ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΕΩΤΕΕ ΣΠΥΡΟΥ ΜΑΜΑΛΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Στην Πιερία βρέθηκε την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 ο απερχόμενος και εκ νέου υποψήφιος Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ (Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας) Σπύρος Μάμαλης με αφορμή την επικείμενη εκλογική διαδικασία των γεωτεχνικών όλης της χώρας, που θα πραγματοποιηθεί όπως είναι προγραμματισμένο  την Κυριακή 22 Απριλίου.
Είχε συναντήσεις γνωριμίας με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και την Διευθύντρια Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής Πιερίας (ΔΑΟΚ) Κική Κίτσιου με τις οποίες συζήτησε και αντάλλαξε απόψεις για τα θέματα και προβλήματα που απασχολούν τους γεωτεχνικούς της περιοχής. Στην συνέχεια ο Σπύρος Μάμαλης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δ.Ε. του Περιφερειακού Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας Θανάση Σαρόπουλο και τον γνωστό τοπικό γεωπόνο και επιχειρηματία του χώρου, Βασίλη Έξαρχο,  πραγματοποίησαν περιοδεία σε γεωπόνους και γεωτεχνικούς σε διάφορα σημεία της Πιερίας.
Σημειώνεται πως στο ΓΕΩΤΕΕ ψηφίζουν περί τους 30.000 γεωτεχνικοί σε όλην την επικράτεια και αποτελεί ένα σημαντικό θεσμικό όργανο για τους ανθρώπους που υπάρχουν, κινούν και υποστηρίζουν τον πρωτογενή τομέα στην Ελλάδα.

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΑΓΡΟΤΕΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΟΣΔΕ ΣΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15 ΜΑΙΟΥ 2018

Την προσοχή όλων των φίλων αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής που έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν το ΟΣΔΕ τους στα κέντρα υποβολής τους, αφού η ημερομηνία είναι μέχρι την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 και σίγουρα δεν πρέπει να αδιαφορήσουν άλλο,  αλλά να φροντίσουν άμεσα να ολοκληρώσουν την υποβολή αυτής της σημαντικής τους υποχρέωσης. Έχω την εντύπωση ότι φέτος η όλη κατάσταση αντιμετωπίζεται μάλλον αρκετά χαλαρά από τον αγροτικό κόσμο και θα γίνει αυτό που κάθε χρόνο συμβαίνει να υπάρξει μεγάλος συνωστισμός τις τελευταίες ημέρες υποβολής των ΟΣΔΕ των αγροτών μας. Φροντίστε λοιπόν άμεσα  φίλες και φίλοι αγρότες να κλείσετε το ραντεβού σας στο κέντρο υποβολής της δήλωσης του ΟΣΔΕ σας και πηγαίνετε να τελειώνετε με αυτήν σας την τόσο σοβαρή υποχρέωση!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Στο κέντρο της Κατερίνης έβγαλαν  οι αγρότες τα τρακτέρ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΤΑΚ


Αγρότες από την Κατερίνη και την ευρύτερη περιοχή διοργάνωσαν την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018 κινητοποίηση διαμαρτυρίας για το θέμα του ΑΤΑΚ που ήρθε ξαφνικά στην επικαιρότητα εσχάτως και πονοκεφαλιάζει όλον τον αγροτικό κόσμο.
Την κινητοποίηση διοργάνωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Κατερίνης και ο Πρόεδρός του Γιώργος Χαρισσόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά για το θέμα: «Σήμερα κινητοποιηθήκαμε οι αγρότες της περιοχής,  κόντρα στο θέμα του ΑΤΑΚ με το οποίο φορολογούνται τα χωράφια μας. 
Θέλουμε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το μέτρο γιατί είναι απαράδεκτο, αφού δεν έχει τελειώσει ακόμη το Κτηματολόγιο. Ζητάμε από την κυβέρνηση μια παράταση τουλάχιστον 3 ετών για να τακτοποιηθούν τα συμβόλαια».
Οι αγρότες παρέταξαν στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης αριθμό τρακτέρ τα οποία στάθμευσαν παράπλευρα, χωρίς να εμποδίσουν την κυκλοφορία και στην συνέχεια όταν ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση αποχώρησαν από την πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης, όλα αυτά υπό την διακριτική επίβλεψη των οργάνων τάξης της ΑΔ Πιερίας…


ΑΝΑΣΤΑΛΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΩΝ 44 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΕΚΑΠ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ

Σε κανονική λειτουργία παραμένει η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, ιδιοκτησίας του γνωστού επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, καθώς το Πρωτοδικείο Κομοτηνής, ανέστειλε τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης του προστίμου των 44 εκατ. (με τις προσαυξήσεις) που είχε επιβληθεί στην εταιρεία για ενέργειες που φέρονται να έγιναν προ της εξαγοράς της από τον όμιλο Σαββίδη.  Με την υπ αριθμόν Ν22/ 2018 απόφασή του το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση που είχε υποβάλλει η εταιρία δια του συνηγόρου της Αλ. Λυκουρέζου και ανέστειλε την εκτέλεση της ατομικής ειδοποίησης του τελωνείου Ξάνθης για την πληρωμή προστίμου ύψους 38 εκατ. ευρώ (έχει φτάσει στα 44 εκατ. Ευρώ αν συνυπολογιστούν οι προσαυξήσεις), για την υπόθεση του 2009, χρόνια πριν την εξαγορά της εταιρείας από τη Donskoy Tabak του ομίλου Σαββίδη το 2013. Την αίτηση αναστολής είχαν στηρίξει και οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, θεωρώντας πως ήταν ο μόνος τρόπος για να συνεχίσει τη λειτουργία της. Πλέον εκκρεμούν η αίτηση της εταιρίας για ανακοπή της ατομικής ειδοποίησης καθώς και αναίρεση κατά της προηγούμενης απόφασης του Διοικητικού Εφετείου που επικύρωνε το πρόστιμο, στο Συμβούλιο Επικρατείας.ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ  ΓΙΑ  ΤΙΣ DE MINIMIS ΣΤΑ 25.000 ΕΥΡΩ

Πρόταση για αύξηση των κρατικών ενισχύσεων από τα 15.000 στα 25.000 Ευρώ την τριετία ανά αγροτική εκμετάλλευση έκανε η Κομισιόν, χωρίς την ανάγκη για εκ των προτέρων έγκριση. Η πρόταση αύξησης των ενισχύσεων de minimis όπως ονομάζονται προβλέπει επίσης εθνικό ανώτατο ποσό ενίσχυσης στο 1,5% της ετήσιας γεωργικής παραγωγής κατά την ίδια τριετή περίοδο (από 1% στους ισχύοντες κανόνες). H Κομισιόν, προτείνει επίσης τον καθορισμό του συνολικού ποσού ενίσχυσης που μπορεί να χορηγηθεί από τα κράτη μέλη σε έναν συγκεκριμένο γεωργικό τομέα σε 50%, προκειμένου να μειωθεί ο αντίκτυπος στο εμπόριο μεταξύ των κρατών μελών και να αποφευχθεί ενδεχόμενη στρέβλωση του ανταγωνισμού. Η Επιτροπή ζητεί επί του παρόντος τη γνώμη των κρατών-μελών σχετικά με τις προτεινόμενες αλλαγές. Η διαβούλευση απευθύνεται κυρίως στις δημόσιες αρχές σε ολόκληρη την ΕΕ με προηγούμενη εμπειρία από τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων στον γεωργικό τομέα σύμφωνα με τους κανόνες de minimis. Η διαβούλευση θα διαρκέσει έως τις 16 Απριλίου 2018.ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ  ΓΙΑ ΣΙΤΑΡΙ, ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ, ΚΡΙΘΑΡΙ ΚΑΙ ΣΟΓΙΑ

Μείωση στη συνολική έκταση που καταλαμβάνει το σιτάρι προβλέπει το Διεθνές Συμβούλιο Σιτηρών για την καλλιεργητική σεζόν που θα ξεκινήσει του χρόνου σε σχέση με τη φετινή σεζόν (2017/2018). Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη προβλεπόμενη μείωση της μέσης απόδοσης των καλλιεργειών αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση της συγκομιδής σιτηρών το 2019 σε σχέση με το 2018. Έτσι, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις  για του χρόνου, η επόμενη σεζόν προβλέπεται ότι θα ξεκινήσει – το φθινόπωρο του 2018- με αποθέματα χαμηλότερα από ότι τη φετινή, γεγονός που έχει να συμβεί εδώ και  6 χρόνια.  Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις για την επόμενη σεζόν (2018/2019), οι ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς θα μπορούσαν να συμβάλουν στην αύξηση της παραγωγής για πρώτη φορά ύστερα από 3 χρόνια. Ελαφριά άνοδος προβλέπεται για τις εκτάσεις που θα καλλιεργηθούν με καλαμπόκι την επόμενη σεζόν. Αύξηση στις στρεμματικές αποδόσεις αναμένεται για τη Νότια Αμερική σε σχέση με πέρσι, περιοχή στην οποία η παραγωγή αυξάνεται χρόνο με το χρόνο τα τελευταία χρόνια. Η αύξηση στην παραγωγή της Νότιας Αμερικής αναμένεται να αντισταθμίσει μια πιθανή μείωση στην παραγωγή καλαμποκιού στις ΗΠΑ. Η παγκόσμια παραγωγή σόγιας εκτιμάται ότι θα αυξηθεί το 2019 κατά 2% σε σχέση με το 2018 λόγω αύξησης κατά κύριο λόγο στην παραγωγή των ΗΠΑ και της Βραζιλίας.ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ  ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Γερμανοί και Αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι χρησιμοποίησαν βακτήρια για να μετατρέψουν τα απόβλητα από την παραγωγή ελληνικού γιαουρτιού σε μόρια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για βιοκαύσιμα και αντιβιοτικά για ζώα. Έτσι, αξιοποιούνται τα σάκχαρα, τα οξέα και τα λοιπά κατάλοιπα από την  παραγωγή γιαουρτιού. Οι ερευνητές, του Πανεπιστημίου Κορνέλ των ΗΠΑ και του Πανεπιστημίου του Τίμπινγκεν στη Γερμανία, έκαναν τη σχετική δημοσίευση.  Όπως επισήμαναν, οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο απολαμβάνουν το ελληνικό γιαούρτι για τη γεύση, την υφή και τη θρεπτική αξία του. Όμως η παραγωγή του δημιουργεί μεγάλο όγκο υγρών αποβλήτων με τη μορφή τυρογάλακτος. Βρήκαν τρόπο να μετατρέψουν αυτό το μίγμα σε πρώτη φάση σε ένα εκχύλισμα που περιέχει δύο πιο χρήσιμες ουσίες: καπροϊκό ή εξανικό οξύ και καπρυλικό ή οκτανικό οξύ. Και οι δύο αυτές ουσίες θεωρούνται «πράσινα αντιμικροβιακά», τα οποία μπορούν να προστεθούν στις ζωοτροφές στη θέση των κανονικών αντιβιοτικών. Σε δεύτερο στάδιο, με περαιτέρω επεξεργασία, είναι δυνατό να παραχθούν βιοκαύσιμα για χρήση σε αεροσκάφη. Το νέο σύστημα αποτελείται από δύο συνδεδεμένους βιοαντιδραστήρες ανοικτής καλλιέργειας, ο ένας για θερμόφιλα μικρόβια που αντέχουν θερμοκρασίες των 50 βαθμών Κελσίου, ενώ ο δεύτερος λειτουργεί στους 30 βαθμούς. Κάθε βιοαντιδραστήρας περιέχει το κατάλληλο μικροβίωμα και σε αυτόν εισάγεται το τυρόγαλα του ελληνικού γιαουρτιού που διαθέτει τα δικά του βακτήρια. Σε ένα διάστημα μερικών μηνών, είναι δυνατό να παραχθούν τους βιοαντιδραστήρες το καπροϊκό και το καπρυλικό οξύ, καθώς και άλλα δευτερεύοντα προϊόντα.

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Στόχος να υπάρξει brand name στην αγορά
ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ  ΑΤΥΠΗΣ ΟΜΑΔΑΣ  ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟΜΑΤΑΣ ΣΤΟ ΚΙΤΡΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Σάρκα και οστά παίρνει η δημιουργία μιας άτυπης Ομάδας Παραγωγών κηπευτικής Τομάτας στο Κίτρος Πιερίας, σε μια συνολική έκταση 80 στρεμμάτων με αρχικό στόχο την ποσότητα παραγωγής 500 τόνων για την τρέχουσα σαιζόν, και στην συνέχεια ο πήχης θα ανέβει στο διπλάσιο ή και παραπάνω του στόχου αυτού, ούτως ώστε να ξεπεράσει κατά πολύ τους 1.000 τόνους προϊόντος, ούτως ώστε η περιοχή να γίνει το κέντρο παραγωγής επώνυμης και ποιοτικής τομάτας. Το τελικό παραγόμενο προϊόν θα κατευθυνθεί στην τοπική αγορά και στην λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης όπου ήδη υφίστανται οι συνεργασίες με εμπόρους που θέλουν να διαθέσουν το τελικά παραγόμενο ποιοτικό είδος. Στο όλο εγχείρημα εμπλέκονται οι παραγωγοί τομάτας: Θανάσης Εσκίδης, Γιάννης Δανανάς, Αβραάμ Θωμάς, Γιάννης Νικολάκης και Αποστόλης Βούλγαρης, επί τους παρόντος και έδρα τους είναι η Βόρεια Πιερία και πιο συγκεκριμένα το Κίτρος. Απώτερος στόχος δημιουργίας αυτής της άτυπης ευέλικτης Ομάδας Παραγωγών είναι να γίνει το προϊόν που θα παραχθεί να αποκτήσει το δικό του brand name  στην αγορά και οι προϋποθέσεις εκτιμάται ότι υπάρχουν για να γίνει αυτό.  Το όλο εγχείρημα βρίσκεται στο ξεκίνημά του και η συνέχεια του θα επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές.

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΜΗΝ ΕΠΑΙΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΤΙΚΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ κ.ΥΠΟΥΡΓΕ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ!

Είπε ο σεβαστός Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρμόδιος επί των αγροτικών θεμάτων,  Βαγγέλης Αποστόλου: «Ο αγροτικός κόσμος έχει βγει κερδισμένος από την πολιτική μας» για τα τρία αυτά χρόνια διακυβέρνησης και προσπάθησα να καταλάβω τι εννοούσε αλλά ειλικρινά αδυνατώ ή δεν γνωρίζω τι εννοεί ο ποιητής. Ή δεν μένω στην Ελλάδα αυτά τα τελευταία χρόνια, ή δεν γνωρίζω τι μου γίνεται και ζω μια διαφορετική ζοφερή καθημερινότητα που περιλαμβάνει το τι καθημερινά αγανάκτηση και οργή εισπράττω από τους περισσότερους αγρότες και κτηνοτρόφους για την εφαρμοζόμενη αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Σε ποιο σημείο είδε φοροελαφρύνσεις ο Υπουργός μας για τους αγρότες; Και πολύ περισσότερο από την παρούσα κυβέρνηση περίμενα και συνεχίζω να περιμένω μια άλλη αντιμετώπιση προς τους ανθρώπους της υπαίθρου που συνεχίζουν να παράγουν αγροδιατροφικά προϊόντα, που συνεχίζουν να προσφέρουν στην καθημερινότητα όλων μας. Δεν ξέρω αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε αλλά η καθημερινότητα των αγροτών σας διαψεύδει κ. Υπουργέ!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ: ΠΟΛΥ ΑΘΟΡΥΒΑ ΦΕΤΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΗΡΘΑΝ, ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΑΠΗΛΘΑΝ!


Λίγο η κόπωση, λίγο η φθορά, πολύ η φτώχεια και η ένδεια, λιγουλάκι τα συνεχιζόμενα αγροτοδικεία, λίγο τα ανέξοδα ταξίματα στις διαπραγματεύσεις,  περίσσευε βλέπετε η αδιαφορία και η κριτική της πλειοψηφίας μέσω των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης  Facebook και αίφνης μέσα στο καταχείμωνο οι αγρότες μας υπέστειλαν την σημαία του αγώνα. Έδωσαν ραντεβού για «άλλες μορφές αγροτικών κινητοποιήσεων» έτσι γενικά και αόριστα, προσφέροντας απρόσμενη χαρά και ικανοποίηση στους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου που συνεχίζουν απτόητοι  την αναπτυξιακή τους πολιτική στον πρωτογενή τομέα.
Τα μεγάλα ζητούμενα: τι τελικά κερδήθηκε από τις φετινές υποτονικές αγροτικές κινητοποιήσεις όπου αυτές έγιναν  και ποιος ή ποιοι έχουν την τελική ευθύνη για την όλη κατάσταση;
Θα ακολουθήσει τοποθέτηση και κριτική σχετικών και λιγότερο σχετικών με το όλο θέμα, φως όμως στην άκρη του τούνελ δεν διαφαίνεται και δεν ξέρω πόσοι λιγότεροι θα μείνουν στον κλάδο του χρόνου τέτοια ημέρα!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

27 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Η στήλη «ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ» κλείνει αισίως 27 χρόνια παρουσίας στον τοπικό Τύπο.
27 Χρόνια υπεύθυνης και αντικειμενικής θέλω να πιστεύω, ενημέρωσης προς τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής μας, τους ανθρώπους που αγωνίζονται να παράξουν για να μας ταΐσουν και να μας ποτίσουν. Αυτούς που υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες μοχθούν να εκθρέψουν το ζωικό τους κεφάλαιο, ή την φυτική τους παραγωγή και τους οποίους όμως συνεχίζουν να κυνηγούν για να φορολογήσουν άνισα.
Στα 27 αυτά χρόνια αγροτικής ενημέρωσης μπορεί να έγιναν και λάθη ή παραλείψεις από τον υπογράφοντα. Άλλωστε δεν διεκδίκησα ποτέ το αλάνθαστο του πάπα. Δεν έγιναν όμως εσκεμμένα ή δεν υπηρέτησαν ανάγκη ή ανάγκες. Με την δική σας έμπρακτη στήριξη και αγάπη, αλλά και την προσοχή σας που αφιερώνετε σ αυτήν την σελίδα, συνεχίζουμε, αλλά φυσικά και την στήριξη της εκδότριας αυτής της εφημερίδας που δίνει τον αγώνα της. Ελπίζω τα καλύτερα να έρχονται και να είναι μπροστά μας. Για όλους μας, αλλά κυρίως για τους αγρότες και κτηνοτρόφους μας!

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ