Διανομή ειδών παντοπωλείου & καθαριότητας σε 1.400 δικαιούχους

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Δωρεάν διανομή ειδών παντοπωλείου, ειδών καθαριότητας και βρεφικών ειδών στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, οι οποίοι δήλωσαν την επιθυμία τους να είναι και ωφελούμενοι του προγράμματος «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή» του ΤΕΒΑ, πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τον Δήμο Κατερίνης, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Πιερίας.
Όπως είναι γνωστό από 01/06/2017 ωφελούμενοι του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) καθίστανται αυτοδίκαια οι εκάστοτε δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
Η διανομή στις 1.400 δικαιούχες οικογένειες, των ποσοτήτων που αναλογούν ξεκίνησε την Τρίτη, 01/08, συνεχίστηκε την Τετάρτη, 02/08, και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, 03/08, στην αποθήκη του Δήμου, που βρίσκεται δίπλα στο Τ.Ε.Ι. Κατερίνης (Κανελλοπούλου 2 & Μαντζαροπούλου γωνία), από υπαλλήλους του Δήμου.
Την ευθύνη και την επίβλεψη της διαδικασίας, είχε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Παπαζιώγας, ο οποίος, δήλωσε με αφορμή την συγκεκριμένη δράση: «Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς δημοσιονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, την αυξημένη ανεργία, καθώς και την οικονομική δυσπραγία που προκαλεί προβλήματα διαβίωσης σε συμπολίτες μας και ειδικά σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια αρωγής και ανακούφισης των συνδημοτών μας».

Περισσότερα...

 

Μιχάλης Χατζηγιάννης 30/08/2017 στο Α΄Δ.Α.Κ. Κατερίνης

 

«Παίρνοντας την απόφαση να διασχίσεις ένα μακρύ δρόμο, έχει ήδη διανύσει τη μισή απόσταση»

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ 6ου ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ»

Παράλληλα με τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Πιερίας,  η ΕΡΤ και φέτος μέσω της τηλεοπτικής συχνότητας της ΕΡΤ3, των ραδιοφωνικών συχνοτήτων 102 FM &  958FM,  των social media και της επίσημης ιστοσελίδας της (ert.gr), θα είναι ο επίσημος χορηγός επικοινωνίας του 6ου Αγώνα Δρόμου «Τρέχω για την Κατερίνη», μίας διοργάνωσης – θεσμού για το μαζικό αθλητισμό της Πιερίας και της ευρύτερης περιοχής.
Όπως είναι γνωστό ο αγώνας με αφετηρία το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας και τερματισμό την κεντρική πλατεία της Κατερίνης (άγαλμα ελευθερίας), θα διεξαχθεί φέτος την Κυριακή 08 Οκτωβρίου, από τον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος.
Παροχή υπηρεσιών αποθεραπείας
Ομάδα του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών – Περιφερειακό Τμήμα Πιερίας θα παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες αποθεραπείας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που θα βρίσκεται στον τερματισμό του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότεροι από 40 φορείς και σύλλογοι της Κατερίνης και ευρύτερα της Πιερίας ενώνουν τις δυνάμεις τους, για την άρτια διεξαγωγή της μεγαλύτερης αθλητικής γιορτής του νομού μας.

Περισσότερα...

 

Τα παιδιά ανοίγουν παράθυρο στον κόσμο της γνώσης

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ & ΚΟΡΙΝΟΥ


Σάββας Χιονίδης: «[…] Οι δράσεις στις δημοτικές μας βιβλιοθήκες μεταδίδουν στα παιδιά μας τη δημιουργικότητα και την αγάπη για την ανάγνωση. Στρέφοντας τα παιδιά στο βιβλίο το βλέμμα και το ενδιαφέρον τους, ανοίγουν παράθυρο στον κόσμο της γνώσης»
Με οδηγό την έμπνευση, τη φαντασία και την αστείρευτη δημιουργικότητα των παιδιών συνεχίζεται στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Κατερίνης και Κορινού αντίστοιχα, το πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας.
Πρόκειται για τις δημοφιλείς πλέον  «Περιπέτειες από σημείο σε σημείο», ένα παιχνίδι σύνθεσης γύρω από διαφορετικά σημεία: σημεία εκκίνησης, σημεία στίξης, σημεία καμπής, σημεία ισορροπίας, σημεία των καιρών, σημεία του ορίζοντα κ.α.
«Οι στοχευμένες δράσεις στις δημοτικές μας βιβλιοθήκες μεταδίδουν στα παιδιά μας τη δημιουργικότητα και την αγάπη για την ανάγνωση. Στρέφοντας τα παιδιά στο βιβλίο το βλέμμα και το ενδιαφέρον τους, ανοίγουν παράθυρο στον κόσμο της γνώσης» σημειώνει σε δήλωσή του,  ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.

«Διαβάζοντας, αλλάζουν»

Περισσότερα...

 

Διήμερο εκδηλώσεων στα Αλώνια

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΛΩΝΙΩΝ»

ΠΟΝΤΙΑΚΟ & ΛΑΪΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ


Στα Αλώνια Πιερίας πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Ιουλίου διήμερο εκδηλώσεων υπό την αιγίδα του Αθλητικού Συλλόγου Α.Σ. ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΛΩΝΙΩΝ για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγ. Παντελεήμονα. Όπως γίνεται τα τελευταία 8 χρόνια, η παρουσία και η συμμετοχή του κόσμου ήταν ιδιαίτερα έντονη.
Στις 26 Ιουλίου, στην κεντρική πλατεία Αλωνίων και σε έναν κατάμεστο χώρο, την εκδήλωση πλαισίωσαν οι εξής καλλιτέχνες:
Τρία παιδιά, η καταγωγή των οποίων είναι από τα Αλώνια Πιερίας και κάνουν τώρα το ξεκίνημα τους στο ποντιακό μουσικό στερέωμα: ο Λάζαρος Καρυψιάδης στο τραγούδι, ο Γιώργος Αμπερίδης στην λύρα και ο κ. Χρυσικός στο νταούλι. Στη λαϊκή βραδιά ήταν η αγαπητή και μέλος του Συλλόγου των Αλωνίων, Ηλιάνα Μελίδου στο τραγούδι, στο μπουζούκι ο Δημήτρης Γεωργούσης και στο αρμόνιο ο Γιώργος Στωφοράκος.

Περισσότερα...

 

Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του Πλαταμώνα

Η ΣΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΟΙΚΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ


Αναγνωρίστηκε τελικά η σορός του νεαρού άνδρα που ανασύρθηκε νεκρός από τη θαλάσσια περιοχή του Πλαταμώνα το απόγευμα της Πέμπτης 28 Ιουλίου. Ο άτυχος άνδρας, η σορός του οποίου φυλασσόταν στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, αναγνωρίστηκε από οικείο του πρόσωπο. Για το γεγονός το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Πλαταμώνα είχε γνωστοποιήσει σχετική ανακοίνωση καλώντας όποιον γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με το Τμήμα.
Όπως ανάφερε η αρχική ανακοίνωση:
«Το Δ΄ Λ/Τ Πλαταμώνα ανακοινώνει ότι στις 28-07-2017 και περί ώρα 19:45 εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Πλαταμώνα, έμπροσθεν ΚΑΑΥ Πλαταμώνα και σε απόσταση περίπου 800 μ. από την ακτή, σορός ανδρός αγνώστων στοιχείων. Πρόκειται για άτομο ηλικίας περίπου 30 ετών, αναστήματος 1,80 μ. περίπου, άρτιας σωματικής διάπλασης, αδύνατος, με κόμη χρώματος καστανή σκούρα, με ιδιαίτερο σημάδι αναγνώρισης την απουσία δοντιών άνω γνάθου, ο οποίος φορούσε μόνο μαύρο μαγιό».

Περισσότερα...

 

Στην Κατερίνη τα 5.000.000 ευρώ του Τζόκερ!

Βροχή εκατομμυρίων έπεσε την προηγούμενη Πέμπτη το βράδυ στην Κατερίνη, καθώς, μετά από οκτώ συνεχόμενα τζακ ποτ, βρέθηκε ο υπερτυχερός που κέρδισε τα 5 εκατομμύρια ευρώ στο Τζόκερ.  Το χρυσό δελτίο, που χάρισε στον νικητή αυτό το ιλλιγιώδες ποσό, παίχτηκε στο πρακτορείο του Αβραάμ Συμελίδη, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Τερζοπούλου 40 στην Κατερίνη. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, επρόκειτο για ένα απλό δελτίο των 5 στηλών, μια εκ των οποίων ήταν εκείνη που χάρισε στον υπερτυχερό το ποσό των 5 εκατομμυρίων. Επίσης οι τυχεροί αριθμοί δεν ήταν τυχαία επιλογή αλλά συμπληρώθηκαν από τον ίδιο.
Αναλυτικά, το τυχερό δελτίο, που βρέθηκε στην 1η κατηγορία (5+1) κατά τη διαλογή της 1830ης κλήρωσης του Τζόκερ, κερδίζει το ποσό των 5.031.240,72 ευρώ.
Οι χρυσοί αριθμοί είναι: 24, 28, 32, 33, 43. Τζόκερ το 18.
Επίσης στην δεύτερη κατηγορία (5άρια) βρέθηκαν 5 τυχερά δελτία δελτία, κάθε ένα απο τα οποία κερδίζει το ποσό των 25.997,89 ευρώ.

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10 Αύγουστος 2017, 12.40
2017-08-10-10-42-45Ειδήσεις: Ένα «κοκτέιλ» καύσωνα, καταιγίδων και χαλαζόπτωσης «βλέπει» η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για το επόμενο τριήμερο (11-13/08).   Μια...
04 Αύγουστος 2017, 09.38
2017-08-04-07-40-24Ως τώρα προβλεπόταν να γίνεται επίσημη έπαρση της σημαίας με ωδή του εθνικού ύμνου κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα - Τέλος και στη διαγωγή - Τι θα ισχύει...
04 Αύγουστος 2017, 09.37
2017-08-04-07-38-21Το ΚΕΕΛΠΝΟ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και όλους τους εμπλεκόμενους αρμόδιους φορείς, έχει ενημερώσει το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό σχετικά με...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ