Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των κατηγορουμένων για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης

Δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κατερίνης, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 4 ημεδαπών, που συνελήφθησαν στην Πιερία την 28 Φεβρουαρίου 2018 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, μετά από σχετικά εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Κατερίνης, για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και εγκλήματα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.
Πρόκειται για τους (με τη σειρά που απεικονίζονται στις φωτογραφίες):
Α) ΚΑΡΑΛΙΑ Ιωάννη του Γεωργίου και της Γιαννούλας, γεννηθέντα την 21-03-1968 στην Λεπτοκαρυά Πιερίας.
Β) ΜΠΑΚΑΛΗ Νικόλαο του Γεωργίου και της Φανής, γεννηθέντα την 15-03-1958 στην Λεπτοκαρυά Πιερίας.
Γ) ΓΙΑΝΝΙΚΗ Δημήτριο του Αθανασίου και της Ελένης, γεννηθέντα την 26-02-1966 στην Λεπτοκαρυά Πιερίας.
Δ) ΟΡΦΑΝΙΔΗ Βασίλειο του Ευσταθίου και της Όλγας, γεννηθέντα την 22-09-1960 στο Κιλκίς.

Περισσότερα...

 

«Ενδοσχολική – ενδοοικογενειακή βία σε πολυπολιτισμικό πλαίσιο»

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Με μεγάλο ενδιαφέρον Διευθυντές, Υποδιευθυντές και εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας παρακολούθησαν την Ημερίδα «Ενδοσχολική-ενδοοικογενειακή βία σε πολυπολιτισμικό πλαίσιο», την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018, στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης «Εκάβη».
Η Ημερίδα διοργανώθηκε με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο, 6η Μαρτίου, από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Κεντρικής Μακεδονίας - Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) Πιερίας- Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων, τον Σχολικό Σύμβουλο Φιλολόγων Πιερίας κ. Αλέξανδρο  Νικολαΐδη, τον Δήμο Κατερίνης-Αντιδήμαρχο κα Παρθένα Μακρίδου και τη Συντονίστρια Εκπαίδευσης Προσφύγων, κα Αναστασία Τουλιοπούλου.
Απευθύνονταν σε Διευθυντές ή Υποδιευθυντές, εκπαιδευτικούς μέλη Ομάδων Δράσης Πρόληψης της βίας (Ο.Δ.Π.) των σχολείων της Δ. Ε. Πιερίας και εκπαιδευτικούς των Δομών Υποστήριξης Εκπαίδευσης Προσφύγων Δ. Ε. Πιερίας.
Εισηγητές στην Ημερίδα ήταν η κ. Μαρία Συργιάννη, Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ. Ε. Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, μέλος ΕΣΥΔΠ, με θέμα «Εκπαίδευση μαθητών στη μη βία. Προσεγγίζοντας τη θρησκευτική ετερότητα στο σχολείο», ο κ. Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Δ.Ε. Πιερίας, μέλος ΠΟΔΠ, με θέμα «Καλές πρακτικές πρόληψης της ενδοσχολικής βίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση», η κ. Μαρία Ράνζου, Επίκουρη Καθηγήτρια Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., με θέμα  «Διαχείριση του εκφοβισμού στο σύγχρονο σχολείο», ο κ. Αθανάσιος Χαρίσης, Υπεύθυνος Σ.Σ.Ν. Πιερίας, μέλος ΠΟΔΠ, ΣΕΠ ΑΠΚυ, με θέμα  «Συμβουλευτική-καθοδήγηση σε θέματα βίας σε πολυπολιτισμικό εκπαιδευτικό περιβάλλον» και η κ. Χαρά Πιπεροπούλου, Στέλεχος του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κατερίνης με θέμα  «Ενδοοικογενειακή βία: σχολείο-οικογένεια». Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση.

Περισσότερα...

 

Θεαματικά τα αποτελέσματα της οικολογικής μεθόδου καταπολέμησης της πευκοκάμπιας

ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΕ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ


Μία επιστημονικά ενδεδειγμένη απλή, οικονομική και οικολογική μέθοδο για την καταπολέμηση της πευκοκάμπιας - κυρίως στα πάρκα και σε σχολικά συγκροτήματα –εφαρμόζει όπως είναι γνωστό, τα τελευταία επτά χρόνια, η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης.

Περισσότερα...

 

Στην Αθήνα οι μαθητές του Γυμνασίου Λεπτοκαρυάς

ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Την Αθήνα επισκέφτηκαν μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Λεπτοκαρυάς στο πλαίσιο Προγράμματος Αγωγής Υγείας, από την Πέμπτη 1 ως και το Σάββατο 3 Μαρτίου.
Ειδικότερα την Πέμπτη το απόγευμα επισκέφτηκαν το Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας και ξεναγήθηκαν στην περιοδική έκθεση “Κατάγομαι από την παιδική μου ηλικία” του Λυκείου των Ελληνίδων στο Κολωνάκι. Το ίδιο βράδυ διασκέδασαν με την κωμωδία του Άντονυ Νίλσον σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη “Ψέμα στο ψέμα”στο Θέατρο Μουσούρη, με τους ηθοποιούς Πέτρο Φιλιππίδη, Παύλο Χαϊκάλη, Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, Μαρία Κατσανδρή κ.ά.
Το πρωινό της Παρασκευής φιλοξενήθηκαν στη Μπενάκειο Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων, στον χώρο του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου, όπου συμμετείχαν στο βιωματικό γλωσσικό εργαστήριο “Λέξεις που χαμογελούν, λέξεις που πληγώνουν” με θέμα τον “Λεκτικό εκφοβισμό στο σχολικό περιβάλλον”, σύμφωνα και με το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που εφαρμόζεται στην τάξη τους κατά το φετινό σχολικό έτος. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στην πολυμεσική έκθεση “Γλωσσόpolis: Περιηγήσεις στη νέα ελληνική”, που συνδιοργανώνεται από τη Μπενάκειο Βιβλιοθήκη της Βουλής και τον Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση.

Περισσότερα...

 

Το Αιγίνιο Πιερίας υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Τριχερούσας

ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΤΗ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ Ι.Μ. ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Πανηγυρικά και μεγαλόπρεπα ο Ιερός Κλήρος και ο ευσεβής λαός της Βόρειας Πιερίας υποδέχθηκαν την Παρασκευή 9 Μαρτίου την ιερά και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Τριχερούσας, πιστό αντίγραφο της ιστορικής εικόνας της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Αγίου Όρους. Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Αιγινίου, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η Ακολουθία των Γ’ Χαιρετισμών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, όπου έψαλλε η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.
Ακολούθησε η ομιλία του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου, στην οποία αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, εξηγώντας και την ονομασία της Παναγίας ως «Τριχερούσας».

Περισσότερα...

 

Πολύχρωμα παγκάκια στη νέα πλατεία Δημοκρατίας

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ  ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Τη δική τους πινελιά στην υπό ανάπλαση πλατεία Δημοκρατίας (Ευκαρπίδη) δίνουν τα πολύχρωμα παγκάκια, τα οποία τοποθετήθηκαν ήδη από συνεργεία του Δήμου Κατερίνης.Τα παγκάκια, που με το στυλ και τα χρώματά τους άλλαξαν την όψη πολυσύχναστων σημείων αναφοράς, για την καθημερινότητα των πολιτών στο σύνολο του Δήμου Κατερίνης δίνουν πλέον μία ευχάριστη διάσταση και στο περιβάλλον της νέας πλατείας.
Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση κυβόλιθων και στους τελευταίους διαδρόμους της πλατείας και έγινε  η μεταφορά των δύο υφιστάμενων περιπτέρων, προς το εσωτερικό της πλατείας σε νέες θέσεις. Οι παρεμβάσεις των συνεργείων κατά την τρέχουσα περίοδο επικεντρώνονται σε ό, τι αφορά την στάση των αστικών λεωφορείων, στην τοποθέτηση ενός διάφανου στεγάστρου, προκειμένου να προστατεύονται οι επιβάτες από τις καιρικές συνθήκες και στη διαμόρφωση ενός κομψού χώρου προς διευκόλυνση των τουριστών. Ταυτόχρονα, στην τοποθέτηση κυβόλιθων και δημιουργία χώρων στάθμευσης στην οδό Μητροπολίτη Κοΐδάκη. 

Περισσότερα...

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΠΡ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ

Το βιβλίο του με τίτλο «Ποια Αριστερά;» παρουσίασε στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 2 Μαρτίου ο συνταγματολόγος Γεώργιος Σωτηρέλης. Την παρουσίαση παρακολούθησε και η πρώην βουλευτής Πιερίας Μαρία Μίχου, ενώ παραβρέθηκαν πολλοί πανεπιστημιακοί (Αναστασιάδης, Αναστασιάδου, Τέλης, Καλφέλης, Γκαϊτατζής κ.τ.λ), πρώην υπουργοί (Καστανίδης, Τζιόλας, Γκιουλέκας, Μαγκριώτης κ.τ.λ.), ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανιτίδης, ο πρώην νομάρχης Καβάλας Κ. Μαμέλης, η κατά τον Ανδρέα Παπανδρέου «Μαρία της Έδεσσας» (Μαρία Παυλίδου, συζ. πρώην νομάρχη Πιερίας κ. Βασιλειάδη). Επίσης παραβρέθηκαν πολλοί παλαιοί συμφοιτητές του από εκείνη την και πολλοί φοιτητές της Νομικής του ΑΠΘ.
Όπως μεταξύ άλλων ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο κ. Σωτηρέλης, η Ευρώπη υπήρξε ανέκαθεν – και εξακολουθεί να είναι, παρά την ανάδυση νέων μεγάλων δυνάμεων στην παγκόσμια σκηνή – όχι μόνον η εμπροσθοφυλακή αλλά και το καμίνι των προοδευτικών ιδεών. Στο καμίνι αυτό είναι καιρός να σφυρηλατηθεί και πάλι, και μάλιστα επειγόντως, η νέα προοδευτική ταυτότητα της ηπείρου μας, με κύρια προτεραιότητα την επικαιροποιημένη αναβάπτιση σε αρχές και αξίες που σφράγισαν την πορεία του ευρωπαϊκού νομικού και πολιτικού πολιτισμού.

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15 Μάρτιος 2018, 14.03
2018-03-15-12-04-30Για ποιες παραβάσεις αφαιρείται άμεσα το δίπλωμα οδήγησης και οι πινακίδες Μπροστά σε ένα νέο τοπίο για την κυκλοφορία στους δρόμους και τις παραβάσεις...
15 Μάρτιος 2018, 13.59
-------40--Μια τραγωδία εκτυλίχθηκε στη Σταμάτα, με άνδρα που σκότωσε τη σύντροφό του και στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Το συμβάν σημειώθηκε τα...
15 Μάρτιος 2018, 13.58
2018-03-15-11-59-26 Οι διαδηλωτές κάλεσαν σε μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα καθώς και σε «πάγωμα» των τουριστικών επισκέψεων στη γείτονα Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ