ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΩΡΑ!

Νωρίτερα από πέρσι υπέστειλαν τη σημαία του αγώνα τους οι αγρότες μας φέτος. Και τώρα που έφυγαν τα τρακτέρ από τα μπλόκα και τις Εθνικές οδούς, μπορούμε πιο νηφάλια και ψύχραιμα να κάνουμε την κριτική στον αγώνα τους. Δυστυχώς οι αγρότες μας απέτυχαν φέτος αφού υπήρξε πλήρης διάσπαση στο μέτωπο του αγώνα. Τι θα πουν ονομασίες όπως Πανελλαδικό, Πανελλήνιο, Κεντρικής Μακεδονίας και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς;

Ο σαφέστατα υποδεέστερος από πέρσι αγώνας τους επιβεβαίωσε αυτό που θα ακολουθήσει: αυτοί οι αγρότες και κτηνοτρόφοι που δεν συμμετείχαν στις φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις θα ικετεύουν να βγούνε στους δρόμους για να διεκδικήσουν την παραμονή τους στην αγροτική ζωή. Οι άλλες μορφές αγώνα (κλείσιμο Εφοριών, Τραπεζών, γραφείων και σπιτιών Βουλευτών, συνόρων) διαφάνηκε ότι δεν αποτελούν κάτι το ιδιαίτερο για την αριστερίζουσα κυβέρνηση που είχε προαποφασίσει να μην πάρει τίποτα απολύτως πίσω απ’ όσα και αυτή νομοθέτησε. Κι επειδή επίκειται και ο εορτασμός του Κιλελέρ απομένει να δούμε στο άμεσο μέλλον πόσοι τελικά αγρότες και κτηνοτρόφοι θα απομείνουν στον πρωτογενή τομέα με αυτά τα αντιαγροτικά και εξοντωτικά μέτρα που υλοποιούνται ήδη και των οποίων τα αποτελέσματα θα δούμε αμεσότατα!

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ Ή ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ

ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ;

Κλαυσίγελος με την υπόθεση επιστροφής του αγροτικού πετρελαίου στους υπομονετικά περιμένοντες αγρότες μας και δεν ξέρω πλέον αν είναι ανεπαρκέστατοι να διαχειριστούνε κρίσεις και πληρωμές ή απλά ακατάλληλοι για κάτι τέτοιο.

Εν μέσω μάλιστα αγροτικών κινητοποιήσεων και ξεσηκωμένων αγροτών επιχείρησαν για να κατευνάσουν τα πνεύματα να κάνουν τις πληρωμές του αγροτικού πετρελαίου άρον άρον, παρότι δήλωναν από τον περασμένο Νοέμβριο-δηλαδή εδώ και 3 ολόκληρους μήνες- ότι «είναι θέμα χρόνου να πληρωθούν οι δικαιούχοι αγρότες την επιστροφή του αγροτικού τους πετρελαίου» για τα έτη 2013 και 2014. Μάταια περίμεναν να πάρουν τα ελάχιστα ποσά οι αγρότες μας την 1η Φεβρουαρίου όπως ανέφεραν οι πληροφορίες, αφού το μπάχαλο της ανικανότητάς τους σε μια απλή διαχείριση τείνει να παγιωθεί στην θλιβερή καθημερινότητα που βιώνουν οι αγρότες μας. Και ειλικρινά δεν ξέρω αν είναι απλά ανίκανοι ή ακατάλληλοι να διαχειριστούνε τέτοια θέματα;

 

Για να μην τους… αδικήσουμε θα πω ότι είναι και τα δύο!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Ευχή κι ελπίδα να συμβεί το… αυτονόητο!

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΣΕΚ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ 20-23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016;

Πλησιάζει η ώρα της εξόφλησης της ενιαίας ενίσχυσης (το γνωστότερο ως πριμ) που δικαιούνται συνολικά περίπου 750.000 αγρότες και κτηνοτρόφοι απ’ όλη την Ελλάδα για το 2016. Υπενθυμίζεται ότι φέτος η προκαταβολή του τσεκ δόθηκε στην ώρα της, δηλ. την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016, όπου οι δικαιούχοι έλαβαν το 45% της ενίσχυσής τους, ενώ από τότε η έχουσα την αρμοδιότητα υπηρεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησε και συνεχίζει την επεξεργασία του πρασινίσματος, ούτως ώστε να αποδώσει το τελικό ποσό ως εξόφληση στους αγρότες μας, το οποίο ανέρχεται περίπου στα 2 δις Ευρώ (εννοείται προκαταβολή και εξόφληση μαζί).

Όσον αφορά τώρα, τις ημερομηνίες πληρωμής της εξόφλησης του τσεκ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι μάλλον την εβδομάδα προ των εορτών των Χριστουγέννων και ειδικότερα από την Τρίτη 20 μέχρι και την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016, αν δεν προκύψει κάποιο δημοσιονομικό πρόβλημα που να αλλάζει τα δεδομένα. Πρόκειται για χρήματα της ΕΕ, τα οποία περιμένουν με τεράστια αγωνία οι δικαιούχοι φίλες και φίλοι αγρότες και κτηνοτρόφοι και τα οποία θα καλύψουν τις τρύπες των βασικών υποχρεώσεών τους (Δόση ΕΝΦΙΑ, Τέλη κυκλοφορίας οχημάτων, οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, λογαριασμοί ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ), αλλά και χρήματα τα οποία περιμένουν οι αγορές των τοπικών  κοινωνιών που θα τονώσουν - αναθερμάνουν την καρκινοβατούσα αγορά των επαγγελματιών -  καταστηματαρχών που βρίσκονται συνέχεια με το όπλο επ’ ώμου.

Τέλος, ελπίζω και εύχομαι να μην επαναληφθεί το περσινό απαράδεκτο φαινόμενο, δηλ. όταν ο αγροτικός κόσμος δεν πληρώθηκε, έκανε γιορτές χωρίς τα  χρήματα που δικαιούται και τα οποία υπενθυμίζω εισέπραξε με αρκετή καθυστέρηση στην αρχή της άνοιξης τινάζοντας εκ των πραγμάτων στον αέρα τον οικογενειακό προϋπολογισμό - προγραμματισμό!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

15 εκατ. Ευρώ θα δώσει ο ΕΛΓΑ μέχρι τέλη Νοέμβρη
ΔΩΣΤΕ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ
ΟΙ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ


Με ανακοίνωσή του προ ημερών ο ΕΛΓΑ ενημέρωσε ότι θα δώσει (πληρώσει) μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου ως αποζημιώσεις το συνολικό ποσό των 15.000.000 Ευρώ και μάλιστα είναι αποζημιώσεις για ζημιές που αφορούν και την τρέχουσα χρονιά, το 2016. Βέβαια ο ΕΛΓΑ μάς έχει συνηθίσει να εκτιμάει τις ζημιές και να πληρώνει μέσα σε ένα διάστημα αρκετών μηνών, ανεξάρτητα αν υποστηρίζει μετ’ εμφάσεως ότι πληρώνει στους 3 μήνες τους αγρότες παραγωγούς μας. Και αντιλαμβάνεστε όλοι ότι την σήμερον ημέρα, που η έλλειψη ρευστού είναι περισσότερο από αισθητή στην καρκινοβατούσα αγορά,  η ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εκτιμήσεων των ζημιών από τις θεομηνίες, από τους γεωπόνους εκτιμητές του ΕΛΓΑ είναι εξίσου τεράστια, ανεξάρτητα αν η επίσημη πολιτεία κωφεύει στα δίκαια αιτήματα των γεωτεχνικών επιστημόνων που εργάζονται στον Οργανισμό αυτό, χρησιμοποιώντας αρκετές φορές τα δικά τους μεταφορικά μέσα, κάτι που δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν. Η κρίση δημιούργησε νέα δεδομένα και όλοι οφείλουμε να προσαρμοστούμε σ’ αυτά, ανεξάρτητα αν αυτό ακούγεται άσχημα!

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Με αφορμή την συγκομιδή και πώληση

ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΜΑΓΙΣΣΕΣ, ΣΕΙΡΗΝΕΣ

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΧΤΕΣ ΦΙΛΟΙ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

Και να που φτάσαμε και φέτος στην περίοδο που αρχίζει και στην Πιερία οσονούπω, η συγκομιδή των ακτινιδίων τύπου Χέηγορντ. Περιμένουν όλοι το τυπικό της διαδικασίας για να δοθεί το πράσινο φως από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πιερίας με τη γνωστή οδηγία για σάκχαρα μετρημένα στα 6,2 Brix, την οποία όλοι πρέπει να τηρήσουν. Μπορεί ήδη να έχουν γίνει οι συγκομιδές στα πρώιμου τύπου ακτινίδια (Τσεχελίδη) στην περιοχή, όμως με υπομονή και προγραμματισμό πρέπει να τηρηθεί και φέτος η διαδικασία και αν μην πουληθούν ακτινίδια «αγγούρια», άγουρα ακτινίδια που θα δυσφημήσουν την Πιερία και την Ημαθία. Δυστυχώς και φέτος η απουσία της ΕΑΣ Πιερίας είναι περισσότερο από αισθητή στην παρέμβαση που έκανε τα προηγούμενα χρόνια. Με μια αγορά που κανείς δεν ξέρει τι μας ξημερώνει, καλείστε φίλες και φίλοι ακτινιδιοπαραγωγοί να πουλήσετε και φέτος τα προϊόντα σας με μεγάλα ρίσκα όσον αφορά την διαδικασία ολοκλήρωσης της πληρωμής σας. Με καθαρό μυαλό, χωρίς να ακούτε σειρήνες και μάγισσες, χωρίς να πιστεύετε τους κράχτες, εύχομαι καλή πώληση και το ταχύτερο δυνατόν την εξόφλησή σας!

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΕΙΠΕ ΤΟ «ΝΑΙ» ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 16 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ!

Τη δυνατότητα στα κράτη μέλη να καταβάλουν στους αγρότες την προκαταβολή του τσεκ της ενιαίας ενίσχυσης από τις 16 Οκτωβρίου μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2016 δίνει ο σχετικός Εκτελεστικός Κανονισμός, που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βάσει αυτού, τα κράτη μέλη μπορούν να προχωρήσουν σε προκαταβολές άμεσων ενισχύσεων, της τάξης του 70%, καθώς και σε προκαταβολές έως 85% όσον αφορά τη στήριξη που χορηγείται στο πλαίσιο της αγροτικής ανάπτυξης σε σχέση με τις εκτάσεις και τα ζώα. Σημειώνεται, πως όσον αφορά τη χώρα μας τόσο ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου όσο και οι αρμόδιοι του ΟΠΕΚΕΠΕ κάνουν λόγο για πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2016 σε ποσοστό μέχρι 70% το τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Απομένει όλα αυτά να τα δούμε όμως και στην πράξη γιατί πέρσι άλλα μας είπανε και άλλα έγιναν τελικά!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΩΝΙΑ HELLAS ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΦΕΙΔΗΣ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΒΟΛΙΚΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ

Μετά την σφοδρή και πολυήμερη βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών και με την επιστροφή στην φυσιολογικότητα όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αρώνια Hellas Κώστας Βαφείδης, η καλλιέργεια υπέστη ζημίες από τα καιρικά φαινόμενα, όπως υποθέτω και άλλες καλλιέργειες ανά την επικράτεια και ήδη ήρθε σε επαφή με τον ΕΛΓΑ ούτως ώστε το συντομότερο δυνατόν οι εκτιμητές γεωπόνοι του Οργανισμού να βρεθούν στις πληγείσες από τα καιρικά φαινόμενα καλλιέργειες της αρώνιας, που μέσα σε λίγα χρόνια έχει αποδείξει την τεράστια δυναμική της, αποζημιώνοντας όσους ασχολήθηκαν μ αυτήν. Καλούνται λοιπόν οι εκτιμητές γεωπόνοι του ΕΛΓΑ να επισκεφτούν τους ανθρώπους που επλήγησαν από την υπερβολική βροχόπτωση κάνοντας τίποτα περισσότερο από το αυτονόητο: σωστές και αντικειμενικές εκτιμήσεις!

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΑΙ Η 2Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΜΑΤΑΣ

ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΧΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά η ‘’Γιορτή τομάτας’’ στον Καταχά Πιερίας, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016. Μία όμορφη γιορτή όπου διοργανώθηκε από τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Βιώσιμη Ανάπτυξη, το Κεπίν Καταχά και το εργαστήριο «Άροτος» παραγωγή & μεταποίηση βιολογικών προϊόντων. Φίλοι από Ελλάδα και εξωτερικό παρακολούθησαν και συμμετείχαν στην διαδικασία παραγωγής σάλτσας και η γιορτή ολοκληρώθηκε με ένα καταπληκτικό γεύμα. Όλοι οι συμμετέχοντες έδωσαν ραντεβού για του χρόνου!

ΝΕΟ ΣΟΚ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ: ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Νέα βάρη στην πλάτη του Έλληνα αγρότη από την 1η Οκτωβρίου 2016 φέρνει η υποχρέωσή μας για το 3ο Μνημόνιο. Έτσι λοιπόν από την 1η Οκτωβρίου 2016, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης που επιβαρύνει το πετρέλαιο κίνησης το οποίο χρησιμοποιούν οι αγρότες για την υποστήριξη της παραγωγικής τους δραστηριότητας θα αυξηθεί κατά 65% ή κατά 0,13 ευρώ το λίτρο, από το 0,20 στο 0,33 ευρώ το λίτρο.

Οι αγρότες, κατά την αγορά του πετρελαίου κίνησης για την εξυπηρέτηση των αναγκών της παραγωγής τους θα καταβάλλουν πλέον τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης του 0,33 ευρώ το λίτρο, που ισχύει για το κανονικό πετρέλαιο κίνησης, χωρίς να δικαιούνται καμία επιστροφή φόρου εκ των υστέρων. Η διαφορά μεταξύ του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του αγροτικού πετρελαίου και του ΕΦΚ του κανονικού πετρελαίου κίνησης θα εξαλειφθεί και θα πάψει πλέον να καταβάλλεται εκ των υστέρων ως επιστροφή φόρου. Και μη χειρότερα δηλαδή!

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ

ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΣΔΕ ΣΑΣ

Την 30η Νοεμβρίου 2016 και μάλιστα αυστηρά ορίζει ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτημάτων επιλεξιμότητας, άρσης επικάλυψης και διόρθωσης των Ενιαίων Αιτήσεων Ενίσχυσης μέσω διοικητικών πράξεων για όλα τα πεδία της αίτησης, εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μόνη εξαίρεση, οι παραγωγοί που έχουν αιτηθεί εξισωτική αποζημίωση, για τους οποίους, η εγκύκλιος ορίζει ως καταληκτική ημερομηνία, την 30η Σεπτεμβρίου 2016. Αναφορικά με τις διοικητικές πράξεις στα γενικά στοιχεία της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, προβλέπεται πως «τέτοια λάθη προκύπτουν από ασυμφωνία των σταθερών στοιχειών του αιτούντος με τα στοιχεία που προέρχονται από την εξέταση των επίσημων εγγράφων που έχουν προσκομισθεί. Επισημαίνεται ότι θα πρέπει να συμφωνούν τα στοιχεία της ταυτότητας, του ΚΕΠΥΟ και του τραπεζικού λογαριασμού με τα αντίστοιχα της αίτησης. Διασταύρωση των σταθερών στοιχείων πραγματοποιείται επίσης με το αρχείο της Κτηνιατρικής Βάσης Δεδομένων». Στις περιπτώσεις όπου υπάρχει ασυμφωνία στα προσωπικά στοιχεία (επώνυμο ή/και όνομα) με το αρχείο της Κ.Β.Δ., δύναται να πραγματοποιούνται διορθώσεις με διοικητική πράξη. Επισημαίνεται ότι, θα πρέπει τα προσωπικά στοιχεία της Ε.Α.Ε., του ΚΕΠΥΟ, του τραπεζικού λογαριασμού και της Κ.Β.Δ. να συμφωνούν με τα στοιχεία που αναγράφονται στο Δελτίο Ταυτότητας.

ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΙΑΛΛΗΣ

ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ;

Παράτησαν την ιδέα της Αγροφυλακής στους αγρούς και στα λιβάδια και βάλανε στόχο να δημιουργήσουν αντίστοιχη Αγροφυλακή για τα Δάση, δημιουργώντας κιάλλους δημοσίους υπαλλήλους, κιάλλο κράτος και πρόσθετη επιβάρυνση στον ήδη αφόρητα πιεσμένο Έλληνα φορολογούμενο πολίτη.

Σώμα φύλαξης των δασών προανήγγειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης για να κάνουν άραγε τι και με ποια εποπτικά μέσα, την στιγμή που είναι γνωστόν ότι περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας καθημερινά ακινητοποιούνται ή δεν έχουν να τα φουλάρουν με καύσιμα και οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ δεν έχουν μεταφορικά μέσα να κινηθούν ή τους έχουν περιορίσει τα έξοδα για την μετακίνησή τους στους χώρους των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας;

Καλά είναι όλα αυτά σαν επικοινωνιακό παιχνίδι, δεν εξυπηρετούν όμως σε τίποτα την καθημερινότητά μας. Γιαυτό κοιτάξτε κ. αρμόδιοι πολιτικοί παράγοντες να στηρίξετε και να λειτουργήσετε ουσιαστικά και αποτελεσματικά τις υπάρχουσες δομές και υποδομές προς όφελος των ανθρώπων της υπαίθρου!

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ

ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

«Μπαράζ» αλλαγών έρχονται στις λαϊκές αγορές, με καθιέρωση ηλεκτρονικού μητρώου για παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, επαγγελματίες πωλητές και πλανόδιους, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν στα ΜΜΕ. Παράλληλα θα γίνει επανέλεγχος όλων τον παλαιών αδειών που έχουν δοθεί καθώς επίσης θα θεσπιστούν αυστηρότητα κριτήρια για χορήγηση νέων, ενώ η ταμειακή μηχανή και το ΑΦΜ θα «ακολουθούν» ευλαβικά κάθε άδεια. Απ' το υπουργείο Οικονομικών δεν θα γλιτώσουν ούτε οι καλλιτέχνες του δρόμου. Όπως τονίζεται σχετικά, το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού προσπαθεί να βάλει τάξη στην άναρχη κατάσταση του υπαίθριου εμπορίου, από τις λαϊκές αγορές και τα κυριακάτικα παζάρια μέχρι τους πλανόδιους πωλητές αγροτικών προϊόντων και ζωγράφους. Όπως αναφέρεται σχετικά στην εφημερίδα «Έθνος» το νομοσχέδιο που θα επιφέρει τις αλλαγές στις λαϊκές αγορές αναμένεται να βγει σε δημόσια διαβούλευση στο τέλος του Σεπτεμβρίου. Ελπίζω στόχος να μην είναι η εξολόθρευση των ανθρώπων που παράγουν και πουλάνε τα αγροτικά τους προϊόντα στις λαϊκές αγορές προσφέροντας σε όλους μας φρεσκάδα και χαμηλές τιμές!

 

 
Περισσότερα Άρθρα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ