρον να κατέβουν οι αγρότες με πούλμαν και με κάθε μέσο στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν για τα όσα μέτρα έρχονται και τους αφορούν. Κάποια χωριά μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα κατεβάσουν τουλάχιστον από 2 λεωφορεία στην πρωτεύουσα, αποδεικνύοντας την αποφασιστικότητα των αγροτών να συμμετάσχουν σε ένα συλλαλητήριο διαμαρτυρίας του οποίου δεν θα υπάρχει προηγούμενο σε όγκο, παλμό και δυναμική!

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ: Η ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ

ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Θεωρώ ότι μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία αναμέτρησης κυβέρνησης και αγροτών σε όλην την χώρα. Η απόφαση των Συντονιστικών των αγροτών για κάθοδο στην Αθήνα την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου για την πραγματοποίηση ενός μεγάλου αγροτικού συλλαλητηρίου στην πρωτεύουσα είναι αναπόφευκτη αλλά δεν ξέρω το τι τελικά θα αποφέρει. Αν βέβαια στην συγκέντρωση αυτή θα συμμετέχουν 5000 ή 10000 αγρότες απ΄ όλη την Ελλάδα ασφαλώς και οι προσδοκίες δεν θα είναι για κάτι το ιδιαίτερο. Στο χέρι λοιπόν του κάθε αγρότη και του κάθε κτηνοτρόφου είναι να δώσουν το προσωπικό τους παρών στην διαμαρτυρία αυτή. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες ή άλλοθι για την μη συμμετοχή των αγροτών στην κάθοδο στην Αθήνα. Οι αγρότες μας παίζουν το τελευταίο τους χαρτί μ αυτήν τους την διαμαρτυρία και το γνωρίζουν και οι ίδιοι πως τα μέτρα που έρχονται είναι εξοντωτικά και δυσβάστακτα για την συνέχιση ύπαρξης των ιδίων και των οικογενειών τους στον κλάδο αυτό.

 

ΠΡΙΜ ΑΓΡΟΤΩΝ: ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΕΛΗ ΝΟΕΜΒΡΗ

ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ;

Άκρα του τάφου σιγή εκ μέρους της επίσημης πολιτείας για το πότε ακριβώς θα δώσουν το 70% της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης (γνωστό και ως πριμ, για τον αστικό πληθυσμό) που δικαιούνται οι αγρότες μας για το 2015. Ερωτήσεις πολλές και διαμαρτυρίες δικαιολογημένες για το θέμα αυτό αλλά ούτε φωνή ούτε ακρόαση από όλους τους συναρμόδιους υπουργούς, υφυπουργούς, Προέδρους και λοιπούς αρμοδίους των υπηρεσιών που έχουν την ευθύνη του θέματος. Σύμφωνα με πληροφορίες στα τέλη Νοεμβρίου τοποθετείται η προκαταβολή αυτή, οπότε η εξόφληση θα πάει για τις γιορτές των Χριστουγέννων και μετά από αυτές, πράγμα που σημαίνει ότι οικογενειακοί αγροτικοί προϋπολογισμοί τινάζονται στον αέρα και κανένας προγραμματισμός δεν μπορεί να γίνει στους αγρότες που εξαρτώνται άμεσα από αυτά τα χρήματα. Μακάρι να διαψεύσουν οι νέοι συγκυβερνώντες όλες αυτές τις πληροφορίες, αν και ήδη μετράμε τις ημέρες που έχουν καθυστερήσει σ αυτήν τους την υποχρέωση προς τον αγροτικό κόσμο!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: “ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ

ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ”

Στο 20% για τα εισοδήματα που θα δηλωθούν το 2016 και στο 26% για εισοδήματα του 2017 θα φτάσει ο φορολογικός συντελεστής για τους αγρότες μας. Αυτό τουλάχιστον επιβεβαιώνει η υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό και κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη σε δηλώσεις που έκανε την Τρίτη 3 Νοεμβρίου και πρόσθεσε, χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση «δεν θα κάνει πίσω» στη φορολογία. Οι αγρότες, από την άλλη πλευρά, «ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ τους», καθώς η προετοιμασία εφαρμογής των μνημονιακών δεσμεύσεων για αύξηση του συντελεστή φορολόγησης συνοδεύτηκε από τη διαρροή στοιχείων τα οποία μαρτυρούν ότι εννιά στους δέκα αγρότες δήλωσαν στην Εφορία εισόδημα έως 5.000 Ευρώ. Ή δεν κατάλαβαν στην κυβέρνηση το τι πάνε να κάνουν με το μέλλον ύπαρξης του αγροτικού επαγγέλματος ή ήδη έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και η σύγκρουση αναμένεται να μην έχει στοιχεία από τις κινητοποιήσεις των αγροτών των προηγούμενων χρόνων!

 

ΤΟ 5ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

4-6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ Σ.Ε.Φ. ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος καλεί στο 5ο Πανελλήνιο Μελισσοκομικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 4-5 και 6 Δεκεμβρίου 2015, στον Πειραιά, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Μελιού και Λοιπών Προϊόντων Κυψέλης και τη συμβολή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι εργασίες του συνεδρίου θα γίνουν παράλληλα με το 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας. Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία: «Θα είμαστε όλοι εκεί: Οι μελισσοκόμοι, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, οι μελισσοκομικοί φορείς, οι τυποποιητές μελιού, οι κατασκευαστές και έμποροι μελισσοκομικού εξοπλισμού και εφοδίων μαζί με: τους επιστήμονες, την πολιτεία και τους εκπροσώπους της, την τοπική αυτοδιοίκηση και όλους τους φίλους της μελισσοκομίας!» Πρόσκληση-πρόκληση λοιπόν, για τους φίλους μελισσοκόμους και όχι μόνον να παρακολουθήσουν το Συνέδριο αυτό που τους αφορά!

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Η Ελλάδα κυριαρχεί στις εξαγωγές φρούτων στην Βουλγαρία, καλύπτοντας το 2014 ποσοστό 43% των εισαγωγών, ακολουθούμενη από την Τουρκία με 15%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, για την περίοδο 2011 – 2014, οι κυριότερες χώρες εξαγωγής φρούτων προς τη Βουλγαρία ήταν η Ελλάδα, η Τουρκία, η Ολλανδία, τα Σκόπια και η Γερμανία. Στα λαχανικά, Ελλάδα και Τουρκία κατέγραψαν εξαγωγές ίσης περίπου αξίας (19% των συνολικών εισαγωγών), ακολουθούμενες από τα Σκόπια (6,5%). Ειδικότερα τα φρούτα ιδιαίτερου ελληνικού ενδιαφέροντος είναι τα πορτοκάλια, μανταρίνια και ακτινίδια, όπου η ελληνική εξαγωγική δραστηριότητα κυμαίνεται σε ποσοστά από 72 έως 82% του συνόλου των βουλγαρικών εισαγωγών. Οι κυριότερες χώρες που εξάγουν πορτοκάλια είναι η Ελλάδα η Τουρκία η Ολλανδία, η Γερμανία και η Νότια Αφρική. Οι κυριότεροι εξαγωγείς μανταρινιών είναι η Ελλάδα, Τουρκία και Ιταλία. Το 2014 το 82% των συνολικών εισαγωγών ακτινιδίων στη Βουλγαρία προήλθε από την Ελλάδα. Θεωρώ τέλος, πως υπάρχει περιθώριο να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο τις εξαγωγές μας φρούτων και λαχανικών προς την Βουλγαρία, αρκεί αυτό να γίνει μεθοδευμένα και με προγραμματισμό!

ΤΟ 74% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

Τους 69.848 τόνους άγγιξαν οι εξαγωγές ελαιολάδου της χώρας μας τη σεζόν 2013/2014, όπως αναφέρει ο Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, με το εμπόριο εντός ΕΕ να αντιστοιχεί στο 74% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών. Την ίδια ώρα, αύξηση της τάξης του 68% στους 1,23 εκατ. τόνους σημείωσαν το 2013/2014 οι εξαγωγές εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου της Ισπανίας στη διεθνή αγορά σε σχέση με πέρσι, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου για τις εμπορικές κινήσεις στις 4 κορυφαίες ελαιοπαραγωγικές χώρες (Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα και Τυνησία) την εμπορική σεζόν 2013/2014. Ειδικότερα, για τη σεζόν 2014/2015 οι μειώσεις στην ελαιοπαραγωγή Ιταλίας και Ισπανίας φτάνουν με βάση τα πρώτα στοιχεία το 52% και 53% αντίστοιχα. Επιπλέον, οι Ισπανικές εξαγωγές σε χώρες εκτός ΕΕ έφτασαν τους 336.115 τόνους, από τους οποίους το 36% πήγε στις ΗΠΑ, καθιστώντας τη χώρα κορυφαίο εξαγωγικό προορισμό για την Ισπανία, ακολουθούν η Ιαπωνία, η Κίνα, η Αυστραλία, η Βραζιλία, η Νότιο Κορέα, η Ρωσία, το Μεξικό, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ινδία.
Υπενθυμίζεται ότι τα προσωρινά στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου κάνουν λόγο για μείωση παραγωγή κατά 53% σε σχέση με το 2013/2014 στους 829.000 τόνους το 2014/2015.
Παράλληλα, αυξημένες κατά 6% στους 416.892 τόνους ήταν οι ιταλικές εξαγωγές ελαιολάδου το 2013/2014 σε σχέση με το 2012/2013.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ!

Ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ή και δεν τους ενδιαφέρει τους κυβερνώντες η συμπαθής τάξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων όλης της χώρας μας. Αλλιώς δεν εξηγείτε το πως, πολύ ελαφρά τη καρδία, αντιμετωπίζουν τα θέματα που ξεσήκωσαν τους αγρότες και αφορούν την φορολόγησή τους και την γενική αντιπετώπισή τους στα γνωστά ζητήματα που τους απασχολούν. Κι άντε οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν όντως κοντά 40 χρόνια στην διακυβέρνηση του τόπου, είχαν ταυτιστεί με τις καρέκλες τους και είχανε γίνει πολιτικά... αρτηριοσκληρωτικοί. Ετούτοι, οι δυο νέοι συγκυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που επαγγέλλονται ότι φέρουν την ελπίδα για ανάπτυξη που το πάνε με τους αγρότες μας; Δε νομίζω ότι οι φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις έχουν απολύτως καμία σχέση με ότι βλέπαμε τα τελευταία χρόνια στις Εθνικές οδούς και στις πλατείες των χωριών και των πόλεών μας. Οι αγρότες μας παίζουν το τελευταίο τους χαρτί κι ελπίζω οι κυβερνώντες να το καταλάβουν αυτό κάποια στιγμή, έστω και καθυστερημένα και να ανταποκριθούν στα δίκαια αιτήματα των ανθρώπων της υπαίθρου!

 

 

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23 Ιανουάριος 2018, 13.49
-24-------forbesΟ Σταύρος Τσομπανίδης που αναδεικνύει τα ελληνικά φύκια παγκοσμίως μπήκε στη λίστα των «30 Under 30» - Την Ελλάδα στη εφετινή λίστα εκπροσωπεί επίσης...
23 Ιανουάριος 2018, 13.48
2018-01-23-11-49-29Στις 4 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί το επόμενο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, αυτήν τη φορά στην Αθήνα. Δημοσιεύματα ανέφεραν πως το συλλαλητήριο θα...
23 Ιανουάριος 2018, 13.47
2018-01-23-11-48-25 Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας συνελήφθησας στο Μενίδι και στα Άνω Λιόσια, δύο άνδρες (ηλικίας 58 και 74 ετών) καθώς και μία ...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ