ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΟΔΙΚΕΙΑ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ!

Περί αγροτοδικείων ο λόγος για πολλοστή φορά. Τα τελευταία 20 χρόνια δεν μπορώ να θυμηθώ πόσες φορές ασχολήθηκα με το ζήτημα αυτό, για το οποίο άλλωστε στον επικοινωνιακό τομέα τουλάχιστον, είναι παγιωμένη και απόλυτα ταυτισμένη η άποψη όλων των κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων ότι πρέπει να μπει ένα οριστικό και αμετάκλητο τέλος στην υπόθεση αυτή που προσβάλλει και ταλαιπωρεί τον αγροτικό κόσμο της χώρας μας. Δυστυχώς τα κλητήρια έρχονται στους αγρότες που είχαν το θράσος να κατέβουν στον δρόμο για να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαίωμα στην επιβίωση των οικογενειών τους. Είναι ιστορική ευκαιρία για μια αριστερή κυβέρνηση να βάλει ένα τέλος σ αυτό το κεφάλαιο που πονάει τον πρωτογενή τομέα και να κάνει την διαφορά. Πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο υπάρχει, υποθέτω. Αποδείξτε το και νομοθετικά σύντροφοι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, θεσμοθετώντας το οριστικό τέλος των αγροτοδικείων της ντροπής. Των αγροτοδικείων που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που απλά και μόνον αγωνίζονται να παράγουν και να ταΐζουν όλην την υπόλοιπη χώρα!

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΑΣ

Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ Σ.Τ.Ε. ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν στις 28 Φεβρουαρίου 2017 οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα κατά του νέου ασφαλιστικού νόμου, του Ν. 4387/2016, προκειμένου να καταργηθεί, καθόσον τους οδηγεί στην εξόντωση ως έχει. Αυτά τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν, τους οδηγούν σε περαιτέρω οικονομικό μαρασμό, όπως τονίζουν οι αγρότες. «Η συνδρομή σας στο αναφερόμενο κόστος δεν είναι υποχρεωτική, κρίνεται όμως απαραίτητη η συνδρομή όλων μας, στο βαθμό που ο καθένας δύναται, για την επιτυχία της όλης προσπάθειας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού που διατηρεί ο Αγροτικός Ανθοπαραγωγικός Συνεταιρισμός Αττικής  για την συνδρομή των αγροτών, κτηνοτρόφων αλιέων κλπ είναι: Τράπεζα Πειραιώς ΙΒΑΝ: GR1401720840005084083817019. Είναι μια άλλη μορφή του αγώνα των αγροτών που ενδεχομένως να αποφέρει αποτέλεσμα επ’ ωφελεία όλων των ανθρώπων του πρωτογενή τομέα!

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΩΡΑ!

Νωρίτερα από πέρσι υπέστειλαν τη σημαία του αγώνα τους οι αγρότες μας φέτος. Και τώρα που έφυγαν τα τρακτέρ από τα μπλόκα και τις Εθνικές οδούς, μπορούμε πιο νηφάλια και ψύχραιμα να κάνουμε την κριτική στον αγώνα τους. Δυστυχώς οι αγρότες μας απέτυχαν φέτος αφού υπήρξε πλήρης διάσπαση στο μέτωπο του αγώνα. Τι θα πουν ονομασίες όπως Πανελλαδικό, Πανελλήνιο, Κεντρικής Μακεδονίας και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς;

Ο σαφέστατα υποδεέστερος από πέρσι αγώνας τους επιβεβαίωσε αυτό που θα ακολουθήσει: αυτοί οι αγρότες και κτηνοτρόφοι που δεν συμμετείχαν στις φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις θα ικετεύουν να βγούνε στους δρόμους για να διεκδικήσουν την παραμονή τους στην αγροτική ζωή. Οι άλλες μορφές αγώνα (κλείσιμο Εφοριών, Τραπεζών, γραφείων και σπιτιών Βουλευτών, συνόρων) διαφάνηκε ότι δεν αποτελούν κάτι το ιδιαίτερο για την αριστερίζουσα κυβέρνηση που είχε προαποφασίσει να μην πάρει τίποτα απολύτως πίσω απ’ όσα και αυτή νομοθέτησε. Κι επειδή επίκειται και ο εορτασμός του Κιλελέρ απομένει να δούμε στο άμεσο μέλλον πόσοι τελικά αγρότες και κτηνοτρόφοι θα απομείνουν στον πρωτογενή τομέα με αυτά τα αντιαγροτικά και εξοντωτικά μέτρα που υλοποιούνται ήδη και των οποίων τα αποτελέσματα θα δούμε αμεσότατα!

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ Ή ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ

ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ;

Κλαυσίγελος με την υπόθεση επιστροφής του αγροτικού πετρελαίου στους υπομονετικά περιμένοντες αγρότες μας και δεν ξέρω πλέον αν είναι ανεπαρκέστατοι να διαχειριστούνε κρίσεις και πληρωμές ή απλά ακατάλληλοι για κάτι τέτοιο.

Εν μέσω μάλιστα αγροτικών κινητοποιήσεων και ξεσηκωμένων αγροτών επιχείρησαν για να κατευνάσουν τα πνεύματα να κάνουν τις πληρωμές του αγροτικού πετρελαίου άρον άρον, παρότι δήλωναν από τον περασμένο Νοέμβριο-δηλαδή εδώ και 3 ολόκληρους μήνες- ότι «είναι θέμα χρόνου να πληρωθούν οι δικαιούχοι αγρότες την επιστροφή του αγροτικού τους πετρελαίου» για τα έτη 2013 και 2014. Μάταια περίμεναν να πάρουν τα ελάχιστα ποσά οι αγρότες μας την 1η Φεβρουαρίου όπως ανέφεραν οι πληροφορίες, αφού το μπάχαλο της ανικανότητάς τους σε μια απλή διαχείριση τείνει να παγιωθεί στην θλιβερή καθημερινότητα που βιώνουν οι αγρότες μας. Και ειλικρινά δεν ξέρω αν είναι απλά ανίκανοι ή ακατάλληλοι να διαχειριστούνε τέτοια θέματα;

 

Για να μην τους… αδικήσουμε θα πω ότι είναι και τα δύο!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Ευχή κι ελπίδα να συμβεί το… αυτονόητο!

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΣΕΚ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ 20-23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016;

Πλησιάζει η ώρα της εξόφλησης της ενιαίας ενίσχυσης (το γνωστότερο ως πριμ) που δικαιούνται συνολικά περίπου 750.000 αγρότες και κτηνοτρόφοι απ’ όλη την Ελλάδα για το 2016. Υπενθυμίζεται ότι φέτος η προκαταβολή του τσεκ δόθηκε στην ώρα της, δηλ. την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016, όπου οι δικαιούχοι έλαβαν το 45% της ενίσχυσής τους, ενώ από τότε η έχουσα την αρμοδιότητα υπηρεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησε και συνεχίζει την επεξεργασία του πρασινίσματος, ούτως ώστε να αποδώσει το τελικό ποσό ως εξόφληση στους αγρότες μας, το οποίο ανέρχεται περίπου στα 2 δις Ευρώ (εννοείται προκαταβολή και εξόφληση μαζί).

Όσον αφορά τώρα, τις ημερομηνίες πληρωμής της εξόφλησης του τσεκ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι μάλλον την εβδομάδα προ των εορτών των Χριστουγέννων και ειδικότερα από την Τρίτη 20 μέχρι και την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016, αν δεν προκύψει κάποιο δημοσιονομικό πρόβλημα που να αλλάζει τα δεδομένα. Πρόκειται για χρήματα της ΕΕ, τα οποία περιμένουν με τεράστια αγωνία οι δικαιούχοι φίλες και φίλοι αγρότες και κτηνοτρόφοι και τα οποία θα καλύψουν τις τρύπες των βασικών υποχρεώσεών τους (Δόση ΕΝΦΙΑ, Τέλη κυκλοφορίας οχημάτων, οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, λογαριασμοί ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ), αλλά και χρήματα τα οποία περιμένουν οι αγορές των τοπικών  κοινωνιών που θα τονώσουν - αναθερμάνουν την καρκινοβατούσα αγορά των επαγγελματιών -  καταστηματαρχών που βρίσκονται συνέχεια με το όπλο επ’ ώμου.

Τέλος, ελπίζω και εύχομαι να μην επαναληφθεί το περσινό απαράδεκτο φαινόμενο, δηλ. όταν ο αγροτικός κόσμος δεν πληρώθηκε, έκανε γιορτές χωρίς τα  χρήματα που δικαιούται και τα οποία υπενθυμίζω εισέπραξε με αρκετή καθυστέρηση στην αρχή της άνοιξης τινάζοντας εκ των πραγμάτων στον αέρα τον οικογενειακό προϋπολογισμό - προγραμματισμό!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

15 εκατ. Ευρώ θα δώσει ο ΕΛΓΑ μέχρι τέλη Νοέμβρη
ΔΩΣΤΕ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ
ΟΙ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ


Με ανακοίνωσή του προ ημερών ο ΕΛΓΑ ενημέρωσε ότι θα δώσει (πληρώσει) μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου ως αποζημιώσεις το συνολικό ποσό των 15.000.000 Ευρώ και μάλιστα είναι αποζημιώσεις για ζημιές που αφορούν και την τρέχουσα χρονιά, το 2016. Βέβαια ο ΕΛΓΑ μάς έχει συνηθίσει να εκτιμάει τις ζημιές και να πληρώνει μέσα σε ένα διάστημα αρκετών μηνών, ανεξάρτητα αν υποστηρίζει μετ’ εμφάσεως ότι πληρώνει στους 3 μήνες τους αγρότες παραγωγούς μας. Και αντιλαμβάνεστε όλοι ότι την σήμερον ημέρα, που η έλλειψη ρευστού είναι περισσότερο από αισθητή στην καρκινοβατούσα αγορά,  η ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εκτιμήσεων των ζημιών από τις θεομηνίες, από τους γεωπόνους εκτιμητές του ΕΛΓΑ είναι εξίσου τεράστια, ανεξάρτητα αν η επίσημη πολιτεία κωφεύει στα δίκαια αιτήματα των γεωτεχνικών επιστημόνων που εργάζονται στον Οργανισμό αυτό, χρησιμοποιώντας αρκετές φορές τα δικά τους μεταφορικά μέσα, κάτι που δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν. Η κρίση δημιούργησε νέα δεδομένα και όλοι οφείλουμε να προσαρμοστούμε σ’ αυτά, ανεξάρτητα αν αυτό ακούγεται άσχημα!

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Με αφορμή την συγκομιδή και πώληση

ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΜΑΓΙΣΣΕΣ, ΣΕΙΡΗΝΕΣ

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΧΤΕΣ ΦΙΛΟΙ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

Και να που φτάσαμε και φέτος στην περίοδο που αρχίζει και στην Πιερία οσονούπω, η συγκομιδή των ακτινιδίων τύπου Χέηγορντ. Περιμένουν όλοι το τυπικό της διαδικασίας για να δοθεί το πράσινο φως από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πιερίας με τη γνωστή οδηγία για σάκχαρα μετρημένα στα 6,2 Brix, την οποία όλοι πρέπει να τηρήσουν. Μπορεί ήδη να έχουν γίνει οι συγκομιδές στα πρώιμου τύπου ακτινίδια (Τσεχελίδη) στην περιοχή, όμως με υπομονή και προγραμματισμό πρέπει να τηρηθεί και φέτος η διαδικασία και αν μην πουληθούν ακτινίδια «αγγούρια», άγουρα ακτινίδια που θα δυσφημήσουν την Πιερία και την Ημαθία. Δυστυχώς και φέτος η απουσία της ΕΑΣ Πιερίας είναι περισσότερο από αισθητή στην παρέμβαση που έκανε τα προηγούμενα χρόνια. Με μια αγορά που κανείς δεν ξέρει τι μας ξημερώνει, καλείστε φίλες και φίλοι ακτινιδιοπαραγωγοί να πουλήσετε και φέτος τα προϊόντα σας με μεγάλα ρίσκα όσον αφορά την διαδικασία ολοκλήρωσης της πληρωμής σας. Με καθαρό μυαλό, χωρίς να ακούτε σειρήνες και μάγισσες, χωρίς να πιστεύετε τους κράχτες, εύχομαι καλή πώληση και το ταχύτερο δυνατόν την εξόφλησή σας!

 

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23 Ιούνιος 2017, 10.34
2017-06-23-08-36-02 Νέο κύμα επιθέσεων με βόμβες μολότοφ, εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, ένταση και προσαγωγές, σημειώθηκαν τη νύχτα γύρω απο το Πολυτεχνείο. Γύρω στις...
23 Ιούνιος 2017, 10.32
-----99--200--------99--200-ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 99χρονος στην Καλλιθέα, ο οποίος έπεσε θύμα διάρρηξης μαζί με τη σύζυγό του. Σύμφωνα με...
23 Ιούνιος 2017, 10.31
-e-Σώος ένας φοιτητής που επέβαινε στο ελικόπτερο και είχε ζητήσει από τον χειριστή να τον κάνει μία βόλτα - Μαζί τους είχε επιβιβαστεί και ο υπάλληλος...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ