ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΞΑΓΓΕΛΘΗΚΑΝ ΓΙΑ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ- 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Σεβόμενος απόλυτα την συλλογικότητα της απόφασης των αγροτών μας και πιο συγκεκριμένα την τελευταία απόφαση των εκπροσώπων των 68 αγροτικών μπλόκων για κινητοποιήσεις μέσα στο κατακαλόκαιρο και ειδικότερα από τις 20 Ιουλίου μέχρι τις 5 Αυγούστου, εκτιμώ ότι η μορφή που θα λάβουν θα είναι μάλλον υποτονική, καθώς οι αγροτικές εργασίες αυτήν την περίοδο βρίσκονται στην κορύφωσή τους. Ελπίζω και εκτιμώ να μην επαναληφθεί το περσινό σκηνικό, όπου λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, στήθηκαν όπως όπως τα μπλόκα χωρίς να καταφέρουν κάτι το ιδιαίτερο. Βεβαίως κανένας αγώνας δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραβλέπεται ή να πάει χαμένος, όμως θεωρώ ότι αυτήν την χρονική περίοδο ελάχιστα πράματα μπορούν να πετύχουν οι ξεσηκωμένοι και αγανακτισμένοι αγρότες που βλέπουν ήδη την ασυνέπεια λόγων και έργων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που εφαρμόζουν την ίδια αντιαγροτική πολιτική. Και να φανταστείτε ακόμη δεν έχουν πάρει στα χέρια τους την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ που ειδικά για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους άλλα τους έλεγαν πως θα εφαρμοστούν και τελείως διαφορετικά αποφασίζονται!

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

 

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ «ΠΑΚΕΤΟΥ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ» ΤΩΝ 450 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Μέσα σ αυτό το καλοκαίρι που ήδη διανύουμε, συνολικά 12.000 αγρότες σε όλη την Ελλάδα, που είχαν πάρει το 2009 μέσω του ΕΛΓΑ τα χρήματα από το περιβόητο «πακέτο Χατζηγάκη» και ειδικότερα όσοι πήραν πάνω από 5000 Ευρώ, θα πρέπει να επιστρέψουν σε πολυετείς δόσεις αυτά τα χρήματα υπό τη μορφή των ενισχύσεων, μετά από την απόφαση του Ευρωδικαστηρίου. Σε επόμενο στάδιο θα υπογραφεί η ΚΥΑ των συναρμόδιων Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών και εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός που θα επιστρέψουν αυτά τα χρήματα είναι σχετικά μικρός. Μιλάνε για 12.000 αγρότες που είχαν πάρει πάνω από 5000 Ευρώ και στην συνέχεια θα έρθει η σειρά και για άλλους. Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα καταδικάστηκε να επιστρέψει 450 εκατ. Ευρώ που είχαν δοθεί το 2009 σε 720.000 αγρότες και αν δεν το κάνει τότε το πρόστιμο θα διπλασιαστεί, δηλαδή θα κληθούμε να πληρώσουμε 900 εκατ. Ευρώ.

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΚΑΠΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ Ο ΕΛΓΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ….

Ήταν απλά θέμα χρόνου να μπουν στην ασφάλιση της αγροτικής-κτηνοτροφικής παραγωγής οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες στην χώρα μας. Το είχα τονίσει και αναφέρει και πριν από λίγα χρόνια ως φόβο ότι θα συμβεί σύντομα. Βλέπετε η ελλειμματικότητα που παρουσιάζει ο ΕΛΓΑ στην κάλυψη της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής αποτελεί ένα καλό κίνητρο για τις εταιρίες να μπουν και να αλωνίσουν. Στην κυριολεξία. Δεν γνωρίζουμε βέβαια, επί του παρόντος, τι θα στοιχίσει αυτό στον αγρότη και κτηνοτρόφο, αλλά είναι περισσότερο από σίγουρο ότι δεν θα έχει καμία σχέση μ αυτό που σήμερα προσφέρει ο ΕΛΓΑ με τις όποιες ατέλειες ή αδυναμίες του. Εκτιμώ ότι οι εταιρίες ασφάλισης έρχονται για να μείνουν στον κλάδο της ασφάλισης του φυτικού-ζωικού κεφαλαίου των αγροτών και κτηνοτρόφων μας. Ούτως ή άλλως στους κανόνες της ελεύθερης αγοράς που συνεχίζουν να ισχύουν, η επίσημη πολιτεία ανέκαθεν είχε εδραιωθεί στον ρόλο του θεατή των εξελίξεων, πολύ περισσότερο δε τώρα, που είναι οικονομικά ανύπαρκτη και τελείως ανίσχυρη, θα αφήσει τα πράματα να εξελιχθούν όπως οι εταιρίες θα θελήσουν!

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ

30% ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΤΟΥ ΟΓΑ

Έρχεται σύντομα η πρώτη δόση αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ για το 2ο εξάμηνο του 2015 - έως και 30,87% σε σχέση με το προηγούμενο - σύμφωνα με τον νόμο 4387 για το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα, που τέθηκε σε ισχύ από τις 12 Μαΐου. Συγκεκριμένα, ο ΟΓΑ προγραμματίζει την αποστολή ειδοποιητηρίων στους 620.000 αγρότες, για την πληρωμή των εισφορών που αντιστοιχούν στο β' εξάμηνο του προηγούμενου έτους, οι οποίες θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι τέλη Ιουνίου, καθώς από την 1η Ιουλίου οι εισφορές θα καταστούν ληξιπρόθεσμες. Σύμφωνα με τον νέο ασφαλιστικό νόμο, οι εισφορές θα είναι αυξημένες από 7% επί συγκεκριμένων ασφαλιστικών κατηγοριών που ίσχυε μέχρι πρότινος, σε 10%. Για παράδειγμα, σε όσους βρίσκονται στην 3η ασφαλιστική κατηγορία, που αποτελούν και την συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλισμένων του οργανισμού, οι αυξήσεις σε σχέση με το α' εξάμηνο του 2015 αγγίζουν το 27,41%, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν εξαμηνιαία εισφορά 607,80 Ευρώ έναντι 477,06 Ευρώ που πλήρωσαν το αμέσως προηγούμενο εξάμηνο. Βάσει του νόμου, οι εισφορές των αγροτών από το 2017 συνδέονται με το εισόδημα και αυξάνονται σταδιακά, μέχρι το 2022….

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Ο ΦΠΑ ΣΤΟ 24% ΠΛΗΤΤΕΙ AKOMH ΠΙΟ ΑΓΡΙΑ

ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

 

Οι νέες αυξήσεις σχεδόν σε όλα τα είδη που πλέον πολύ πρόσφατα αποφάσισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε τεράστια γκάμα αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, με το τραγικό 24%, θα πλήξουν ευρύτατα και ακόμη περισσότερο τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους όλης της χώρας. Το μέτρο αυτό θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερες αυξήσεις σε μια σειρά προϊόντων της καθημερινότητας των αγροτών μας, όπως είναι τα λιπάσματα, οι σπόροι, οι ζωοτροφές αλλά φυσικά και οι υπηρεσίες όπως είναι τα μεταφορικά εξαιτίας της νέας αύξησης στα υγρά καύσιμα γενικά. Το ερώτημα λοιπόν που εύλογα τίθεται είναι: πόσο ακόμη και πώς να σφίξουν το λουρί της καθημερινής τους λιτότητας οι άνθρωποι της υπαίθρου και της περιφέρειας, που ακόμη συνεχίζουν να καλλιεργούν και παράγουν σ’ αυτόν τον τόπο ταΐζοντας και ποτίζοντας όλους εμάς; Και αν «τελειώσουν» και αυτοί από την ενασχόλησή τους τι απομένει σ’ αυτόν τον τόπο;

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

 

4 ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ. ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΔΟΘΕΙ;

Δε νομίζω ότι η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ καταλαβαίνει κάτι από καταγγελτικό λόγο ή από τεκμηριωμένες και αιτιολογημένες διαμαρτυρίες από κανέναν κλάδο της παραγωγικής μας οικονομίας. Ούτως ή άλλως τίποτε δεν λειτουργεί εύρυθμα και η λέξη προγραμματισμός είναι μάλλον Κινέζικη στους έχοντες την διακυβέρνηση του τόπου. Να γίνω λοιπόν πιο συγκεκριμένος: την ώρα που σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπως είναι η Γερμανία, η Ιρλανδία και η Γαλλία, έχουν καταβληθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο τα χρήματα της ενιαίας ενίσχυσης (πριμ) των αγροτών για το 2015, στην Ελλάδα οι δικαιούχοι αγρότες περιμένουν εδώ και 4 μήνες να πληρωθούν τα χρήματα αυτά-έχουν εισπράξει κάτι παραπάνω από τα μισά στις αρχές Δεκεμβρίου- και κανένας στον τόπο δεν υπάρχει που να διευκρινίζει τον ακριβή χρόνο αποπληρωμής τους. Από Δεκέμβριο είπανε Φεβρουάριο. Από Φεβρουάριο το πήγανε Απρίλιο και από Απρίλιο και μετά έχει ο Θεός. Δεν έχουν όμως οι αγρότες πλέον. Στεγνώσανε οι αγρότες μας, κ.κ. Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, που αν θέλετε και μπορείτε, ασχοληθείτε και λίγο με το εν λόγω θέμα. Άλλωστε έχετε υποχρέωση να το πράξετε!

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ Β. ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Όπως αποκλειστικά ανέφερα προ ημερών οι αγρότες στην Βόρεια Πιερία προχωρούν στην σύσταση και δημιουργία δικού τους αγροτικού συλλόγου με έδρα το Αιγίνιο, όπως προβλέπει και ο Νόμος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπό σύσταση Σύλλογος θα ονομάζεται Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Πύδνας Κολινδρού και η πρώτη συγκέντρωση για τον λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, στις 8.00 το βράδυ, στο Δημαρχείο του Αιγινίου, όπου θα υπάρχει και δικηγόρος για να μιλήσει στους αγρότες, δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες. Καλούνται λοιπόν όλοι οι ενδιαφερόμενοι αγρότες απ’ όλην τη Βόρεια Πιερία (Αιγίνιο, Κολινδρός, Κίτρος, Καταχάς, Καστανιά, Λιβάδι, Ρυάκια, Παλιάμπελα, Μεγάλη Γέφυρα, Μεθώνη, Ν. Αγαθούπολη, Παλιό Ελευθεροχώρι, Μακρύγιαλος, Σφενδάμη, Αλώνια, Κίτρος και Παλαιόστανη) να δώσουν το δικό τους παρών και να συμμετάσχουν στην δημιουργία του δικού τους συνδικαλιστικού Οργάνου, το οποίο είναι σίγουρο ότι θα χρειαστούν προσεχώς!

 

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22 Νοέμβριος 2017, 14.05
2017-11-22-12-07-14Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών στον πάτο της λίμνης Βαν - Η τοποθεσία, τα ευρήματα και οι αρχαίοι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν...
22 Νοέμβριος 2017, 14.03
bloomberg--------21--- Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και...
22 Νοέμβριος 2017, 14.01
-17--------- Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη -που έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας πριν έναν χρόνο-, εκμυστηρεύτηκε τα όσα άσχημα της συνέβαιναν στην ψυχολόγο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ