Πρωτιά του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης στους Αγώνες Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας Λυκείων

ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ  ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ & ΠΕΛΛΑ


Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών διοργανώνει τους Αγώνες Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας 2017-2018.
Στο πλαίσιο αυτό στην Πιερία οι αγώνες φιλοξενήθηκαν την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 στο 2ο ΓΕΛ Κατερίνης και, λόγω του νέου θεσμού προφανώς, έλαβαν μέρος 3 λύκεια, το ΓΕΛ Κονταριώτισσας με 17 μαθήτριες και μαθητές συνοδεία των καθηγητριών Αμπάδου Μελιτίνης και Καναβούρα Μαρίας, τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ με 7 μαθήτριες και μαθητές συνοδεία του καθηγητή Ζαρώτη Διονύσιου και το 2ο ΓΕΛ Κατερίνης με 11 μαθήτριες και μαθητές, που ήταν υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών Μπασία Ελένης και Καμηλάρη Παρασκευής.
Μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν οι καθηγήτριες Αγιάννη Ελένη, Αθανασοπούλου Ασπασία, Χατζησταύρου Άννα και ο σχολικός σύμβουλος φιλολόγων Πιερίας κ. Νικολαΐδης Αλέξανδρος.

Περισσότερα...

 

Μπ. Σκούφα: «Επιτακτική ανάγκη η ισόρροπη συμμετοχή των γυναικών σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων»

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΡΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ


«Προέρχομαι και κατάγομαι από την Κατερίνη. Και μόνο το γεγονός, ότι σε ένα χωριό της Πιερίας θα πάει ένα ερωτηματολόγιο στο καφενείο, που θα θέτει το ερώτημα, εάν πρέπει να υπάρχει ισόρροπη συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων, και μόνο με το ερώτημα αυτό, θα δημιουργηθεί ήδη ένα γεγονός, και θα αρχίσει να βαθαίνει στην κοινωνική συνείδηση το ευκταίο, που είναι όντως η ισόρροπη συμμετοχή μας σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων» τόνισε χαρακτηριστικά η βουλεύτρια Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα στην ομιλία της στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που συνεδρίασε την 27/2/2018 με θέμα την ισόρροπη συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
«Δεν νοείται Δημοκρατία χωρίς ισόρροπη εκπροσώπηση όλων των πληθυσμιακών ομάδων»

Περισσότερα...

 

Μαζική συμμετοχή στον 9ο Ημιμαραθώνιο «Δίον 2018»

ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Α.Π.Σ. ΔΡΟΜΕΩΝ «ΖΕΥΣ»


Με την συμμετοχή 800 και πλέον αθλητών στον Ημιμαραθώνιο δρόμο, τον αγώνα των 5 χιλιάδων μέτρων και τον παιδικό αγώνα των 1000 μέτρων διεξήχθη με ιδιαίτερη επιτυχία στις 4 Μαρτίου ο 9ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος αγώνας «Δίον 2018» Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», με την υποστήριξη του Δήμου Δίου Ολύμπου και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων.
Καθοριστική και φέτος η συνδρομή εθελοντών, εθελοντικών συλλόγων και  φορέων της Πιερίας, των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Δίου  Ολύμπου καθώς και όλων των τοπικών και περιφερειακών μέσων ενημέρωσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε κλίμα συγκίνησης στη μνήμη  του εκλεκτού μέλους του συλλόγου Δημήτρη Κυριακού, Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ την απόσταση των 5000 μέτρων διήνυσαν συμβολικά προς τιμήν του μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.

Περισσότερα...

 

3 μετάλλια και 7 προκρίσεις για τα παιδιά του Rock School Climbing Wall

ΣΤΟΝ 13ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, στο Αιγίνιο, ο 13ος Περιφερειακός Αγώνας Αναρρίχησης Βορείου Ελλάδος στον οποίο συμμετείχαν 96 αθλητές από Σωματεία της Βόρειας Ελλάδας. Το Rock School Climbing Wall συμμετείχε με 11 αθλητές, παιδιά διάφορων ηλικιών, που αγωνίστηκαν ως αθλητές του Ορειβατικού Συλλόγου Αιγινίου. 
Οι επιδόσεις και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά για τους αθλητές. Αγωνίστηκαν σε τέσσερις κατηγορίες: Γυναικών (γεν. μέχρι 1998), Νέοι -ες Δ (γεν. 2007 - 08), Νέοι –ες Γ (γεν. 2005-06) και Νέοι Α (γεν 2001-02) καταφέρνοντας να αποσπάσουν τρία μετάλλια συνολικά. Χρυσό στις Νέες Δ, ασημένιο στους Νέους Γ και χάλκινο στους Νέους A.  Παράλληλα επτά αθλητές κατάφεραν να προκριθούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης.
Το  Rock School Climbing Wall συγχαίρει τα παιδιά για τις εντυπωσιακές επιδόσεις και ευχαριστεί τους γονείς για την εμπιστοσύνη και την προτίμησή τους. Σίγουρα μπορούμε να συνεχίσουμε και να πετύχουμε όλοι μαζί ακόμη καλύτερες επιδόσεις. Ευχαριστεί τέλος τον Ορειβατικό Σύλλογο Αιγινίου για την άψογη διοργάνωση των αγώνων, την συνεργασία και την πολύτιμη βοήθειά του.

Περισσότερα...

 

Μνημόσυνο υπέρ των της Πατρίδος πεσόντων στη Μάχη του Λιτοχώρου (30-31 Μαρτίου 1946)

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ


Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Χωροφυλάκων, Στρατιωτών και της Εθνομάρτυρος Μπουλιώς Λαλουμίχου που έπεσαν υπέρ Πατρίδος στον Σταθμό Χωροφυλακής και στο Μεταβατικό Απόσπασμα κατά την ομώνυμη Μάχη του Λιτοχώρου (30 προς 31 Μαρτίου 1946, ημέρα εθνικών εκλογών), θα τελεστεί την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 στο Λιτόχωρο.  Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και της Επιμνημόσυνης Δέησης που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου, θα γίνει Τρισάγιο στο Ηρώο Πεσόντων, στο Πάρκο.
ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας ΔΕΝ έχει καλέσει στην εκδήλωση αυτή κανένα κόμμα και καμία κομματική ή ιδεολογική οργάνωση, διότι η Επιμνημόσυνη Δέηση ΔΕΝ έχει κομματικό / ιδεολογικό χαρακτήρα, αλλά τελείται υπέρ αναπαύσεως των ψυχών.  Η ευταξία, η σεμνότητα και η ευπρέπεια ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να επικρατήσουν προς αποφυγή οιασδήποτε επιδίωξης για πολιτική / κομματική ή ιδεολογική εκμετάλλευση της εκδήλωσης αυτής.

Περισσότερα...

 

Στις 20 Μαρτίου «Το Πείραμα του Ερατοσθένη»

ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ 2ο ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΦΕ ΠΙΕΡΙΑΣ & ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ

Την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 (Εαρινή Ισημερία), διοργανώνεται στην Κατερίνη η δράση με τίτλο «Το Πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης».
Σε πανελλήνια κλίμακα διοργανώνεται από τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Πιερίας, Σερρών, Λακωνίας, Κω και Θεσπρωτίας, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Υπουργείο Παιδείας. Σε τοπικό επίπεδο συνδιοργανώνεται από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Πιερίας και το Ολύμπιο Κέντρο Αστροφυσικής.
O Ερατοσθένης ήταν ο πρώτος που υποστήριξε ότι η Γη είναι μια σφαίρα που βρίσκεται στο κέντρο του Σύμπαντος και υπολόγισε την περιφέρεια της με το εν λόγω πείραμα που συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 πιο όμορφων επιστημονικών πειραμάτων στην ιστορία της Φυσικής! Το πείραμα πραγματοποιείται τη μέρα της Εαρινής Ισημερίας, που χαρακτηρίζεται ως «αρχή της Άνοιξης». Τη συγκεκριμένη μέρα η γραμμή Ήλιου – Γης είναι κάθετη στον άξονα περιστροφής της Γης, με αποτέλεσμα η νύχτα και η μέρα να έχουν ίση διάρκεια σε οποιοδήποτε σημείο της γήινης επιφάνειας. Την ημέρα αυτή ο Ήλιος ρίχνει τις ακτίνες του κατακόρυφα στον ισημερινό, το δε πείραμα δίνει την «ευκαιρία» να γίνουμε κοινωνοί εισαγωγικών γνώσεων Αστρονομίας, Φυσικής, Γεωγραφίας και Μαθηματικών.

Περισσότερα...

 

Μια «πράσινη αυλή» στον Βρεφονηπιακό Σταθμό του Βατάν

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ «ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ» ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΦΥΤΕΨΑΝ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ


Η δενδροφύτευση, η επαφή με τη φύση, η υιοθέτηση του σχολικού χώρου ως πεδίου δράσης και ευαισθητοποίησης, για τη βελτίωση του περιβάλλοντος συνιστούν παρεμβάσεις, οι οποίες σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς υλοποιούνται σε  σχολεία  και παιδικούς σταθμούς, από την αντιδημαρχία περιβάλλοντος & πρασίνου του Δήμου Κατερίνης.
Στο πλαίσιο αυτό, ο αύλειος χώρος του Βρεφονηπιακού Σταθμού της ΔΗΚΕΔΗΚ, στην περιοχή του ΒΑΤΑΝ πλημμύρισε από χαρούμενες φωνές παιδιών, που με κέφι και ενθουσιασμό, με την συνδρομή και καθοδήγηση εργαζομένων της αντιδημαρχίας περιβάλλοντος & πρασίνου, συμμετείχαν στη φύτευση δέντρων (Σφένδαμος), στην αυλή του σχολείου.
Όπως σημείωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Τσιουκάνης: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι χώροι εκπαίδευσης και δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών μας να έχουν «πράσινες» αυλές. Προς την κατεύθυνση αυτή, με την προτροπή του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη επενδύουμε διαχρονικά σε δράσεις που συμβάλλουν στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης σε όλους τους συμπολίτες μας και πρωτίστως στα παιδιά μας».

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15 Μάρτιος 2018, 14.03
2018-03-15-12-04-30Για ποιες παραβάσεις αφαιρείται άμεσα το δίπλωμα οδήγησης και οι πινακίδες Μπροστά σε ένα νέο τοπίο για την κυκλοφορία στους δρόμους και τις παραβάσεις...
15 Μάρτιος 2018, 13.59
-------40--Μια τραγωδία εκτυλίχθηκε στη Σταμάτα, με άνδρα που σκότωσε τη σύντροφό του και στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Το συμβάν σημειώθηκε τα...
15 Μάρτιος 2018, 13.58
2018-03-15-11-59-26 Οι διαδηλωτές κάλεσαν σε μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα καθώς και σε «πάγωμα» των τουριστικών επισκέψεων στη γείτονα Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ