Ρουσφετοκυνήγι, κλίμα, διακοπές

Διαχρονικό
Ο οικονομολόγος θα ξέρει αύριο γιατί αυτά που προέβλεψε χτες δε συνέβησαν σήμερα.
Πουσφέτι-κυνήγι
«Το ρουσφέτι και η παραβίαση της νομιμότητας παγιώνονται ως βασικά στοιχεία των ρυθμίσεων για το κυνήγι. Οι διακηρύξεις για διαφάνεια, δημόσιο διάλογο, προστασία του περιβάλλοντος και ισότητα των πολιτών, ισχύουν προφανώς επιλεκτικά. Μόνη ουσιαστική διαφορά από πέρσι, είναι ότι το κράτος θα εισπράττει και ένα μέρος του ποσού που προοριζόταν για τις συνδρομές των κυνηγών προς τις οργανώσεις τους. Το αξίζει, γιατί και το ίδιο φέρεται σαν να ήταν κυνηγετική οργάνωση που λογοδοτεί αποκλειστικά σε κυνηγούς», Οικολόγοι Πράσινοι, Γ. Παρασκευόπουλος. 11/8/2010.
Έλληνες Μουσουλμάνοι
Στη Θράκη κατοικούν μαζί με τους χριστιανούς και άλλους, 120.000 περίπου μουσουλμάνοι: Πομάκοι, Παλαιότουρκοι & Αλεβίτες και Ρομά-τσιγγάνοι

Περισσότερα...

 

Ταλαιπωρία …, αλλά και Γιορτές Γης

Διαχρονικό
Η Φύση είναι η κόρη του Θεού και η Τέχνη εγγονή του (Δάντης Αλιγκιέρα)
Ζήσε την…
Ζήσε την… ταλαιπωρία σου στην Ελλάδα … Πραγματικά. Όσο καλοπροαίρετος κι αν είναι κάποιος με την Ελλάδα, στο τέλος θα βάλει τις φωνές. Στην αρχή τα κρουαζιερόπλοια. Μετά, η (κλειστή) Ακρόπολη. Μετά, οι ακυρώσεις δρομολογίων πλοίων. Μετά, οι απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς (ναι, επηρεάζουν και τους τουρίστες). Μετά, οι ακυρώσεις πτήσεων λόγω συμμετοχής σε απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Μετά, τα επεισόδια στο λιμάνι με τους τουρίστες άφωνους να παρακολουθούν. Μετά, (ξανά) τα κρουαζιερόπλοια (θα τους αφήσουμε, δεν θα τους αφήσουμε). Μετά, (μόνο) το μετρό. Μετά, (μαντέψτε) η Ακρόπολη. Κι από την Κυριακή, (25-7-2010) οι καθυστερήσεις & ματαιώσεις πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια. Να προσθέσουμε τα προβλήματα εφοδιασμού στα νησιά και στην αγορά καυσίμων; (Καθημερινή 27/7/2010, σελ. 20). Greek Tourism Blog.
Τοπική Γιορτή
Η Ομάδα Πρωτοβουλίας για το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας Ροδόπης προσκαλεί στις  6 Αυγ 2010, στον «Μικρό διάκοσμο» του Γιάννη Βουλτσίδη (Ίμερος Ροδόπης), παραγωγούς, μεταποιητές και συλλόγους να εκθέσουν ντόπια προϊόντα σε μια προσπάθεια να γνωρίσουν οι καταναλωτές μας και τα προϊόντα και τους παραγωγούς, για να στηρίξουμε τα ντόπια προϊόντα και τους δικούς μας ανθρώπους. 25330 22751, 6932594979 και στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Περισσότερα...

 

Τουριστικά, Αγροτουριστικά, ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ

Διαχρονικό
Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάς μισώντας οποιονδήποτε. (από την Αθηνά)
Πιο ελκυστική
Έρευνα των Ταχυδρομείων του Ην. Βασιλείου που έγινε σε 30 προορισμούς, και στην Ελλάδα (από Καναδά μέχρι Ινδονησία και από Βραζιλία μέχρι Ιαπωνία) για το κόστος διακοπών (Holiday Cost Barometer), βάζει την Ελλάδα ως την 18η ακριβότερη με συνολική δαπάνη 63,4 Λίρες Αγγλίας. Στις επιμέρους κατηγορίες, καταλαμβάνει:
-την 1η θέση στην κατηγορία Bar / Café με συνολική δαπάνη 11,83 Λίρες Αγγλίας
-την 16η θέση στην κατηγορία Super Μarket με συνολική δαπάνη 13,73 Λίρες &
-την 23η θέση στην κατηγορία Εστιατόριο με συνολική δαπάνη 37,86 Λίρες Αγγλίας.
Ισπανία (44,84 Λίρες), Αίγυπτος (60,76), Κροατία (62,44), Πορτογαλία (64,21), Μάλτα (64,95), Κύπρος (72,42) και Τουρκία (75,21) (σσ. ΦΘΗΝΟΤΕΡΟΙ από την Τουρκία! …). Η έρευνα έγινε με συναλλαγματικές ισοτιμίες 4/1/2010. Μετά το Ευρώ έχει εξασθενίσει σημαντικά (από 0,9 GBP σε 0,84 και από 1,44 USD σε 1,23) καθιστώντας την Ελλάδα, ακόμα πιο ελκυστική … www.gbrconsulting.gr, 17/6/2010.

Περισσότερα...

 

ΜΜΕ, παράδοξα, τουριστικά, ΥΠΕΡζιζάνια

Ένας άντρας, έκανε τη συνηθισμένη του βόλτα περπατώντας στο Ζάππειο λέγοντας την προσευχή του. Ξαφνικά λέει δυνατά: 'Θεέ μου σε παρακαλώ, ας κάνω μια ευχή!' Τότε μονομιάς, οι ουρανοί σκοτεινιάζουν, σύννεφα απλώνονται από πάνω του και η φωνή του Θεού από το υπερπέραν ακούγεται να λέει: 'Επειδή ήσουν πιστός σε εμένα, θα σου δώσω την ευκαιρία να κάνεις την ευχή σου.' Και ο άνδρας λέει: Θέλω να κάνεις μια γέφυρα μέχρι την Πάρο, για να πηγαίνω με το αμάξι μου όποτε θελήσω. Ο Κύριος του απαντάει: 'Το αίτημα σου είναι πολύ δύσκολο. Μπορώ να το κάνω, αλλά μου είναι δύσκολο να εκπληρώσω την επιθυμία σου. Μπορείς να σκεφτείς κάτι άλλο; Ο άντρας σκέφθηκε και λέει: 'Θεέ μου, εύχομαι να μπορούσα να καταλάβω τις γυναίκες. Θέλω να ξέρω πώς νοιώθουν μέσα τους, τι έχουν στο μυαλό τους όταν δεν μιλούν, γιατί κλαίνε, τι εννοούν όταν λένε 'όχι' και πώς μπορώ να κάνω μια γυναίκα αληθινά ευτυχισμένη.

Περισσότερα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22 Νοέμβριος 2017, 14.05
2017-11-22-12-07-14Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών στον πάτο της λίμνης Βαν - Η τοποθεσία, τα ευρήματα και οι αρχαίοι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν...
22 Νοέμβριος 2017, 14.03
bloomberg--------21--- Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και...
22 Νοέμβριος 2017, 14.01
-17--------- Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη -που έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας πριν έναν χρόνο-, εκμυστηρεύτηκε τα όσα άσχημα της συνέβαιναν στην ψυχολόγο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ