ΣΤΑΡΑΤΑ & ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

_4-3-2011Αύριο Τετάρτη 9/2, 6.30 μ.μ. π. Δημαρχείο Δίου
Η ΠΡΩΤΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Δ/ΝΤΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ Θ. ΓΚΟΥΝΤΑΡΑ
ΣΤΟΥΣ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΜΑΣ

Μετά την πετυχημένη διοργάνωση στην ΕΑΣ Πιερίας για τους καπνοπαραγωγούς μας, η Ομάδα Καπνού της οργάνωσης, όπως είχε δεσμευθεί, πρόκειται να βρεθεί σε κάθε σημείο του νομού για να ενημερώσει αναλυτικά και εμπεριστατωμένα τους ενδιαφερόμενους καπνοπαραγωγούς αναφορικά με τον περιβόητο Κανονισμό 144 και την ενίσχυση που δικαιούνται οι παραγωγοί της τριετία 2011, 2012 και 2013 η οποία ανέρχεται το ανώτατο στα 9.000 Ευρώ, ως αντιστάθμισμα της απώλειας των επιδοτήσεών τους, την περίοδο του 2010, καθώς για τα υπόλοιπα μέτρα που υπάρχουν για την στήριξη του αγροτικού κόσμου.
Για τον λόγο αυτό ο κατ εξοχήν αρμόδιος και ειδήμων για το θέμα, Διευθυντής της ΕΑΣ Πιερίας κ. Θανάσης Γκουντάρας, θα πραγματοποιήσει την πρώτη του ομιλία αύριο Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στον χώρο του πρώην Δημαρχείου του Δίου, στην Κονταριώτισσα και καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι αγρότες να την παρακολουθήσουν, όπου θα έχουν παράλληλα και την ευκαιρία να υποβάλλουν και τα σχετικά τους ερωτήματα...

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ & ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

KAPNA_7-1-2011ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΠΕΥΣΑΤΕ ΥΠΟΒΑΛΤΕ ΑΙΤΗΣΕΙΣ
ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΣΑΣ

Μόλις 1 στους 6 καπνοπαραγωγούς μας, σε όλη την χώρα, που θίγονται από την Κοινοτική πολιτική για τον καπνό, κατέθεσε μέχρι στιγμής τουλάχιστον, αίτηση για ένταξη στο 3ετές πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της καλλιέργειας.
Από τις 14 Ιανουαρίου 2011 που ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ, μέχρι την περασμένη Παρασκευή, είχαν υποβληθεί ηλεκτρονικά περί τις 8.000 αιτήσεις, στους 22 καπνοπαραγωγικούς νομούς της χώρας μας, εκ των οποίων σαφέστατα και ο νομός Πιερίας.
Στο γνωστό πλέον πρόγραμμα, ύψους 568 Εκατ. Ευρώ, μπορούν να ενταχθούν μέχρι 44.000 καπνοπαραγωγοί, οι οποίοι ενεργοποίησαν δικαιώματα για τον καπνό που καλλιεργούσαν το 2009. Υπενθυμίζω σε όλους τους ενδιαφερόμενους καπνοπαραγωγούς της Πιερίας, αλλά και της Ημαθίας, της Χαλκιδικής, της Κοζάνης, της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και άλλων καπνοπαραγωγικών νομών της χώρας, πως η υποβολή αιτήσεων λήγει την Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011, οπότε μην το αμελείτε καθόλου και σπεύσατε να ανταποκριθείτε δεόντως!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ & ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Με τον Γιάννη Τσιμπονίδη

 

kapna-syllogiΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ
ΤΑ 9.000 ΕΥΡΩ ΤΑ ΕΤΗ 2011, 2012 ΚΑΙ 2013

Διευκρινίσεις στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της χώρας σχετικά με την υποβολή αιτήσεων δικαιούχων – καπνοπαραγωγών στο Καθεστώς ενισχύσεων του μέτρου 144 «Εκμεταλλεύσεις υπό αναδιάρθρωση λόγω μεταρρύθμισης Κοινής Οργάνωσης Αγοράς μέσω μεταβατικής στήριξης για τα έτη 2011, 2012, 2013, απέστειλε η ΠΑΣΕΓΕΣ. Η επιστολή προς όλες τις ΕΑΣ αναφέρει: Σας ενημερώνουμε ότι, οριστικοποιήθηκε το Μέτρο 144 που αφορά ενισχύσεις δικαιούχων με εκμεταλλεύσεις υπό αναδιάρθρωση λόγω μεταρρύθμισης Κοινής Οργάνωσης Αγοράς, μέσω μεταβατικής στήριξης για τα έτη 2011, 2012, 2013.
Οι δικαιούχοι θα πρέπει, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΕΠΕ, http://www.opekepe.gr/kapnos.asp, το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011.
Και συνεχίζει στην επιστολή της η ΠΑΣΕΓΕΣ: “Για να μπορέσετε να εξυπηρετήσετε τους δικαιούχους παραγωγούς της περιοχής σας, θα πρέπει να ορίσετε υπεύθυνο στέλεχός σας, για τον οποίο θα πρέπει να μας ενημερώσετε, ο οποίος θα υποστηρίζει το πρόγραμμα, θα ενημερώνει τους δικαιούχους και θα βοηθήσει στην συμπλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου κάθε καπνοπαραγωγού και στην υποβολή της αίτησης του.”

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ & ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

kapna_sto_paskiΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ  ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙΤΕ

Μόνον ηλεκτρονικά μπορούν από την περασμένη Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, να υποβάλλουν αιτήσεις οι καπνοπαραγωγοί που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης καλλιεργειών, που προκηρύχτηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το γνωστό πρόγραμμα των 568 εκατ. Ευρώ. Το πρόγραμμα αφορά συνολικά 44000 καπνοπαραγωγούς που καλούνται μέχρι την  Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011 να καταθέσουν τις αιτήσεις τους και αφορά αυτούς που: α) οι επιδοτήσεις τους μειώθηκαν απ΄ το 2010, πάνω από 25%, σε σύγκριση με το 2009, β)που ενεργοποίησαν το 2009 εκτακτικά δικαιώματα για τον καπνό και  γ)που καταθέτουν 3ετές σχέδιο αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών τους ή ακόμη και διαφοροποίησης εκτός γεωργίας.
Αιτήσεις μπορείτε να στέλνετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.opekepe.gr, στο «Σύστημα Αναδιάρθρωσης Καπνού». Περισσότερες πληροφορίες στην διεύθυνση: www.agrotikianaptixi.gr. Την προσοχή σας όμως φίλοι καπνοπαραγωγοί: πρέπει να υποβάλλετε τον ΑΦΜ σας, ώστε να εγγραφείτε στο σύστημα και να πάρετε Κωδικό.
Μετά από διασταυρώσεις των στοιχείων σας, μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ, στο τέλος της υποβολής της αίτησης, ο ενδιαφερόμενος καπνοπαραγωγός θα γνωρίζει αν μπορεί να ενταχθεί ή όχι στα μέτρα…

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ & ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

tsimponidis

Με επικεφαλΗς τον ΠρΟεδρο της ΕΑΣ Π. ΠαπανικολΑου
Πιερική  εκπροσώπηση Αγροτοσυνεταιριστών στην ημερίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ

Στο όνομα εξυγίανσης του ΕΛΓΑ
ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ  ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ  ΕΙΣΦΟΡΕΣ  ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Έρχεται μπόρα, έρχεται καταιγίδα φίλες και φίλοι αγρότες. Η είδηση απ΄ τον ΕΛΓΑ θα φέρει μεγάλη αναστάτωση και αναταραχή στον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο αφού πλέον δρομολογούνται τέτοιες αλλαγές που θα προκαλέσουν επανάσταση στον αγροτικό κόσμο. Οι πληροφορίες-επί του παρόντος- αναφέρουν πως ο ΕΛΓΑ θα επιβάλλει στους αγρότες όλης της χώρας, ασφαλιστική εισφορά ανά στρέμμα που θα ανέρχεται σε τεράστια ποσά (ενδεικτικά να αναφέρω: 80 Ευρώ/στρ. στα αμπέλια, 60 Ευρώ/στρ. στις ακτινιδιές, 40 Ευρώ/στρ. στα καπνά κλπ.) κάθε χρόνο και αν για οποιονδήποτε λόγο δεν θέλει να πληρώνει ο αγρότης δεν θα έχει ασφαλιστική κάλυψη και μάλιστα δεν θα δικαιούται την επιστροφή είσπραξης του ΦΠΑ του που ανέρχεται στο 11%!!!
Δεν ξέρω αν όλα αυτά ακούγονται ως απίθανα ή ως… παραμύθια και θέλω να πιστεύω πως μετά την διαβούλευση θα επικρατήσει η… λογική και θα τα πάρουν πίσω, στο όνομα εξυγίανσης του ΕΛΓΑ του οποίου τα χρέη και δάνεια έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα 5 δις Ευρώ.
Ας ελπίσουμε η νέα χρονιά, το 2011, να μην αρχίσει κατ’ αυτόν τον τρόπο για τους αγρότες μας!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ & ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

tsimponidis

Με επικεφαλΗς τον ΠρΟεδρο της ΕΑΣ Π. ΠαπανικολΑου
Πιερική  εκπροσώπηση Αγροτοσυνεταιριστών στην ημερίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ

Από την περασμένη Δευτέρα 20 Δεκέμβρη
20 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΔΟΘΗΚΑΝ  ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
ΤΗΣ  ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ

Συνεχίσθηκε, από τα υποκαταστήματα της ΑΤΕ στο νομό Πιερίας, η εξόφληση της πληρωμής της ενιαίας ενίσχυσης των 13.500 περίπου,  δικαιούχων αγροτών και κτηνοτρόφων μας. Σύμφωνα με  έγκυρες πληροφορίες υπηρεσιακών παραγόντων της εν λόγω τράπεζας, παρότι οι δικαιούχοι αγρότες της Πιερίας προσέρχονται  στην ΑΤΕ η κατάσταση τείνει να εξομαλυνθεί, καθώς οι περισσότεροι ήδη πήραν το υπόλοιπο των ποσών που δικαιούνται.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, μόνον το τριήμερο από την Δευτέρα 20 μέχρι και την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, διατέθηκε για τον σκοπό αυτό από την ΑΤΕ στους δικαιούχους αγρότες της Πιερίας, το συνολικό ποσό των 20.000.000 Ευρώ, χρήματα που σίγουρα τονώνουν την τοπική μας αγορά και έδωσαν την δυνατότητα στους αγρότες μας να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις πάγιες και πολύ αυξημένες υποχρεώσεις τους ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς!

 

Στην Πιερία μας

ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΧΩΡΟ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ

Πρόσωπο της χρονιάς που μας αφήνει σε λίγες ημέρες, θεωρώ για την Πιερία πως είναι ο αγροτοσυνεταιριστής, Πρόεδρος της ΚΕΣΠΥ και μέλος της Διοίκησης της ΕΑΣ Πιερίας Γιώργος Πολυχρονίδης που απέδειξε ότι είναι ένας ικανότατος παράγοντας που πάντα έχει ως γνώμονα την στήριξη του απλού αγρότη και κτηνοτρόφου του νομού μας.  Άλλωστε αυτό του το αναγνώρισαν οι συνδημότες του περίτρανα, αναδεικνύοντάς τον πρώτο δημοτικό σύμβουλο Πύδνας.
Είναι σίγουρο ότι ακόμη δεν είδαμε τίποτε απ΄ το συγκεκριμένο πρόσωπο και βέβαια απλά το μέλλον θα επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές!


ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΑΠΝΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ  ΜΕ ΤΟΝ  ΥΦ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Με ομάδες Ενεργών Παραγωγών Καπνού από περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας συναντήθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  Γιάννης Κουτσούκος. Στη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία μετείχαν και άλλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες, οι καπνοπαραγωγοί κατέθεσαν υπόμνημα με τις θέσεις και τις απόψεις τους για την στήριξη της καπνοκαλλιέργειας του εισοδήματός τους και την καλύτερη αξιοποίηση των μέτρων που λαμβάνει το Υπουργείο προκειμένου να τους επιστραφούν οι πόροι που έχασαν από την αναθεώρηση της ΚΟΑ καπνού το 2004. «Η Κυβέρνηση  είχε δεσμευτεί ότι θα επιστρέψει στους καπνοπαραγωγούς το ποσό που χάθηκε από τις διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης της ΝΔ”, ανέφερε ο υφυπουργός Αγρ. Ανάπτυξης. “Το ποσό των 568 εκατ. ευρώ, με βάση την τροποποίηση του προγράμματος που ζητήσαμε και πετύχαμε από την Ε.Ε., θα δοθεί στους καπνοπαραγωγούς ώστε να επιστραφεί στα χέρια των παραγωγών αυτό το χαμένο εισόδημα. Συζητήσαμε σήμερα τους τρόπους εφαρμογής αυτού του μέτρου, ώστε με διαδικασίες απλές, κατανοητές και αποτελεσματικές, τα χρήματα να επιστρέψουν δίκαια στους ίδιους παραγωγούς και στις ίδιες περιοχές. Η συζήτηση θα συνεχιστεί. Την επόμενη εβδομάδα θα συγκληθεί μεγάλη σύσκεψη με το σύνολο των φορέων των καπνοπαραγωγών, για την εξειδίκευση και άμεση υλοποίηση των μέτρων», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο υφυπουργός Γιάννης Κουτσούκος.

 

Μέχρι το τέλος Γενάρη 2011
ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΤΗΝ ERGΟANAPTYXI ΓΙΑ ΝΑ  ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΠΡΙΜ ΣΤΑ ΣΙΤΑΡΙΑ ΣΑΣ


Η εταιρία  Συμβούλων ERGOANAPTYXI που ως γνωστόν εδρεύει στην πόλη της Κατερίνης και πιο συγκεκριμένα στην διεύθυνση της οδού 25ης Μαρτίου 31, κάνει γνωστό στους αγρότες της περιοχής και σε κάθε ενδιαφερόμενο, πως αναλαμβάνει την διαδικασία πιστοποίησης για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση του σκληρού σιταριού, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή του ποιοτικού πριμ για την καλλιέργεια αυτή για τα έτη 2011 και 2012.
Επίσης γίνεται γνωστό στους φίλους αγρότες σιτοπαραγωγούς πως σχετικές αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2011. Για όσους αγρότες ενδιαφέρονται περισσότερες πληροφορίες μπορούν να πάρουν στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 23510-79339 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ERGOANAPTYXI: geomelet@otenet. gr


ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΡΟΣ Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ:
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΩΣΗ!

Σε ένα απόλυτο αδιέξοδο οδηγεί τους αγροτικούς συνεταιρισμούς όλης της χώρας η περαίωση, όπως αναφέρει σε επιστολή του στον υπουργό Οικονομικών , ο Πρόεδρος της κορυφαίας τριτοβάθμιας συν/κής των αγροτών της χώρας μας, της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζαν. Καραμίχας. Ενώ το υπουργείο ενημερώθηκε απ΄ τις 29 Σεπτέμβρη για την υιοθέτηση κρίσιμων τροπολογιών σε ότι αφορά την περαίωση των ΕΑΣ, δυστυχώς οι τροπολογίες δεν εντάχθηκαν στον τελικό νόμο που ψηφίστηκε. ΕΑΣ μέλη της ΠΑΣΕΓΕΣ δέχτηκαν πάμπολλα σημειώματα περαίωσης με πολύ μεγάλες οικονομικές επιβαρύνσεις. Κι ενώ ελέγχθηκαν για παλιές χρήσεις δεν υπήρξε ενημέρωση της Γεν. Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζουν οι συνεταιρισμένοι αγρότες, πως η ΠΑΣΕΓΕΣ ζήτησε παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών ώστε να υιοθετηθούν οι συγκεκριμένες τροπολογίες σε ένα αμέσως επόμενο νομοσχέδιο, χωρίς βέβαια να έχει γίνει τίποτα προς αυτήν την κατεύθυνση!

 

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΑ
ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ  ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΓΕΝΑΡΗ 2011

Σε λίγες ημέρες από σήμερα, δηλαδή από 1ης Ιανουαρίου του 2011, τίθενται σε ισχύ τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ που προβλέπουν αυξήσεις μέχρι 13,7 % - στα αγροτικά τιμολόγια η αύξηση είναι της τάξης του 5%- και μειώσεις μέχρι 13,8 % στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού για τα νοικοκυριά (ανάλογα με το κλιμάκιο της κατανάλωσης), καθώς και σημαντικές ελαφρύνσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Εκκρεμεί ακόμα η ανακοίνωση των χρεώσεων ανά κιλοβατώρα για τις επιμέρους κατηγορίες καταναλωτών, οι οποίες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ, έχουν υποβληθεί προς έγκριση στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της επιχείρησης μετά την έγκρισή τους. Άλλη μια περιποιημένη αύξηση για τους αγρότες και όχι μόνον, που διανύουν μια εξίσου δύσκολη οικονομική περίοδο, που όμως δεν φαίνεται να συγκινεί ή να επηρεάζει ιδιαίτερα τους κυβερνώντες!

 

 

 

ΣΤΑΡΑΤΑ & ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

tsimponidisΦΕΤΙΝΗ ΣΥΛΛΟΓΗΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ:
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕΤΡΙΑ-ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

Συνεχίζεται η διαδικασία της συγκομιδής και μεταφοράς του ελαιοκάρπου στα ελαιουργεία του νομού μας, για να επεξεργαστεί η πρώτη ύλη και να γίνει το ελαιόλαδο, σαφέστατα με πιο χαλαρούς ρυθμούς, αφού ο κύριος όγκος της παραγωγής συλλέχθηκε το Νοέμβριο. Όπως είναι φυσικό φέτος η χρονιά για τους ελαιοκαλλιεργητές της Πιερίας υπήρξε πολύ καλή όσον αφορά την τελική παραγόμενη ποσότητα, αλλά όχι τόσο καλή όσον αφορά την ποιότητα που επηρεάστηκε από τις βροχοπτώσεις και την υψηλή υγρασία που έπληξε αρκετά τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές μας. Εν συγκρίσει με την περσινή χρονιά πάντως, οι ελαιοπαραγωγοί της Πιερίας απεκόμισαν πολύ καλύτερο εισόδημα. Εν κατακλείδι, θα λέγαμε πως ο νομός μας αποδεικνύεται πολλά υποσχόμενος όσον αφορά το μέλλον και την προοπτική της καλλιέργειας αυτής, που σίγουρα δεν μπορεί επ ουδενί να αντικαταστήσει την μονοκαλλιέργεια του καπνού, που συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των αγροτών μας. Όμως δεν μπορούμε και δεν πρέπει να είμαστε δογματικοί απέναντι στην καλλιέργεια αυτή…

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ