ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Με ολιγωρία του υπουργείου Αγρ.Ανάπτυξης

 

ΧΑΝΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΜΑΣ ΤΑ 93,5 ΕΥΡΩ/ΣΤΡΕΜΜΑ

Μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 31 Μαΐου 2011, στην Αθήνα, με  πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αναφορικά με το Μέτρο 214, που αφορά την Ολοκληρωμένη Διαχείριση στον καπνό, με την συμμετοχή των εκπροσώπων και των Ομάδων Καπνού και της Πιερίας, γίνεται σαφές πως το Μέτρο αυτό δεν θα ισχύσει για την παραγωγή του 2011 και οι καπνοπαραγωγοί δεν θα το δικαιωθούν.

Μάλιστα για την παραγωγή του 2011 υπήρχε η προφορική διαβεβαίωση της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης πως θα το εισέπρατταν οι καπνοπαραγωγοί. Πράγμα το οποίο σημαίνει πως οι καπνοπαραγωγοί της Πιερίας  δεν θα πρέπει να αναμένουν να εισπράξουν φέτος το ποσό των 93,5 Ευρώ/στρέμμα, όπως είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο ολιγώρησε στην όλη διαδικασία, ενώ μάλιστα υπήρχε η διαβεβαίωση της ηγεσίας του πως τα χρήματα αυτά θα τους αποδίδοντο κανονικά, σε όσους είχαν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν στο σχετικό Μέτρο.

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

24 ΕΑΣ ΑΠ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΑΣΕΓΕΣ

Επιστολή καταπέλτη στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου  και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  Κώστα Σκανδαλίδη απέστειλαν 25 συνολικά ΕΑΣ από όλη την χώρα, μεταξύ των οποίων και η ΕΑΣ Πιερίας, αναφορικά με το θέμα του ανοικτού διαγωνισμού ανάθεσης των υπηρεσιών συμπλήρωσης συγκέντρωσης και καταχώρησης στη βάση δεδομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ των αλφαριθμητικών και γεωχωρικών στοιχείων για την υποβολή της ενιαίας ενίσχυσης. Η επιστολή κοινοποιήθηκε  στον ΟΠΕΚΕΠΕ  και την ΠΑΣΕΓΕΣ.
Όπως χαρακτηριστικά συνυπογράφουν οι 24 ΕΑΣ  απ΄ όλη την χώρα “αναφερόμαστε σε εσάς, ως τελευταία δυνατότητα προσφυγής, για την προστασία του δημόσιου χρήματος, για την αποτροπή της βλάβης που υφιστάμεθα και των κινδύνων που αντιμετωπίζουμε ως ΕΑΣ και παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας, πριν υποχρεωθούμε, τις αμέσως επόμενες ημέρες, να προσφύγουμε με κάθε νόμιμο μέσο στα δικαστήρια, τα όργανα και της Αρχές της Ε.Ε.”
Στον κατάλογο των ΕΑΣ που συνυπογράφουν εκτός της Πιερίας, είναι: η ΕΑΣ Διδυμοτείχου, Ξάνθης, Βέροιας, Κιλκίς, Σερρών, Λαγκαδά, Βισαλτίας, Έδεσσας-Σκύδρας, Νάουσας, Αρναίας, Κοζάνης-Σερβίων, Εορδαίας, Γρεβενών, Βοίου, Βόλου, Λάρισας-Τυρνάβου-Αγιάς, Πηλίου-Βορείων Σποράδων, Τρικάλων, Φαρσάλων, Αλμυρού, Ελασσόνας, Λευκάδας και Κεφαλληνίας-Ιθάκης.

Περισσότερα...

 

Οι Νέοι Αγρότες για την Προώθηση των Αγροτικών Προϊόντων

Η Ένωση Νέων Αγροτών Αργολίδας σε συνεργασία με το ΤΕΙ Πειραιά, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στα πλαίσια του έργου «Επιστημονική Υποστήριξη Νέων Αγροτών» της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς διοργανώνει ημερίδα το Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011, στις 19.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων της πρώην Νομαρχίας Αργολίδας, στο Ναύπλιο, με τίτλο «Καινοτόμοι Τρόποι Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων».

Η κα Γεωργία Δρόσου-Παγίδα (πρόεδρος ΕΝΑ Αργολίδας-6976562330) δήλωσε:
Ξέρουμε πολύ καλά όλοι ότι ο πλούτος παράγεται από τους αγρότες στον πρωτογενή τομέα, απλά οι πλούσιοι βρίσκονται στον δευτερογενή και τον τριτογενή τομέα. Με διάφορες τεχνικές και νομοθεσίες αποκλείουν ουσιαστικά τους αγρότες ή δημιουργούν «ισοδυνάμου προς αποκλεισμό» καταστάσεις στην διαχείριση των αγροτικών τους προϊόντων. Είμαστε παραγωγικοί, αλλά χαμένοι στον παγκόσμιο ιστό. Δεν λειτουργούν Δημοπρατήρια Αγροτικών Προϊόντων και η Επιστημονική Έρευνα δεν ακουμπά τους αγρότες, ειδικότερα όσον αφορά την προώθηση από τους ίδιους τους αγρότες.

Επιβάλλεται οργανωμένη επιστροφή στην τοπική ανασυγκρότηση όπου πλέον οι οργανωμένες τοπικές αγροτικές κοινωνίες θα έχουν να παίξουν σημαντικό ρόλο και οι αυτάρκεις τοπικές οικονομίες με τα Τοπικά Σύμφωνα Ποιότητας και την ανάπτυξη Τοπικών Εφοδιαστικών Αλυσίδων, θα πρέπει να είναι το μέλλον για τους Νέους Αγρότες.

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

aktinidioΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ
ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑΣ

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  με επείγον έγγραφό του προς τις φυτοϋγειονομικές υπηρεσίες της χώρας (Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων και Περιφερειακά Κέντρα) εφιστά την προσοχή όλων των εμπλεκομένων για τη νέα σοβαρή απειλή για την καλλιέργεια της ακτινιδιάς, από το βακτήριο Pseudomonas.
Το βακτήριο εντοπίστηκε σε φυτά ακτινιδιάς που διακινήθηκαν από την Ιταλία προς την Πορτογαλία, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο των πορτογαλικών αρχών.
Το Υπουργείο καλεί τις φυτοϋγειονομικές υπηρεσίες να ελέγχουν σχολαστικά τα φυτά ακτινιδιάς προς φύτευση, προέλευσης Ιταλίας και να ενημερώσουν όλους τους εμπλεκόμενους για την πιθανότητα διάδοσης του βακτηρίου στην Ελλάδα.  Επαναλαμβάνω πως το θέμα αυτό πρέπει να μας απασχολήσει όλους πολύ πολύ σοβαρά, μιας και το βακτήριο αυτό αποτελεί τεράστια απειλή για τις ακτινιδιές και είναι απόλυτα σίγουρο πως θα το βρούμε αργά ή σύντομα και στην περιοχή μας!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

aktinidioΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ  ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ
ΤΗ ΝΕΑ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΕΣ ΜΑΣ!!

Θα πρέπει να συγχαρώ την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τους συνεργάτες της κ. Μαυρίδου, για την πρωτοβουλία που πήρε να ενημερώσει για το πολύ σοβαρό θέμα εμφάνισης αυτού του περίεργου βακτηρίου που επηρεάζει τα δένδρα της ακτινιδιάς. Επί του παρόντος η ασθένεια πλήττει και ταλαιπωρεί μόνον τους ακτινιδιοπαραγωγούς της γείτονος Ιταλίας, αλλά είναι βέβαιο πως είναι θέμα χρόνου η ασθένεια αυτή να μετακομίσει και στον Ελλαδικό χώρο, αν δηλ. ήδη δεν έχει εγκατασταθεί σε κάποια περιβόλια. Καλή ήταν η ενημέρωση των γεωπόνων και των γεωτεχνικών που έγινε στο Διοικητήριο της Πιερίας, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε εδώ. Επιβάλλεται να εκδοθούν ενημερωτικά φυλλάδια με φωτογραφίες και σύντομες οδηγίες οι οποίες θα πρέπει να φτάσουν στα χέρια όλων των εμπλεκόμενων(ακτινιδιοπαραγωγών, Ομάδων Παραγωγών, Δήμων, γεωπόνων, Προέδρων τοπικών συμβουλίων, ανταποκριτών ΕΛΓΑ κλπ.), αλλά και αυτό δυστυχώς δεν αρκεί. Λυπάμαι που το λέω, αλλά δυστυχώς είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη απειλή για την παραγωγή ακτινιδίων και θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την όλη κατάσταση με την δέουσα σοβαρότητα!

Περισσότερα...

 

Αγροτική Επιχειρηματικότητα & Αγροτουρισμός οι Νέοι Αγρότες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Την σημαντικότητα του αγροτικού τομέα για την ανάπτυξη της Ελλάδος, πολύ περισσότερο σήμερα, υπερτόνισε ο Κύριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων αντιφωνώντας το καλωσόρισμα του κ. Βασίλη Γιαννόπουλου προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών την Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη, του εκπροσώπου του κ. Α. Σαμαρά και του Ευρωβουλευτή κ. Σπύρου Δανέλλη (Επιτροπή Γεωργίας και Επιτροπή Τουρισμού του ΕυρωΚοινοβουλίου).
«Η παράδοση της χώρας μας υπήρξε ανέκαθεν άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Αγροτουρισμό, έναν τρόπο ζωής πολύ κοπιαστικό, αλλά επίσης εξαιρετικά δημιουργικό, χάρη στο δεσμό που αναπτύσσεται ανάμεσα στον άνθρωπο και τη μητέρα γη του» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Και οι Νέοι Αγρότες ξέρουν ότι ο αυθεντικός αγροτουρισμός προσφέρεται μόνο από αγρότες.
Ο κ. Β. Γιαννόπουλος απευθυνόμενος στον ανώτατο Πολιτειακό Άρχοντα, στο αμφιθέατρο του «9,84» μπροστά σε περισσότερους από 250 Νέες και Νέους Αγρότες, και άλλους, είπε μεταξύ άλλων:
Εμείς, οι Νέες & Νέοι Αγρότες θέλουμε & μπορούμε να έχουμε μέλλον, πρώτον γιατί είμαστε βιολογικά νέοι αλλά και διότι είμαστε αρκετά μακριά από τα κέντρα της συναλλαγής. Στις αγροτικές μας κοινωνίες εξακολουθούν να υπάρχουν τα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης κοινωνίας, μιας κοινωνίας πολιτών και όχι μόνο μιας ομάδας οικονομικά δρώντων παραγόντων. Για εμάς το χωράφι και το μαντρί, είναι τρόπος ζωής και καθημερινή γιορτή (με τα προβλήματά της) και όχι εργοστάσιο παραγωγής τροφίμων.

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

imagesΑΡΧΕΣ ΜΑΙΟΥ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ
ΤΩΝ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 144

Έστω και καθυστερημένα άρχισε η πληρωμή των συνολικά 42.000 δικαιούχων καπνοπαραγωγών του Μέτρου 144, ανά την επικράτεια, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία  Κοινοτικών πόρων και υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Τα χρήματα ήταν έτοιμα να δοθούν λίγο πριν τις γιορτές του Πάσχα αλλά, για λόγους γραφειοκρατικούς άρχισαν να πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων καπνοπαραγωγών τις προηγούμενες ημέρες και η όλη διαδικασία εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί τις πρώτες ημέρες του Μαΐου. Θέλω να πιστεύω πως η διαδικασία πληρωμής της προκαταβολής αυτής της δόσης στους δικαιούχους καπνοπαραγωγούς της Πιερίας, αλλά και ολόκληρης της χώρας θα γίνουν χωρίς άλλα εμπόδια και θα ολοκληρωθεί χωρίς εξαιρέσεις για κανέναν, όπως δεν είχε γίνει με την απόδοση πληρωμής της ενιαίας ενίσχυσης. Και μάλιστα καλό θα ήταν οι υπεύθυνοι και αρμόδιοι να ενημέρωναν καλύτερα για το τι θα συμβεί....

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14 Φεβρουάριος 2018, 13.26
---lr------ Τα κινητά τηλέφωνα συμπληρώνουν το πάζλ της πολύκροτης υπόθεσης για την Ειρήνη Λαγούδη. Οι τελευταίες νύχτες και η άγνωστη εξομολόγηση της...
14 Φεβρουάριος 2018, 13.25
-l-r-----------pics-vid Με ελληνικές σημαίες στα χέρια κάτοικοι της Θεσσαλονίκης ζητούν από τον Γιάννη Μπουτάρη να παραιτηθεί. Οργή για τις τελευταίες δηλώσεις που...
14 Φεβρουάριος 2018, 13.23
2018-02-14-11-24-51 Καιρός - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ - Έρχεται σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους - Πού...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ