ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΚΚΕΛ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


Μετά από σχετικές αναφορές του ΑΚΚΕΛ (Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας) στην Επιτροπή αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πληροφορούμαστε πως πολυμελές κλιμάκιο τεχνοκρατών από τις Βρυξέλλες, πάνω από 90 άτομα αναφέρουν οι πληροφορίες, θα κάνουν απόβαση προσεχώς 5-13 Δεκεμβρίου 2017, με πρόθεση να κάνουν φύλλο και φτερό όλες τις υπηρεσίες και τους Οργανισμούς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και κυρίως βέβαια τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε Αθήνα αλλά και Θεσσαλονίκη, καθώς και στα περιφερειακά παραρτήματά του. Σκοπός αυτής της αιφνίδιας επίσκεψης των ράμπο τεχνοκρατών των Βρυξελλών είναι να ελέγξουν κακοδιοίκηση και κακή διαχείριση Κοινοτικών κονδυλίων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού η Ελλάδα έσπασε το ρεκόρ αναφορών-καταγγελιών στην ΕΕ.  Και ελπίζω απ΄ αυτήν την ιστορία να μην ζημιωθούν οι αγρότες μας που στο κάτω της γραφής δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη για το πως τους συμπεριφέρονται οι κυβερνώντες!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Έτσι θα βγει η χώρα μας από την κρίση;

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ: ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΤΡΑΚΤΕΡ ΤΟΥΣ ΜΕ… 5 ΕΥΡΩ!!


Την τραγικότητα της φτώχειας και της ένδειας που βιώνουν καθημερινά πλέον οι περισσότεροι αγρότες και κτηνοτρόφοι μας, μου περιέγραφαν αρκετοί  φίλοι σε γνωστό συνεταιρισμό του Πιερικού κάμπου και σας την μεταφέρω χωρίς καμία υπερβολή.

Μου είπαν, λοιπόν, πως πηγαίνουν οι περισσότεροι στα πρατήρια καυσίμων και βάζουν 7 ή και μόλις 5 Ευρώ πετρέλαιο στο τρακτέρ τους, αφού απλούστατα δεν τους  περισσεύουν περισσότερα χρήματα και τα μπλοκάκια με τα βερεσέδια έχουν πολλαπλασιαστεί παντού, ενώ αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι με τέτοιες ποσότητες καυσίμων τι είδους αγροτική εργασία μπορεί να γίνει.

 

Αυτό το μοντέλο της… ανάπτυξης περιμένουμε να βγάλει την χώρα από την κρίση; Αυτούς τους αγρότες, της κατά τα άλλα υπερήφανης, υπέροχης και συνάμα αγροτικής περιφέρειάς σας, εκπροσωπείτε αγαπητοί βουλευτές της Πιερίας μας, κ.κ. Μπέτυ Σκούφα, Χαρίλαε Τζαμακλή και Στέργιο Καστόρη;

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

ΠΕΤΣΟΚΟΜΕΝΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΣΕΚ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΚΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥΣ

Σοβαρός προβληματισμός και έντονη ανησυχία επικρατεί στις τάξεις του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου ανά την χώρα, αναφορικά με τον χρόνο πληρωμής της εξόφλησης της ενιαίας ενίσχυσης για το 2017, που αυτοί δικαιούνται και η οποία προσδιορίστηκε πως θα τους δοθεί αορίστως για τα «τέλη του χρόνου» με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δεν φτάνει που οι αγρότες μας περίμεναν να εισπράξουν και ξεκίνησε η διαδικασία την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 το 70% ως προκαταβολή, -που σημειωτέον αποτελεί και χρόνο θετικό ρεκόρ στην μέχρι σήμερα πληρωμή του τσεκ των αγροτών,- αλλά πήραν σαφέστατα πολύ λιγότερα χρήματα χωρίς να μπει κάποιος εκ των αρμοδίων στον ΟΠΕΚΕΠΕ ή οποιοσδήποτε άλλος υπεύθυνος ή αρμόδιος στον κόπο, να ενημερώσει όλον αυτόν τον κόσμο που δεν γνωρίζει τέτοιες σημαντικές για τον ίδιο λεπτομέρειες στην όλη διαδικασία, για το «τι γίνεται» και για το «που πηγαίνουν» αυτές οι κρατήσεις των αγροτών μας.

Θέλω να πιστεύω ότι η επίσημη πολιτεία με τους μηχανισμούς της, θα λειτουργήσει όπως πρέπει και τα υπόλοιπα χρήματα που δικαιούνται οι αγρότες μας θα τα πάρουν πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων!

ΣΕ ΚΑΛΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΜΑΣ

Η ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΦΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ 70 ΛΕΠΤΑ/ΚΙΛΟ

Είναι αλήθεια ότι ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν θα μπορούσαν οι ακτινιδιοπαραγωγοί μας να φανταστούν την εξέλιξη στις τιμές που εισέπραξαν την φετινή συγκομιστική περίοδο που ολοκληρώνεται το επόμενο κιόλας χρονικό διάστημα. Μετά από πάρα πολλά χρόνια το χαμόγελο και η υπερφίαλη αισιοδοξία επέστρεψαν αφού οι τιμές παραγωγού εκτοξεύτηκαν φέτος και έφτασαν μέχρι και τα υψηλό βαρομετρικό των 68-70 λεπτών του Ευρώ, βάζοντας φωτιά στον προγραμματισμό των ακτινιδιοπαραγωγών που επισπεύδουν την ανανέωση φύτευσης των περιβολιών τους, αλλά και συνεχίζουν την φύτευση τελείως νέων φυτών. Για τις αιτίες της καλής φετινής χρονιάς για τους παραγωγούς μας, δεν θα αναφερθώ αφού είναι πλέον γνωστές τοις πάσι. Μακάρι αυτή η χαρά και το κλίμα αυτό να έχουν συνέχεια και τα επόμενα χρόνια, αν και νομίζω ότι το καλύτερο θα ήταν να σταθεροποιηθεί η τιμή παραγωγού του Ελληνικού ακτινιδίου στα 50 λεπτά, για να μπορέσουν όλες οι πλευρές να είναι ικανοποιημένες!

Αγρότη, στο χέρι σου η αλλαγή παγιωμένης κατάστασης

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ

ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ!!!!

Σε μια χώρα κυρίως αγροτοκτηνοτροφική οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μας, έχουν μηδενική εκπροσώπηση στο Ναό της Δημοκρατίας, την Βουλή των 300 Ελλήνων Βουλευτών. Δεν ξέρω πόσο αυτό αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ ή και πρωτοτυπία, αλλά δεν νομίζω να περιποιεί ιδιαίτερη τιμή για τους πολύ σκληρά μαχόμενους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους μας που αγωνίζονται όχι να ζήσουν αξιοπρεπώς με τις οικογένειές τους, αλλά απλά να επιβιώσουν των άδικων αντιαγροτικών μέτρων που με μαθηματική ακρίβεια τους εξαϋλώνουν καθημερινά.

Τα στοιχεία που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας είναι αδιάψευστος μάρτυρα στα επαγγέλματα των σημερινών 300 Βουλευτών της Βουλής των Ελλήνων: το 15,7% είναι δικηγόροι στο πρώην τους επάγγελμα, ακολουθούν οι γιατροί με 12,6%, επιστήμονες των κλάδων φυσικής, χημείας, μαθηματικών, κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι επίσης με 12,6%, οι Πανεπιστημιακοί με 9,6%, οι οικονομολόγοι με 8,8%, υπάλληλοι 8,4%, διευθυντικά στελέχη 6,5%, δάσκαλοι και καθηγητές μέσης εκπαίδευσης 5%, εργάτες 1,9%, τεχνικά επαγγέλματα 1,1% και τέλος αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων άλλο ένα 1,1%.

Νομίζω ότι είναι η ώρα να αλλάξουν αυτά τα δεδομένα και αυτό ανήκει στην αποκλειστική ευχέρεια του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου που επιτέλους θα πρέπει να στείλει κάποιους προερχόμενους από τον χώρο αυτό ως εκπροσώπους του!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Απ’ τα 28 των προηγούμενων χρόνων φτάσαμε 68 λεπτά!

ΓΛΥΚΑ ΚΕΡΔΗ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ

Μετά από αρκετά χρόνια μάλλον χαμηλών τιμών (μέχρι και 28 λεπτά το κιλό είχε φτάσει η τιμή), φέτος οι ακτινιδιοπαραγωγοί μας χαμογέλασαν επιτέλους εισπράττοντας την πραγματική αξία των προϊόντων τους και ρεφάροντας την χασούρα των προηγούμενων χρόνων, όπως μου δήλωσαν κάποιοι φανερά ικανοποιημένοι από τις τιμές που έκλεισαν (μέχρι και 68 λεπτά πούλησαν όπως μου τόνισαν).

Εύχομαι και στην συνέχεια να υπάρξει το ίδιο μοτίβο στην αποπληρωμή-εξόφληση που θα λάβουν οι παραγωγοί αυτού του προϊόντος από τους πάμπολλους εμπόρους και «εμπόρους» που είδαν φως και μπήκαν. Το σίγουρο είναι ότι το χρήμα που θα εισπράξουν οι φίλοι ακτινιδιοπαραγωγοί μας, δεν θα πάει στην αγορά κάποιων… ομολόγων ή ρέπος όπως γινόταν κάποια προηγούμενα χρόνια, αλλά θα καταλήξει στην αγορά των τοπικών κοινωνιών που έχουν αδρανοποιηθεί τελείως για να δούνε και οι επαγγελματίες λιγάκι φως στα μαγαζιά τους. Πάντως ακόμη και τώρα συστήνω στους φίλους ακτινιδιοπαραγωγούς μας που πούλησαν την σοδειά τους ή που βρίσκονται στο «παρά πέντε» να πουλήσουν, να μην βιαστούν αλλά συγχρόνως να μην είναι υπερβολικοί στα θετικά μηνύματα που υπάρχουν για το προϊόν!

 

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Τρίτη παγκοσμίως η Ελλάδα το 2018 σε παραγωγή ακτινιδίων


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΩΣΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ «ΖΕΥΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ Α.Ε.»: «ΚΑΛΗ Η ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ. ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΜΕ ΠΕΡΙ ΤΟΥΣ 6.000 ΤΟΝΟΥΣ ΣΑΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ»


Μια συνάντηση-επαφή με τον Πρόεδρο της «ΖΕΥΣ Ακτινίδια» του Δημήτρη Μανώση και μάλιστα μετά από αρκετά χρόνια, σίγουρα σου προσφέρει την ευκαιρία να πληροφορηθείς κάτι παραπάνω για την κατάσταση στο εν λόγω προϊόν, αλλά και πολλά του χώρου που υπηρετούμε. Ο έμπειρος στα περί του ακτινιδίου κ. Μανώσης λοιπόν, -τον οποίο είχα να συναντήσω πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα κι αυτό δεν οφείλεται βέβαια στον υπογράφοντα-, χαρακτήρισε την φετινή χρονιά «καλή για τους ακτινιδιοπαραγωγούς μας», χωρίς σαφέστατα να μπει στην διαδικασία να αναφερθεί σε τιμές, αφού άλλωστε «η εκκαθάριση θα γίνει μέχρι τον Απρίλιο», όπως επεσήμανε. «Η ΖΕΥΣ Ακτινίδια θα συγκεντρώσει φέτος περί τους 6.000  τόνους από τα μέλη της», σύμφωνα με τον κ. Μανώση, ενώ «όλη η Ελλάδα εκτιμάται ότι διαθέτει φέτος μια παραγωγή που ανέρχεται στους 30.000 τόνους». Όσον αφορά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, στην παγκόσμια αγορά των ακτινιδίων, μου επεσήμανε πως «φέτος είμαστε στην 4η θέση μετά την Ιταλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Χιλή, ακολουθούν δε η Γαλλία και οι ΗΠΑ, που όμως φαίνεται θα τις βρίσκουμε στον δρόμο μας προσεχώς». Μάλιστα εκτιμάει και το παράτολμο πως «από το 2018 η Ελλάδα θα ανέβει και στην 3η θέση παγκοσμίως, ξεπερνώντας και την Χιλή, που έχει μακρά παράδοση στο ακτινίδιο». Τέλος, τα νέα για την δημιουργία μιας Διεπαγγελματικής   Οργάνωσης Ακτινιδίου στην χώρα μας είναι καλά και βέβαια ευχή όλων μας είναι να υπάρξει Πιερική εκπροσώπηση σ’ αυτό το θεσμικό όργανο -προτείνω και εκτιμώ αυτοδίκαια να είναι ο κ. Δημήτρης Μανώσης- μιας και άλλωστε η επίσημη πολιτεία, το κράτος μας δηλαδή, παραμένει  ένας απλός θεατής στα τεκταινόμενα του προϊόντος αυτού, για το οποίο σημειωτέον οι νέες φυτεύσεις δεν λένε να κοπάσουν στο νομό Πιερίας!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΝΤΙΚΗΣ ΤΗΣ «ΕΦ ΕΝΑ ΕΛΛΑΣ» ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!


Ο ιδιοκτήτης της γνωστής μονάδας «ΕΦ ΕΝΑ ΕΛΛΑΣ», που βρίσκεται λίγο πριν την Σεβαστή Πιερίας, Γιώργος Ποντίκης, είναι ένας εξαιρετικός πτυχιούχος Γεωπόνος του Α.Π.Θ. που υπήρξε και Πρόεδρος του Σωματείου χοιροτρόφων της περιοχής, καθώς και δημοσιογράφος, συνδικαλιστής, αλλά και διανοητής και συντάκτης κειμένων που σίγουρα προκαλούν δέος στον αναγνώστη και εύχομαι να αποτελέσουν σύντομα ένα συγγραφικό πόνημα που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους και θα βοηθήσει την Ελλάδα μας.

Όπως μου αποκάλυψε πρόσφατα, ο κ. Ποντίκης εργαζόταν στην αρχή της καριέρας του, για 4 χρόνια περίπου, στο Ελληνικό Δημόσιο και ειδικότερα το 1973 επιμελείτο και εξέδιδε το περιοδικό «ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΝΕΑ ΡΟΔΟΠΗΣ» ως γεωπόνος στην τότε Διεύθυνση Γεωργίας Νομού Ροδόπης. Ένα περιοδικό που για τα δεδομένα εκείνης της εποχής ήταν πολύ πρωτοπόρο, υποστηρικτικό  και πρακτικό για τους αγρότες και το οποίο αποδεικνύει περίτρανα τις τεράστιες ικανότητες που διέθετε για να πάει μπροστά τα θέματα του πρωτογενή τομέα στον τόπο του. Στην συνέχεια, βέβαια, και ευτυχώς για όλους εμάς τους υπολοίπους, τον κέρδισε το ιδιωτικό επιχειρείν όπου αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς σημερινούς επιχειρηματίες. Για του λόγου το αληθές σας παρουσιάζω το εξώφυλλο της περιοδικής έκδοσης «Γεωργικά Νέα Ροδόπης» Τεύχος 63, Ιανουάριος-Φεβρουάριος 1973 και εύχομαι σύντομα να έχει ο κόσμος την ευκαιρία να γνωρίσει τα προσωπικά του κείμενα…

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Δέστε το κόμπο φίλες και φίλοι αγρότες

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΙΜ

«Έως τις 25 Οκτωβρίου 2017 θα αρχίσει η άμεση καταβολή του ποσού των ενισχύσεων σε δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους σε ποσοστό 70%» ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του σε αγροτικές περιοχές της Καστοριάς, την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 Επειδή και στο πρόσφατο παρελθόν έχουν γίνει παρόμοιες δηλώσεις από υπουργούς, υφυπουργούς, γραμματείς και φαρισαίους, αλλά στην συνέχεια δεν τηρήθηκαν σας την μεταφέρω φίλες και φίλοι αγρότες και κτηνοτρόφοι να το «δέσετε κόμπο», για να μην λένε κάποιοι καλοθελητές ότι τα βγάζουμε από το κεφάλι ή το… αρρωστημένο μυαλό μας. Όχι βέβαια ότι και αν γίνει η πληρωμή της πολιτείας στους αγρότες μας ότι η πολιτεία κάνει και κάτι τόσο τεράστια σπουδαίο ή σημαντικό, αλλά ότι απλά κάνει την δουλειά της. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και φέτος και μ αυτό το θέμα που σίγουρα απασχολεί την συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών που περιμένουν αυτά τα χρήματα!

 

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22 Νοέμβριος 2017, 14.05
2017-11-22-12-07-14Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών στον πάτο της λίμνης Βαν - Η τοποθεσία, τα ευρήματα και οι αρχαίοι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν...
22 Νοέμβριος 2017, 14.03
bloomberg--------21--- Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και...
22 Νοέμβριος 2017, 14.01
-17--------- Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη -που έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας πριν έναν χρόνο-, εκμυστηρεύτηκε τα όσα άσχημα της συνέβαιναν στην ψυχολόγο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ