Ο δεκάγλωσσος Κατερινιώτης Γιώργος Κυραϊλίδης, ο πρώτος Έλληνας μέλος του HYPIA!

«ΠΑΡΟΤΙ ΜΙΛΩ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΞΕΝΕΣ  ΓΛΩΣΣΕΣ, ΔΕΝ ΝΙΩΘΩ ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ»


Έφηβος από την Κατερίνη, γνώστης δέκα (!) γλωσσών, αναδεικνύεται ως το πιο μικρό μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Υπερπολύγλωσσων (Hyperpolyglot International Association - HYPIA) και είναι ο πρώτος Έλληνας – μέχρι στιγμής ο μοναδικός υπερπολύγλωσσος Έλληνας – που είναι μέλος του HYPIA. Πρόκειται για τον 16χρονο Γιώργο Κυραϊλίδη, παιδί πολύτεκνης οικογένειας, μαθητή της Α΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, που μιλά Ελληνικά, Αρχαία Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Ρωσικά, Εβραϊκά, Αραβικά, Σουηδικά, Ινδικά και Εσπεράντο.
Μάλιστα αυτό το διάστημα ο Γιώργος μαθαίνει Κινέζικα, Ιαπωνικά, Σουαχίλι, Νοηματική, Γαλλικά, Ισπανικά και Ιταλικά, οπότε στο μέλλον αναμένεται να προσθέσει στο βιογραφικό του επτά επιπλέον γλώσσες, δηλαδή συνολικά θα μιλά 17 γλώσσες! Ο HYPIA ιδρύθηκε το 2016 από τον Usman Chohav. Έχει ως βασικό του σκοπό να αντιπροσωπεύει τον μοναδικό και συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό των υπερπολύγλωσσων καθώς επίσης και να προωθεί τα μέλη του σε διάφορες περιοχές τού κόσμου. Προκειμένου να γίνει μέλος του HYPIA ο Γιώργος Κυραϊλίδης κατέθεσε στις 28 Οκτωβρίου 2017 μια αίτηση μαζί με όλα τα απαραίτητα στοιχεία και πιστοποιητικά.

Περισσότερα...

 

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του τεχνητού υφάλου στο Λιτόχωρο

ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΟΝΤΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΟΙ ΤΕΧΝΗΤΟΙ ΥΦΑΛΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ


Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται το έργο «Κατασκευή τεχνητού υφάλου στην περιοχή Λιτοχώρου Ν. Πιερίας» από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.
Το έργο προϋπολογισμού μελέτης 591.000,00€ με Φ.Π.Α. αφορά την κατασκευή και τοποθέτηση στατικών εγκαταστάσεων για την προστασία και ανάπτυξη της υδρόβιας πανίδας και χλωρίδας καθώς και την τριετή επιστημονική παρακολούθηση της λειτουργίας του τεχνητού υφάλου στην θαλάσσια περιοχή του Λιτοχώρου Ν. Πιερίας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του, το οποίο πρόκειται για υποέργο με τίτλο: «Επιστημονική  παρακολούθηση   διάρκειας τριών  (3) χρόνων της λειτουργίας του ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΥΦΑΛΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ». Στην κατασκευή του τεχνητού υφάλου περιλαμβάνονται οι εξής εργασίες: λιθορριπές έδρασης λιμενικών έργων ατομικού βάρους λίθων 0,5 – 50 χγρ, τεχνητοί ογκόλιθοι από σκυρόδεμα (βάρους μικρότερου των 35 τν), κυψελωτοί τεχνητοί ογκόλιθοι εκ σκυροδέματος C 20/25,  σιδηρούς οπλισμός λιμενικών έργων, πλωτοί σημαντήρες, γαλβανισμένες αλυσίδες και  σημαδούρες.
Οι εργασίες ξεκίνησαν την 1η Νοεμβρίου 2017 και μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή 105 τεχνητών ογκόλιθων εκ σκυροδέματος (βάρους μικρότερου των 35 τν) και 210 κυψελωτών  ογκόλιθων εκ σκυροδέματος C 20/25.

Περισσότερα...

 

Σ. Χιονίδης: Με την απλή αναλογική θα είμαστε συνένοχοι στο γκρέμισμα της αυτοδιοίκησης

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ & ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΤΕ & ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ


Με κοινό ψήφισμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε) και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) σχετικά με το κυοφορούμενο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, έκλεισε τις εργασίες του την Πέμπτη 19 Απριλίου, στην Αθήνα, το πρώτο κοινό διήμερο συνέδριο των Ενώσεων.
Παρών στο συνέδριο ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Χωροταξίας, Υποδομών & Περιβάλλοντος της Κ.Ε.Δ.Ε. – Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο οποίος στην τοποθέτησή του, τόνισε μεταξύ άλλων: «Έχει αμελητέα σημασία το ποιος θα είναι Δήμαρχος και Περιφερειάρχης γιατί με την απλή αναλογική θα είμαστε συνένοχοι στο πλήρες γκρέμισμα της αυτοδιοίκησης. Πρόκειται για μια πραγματικά άδολη και εύηχη απλή αναλογική ή πρόκειται για μια βαθέως δόλια απλή αναλογική;»

Ισχυρός πόλος η Τοπική Αυτοδιοίκηση

Περισσότερα...

 

Δίκτυο δράσεων για την κοινωνική ένταξη προσφύγων και μεταναστών

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ REACT ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Σ. ΧΙΟΝΙΔΗΣ: ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗ ΚΑΜΕ ΑΜΕΣΑ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΕΟΥΣΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ


Εποικοδομητικός διάλογος, αποτελεσματική συνεργασία και χρήσιμα συμπεράσματα συνέθεσαν το τρίπτυχο επιτυχίας του διήμερου κύκλου εργασιών της διακρατικής συνάντησης του ευρωπαϊκού έργου REACT, η οποία φιλοξενήθηκε το διήμερο 19 & 20 Απριλίου στο Δημαρχείο Κατερίνης. Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Κατερίνης συμμετέχει ως εταίρος στο έργο REACT, το οποίο συνιστά ουσιαστικά ένα δίκτυο Ευρωπαϊκών πόλεων, που συνεργάζονται εναντίον του αποκλεισμού λόγω εθνικότητας και υποστηρίζουν την νέα «Ευρωπαϊκή ατζέντα Μετανάστευσης» (2015).
Όπως  χαρακτηριστικά δήλωσε με αφορμή τη διεξαγωγή των εργασιών στην Κατερίνη, ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης: «Ανταποκριθήκαμε άμεσα, συντονισμένα και με τη δέουσα σοβαρότητα στο μεταναστευτικό ζήτημα, αποσπώντας θετικά σχόλια σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Διαχειριστήκαμε αποτελεσματικά με την συνέργεια και των πολιτών τις προκλήσεις που απαιτούν οι συγκυρίες αφενός για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και αφετέρου για τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής».

Περισσότερα...

 

Θανατηφόρο τροχαίο στον Ανισόπεδο Κόμβο Γρίτσας

ΜΕ ΕΝΑΝ ΝΕΚΡΟ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ


Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του και ακόμη ένας τραυματίστηκε σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα που συνέβη τα ξημερώματα της Παρασκευής 20 Απριλίου στον Ανισόπεδο Κόμβο Γρίτσας Λιτοχώρου.
Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, τα ξημερώματα της 20ης Απριλίου 2018, «στον Ανισόπεδο Κόμβο Γρίτσας Λιτοχώρου Πιερίας, στο 423ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, αυτοκίνητο που οδηγούσε 28χρονος ημεδαπός, με συνοδηγό 27χρονο ημεδαπό, εξετράπη της πορείας του και ανατράπηκε σε πρανές του ανισόπεδου κόμβου, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 27χρονου και τον τραυματισμό του 28χρονου, ο οποίος διακομίσθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δίου – Ολύμπου».
Εξιχνίαση κλοπών Η/Υ και μοτοσυκλέτας
Από το Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας - Κολινδρού σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, το προηγούμενο διάστημα σε περιοχές της Πιερίας, παραβίασε κατάστημα και αφαίρεσε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Επίσης διέρρηξε μονοκατοικία, από την οποία αφαίρεσε μία μοτοσυκλέτα. Τα κλεμμένα αντικείμενα βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Περισσότερα...

 

Στο Δήμο Κατερίνης το πρώτο βραβείο της καλύτερης Συνδιοργάνωσης

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ECOMOBILITY και FREE MOBILITY 2017 -2018:


Το πρώτο βραβείο της καλύτερης Συνδιοργάνωσης των εκστρατειών ECOMOBILITY και FREE MOBILITY 2017 -2018 κέρδισε ο Δήμος Κατερίνης στην καταληκτική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών στην Αθήνα το Σάββατο 21 Απριλίου. Για το βραβείο της καλύτερης Συνδιοργάνωσης διαγωνίσθηκαν 11 Δήμοι της χώρας, με το πρώτο βραβείο να απονέμεται στον Δήμο Κατερίνης, το δεύτερο στον Δήμο Μυκόνου και τον τρίτο στον Δήμο Ελευσίνας.
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Κατερίνης υπερψηφίστηκε από τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής και ανέβηκε καταχειροκροτούμενος στο πρώτο σκαλί του βάθρου, μετά του «σχολικού» εκπροσώπου του, εκπαιδευτικού & δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση, ο οποίος τόνισε, με αφορμή την τιμητική βράβευση στο όνομα όλου του Δήμου Κατερίνης από το Γιάννη Κουμαντάκη, Ομότιμο Καθηγητή Ε.Μ.Π., Τομέα Υδρογεωλογίας και Τεχνικής Γεωλογίας και Αντιπροέδρου του Ecocity, «το eco συναίσθημα των μελών της κοινωνίας του Δήμου Κατερίνης, γεγονός που συνιστά τον ακρογωνιαίο λίθο του πολιτισμού της». Παράλληλα, κάλεσε τον κόσμο, που κατέκλυσε την αμφιθεατρική αίθουσα να προσέλθουν στην Κατερίνη και στην Πιερία το ερχόμενο καλοκαίρι, γιατί όπως πρόσθεσε εύστοχα και ο καθηγητής του Ε.Μ.Π., «οι παραλίες της είναι υπέροχες!».
Aξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη της Κατερίνης εκπροσωπήθηκε επάξια από τις εκπληκτικές ομαδικές εργασίες τριών σχολείων, του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου & Λυκείου Κατερίνης, του ΕΕΕΕΚ Κατερίνης, από το χώρο της ειδικής αγωγής, στο FREE MOBILITY και από τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Πλάτων, στο ECOMOBILITY, που, με βάση τη συνολική βαθμολογία, κατετάγησαν στην έκτη θέση της κατάταξης, ανάμεσα σε δεκάδες σχολεία από την επικράτεια!

Περισσότερα...

 

Το καλοκαίρι έρχεται με 1.846 μόνιμες προσλήψεις

ΣΤΑ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΣΕ ΔΕΔΔΗΕ,  ΕΛΤΑ & ΕΚΑΒ

Στα τέλη Ιουνίου αναμένεται να δημοσιευθεί η προκήρυξη του υπουργείου Δικαιοσύνης για την πρόσληψη 588 μόνιμων υπαλλήλων σε φυλακές της χώρας. Μεταξύ των ειδικοτήτων που αναμένεται να προκηρυχθούν είναι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, προσωπικό εξωτερικής φρούρησης, γιατροί, νοσηλευτές, καθώς και κοινωνικοί λειτουργοί. Οι περισσότερες θέσεις - εκτιμάται πως αυτές θα είναι 557 - πρόκειται να καλυφθούν από υποψηφίους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ οι υπόλοιπες από Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.
Επιπλέον, στις αρχές του καλοκαιριού αναμένεται η προκήρυξη από το ΑΣΕΠ για τους 510 μόνιμους υπαλλήλους που θα προσληφθούν στα ΕΛΤΑ. Ανάμεσα στις ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι 230 ταχυδρόμοι, 215 υπάλληλοι εσωτερικής εκμετάλλευσης, ενώ πρόκειται να προσληφθούν οδηγοί, διοικητικές ειδικότητες καθώς και μηχανοτεχνικοί. Αλλά 100 άτομα θα προσληφθούν αυτή τη φορά από τα ΕΛΤΑ Courier «Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ ΑΕ». Η προκήρυξη αναμένεται να δημοσιευθεί μέσα στον Μάιο και θα αφορά θέσεις πτυχιούχων καθώς και 80 θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
03 Μάιος 2018, 09.55
-46-----Έγινε ελάχιστα αισθητός από τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα τα...
03 Μάιος 2018, 09.53
-------17Ποιοι κινδυνεύουν να πάρουν δίπλωμα στα 20 έτη Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την οδήγηση, αλλά και τις ποινές για τυχόν εμπλοκή του 17χρονου σε...
03 Μάιος 2018, 09.51
--------48---- Η σορός του εντοπίστηκε σε υπαίθριο χώρο απέναντι από το ΟΑΚΑ Νεκρός εντοπίστηκε ο Μάριος Καλομοίρης, που αγνοείτο από τις 30 Απριλίου. Ο 48χρονος...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ