«Η κοινότητα σώζει ζωές»: ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης & εκπαίδευσης στην αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ»


Εκδήλωση ανοικτής μαζικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης του κοινού σε δεξιότητες Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης συνδιοργανώνουν ο Δήμος Κατερίνης (Γραφείο Πολιτικής Προστασίας), το Ε.Κ.Α.Β., το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η Διασωστική Ομάδα Πιερίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της  “Ευρωπαϊκής Ημέρας Επανεκκίνησης Καρδιάς”, η οποία έχει ορισθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά από εισήγηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (E.R.C.), στην Πλατεία Ελευθερίας, την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου και ώρες 09:00 π.μ. έως 14:00.

Περισσότερα...

 

«Ανάλυση μαλλιών - Ελλείψεις ιχνοστοιχείων και επιβάρυνση από βαρέα μέταλλα»

ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ» ΤΗΝ
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Η οικολογική ομάδα «Μητέρα Γη» σας προσκαλεί την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19:00 στην ομιλία με θέμα: «Ανάλυση μαλλιών-Ελλείψεις ιχνοστοιχείων και επιβάρυνση από βαρέα μέταλλα».
Ομιλήτρια είναι η Βιοχημικός, Βιολόγος, Βιοσυντονίστρια, Φυτοθεραπεύτρια και Ιριδολόγος, Lana Malyevich. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης (Εκάβη) στην αίθουσα του πρώτου ορόφου.
«Τα δυνατά μαλλιά αποτελούν την έκφραση του υγιούς οργανισμού και ενός δυναμικού χαρακτήρα. Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως “το ημερολόγιο του σώματος”, καθώς αποθηκεύονται τα ευρισκόμενα σε εμάς μέταλλα, ιχνοστοιχεία, και το DNA. Η ανάλυσή τους μέσωτης MAH (Multielemental Analysis of Hair - βιοχημική ανάλυση μαλλιών), σας χαρίζει υγεία και πλούσια, λαμπερά μαλλιά.
Η κατάσταση των μαλλιών εξαρτάται από την εσωτερική υγεία. Η έλλειψη των ιχνοστοιχείων οδηγεί σε διαταραχές του οργανισμού και στην εμφάνιση παθήσεων. Στα μαλλιά αποθηκεύονται όλα τα χημικά στοιχεία που απορροφώνται από τον οργανισμό μέσω της τροφής, του νερού και του αέρα. Επίσημες έρευνες κατέδειξαν ότι είναι το πιο αξιόπιστο βιολογικό υλικό για τον ακριβή προσδιορισμό μικρο και μακρο-στοιχείων.
Γιατί χρειάζεται η Ανάλυση Μαλλιών και σε υγιείς ανθρώπους:
Διαταραχές ισορροπίας ιχνοστοιχείων, καθώς και τοξίνωση από βαρέα μέταλλα μπορούν να επιφέρουν διάφορα άτυπα συμπτώματα όπως κόπωση, αλλεργίες, νευρικότητα, πονοκεφάλους, αϋπνία, υπνηλία, τριχόπτωση, παχυσαρκία, ακμή, καθυστέρηση ανάπτυξης στα παιδιά, διαταραχές συγκέντρωσης και μνήμης, υπογονιμότητα, κ.α. Για παράδειγμα, αν υπάρχει περίσσια σε χαλκό, έχουμε έλλειψη ψευδάργυρου (επειδή ο χαλκός ανταγωνίζεται τον ψευδάργυρο).  Το σελήνιο το χρειαζόμαστε για την καλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα,του ήπατος και καθυστερεί την γήρανση. Όταν υπάρχει διαταραχή του θυρεοειδή, εμφανίζεται τριχόπτωση».
Lana Malyevich

Περισσότερα...

 

Αγιασμός στη θέση «Μακρή» Αγ. Σπυρίδωνα

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕ  ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Ο Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος πατήρ Ιωάννης Κόφας, παρουσία του Δημάρχου Δίου – Ολύμπου Κώστα Δημόπουλου, των Αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων της Δ.Ε. Δίου και πλήθος κόσμου, καθαγίασε την αγροτική οδό στη θέση «Μακρή» Αγίου Σπυρίδωνα, που πρόσφατα επιστρώθηκε με ασφαλτοτάπητα. Το έργο κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».


Ο δρόμος αυτός πραγματικά «έσωσε» του αγρότες του Αγίου Σπυρίδωνα, αφού μέχρι τώρα η πρόσβαση στην περιοχή αυτή ήταν δυσχερής, προξενώντας βλάβες στα οχήματα.


Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι σκοπός της δημοτικής αρχής είναι η ταχεία ποιοτική αναβάθμιση των υποδομών της υπαίθρου με ιδιαίτερη έμφαση στην αγροτική οδοποιία και στην άρδευση, δεσμευόμενος για την ένταξη νέων έργων με τις επερχόμενες δράσεις του «ΕΣΠΑ 2014 – 2010».

Περισσότερα...

 

Προσοχή σε αναπάντητες κλήσεις και μηνύματα από άγνωστους αριθμούς του εξωτερικού

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ

ΜΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΚΛΗΣΗΣ ΑΠΟ ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ & ΜΑΛΔΙΒΕΣ – ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους πολίτες σχετικά με κλήσεις και μηνύματα κινητής τηλεφωνίας (sms) από άγνωστους τηλεφωνικούς αριθμούς του εξωτερικού, που στοχεύουν στην οικονομική τους εξαπάτηση. 
Πρόκειται για αναπάντητες – ανεπιθύμητες τηλεφωνικές κλήσεις (SPAM) από άγνωστους αριθμούς υψηλής χρέωσης του εξωτερικού, οι οποίες πραγματοποιούνται κατά κανόνα μεταμεσονύκτιες ώρες ώστε να εμφανίζονται σκόπιμα ως αναπάντητες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν υποβληθεί στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας έχουν λάβει αναπάντητες κλήσεις προερχόμενες από Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Μαλδίβες, με κωδικούς κλήσης (00387) και (00960) αντίστοιχα.
Με αφορμή αυτά τα περιστατικά, καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην περίπτωση που λάβουν τέτοιου είδους κλήσεις και μηνύματα, για την αποφυγή πιθανής οικονομικής τους εξαπάτησης.

Περισσότερα...

 

Το νέο πρόγραμμα της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

ΕΝΑΣ ΘΕΣΜΟΣ ΜΕ ΕΙΚΟΣΙ ΕΝΝΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ  ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ & ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ


Το νέο πρόγραμμα της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης για την περίοδο 2017-2018 παρουσιάστηκε την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης.
Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του Ο.Π.Π.Α.Π. Θεόδωρο Παυλίδη, ο οποίος εκ μέρους του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη εξέφρασε τις ευχαριστίες για το έργο που επιτελείται εδώ και 29 χρόνια στην Κατερίνη και δήλωσε την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση του.
Ο πρόεδρος της Σχολής Γονέων Κατερίνης Κωνσταντίνος Κορομπίλης ανέφερε μεταξύ άλλων πως το πρόγραμμα της νέας Ακαδημαϊκής περιόδου 2017-2018  συμπίπτει με την 29η επέτειο από την έναρξη της το 1989.
«Εικοσιεννιά  χρόνια συνεχούς λειτουργίας της Σχολής Γονέων Κατερίνης. Ενός πολιτιστικού θησαυρού της πόλης μας. Όλα αυτά τα χρόνια 609 ομιλητές, σε συνολικά 554 εκδηλώσεις, τίμησαν και κόσμησαν με την παρουσία τους την Σχολή Γονέων, την Κατερίνη και την Πιερία γενικότερα. Τα θέματα που διαπραγματεύτηκαν, παρουσίασαν και συζήτησαν με το κοινό καλύπτουν κυριολεκτικά όλο το φάσμα της επιστημονικής γνώσης. Δικαίως λοιπόν καταξιώθηκε ο θεσμός αυτός ως το άτυπο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης» τόνισε ο κ. Κορομπίλης
Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Περισσότερα...

 

Το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου στα «Βότσεια 2017»


Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν στο μνημείο του Ναυάρχου Νικολάου Βότση στην πλατεία Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη τα «Βότσεια 2017».


Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και ρίψη στεφάνου στη θάλασσα προς τιμή του αγνώστου ναύτη.

Επίσης έγινε κατάθεση στεφάνων από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, από την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Παρασκευή Πατουλίδου, από τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη Π.Ν., από το 3ο Σώμα Στρατού και τον Υποστράτηγο Χρήστο Γρίβα, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Ιωάννη Μπουτάρη, από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, Υποναύαρχο ε.α. Δημήτριο Τσαιλά, από Εφορείες Προσκόπων και Ναυτοπροσκόπων Θεσσαλονίκης καθώς και από τον Πρόεδρο του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου Ιωάννη Τριανταφύλλου. Στη συνέχεια ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Περισσότερα...

 

Ο Κατερινιώτης Παναγιώτης Γραμμένος στην 3η θέση στα 5.000 μ. της Θεσσαλονίκης

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΥΓΕΙΑΣ & ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ  ΒΑΔΙΣΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ  ΜΕ ΤΟΝ ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ


Την τρίτη θέση στον αγώνα Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., ο οποίος διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη παράλληλα με το νυκτερινό ημιμαραθώνιο κατέλαβε ο  Παναγιώτης Γραμμένος (15:26).


Η επιτυχία του νεαρού Κατερινιώτη πρωταθλητή του «ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ» Θεσσαλονίκης,  πολυνίκη του θεσμού «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ» αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αν αναλογιστεί κανείς ότι σημειώθηκε μεταξύ 15.903 συμμετοχών.


Πρώτος στον ίδιο αγώνα αναδείχτηκε ο Ιάσων Ιωαννίδης (14:58), για δεύτερη συνεχόμενη και για συνολικά τρίτη φορά στην ιστορία του θεσμού και δεύτερος ο Χρήστος Παπούλιας (15:15).


Αξίζει να σημειωθεί ότι με  πολυπληθή αποστολή συμμετείχε τόσο στον Ημιμαραθώνιο, όσο και στον αγώνα των 5 χλμ. ο ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ».

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20 Οκτώβριος 2017, 09.06
2017-10-20-07-09-51Κορυφώνεται το Σαββατοκύριακο η βροχή από «πεφταστέρια» του φθινοπώρου, οι Ωριωνίδες, στον νυχτερινό ουρανό του βορείου ημισφαιρίου. Πρόκειται για μια...
19 Οκτώβριος 2017, 10.04
2017-10-19-08-04-48Οι αντικειμενικές αξίες αλλάζουν ο ΕΝΦΙΑ μένει μέχρι να αντικατασταθεί από το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Στο Υπουργείο δίνουν πραγματικά αγώνα...
19 Οκτώβριος 2017, 10.03
l---r-------Το παιδί μας ζει από θαύμα» λένε στο protothema.gr οι γονείς του 30χρονου - Καταδικάζουν την επίθεση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ Μια ανάσα πριν από το θάνατο έφθασε ο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ