ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΜΗΝ ΕΠΑΙΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΤΙΚΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ κ.ΥΠΟΥΡΓΕ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ!

Είπε ο σεβαστός Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρμόδιος επί των αγροτικών θεμάτων,  Βαγγέλης Αποστόλου: «Ο αγροτικός κόσμος έχει βγει κερδισμένος από την πολιτική μας» για τα τρία αυτά χρόνια διακυβέρνησης και προσπάθησα να καταλάβω τι εννοούσε αλλά ειλικρινά αδυνατώ ή δεν γνωρίζω τι εννοεί ο ποιητής. Ή δεν μένω στην Ελλάδα αυτά τα τελευταία χρόνια, ή δεν γνωρίζω τι μου γίνεται και ζω μια διαφορετική ζοφερή καθημερινότητα που περιλαμβάνει το τι καθημερινά αγανάκτηση και οργή εισπράττω από τους περισσότερους αγρότες και κτηνοτρόφους για την εφαρμοζόμενη αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Σε ποιο σημείο είδε φοροελαφρύνσεις ο Υπουργός μας για τους αγρότες; Και πολύ περισσότερο από την παρούσα κυβέρνηση περίμενα και συνεχίζω να περιμένω μια άλλη αντιμετώπιση προς τους ανθρώπους της υπαίθρου που συνεχίζουν να παράγουν αγροδιατροφικά προϊόντα, που συνεχίζουν να προσφέρουν στην καθημερινότητα όλων μας. Δεν ξέρω αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε αλλά η καθημερινότητα των αγροτών σας διαψεύδει κ. Υπουργέ!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ: ΠΟΛΥ ΑΘΟΡΥΒΑ ΦΕΤΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΗΡΘΑΝ, ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΑΠΗΛΘΑΝ!


Λίγο η κόπωση, λίγο η φθορά, πολύ η φτώχεια και η ένδεια, λιγουλάκι τα συνεχιζόμενα αγροτοδικεία, λίγο τα ανέξοδα ταξίματα στις διαπραγματεύσεις,  περίσσευε βλέπετε η αδιαφορία και η κριτική της πλειοψηφίας μέσω των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης  Facebook και αίφνης μέσα στο καταχείμωνο οι αγρότες μας υπέστειλαν την σημαία του αγώνα. Έδωσαν ραντεβού για «άλλες μορφές αγροτικών κινητοποιήσεων» έτσι γενικά και αόριστα, προσφέροντας απρόσμενη χαρά και ικανοποίηση στους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου που συνεχίζουν απτόητοι  την αναπτυξιακή τους πολιτική στον πρωτογενή τομέα.
Τα μεγάλα ζητούμενα: τι τελικά κερδήθηκε από τις φετινές υποτονικές αγροτικές κινητοποιήσεις όπου αυτές έγιναν  και ποιος ή ποιοι έχουν την τελική ευθύνη για την όλη κατάσταση;
Θα ακολουθήσει τοποθέτηση και κριτική σχετικών και λιγότερο σχετικών με το όλο θέμα, φως όμως στην άκρη του τούνελ δεν διαφαίνεται και δεν ξέρω πόσοι λιγότεροι θα μείνουν στον κλάδο του χρόνου τέτοια ημέρα!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

27 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Η στήλη «ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ» κλείνει αισίως 27 χρόνια παρουσίας στον τοπικό Τύπο.
27 Χρόνια υπεύθυνης και αντικειμενικής θέλω να πιστεύω, ενημέρωσης προς τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής μας, τους ανθρώπους που αγωνίζονται να παράξουν για να μας ταΐσουν και να μας ποτίσουν. Αυτούς που υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες μοχθούν να εκθρέψουν το ζωικό τους κεφάλαιο, ή την φυτική τους παραγωγή και τους οποίους όμως συνεχίζουν να κυνηγούν για να φορολογήσουν άνισα.
Στα 27 αυτά χρόνια αγροτικής ενημέρωσης μπορεί να έγιναν και λάθη ή παραλείψεις από τον υπογράφοντα. Άλλωστε δεν διεκδίκησα ποτέ το αλάνθαστο του πάπα. Δεν έγιναν όμως εσκεμμένα ή δεν υπηρέτησαν ανάγκη ή ανάγκες. Με την δική σας έμπρακτη στήριξη και αγάπη, αλλά και την προσοχή σας που αφιερώνετε σ αυτήν την σελίδα, συνεχίζουμε, αλλά φυσικά και την στήριξη της εκδότριας αυτής της εφημερίδας που δίνει τον αγώνα της. Ελπίζω τα καλύτερα να έρχονται και να είναι μπροστά μας. Για όλους μας, αλλά κυρίως για τους αγρότες και κτηνοτρόφους μας!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ 28-2-2018 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΓΙΑ Β 6ΜΗΝΟ 2016

Νέα παράταση, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2018, αποφάσισε ο ΕΦΚΑ για την καταβολή των εισφορών του δευτέρου εξαμήνου του 2016, που οφείλουν μη μισθωτοί, μεταξύ των οποίων και οι αγρότες. Έτσι όσοι οφειλέτες πληρούν τις προϋποθέσεις θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία θα ρυθμίσουν τα χρέη τους, αφού ο διακανονισμός αφορά χρέη που γεννήθηκαν έως την 31η Δεκεμβρίου 2016. Η προηγούμενη προθεσμία έληγε την  Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018. Στη συνεδρίαση έγινε δεκτό το σχετικό αίτημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών προς τη διοίκηση του Οργανισμού, καθώς και του Προέδρου της Συμβουλευτικής Επιτροπής Επιστημόνων του ΕΦΚΑ κ. Κωνσταντίνου Μακέδου, για παράταση των προθεσμιών καταβολής αυτών των ασφαλιστικών εισφορών. Η παράταση των προθεσμιών των παραπάνω πληρωμών ζητήθηκε λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται το σύνολο των κλάδων (μηχανικοί, αγρότες κ.α.), καθώς και της συσσώρευσης υποχρεώσεων στο τέλος του Ιανουαρίου (έπρεπε να πληρωθούν και οι εισφορές Ιανουαρίου).

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΩΡΙΜΑΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ!

Μια νέα παράμετρο έβαλε νέος ηλικιακά αγρότης της περιοχής μας, στην πρόσφατη σύσκεψη αγροτών που διοργάνωσε ο Αγροτικός Σύλλογος στην Κατερίνη. Παίρνοντας τον λόγο για να τοποθετηθεί για τα προβλήματα και τους πολιτικούς που παίρνουν αποφάσεις για όλους μας,  ο νέος αγρότης πρότεινε ως νέα μορφή αγώνα να βρουν και να στηρίξουν-επιλέξουν οι αγρότες της Πιερίας και των τοπικών τους κοινωνιών, ένα άτομο που να είναι κατ επάγγελμα αγρότης ή κτηνοτρόφος, που να «πονάει» και βιώνει την αγροτική καθημερινότητα και όλες τις παραμέτρους της και να τον στείλουν στην Βουλή των Ελλήνων. Αναφέρθηκε και αυτός αλλά και άλλοι παρευρισκόμενοι αγρότες, στην Βουλή των Ελλήνων που ως γνωστόν την απαρτίζουν μέχρι σήμερα άνθρωποι προερχόμενοι από τον ιατρικό κλάδο, τη νομική, τους πολιτικούς μηχανικούς, τους δημοσιογράφους, τους ελεύθερους επαγγελματίες κλπ, αλλά αγρότης δεν υπάρχει ούτε για δείγμα.  Μια ευχάριστη όσο και ασυνήθιστη έκπληξη, πρόταση οφείλω να ομολογήσω και ειδικότερα όταν προέρχεται από έναν  νέο σε ηλικία αγρότη… Ένας προβληματισμός που τα τελευταία ειδικά χρόνια που τα μνημόνια ζουν και βασιλεύουν και έχουν κονιορτοποιήσει τις ζωές όλων μας,  έρχεται ως μια φυσική ανάγκη να προβληματίσει τους εξαπατημένους και απεγνωσμένους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους.  Οι εμπλεκόμενοι και ασχολούμενοι αγρότες και κτηνοτρόφοι ας το δουν ακόμη πιο σοβαρά και ζεστά το όλο θέμα, αν και γνωρίζω την δυσκολία που αντιμετωπίζουν!

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Θ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΑ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ!»

Σύσκεψη αγροτών που διοργάνωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Κατερίνης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018, στο Συνεδριακό Κέντρο ΕΚΑΒΗ, με κεντρικό ομιλητή το Μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Θοδωρή Παπακωνσταντίνου .  Στην σύσκεψη συμμετείχε και ο επικεφαλής του Μπλόκου του Αιγινίου Γιάννης Καρακασίδης, ενώ συντόνισε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κατερίνης Γιώργος Χαρισσόπουλος, μετά την απόφαση της Πανελλαδικής στην Λάρισα για συγκεντρώσεις κατά τόπους, που θα καταλήξουν σε κορύφωση αγροτικών κινητοποιήσεων στα τέλη του Γενάρη.
Δυστυχώς στην σύσκεψη συμμετείχαν μόλις 30 αγρότες  από την περιοχή, εκ των οποίων και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πιερίας Δημήτρης Τσιμήτρης που πάντοτε βρίσκεται κοντά στον αγροτικό κόσμο και τα προβλήματά του. Για την δυσκολία και την απόγνωση του αγροτικού κόσμου μίλησε ο Θ. Παπακωνσταντίνου επισημαίνοντας την ανάγκη της ενότητας όλων των αγροτών που πρέπει να αγωνιστούν όλοι μαζί. Αναφέρθηκε στην πολυδιάσπαση του αγροτικού κινήματος που έπιασε πάτο, ενώ τόνισε πως οι μικροί αγρότες της χώρας πέθαναν και ακολουθούν οι μεσαίοι και οι μεγάλοι. Είμαστε ο μόνος παραγωγικός κλάδος της οικονομίας μας, επεσήμανε και η λύση βρίσκεται στα δικά μας χέρια. Οφείλουμε να αντιδράσουμε και να συμμετάσχουμε όλοι μαζί, συμπλήρωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Μια πολύ ενδιαφέρουσα και ουσιαστική πρόταση έκανε ο Δημήτρης Τσιμήτρης Περιφερειακός Σύμβουλος Πιερίας: να συμμετάσχουν όλοι μαζί οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Πιερίας αλλά και όλες οι Οργανώσεις Παραγωγών, Συνεταιρισμοί και Ομάδες Καπνού για να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οπότε περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα αυτής της πρότασης…

Περισσότερα...

 

ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΚΚΕΛ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


Μετά από σχετικές αναφορές του ΑΚΚΕΛ (Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας) στην Επιτροπή αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πληροφορούμαστε πως πολυμελές κλιμάκιο τεχνοκρατών από τις Βρυξέλλες, πάνω από 90 άτομα αναφέρουν οι πληροφορίες, θα κάνουν απόβαση προσεχώς 5-13 Δεκεμβρίου 2017, με πρόθεση να κάνουν φύλλο και φτερό όλες τις υπηρεσίες και τους Οργανισμούς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και κυρίως βέβαια τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε Αθήνα αλλά και Θεσσαλονίκη, καθώς και στα περιφερειακά παραρτήματά του. Σκοπός αυτής της αιφνίδιας επίσκεψης των ράμπο τεχνοκρατών των Βρυξελλών είναι να ελέγξουν κακοδιοίκηση και κακή διαχείριση Κοινοτικών κονδυλίων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού η Ελλάδα έσπασε το ρεκόρ αναφορών-καταγγελιών στην ΕΕ.  Και ελπίζω απ΄ αυτήν την ιστορία να μην ζημιωθούν οι αγρότες μας που στο κάτω της γραφής δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη για το πως τους συμπεριφέρονται οι κυβερνώντες!

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14 Φεβρουάριος 2018, 13.26
---lr------ Τα κινητά τηλέφωνα συμπληρώνουν το πάζλ της πολύκροτης υπόθεσης για την Ειρήνη Λαγούδη. Οι τελευταίες νύχτες και η άγνωστη εξομολόγηση της...
14 Φεβρουάριος 2018, 13.25
-l-r-----------pics-vid Με ελληνικές σημαίες στα χέρια κάτοικοι της Θεσσαλονίκης ζητούν από τον Γιάννη Μπουτάρη να παραιτηθεί. Οργή για τις τελευταίες δηλώσεις που...
14 Φεβρουάριος 2018, 13.23
2018-02-14-11-24-51 Καιρός - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ - Έρχεται σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους - Πού...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ