Αποστολή ανακοίνωσης διακοπής νερού.

"H Δ.Ε.Υ.Α Κατερίνης  είναι σε θέση να σας ενημερώσει, ότι σήμερα 14 Δεκεμβρίου ημέρα Πέμπτη υπάρχει  διακοπή νερού και θα υπάρχει για τις επόμενες τέσσερις ώρες, στις οδούς, Ειρήνης, Τερζοπούλου, Χατζόγλου, Θεσσαλονίκης, στα πέριξ όλων των οδών αυτών, καθώς και στην περιοχή του Σ.Σταθμού, λόγω απρόοπτης βλάβης στο κεντρικό δίκτυο της ύδρευσης".

Περισσότερα...

 

Ένα βιβλίο που θωρακίζει την Ιστορία του τόπου μας

«Η ΠΙΕΡΙΑ ΤΟ 19ο ΚΑΙ 20ο ΑΙΩΝΑ. ΚΩΜΕΣ ΚΑΙ ΚΩΜΟΠΟΛΕΙΣ – ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ»

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΖΤΑΡΙΔΗ

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης το νέο βιβλίο του Δρ. Γιάννη Καζταρίδη, Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας με τίτλο: «Η Πιερία κατά το 19ο και 20ο αιώνα. Κώμες και Κωμοπόλεις – Χωριά και Οικισμοί». Την ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την  Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017, οργάνωσαν το βιβλιοπωλείο - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΤΙ και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας, μέσω του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων.
Το βιβλίο προλόγισαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης και ο βουλευτής Πιερίας κ. Χαρίλαος Τζαμακλής, οι οποίοι απηύθυναν τις σκέψεις τους σχετικά με το περιεχόμενο και τόνισαν την σημασία της ύπαρξης  τέτοιων ιστορικών στοιχείων του Νομού μας, που προάγουν την ιστορία του Τόπου μας. Οι γνώσεις που μπορεί κανείς να αποκομίσει από το συγκεκριμένο βιβλίο θωρακίζουν τον Ιστορικό χαρακτήρα του Νομού μας. Την ανάλυση του βιβλίου επιμελήθηκε ο Ιστορικός - Εθνολόγος κ. Θεόδωρος Ζαπουνίδης με εκτενή αναφορά σε όλα τα κεφάλαια σημειώνοντας τα στοιχεία που κάνουν το βιβλίο ξεχωριστό.

Περισσότερα...

 

«Γράμμα στον Αη-Βασίλη από τον Ομράν»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΚΟΣΥΒΑ

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΔΙΟΥ


Μια αξέχαστη παρουσίαση του χριστουγεννιάτικου παιδικού βιβλίου του Θάνου Κόσυβα «Γράμμα στον Αη-Βασίλη από τον Ομράν», με πλήθος κόσμου και μικρά παιδιά που κατέκλυσαν την «Εκάβη» και δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 από την Εφορεία Λογοτεχνίας & Εικαστικών Τεχνών του Kέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.
Για το βιβλίο μίλησε ο συγγραφέας και ο Θανάσης Κοντοφάκας, δάσκαλος, διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Περίστασης, με την υπέροχη προσέγγιση του βιβλίου και για το θέμα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων. Επίσης η Τάνια Βλάχου, προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Δίου, έκανε τη διασκευή της θεατρικής παράστασης, που είναι βασισμένη στο βιβλίο, αποσπάσματα της οποίας παρακολούθησε το πολυπληθές κοινό, δραματοποιημένα από τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Δίου και τις νηπιαγωγούς Ελένη Ψυχράμη και Ελένη Μάλτα. Τα παιδιά κατάφεραν και μετέφεραν τους παρευρισκόμενους μέσα στις σελίδες του βιβλίου και μετέδωσαν τα μηνύματα του με τον καλύτερο τρόπο

Περισσότερα...

 

Στο επίκεντρο περιβάλλον και πολιτική προστασία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Σ. ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ


Συντονιστής και εισηγητής στη Θεματική Ενότητα: Περιβάλλον – Πολιτική Προστασία, στη διάρκεια των εργασιών του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ,το οποίο ξεκίνησε την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στα Ιωάννινα και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου ήταν ο Δήμαρχος Κατερίνης, Πρόεδρος Επιτροπής Χωροταξίας, Υποδομών & Περιβάλλοντος, Σάββας Χιονίδης. 
Χωροταξία
Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος: «Ορισμένα θέματα δείχνουν δευτερεύοντα όπως π.χ. η χωροταξία, ωστόσο έχουν τεράστια βάση, καθώς πίσω από αυτά κρύβονται καίρια ζητήματα, όπως φυσικές καταστροφές, ο λάθος σχεδιασμός των πόλεων, οι συνθήκες θερμικής νησίδας, η υπανάπτυξη, η δημιουργία  συνθηκών ασφυξίας όχι μόνο στην πόλη, αλλά και στην ύπαιθρο. Επιπλέον,  προτεραιότητα πρέπει να αποτελούν τα στερεά απόβλητα από την ανακύκλωση ή τι σημαίνουν για τον αστικό ιστό μίας πόλης, για την υγεία μας, οι αέριοι ρύποι κ.α. Όλα αυτά είναι κρίσιμα και ουσιαστικά ζητήματα για το επίπεδο ζωής και για το λόγο αυτό οφείλουμε όλοι να τα θέσουμε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος».

Περισσότερα...

 

Διδακτική επίσκεψη της Α΄ τάξης του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης

ΣΤΟ ΑΡΧ. ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ, ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΑΛΚ. ΠΟΛΕΜΩΝ  & ΣΤΟ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟ ΑΒΕΡΩΦ


Το 2ο ΓΕΛ Κατερίνης και πιο συγκεκριμένα μια ομάδα μαθητών της Α΄ Λυκείου με τη συνοδεία τεσσάρων καθηγητών τους επισκέφθηκαν την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, το Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης και το αντιτορπιλικό ΑΒΕΡΩΦ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Μια περιήγηση με γεμάτο πρόγραμμα, αλλά καθόλου κουραστική λόγω του εξαιρετικού ενδιαφέροντος που είχαν όλοι οι επισκέψιμοι χώροι και της πολύ καλής ξενάγησης που έγινε στους μαθητές μας στο Μουσείο των Βαλκανικών Πολέμων από τον ξεναγό - ιστορικό.

Οι μαθητές μας απέκτησαν καινούριες γνώσεις για την ιστορία της Μακεδονίας και φυσικά ξαναθυμήθηκαν γνωστά στοιχεία. Αξίζει να αναφερθεί ότι και τα δύο προαναφερθέντα Μουσεία είναι κόσμημα για την περιοχή της Μακεδονίας μας και όσοι τα επισκέπτονται αποτίουν φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία - ανεξαρτησία της και για την ελληνικότητά της.

Περισσότερα...

 

Πρόσω ολοταχώς για το φυσικό αέριο

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Σ. ΧΙΟΝΙΔΗΣ: ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΩΣΤΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2017

Στο πλαίσιο ενεργοποίησης της τροφοδοσίας των υφιστάμενων Δικτύων Διανομής Φυσικού Αερίου στην πόλη της Κατερίνης, εντάσσεται η συνέχεια εκτέλεσης εργασιών εκσκαφής, στην πλατεία Ελευθερίας (στο ύψος της οδού 16ης Οκτωβρίου), η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου.
Ήδη όπως είναι γνωστό συνεργεία της ΔΕΔΑ και της αναδόχου εταιρείας προέβησαν σε ελέγχους που ουσιαστικά συνιστούν την πρώτη επιθεώρηση του δικτύου, ενώ το χρονικό διάστημα  από τις 27-11 έως τις 04-12 αντίστοιχες εργασίες εκτελέσθηκαν:
στην οδό 19ης Μαΐου (βανοστάσιο)
Θεσσαλονίκης και 19ης Μαΐου
Κατά μήκος του δικτύου (έλεγχος φρεατίων)

Περισσότερα...

 

Σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πλημμυρών και χιονοπτώσεων

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ


Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύδνας Κολινδρού με θέμα τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό ενόψει της χειμερινής περιόδου.
Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Ευάγγελος Λαγδάρης ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους φορείς για την συμμετοχή τους στην συνεδρίαση, αλλά  κυρίως  για την έμπρακτη και άψογη συνεργασία που υπήρξε στο πρόσφατο πλημμυρικό φαινόμενο στις 15-18 Νοεμβρίου 2017.
Ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού δίνοντας προτεραιότητα στην πρόληψη, όπως αντιπλημμυρικά έργα, τον καθαρισμό ρεμάτων, καναλιών και φρεατίων είχε ως αποτέλεσμα την αποφυγή των καταστροφικών επιπτώσεων του πρωτόγνωρου πλημμυρικού  φαινομένου που γνώρισε η περιοχή τα τελευταία χρόνια.
Ο κ. Λαγδάρης διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα που βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πύδνας Κολινδρού καθώς και οι εμπλεκόμενοι φορείς για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό την ενόψει της φετινής χειμερινής περιόδου τονίζοντας ότι «θέτουμε ως μέλημά μας την προστασία των πολιτών».

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22 Νοέμβριος 2017, 14.05
2017-11-22-12-07-14Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών στον πάτο της λίμνης Βαν - Η τοποθεσία, τα ευρήματα και οι αρχαίοι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν...
22 Νοέμβριος 2017, 14.03
bloomberg--------21--- Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και...
22 Νοέμβριος 2017, 14.01
-17--------- Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη -που έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας πριν έναν χρόνο-, εκμυστηρεύτηκε τα όσα άσχημα της συνέβαιναν στην ψυχολόγο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ