«Πρέπει να χτίσουμε από την αρχή μια αρραγή σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ:
«Πρέπει να χτίσουμε από την αρχή μια αρραγή σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες»
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

 

Η Πιερία ήταν την Κυριακή 15 Οκτωβρίου ο επόμενος σταθμός στην περιοδεία του δημάρχου Αθηναίων και υποψηφίου για την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιώργου Καμίνη.

Ο κ. Καμίνης, αφού συναντήθηκε στο Αιγίνιο με το δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού Ευάγγελο Λαγδάρη, μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Επιμελητήριο Πιερίας παρουσιάζοντας τις βασικές προτάσεις και το όραμά του για το χώρο της Κεντροαριστεράς.

Σε δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους λίγο πριν την έναρξη της ομιλίας του ο κ. Καμίνης τόνισε πως σκοπός είναι η δημιουργία ενός μεγάλου δημοκρατικού κόμματος. «Για μένα το πιο σημαντικό είναι ότι μαθαίνω πολλά και προπάντων ότι βλέπω κόσμο σοβαρά προβληματισμένο και προσπαθώ να τους κάνω να ξεπεράσουν την οργή τους, όλο αυτό να το μετουσιώσουν σε δύναμη και δημιουργία. Πάμε να κάνουμε ένα μεγάλο εγχείρημα, πάμε να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο δημοκρατικό κόμμα, το οποίο δεν πρέπει να φιλοδοξούμε να είναι ένα τρίτο μικρό κόμμα. Πρέπει να ηγηθούμε της προσπάθειας για την Ελλάδα μετά το μνημόνιο. Και αυτό θα το κάνουμε μόνο αν είμαστε ενωμένοι. Γι' αυτό προτρέπω τους ανθρώπους να έρθουν να ψηφίσουν ό,τι κι αν επιλέξουν. Κι αύριο με τη δική τους δύναμη, τη δύναμη του κόσμου θα πάμε όλοι μαζί».

Περισσότερα...

 

Η Ε.Ι.Ε.Τ. στο 51ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της ΕΣΕΤ

Ποιος είναι ο ρόλος της Δημοσιογραφίας και του Δημοσιογράφου σήμερα στην Περιφέρεια;
Έντυπα vs ψηφιακά μέσα ενημέρωσης: μάχη επιβίωσης ή συμβίωσης; Πώς από τον δημοσιογράφο- συντάκτη περάσαμε στον εργαζόμενο μετρ της τεχνολογίας στην μάχη των περισσότερων κλικ και της πιο γρήγορης ανάρτησης
Το χάος της ενημέρωσης στο διαδίκτυο, οι ψευδείς ειδήσεις και οι δυσκολίες του δημοσιογράφου της περιφέρειας
Η μετάβαση από τον έντυπο στον ηλεκτρονικό Τύπο - Νέα εποχή (Ευκαιρίες και απειλές)
Τα παραπάνω ήταν κάποια από τα θέματα εισηγήσεων που τέθηκαν στο 51ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο με θέμα: «Δημοσιογραφία και Δημοσιογράφος στην Ελληνική Περιφέρεια» το οποίο διοργάνωσε η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου στην Βέροια (6-8 Οκτωβρίου).

Συνδιοργανωτές του Συνεδρίου είναι το Πάντειο Πανεπιστήμιο - Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού, η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και ο Δήμος Βέροιας, ενώ συνεργάστηκαν επίσης η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου και η Εταιρεία Επιστημόνων Επικοινωνίας και Δημοσιογράφων.

Περισσότερα...

 

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «Ζητώ τη στήριξή σας για να συγκρουστώ με τα συμφέροντα που χρεοκόπησαν την πατρίδα»

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΣΗ & ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ  ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

 

Τη σύγκρουση με τα συμφέροντα που χρεοκόπησαν τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια, προέταξε στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος βρέθηκε στην Κατερίνη την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας στο Επιμελητήριο Πιερίας και απευθυνόμενος στους πολίτες του νομού, αλλά και σε όλους όσοι πονούν το χώρο της Κεντροαριστεράς κι επιθυμούν μια μεγάλη ανατροπή στο πολιτικό σύστημα, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Ζητώ τη στήριξή σας γιατί έχω θέληση κι όρεξη να συγκρουστώ με τα συμφέροντα που χρεοκόπησαν ηθικά, οικονομικά, κοινωνικά την πατρίδα. Αξίζει να συγκρουστούμε με τη συντήρηση της Δεξιάς, την οποία εκφράζει σε ένα βαθμό κι ο Τσίπρας».

Ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε πως στρατηγικός εχθρός της προοδευτικής παράταξης είναι η Δεξιά. Ωστόσο, πρέπει να εκδιωχθεί από το χώρο και ο κ. Τσίπρας. «Αν θέλουμε να ξαναχτυπηθούμε επί ίσοις όροις με τη ΝΔ, πρέπει να πάρουμε το στρατηγικό μας χώρο πίσω κι όχι να είμαστε τεταρτοπέμπτοι και να λέμε ίσες αποστάσεις. Εκτιμώ ότι στις επόμενες εκλογές θα πάθει μεγάλη ζημιά και ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης».

Περισσότερα...

 

Στην Πιερία κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή Γιάννη Δελή

ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ & ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ  ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης περιόδευσε την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου κλιμάκιο της ΚΟ Πιερίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή του κόμματος Γιάννη Δελή.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου, η κατάσταση στο χώρο της υγείας είναι εκρηκτική και το Νοσοκομείο της Κατερίνης δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Το κύριο πρόβλημα που παρουσιάζεται είναι η έλλειψη προσωπικού σε νοσηλευτικό και, κυρίως, σε ιατρικό προσωπικό με αποτέλεσμα τα ωράρια για τους εργαζόμενους να είναι εξαντλητικά, τμήματα να λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό και να μην ανταποκρίνονται οι υπηρεσίες του νοσοκομείου στις ανάγκες του πληθυσμού.

Ενώ υπάρχουν οι υποδομές και τα μηχανήματα, αυτά  δεν λειτουργούν λόγω αυτών των  ελλείψεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο μαγνητικός τομογράφος: αν και υπάρχει ειδικός χώρος ο τομογράφος δεν λειτουργεί μιας και τα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια. Κάτι τέτοιο μπαίνει εμπόδιο στην παροχή υπηρεσιών υγείας.

Περισσότερα...

 

105 χρόνια ελευθερίας!

Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 16ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  & ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ

Με λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις και με σύμμαχο τον καλό καιρό η πόλη της Κατερίνης γιόρτασε τη Δευτέρα την επέτειο της 16ης Οκτωβρίου 1912 και των 105 χρόνων απελευθέρωσής της από τον τουρκικό ζυγό. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε σειρά διήμερων εκδηλώσεων, με αποκορύφωση τη μεγάλη παρέλαση των σχολείων και των συλλόγων της πόλης.
Τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Επίσημη Δοξολογία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου. Τον Πανηγυρικό εκφώνησε η Σοφία Σκούμπα – Πατσαρίκα, Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Κατερίνης. Τη Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησε ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Αστέριος Καστόρης.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας από τον εκπρόσωπο της Βουλής, το Δήμαρχο Κατερίνης, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Διοικητή της ΧΧΙV Τ.Θ Ταξιαρχίας, τον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης. Ακολούθως τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η τελετή έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Περισσότερα...

 

Η αρχιτεκτονική κληρονομιά της Κατερίνης

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ  «ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ & ΜΝΗΜΗ» ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΣΑΔΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα της Αρχιτεκτονικής, εγκαινιάστηκε από το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων ΣΑΔΑΣ Ν. Πιερίας, η έκθεση με τίτλο «ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ & ΜΝΗΜΗ», η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής.
Το θέμα της έκθεσης είναι μια φωτογραφική αποτύπωση 147 κτιρίων της Κατερίνης που κατασκευάστηκαν μέχρι το 1970 και αποτελούν την αρχιτεκτονική κληρονομιά της πόλης, είτε γιατί ξεχωρίζουν για τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά τους (όπως π.χ. τα 5 χαρακτηρισμένα «μνημεία» της πόλης) είτε γιατί αποτελούν χαρακτηριστικά κτίρια της κάθε συνοικίας της πόλης λόγω της τυπολογίας, της χρήσης ή της  ιστορίας τους.
Η έκθεση αναπαριστά σε μικρογραφία τις διάφορες συνοικίες της Κατερίνης όπου ο επισκέπτης εισέρχεται και έχοντας ως οδηγό το χάρτη της κάθε περιοχής ξεναγείται στα κτίρια που έχουν φωτογραφηθεί.

Περισσότερα...

 

Σεμινάριο για τα εργαλεία στήριξης των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ 8ης ΕΒΕΠ-ΚΜ 2017

Η. ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: «ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ»


Το Επιμελητήριο Πιερίας στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της 8ης ΕΒΕΠ-ΚΜ 2017 πραγματοποίησε στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Πιερίας εντός του Εκθεσιακού χώρου, ενημερωτικό σεμινάριο σε συνεργασία με το Κέντρο Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS (Κ.Ε.Π.Α.) με θέμα : «Σύγχρονα Εργαλεία Στήριξης των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο Νομό Πιερίας».

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20 Οκτώβριος 2017, 09.06
2017-10-20-07-09-51Κορυφώνεται το Σαββατοκύριακο η βροχή από «πεφταστέρια» του φθινοπώρου, οι Ωριωνίδες, στον νυχτερινό ουρανό του βορείου ημισφαιρίου. Πρόκειται για μια...
19 Οκτώβριος 2017, 10.04
2017-10-19-08-04-48Οι αντικειμενικές αξίες αλλάζουν ο ΕΝΦΙΑ μένει μέχρι να αντικατασταθεί από το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Στο Υπουργείο δίνουν πραγματικά αγώνα...
19 Οκτώβριος 2017, 10.03
l---r-------Το παιδί μας ζει από θαύμα» λένε στο protothema.gr οι γονείς του 30χρονου - Καταδικάζουν την επίθεση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ Μια ανάσα πριν από το θάνατο έφθασε ο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ