Χρυσές διακρίσεις για τους αθλητές της Κατερίνης

ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΣΤΟ KLAGENFURT ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ
Σ. ΧΙΟΝΙΔΗΣ: ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΜΠΝΕΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΣΤΟΧΩΝ


Με πρωτιές και πολλές διακρίσεις στις αποσκευές της επιστρέφει σήμερα από το Klagenfurt της Αυστρίας, η αποστολή των νέων αθλητών – αθλητριών του Δήμου Κατερίνης, που εκπροσώπησε επάξια τα ελληνικά χρώματα, στη μεγάλη αθλητική γιορτή της Παγκόσμιας Αθλητικής Συνάντησης Νέων (Μαθητιάδα).
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν τόσο η ομάδα ποδοσφαίρου αγοριών, όσο και η ομάδα χάντμπολ των κοριτσιών. Επιπλέον, στον στίβο αθλητές και αθλήτριες συλλόγων της πόλης μας πέτυχαν σημαντικές επιδόσεις, που τους έφεραν στο βάθρο ( περισσότερα από 20 μετάλλια).
Αναλυτικά, τα μετάλλια της αποστολής στον στίβο διαμορφώνονται ως εξής:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΛΑΓΙΑ          3η  ΣΤΑ 400μ.
ΑΙΟΛΙΟΥ ΚΛΕΟΝΙΚΗ                       3η  50μ. FLYING STANT (ΕΙΔΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ)
ΚΑΡΑΛΗ ΑΦΡΟΔIΤΗ                      1η ΣΤΑ 200μ.
ΔΟΥΡΜΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ                      2η ΣΦΑΙΡΑ – 2η  50 μ.FLYING STANT

Περισσότερα...

 

Το εργοστάσιο εμποτισμού στο Σιδηροδρομικό Σταθμό απέκτησε και πάλι ζωή

Η ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ ΜΕ ΕΠΙΒΑΤΗ… ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

ΜΟΥΣΙΚΗ – ΙΣΤΟΡΙΚΗ & ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ «ΕΑΡΙΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΟΥΣΩΝ 2017»

 

Κοιμώμενο …  γίγαντα θυμίζει πλέον το αδρανοποιημένο από την εξέλιξη της τεχνολογίας εργοστάσιο εμποτισμού του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε.) που βρίσκεται στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης και αποτελεί ασφαλώς ένα από τα σημεία αναφοράς της πόλης.
Η αξιοποίηση αυτού του ιστορικού χώρου που συνάδει με την εξέλιξη της Κατερίνης αλλά και την συνύπαρξη με το προσφυγικό στοιχείο που εγκαταστάθηκε εκεί την δεκαετία του τριάντα, ευαισθητοποίησε την Εταιρεία Πιερικών Μελετών- Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, με σκοπό την αναβάθμιση και λειτουργικά ανάδειξη του πάλαι ποτέ εργοστασίου εμποτισμού ξυλείας στρωτήρων γραμμής του Ο.Σ.Ε. και στύλων της Δ.Ε.Η. και Ο.Τ.Ε. με πισσέλαιο.

Περισσότερα...

 

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το πρόγραμμα REACT - "Ευρώπη για τους πολίτες"

ΣΤΙΣ 12-13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ WATTRELOS ΓΑΛΛΙΑΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ

Στην κατεύθυνση συλλογής στοιχείων και εξαγωγής συμπερασμάτων, που θα παρουσιαστούν  στο Wattrelos Γαλλίας στις 12-13 Ιουλίου 2017 επικεντρώνει τις προετοιμασίες της,  η ομάδα έργου του Δήμου Κατερίνης,  για το πρόγραμμα REACT - «Ευρώπη για τους πολίτες» (Europe for Citizens).

Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Κατερίνης συμμετέχει ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό δίκτυο πόλεων, του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο βασικό στόχο θέτει την ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών στις δημοκρατικές διαδικασίες και στα κοινά, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ η ατζέντα συζήτησης στη Γαλλία διαμορφώνεται ως εξής:

«Θεσμικές και νομικές αρχές της ιθαγένειας σε κάθε χώρα μέλος του δικτύου» (constitutional principles of European citizenship in every partner country) και «Από την εθνική στην ευρωπαϊκή ταυτότητα του πολίτη, οι θεσμικές αρχές της ευρωπαϊκής αγωγής του πολίτη, δικαιώματα και υποχρεώσεις των πολιτών» (From national to European citizenship: the constitutional principles of European citizenship, rights and duties of citizens).

Περισσότερα...

 

Τα παιδιά ανακαλύπτουν την περιπέτεια και τη γνώση

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ & ΚΟΡΙΝΟΥ

ΑΝΟΙΞΕ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ 2017 - ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

 

Μέσα σε εορταστικό κλίμα και με ενθουσιώδη ανταπόκριση και διάθεση, άνοιξε ττο απόγευμα της Παρασκευής 16 Ιουνίου, στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Κατερίνης και Κορινού αντίστοιχα, η αυλαία της Καλοκαιρινής Εκστρατείας,  για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας 2017, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ).

Φέτος, το πρόγραμμα τιτλοφορείται «Περιπέτειες από σημείο σε σημείο» και αφορά ένα παιχνίδι σύνθεσης γύρω από διαφορετικά σημεία: σημεία εκκίνησης, σημεία στίξης, σημεία καμπής, σημεία ισορροπίας, σημεία των καιρών, σημεία του ορίζοντα, σημεία και τέρατα. Όπως αποδεικνύεται από την έναρξη κιόλας του φετινού προγράμματος τα παιδιά ηλικίας 4-12 ετών αγκαλιάζουν αυτή τη δράση, που τους ζητάει μια διαφορετικού τύπου συμμετοχή, που απαιτεί συγκέντρωση και τους προσφέρει τη δυνατότητα να ανακαλύψουν την περιπέτεια και τη γνώση από ένα βιβλίο σε ένα άλλο.

Περισσότερα...

 

Η «υποστελέχωση» του Νοσοκομείου, οι «ανησυχούντες» επιστήμονες της Ν.Δ. και η λειτουργία της ΜΕΘ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Γ.Ν.  ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ & ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Δεν ήταν χωρίς… «απόνερα» η εκδήλωση που διοργάνωσαν η ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Κατερίνης και η Γραμματεία Επιστημονικών Φορέων της Ν.Δ., που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Ιουνίου με θέμα «Οι επιστήμονες στηρίζουν την αγορά εργασίας και συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη». Και αυτό γιατί τα όσα αναφέρθηκαν σχετικά με τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας προκάλεσαν την αντίδραση τόσο του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας όσο και του Διοικητή του Νοσοκομείου.
Το πρώτο, σε μια αιχμηρή ανακοίνωσή του με τίτλο «Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας προς «ανησυχούντες» επιστήμονες Ν.Δ.: Δεν ξέρατε, δε ρωτάγατε;», κάνει λόγο για ρεζιλίκι και επιρρίπτει ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στις προηγούμενες κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Από την πλευρά του ο διοικητής του Νοσοκομείου Ανέστης Μυστρίδης με ανακοίνωσή του που φέρει τίτλο “Η απάντηση της διοίκησης του Νοσοκομείου Κατερίνης στα δημοσιεύματα «περί υπολειτουργίας»” κάνει λόγο για παραπλανητικά δημοσιεύματα και αναφέρεται αναλυτικά και με αριθμούς στη λειτουργία του Νοσοκομείου και της ΜΕΘ, στη στελέχωσή της και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Περισσότερα...

 

Πλατεία «στολίδι»: ένας καταπράσινος χώρος αναψυχής στην καρδιά της Κατερίνης

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΕΥΚΑΡΠΙΔΗ)

ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ & ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 2018 – Σ. ΧΙΟΝΙΔΗΣ:  ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ, ΕΝΑ ΧΩΡΟ ΔΥΟΜΙΣΙ ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 

Ένας καταπράσινος χώρος αναψυχής με το στοιχείο του νερού να ενισχύει το φυσικό του χαρακτήρα, ποιοτικός φωτισμός (σε συνάρτηση με την εξοικονόμηση ενέργειας), σε όλα τα επίπεδα συνθέτουν τους βασικούς άξονες της πρότασης διαμόρφωσης της πλατείας Δημοκρατίας (Ευκαρπίδη), την οποία παρουσίασε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης.
«Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο. Δημιουργούμε στην «καρδιά» της Κατερίνης, έναν ακόμη σημαντικό χώρο πρασίνου – αναψυχής, δυόμισι φορές μεγαλύτερο από την κεντρική πλατεία Ελευθερίας, καθώς  και μια νέα πρότυπη αστική περιοχή, την οποία έως την άνοιξη του 2018 θα παραδώσουμε στο Δήμο, στην πόλη, στα παιδιά μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χιονίδης.

Περισσότερα...

 

Δ. Αδαμόπουλος: Χωρίς Ασφάλεια δεν υπάρχει ανάπτυξη και ειρήνη, τιμή και αξιοπρέπεια!

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ Η ΗΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν. Θ.ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ -  ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ Δ/ΝΤΗ Γ. ΤΖΗΜΑ

Με την παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας Γιώργου Τζήμα, του Προέδρου του Συνδέσμου Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Πιερίας Δημήτρη Αδαμόπουλου, Τοπικών Αρχών, Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Αστυνομικών της Δ.Α. Πιερίας, καθώς και Αποστράτων Αστυνομικών, πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη, το πρωί της Κυριακής 11 Ιουνίου 2017, η Ημέρα Τιμής Αποστράτων Ελληνικής Αστυνομίας.
Η εκδήλωση στον Ι.Ν. Θείας Αναλήψεως Κατερίνης
Όπως είναι γνωστό, η Κυριακή των Αγίων Πάντων έχει καθιερωθεί ως η Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας. Η εορτή αυτή θεσπίστηκε από την Ελληνική Πολιτεία ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της Αποστολής και της προσφοράς των Αποστράτων Αστυνομικών στη διαμόρφωση της διαχρονικής εικόνας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23 Ιούνιος 2017, 10.34
2017-06-23-08-36-02 Νέο κύμα επιθέσεων με βόμβες μολότοφ, εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, ένταση και προσαγωγές, σημειώθηκαν τη νύχτα γύρω απο το Πολυτεχνείο. Γύρω στις...
23 Ιούνιος 2017, 10.32
-----99--200--------99--200-ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 99χρονος στην Καλλιθέα, ο οποίος έπεσε θύμα διάρρηξης μαζί με τη σύζυγό του. Σύμφωνα με...
23 Ιούνιος 2017, 10.31
-e-Σώος ένας φοιτητής που επέβαινε στο ελικόπτερο και είχε ζητήσει από τον χειριστή να τον κάνει μία βόλτα - Μαζί τους είχε επιβιβαστεί και ο υπάλληλος...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ