Αγιασμός στην «Παναγία Σουμελά» Κατερίνης

ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017-2018


Με τις ευλογίες του πατέρα Ανδρέα του Ι. Ν. Αγ. Σάββα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Οκτωβρίου στην κατάμεστη, από γονείς και παιδιά, αίθουσα της πολιτιστικής στέγης του συλλόγου ο καθιερωμένος αγιασμός για την περίοδο 2017-2018.


Η νέα χρονιά αποτελεί μια ευκαιρία και μια αφετηρία για να υλοποιήσουμε όλους τους στόχους με αισιοδοξία και δημιουργικότητα έχοντας γνώμονα την παιδεία και τον πολιτισμό που μας παραδόθηκε από τις προηγούμενες γενιές.


Κάθε νέα χρονιά είναι ένα ακόμη ξεκίνημα αλλά και μια συνέχεια στην πρόοδο όλων των μελών και φίλων, μικρών και μεγάλων, μέσα από τη  διατήρηση και διάδοση της τόσο πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Περισσότερα...

 

Εκλέχθηκε το νέο Δ.Σ. της Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας, την Τετάρτη 11/10/2017 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης “Εκάβη”.
Μέλη του συλλόγου στήριξαν με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους, την εκλογική διαδικασία και τη συζήτηση της συνέλευσης για τα τρέχοντα θέματα και τον απολογισμό όλων των δράσεων των τελευταίων δύο χρόνων.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζουν οι κάτωθι:
Δήμητρα Γκόλια – Πρόεδρος
Λάζαρος Παπαδόπουλος – Αντιπρόεδρος
Δόμνα Τσενικίδου – Γραμματέας
Ιωάννης Τσιαλός – Ταμίας
Χαράλαμπος Αμβροσιάδης – Έφορος Υλικού
Μαρία Χαραλαμπίδου – Μέλος
Βασίλης Πεΐδης – Μέλος

Περισσότερα...

 

Ενημέρωση για τις πρώτες βοήθειες στο 2ο ΓΕΛ Κατερίνης

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ


Την 11η Οκτωβρίου 2017 στις 9:00 π.μ. επισκέφτηκε από τον Ερυθρό Σταυρό Κατερίνης το 2ο ΓΕΛ Κατερίνης», το 2ο ΓΕΛ Κατερίνης, μετά από πρόσκληση, ο κ. Κατιρτζής Δημήτριος, εκπαιδευτής εκπαιδευτών, αρχηγός σώματος εθελοντών Σαμαρειτών, διασωστών και ναυαγοσωστών Κατερίνης, και πραγματοποίησε δίωρη ενημέρωση για θέματα πρώτων βοηθειών στο πλαίσιο ενημέρωσης εκπαιδευτικών και μαθητών.
Η ενημέρωση περιελάμβανε πληροφορίες για τη διάκριση μεταξύ τραυματιών χαμηλού και υψηλού βαθμού επικινδυνότητας, τρόπους διαχείρισης κρίσεων επιληψίας, ατυχημάτων από πρόσκρουση ή πτώση, καρδιακών και αναπνευστικών προβλημάτων και το πώς να ενεργήσουμε σε κρίσεις άγχους. Επιπλέον προτάθηκαν ενέργειες προς αντιμετώπιση πνιγμονής, απώλειας αισθήσεων, εγκαυμάτων και πληγών.
Ο κ. Κατιρτζής καλώντας μια μαθήτρια έκανε επίδειξη παροχής βοήθειας σε περίπτωση αιμορραγίας, κάνοντας πιο βιωματική και ρεαλιστική την παρουσίασή του.
Οι μαθήτριες και οι μαθητές ενημερώθηκαν επίσης για τον τρόπο κλήσης βοήθειας σε έκτακτα περιστατικά καθώς και για το αντικείμενο και την προσφορά του Ερυθρού Σταυρού.
Ήταν μια άκρως εποικοδομητική παρουσίαση που κέντρισε το ενδιαφέρον των μαθητών και των καθηγητών, την παρακολούθησαν βιωματικά όση ώρα διήρκεσε και αποκόμισαν πολλές πληροφορίες που τις συμπλήρωσαν στο τέλος και με ερωτήσεις.
Ως σχολείο ευχαριστούμε πολύ τον κ. Κατιρτζή Δημήτριο και είναι σίγουρο ότι και στο μέλλον θα τον έχουμε και πάλι κοντά μας για ενημέρωση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού μαθητών και καθηγητών.

Περισσότερα...

 

Δωρεάν στέγη και σίτιση σε οικονομικά αδύναμους φοιτητές του ΤΕΙ Κατερίνης

ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΡΟΥΣ


Μια ακόμη δράση έρχεται να προστεθεί στο ευρύ δίκτυο φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης που λειτουργεί καθημερινά στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με ποικίλες  δομές κοινωνικού χαρακτήρα.


Πιο συγκεκριμένα, η Ιερά Μητρόπολη, λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες που περνούν πολλές ελληνικές οικογένειες στην παρούσα συγκυρία για την χώρα, παρέχει φέτος δωρεάν στέγη και σίτιση σεοικονομικά αδύναμουςφοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού (Logistics) του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας  που εδρεύει στην Κατερίνη.

Περισσότερα...

 

Ευχαριστήριο Επιμελητηρίου Πιερίας


ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΣΤΗΡΙΞΑΝ & ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ 8ης ΕΒΕΠ-ΚΜ 2017

Στην επιτυχία της διοργάνωσης της 8ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας –Κεντρικής Μακεδονίας 2017 συνέβαλαν αρκετοί θεσμικοί και κοινωνικοί φορείς καθώς και φυσικά πρόσωπα προσφέροντας άμεσα και έμμεσα τη χρηματική τους συνεισφορά και τον πολύτιμο χρόνο τους.
Σε ένδειξη τιμής για την ανιδιοτελή τους προσφορά επιθυμούμε ως Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πιερίας να τους ευχαριστήσουμε θερμά.
Πολλές ευχαριστίες σε όλους τους επισκέπτες της 8ης ΕΒΕΠ-Κ.Μ. 2017 που τίμησαν και στήριξαν τον επιχειρηματικό κόσμο της περιφέρειάς μας.
Πολλές ευχαριστίες στα Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους για τη διαρκή προβολή πριν, κατά τη διάρκεια και στο πέρας της 8ης ΕΒΕΠ-Κ.Μ. 2017.

Περισσότερα...

 

Ενημέρωσαν για το έργο της Αστυνομίας και την οδική ασφάλεια και στην 8η ΕΒΕΠ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΜΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ & ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η λειτουργία του πληροφοριακού κέντρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, στο πλαίσιο της 8ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας, που πραγματοποιήθηκε από 29 Σεπτεμβρίου έως και 4 Οκτωβρίου 2017, στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Κατερίνης.

Πραγματοποιήθηκαν ειδικές ενημερωτικές δράσεις από το Τμήμα Τροχαίας Κατερίνης, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας και σωστής οδηγικής συμπεριφοράς, καθώς και στο έργο που επιτελείται από τους αστυνομικούς και το ρόλο τους στον τομέα αυτό.

Περισσότερα...

 

Ενημέρωση για τη σπουδαιότητα του μητρικού θηλασμού

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ  ΘΗΛΑΖΟΥΣΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ


Τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου επισκέφθηκε η ομάδα οικογενειακού προγραμματισμού του Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου, για να τον ενημερώσουν για το πρόγραμμα «Αλκυόνη» του Υπουργείου Υγείας.
Συγκεκριμένα στη συνάντηση συμμετείχαν η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου κα. Σέκερη Ζαφειρία, γενική γιατρός, συνοδευόμενη από τη μαία κα. Ελένη Ευθυμιάδου και την νοσηλεύτρια κα. Κωστού Χρυσούλα.

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20 Οκτώβριος 2017, 09.06
2017-10-20-07-09-51Κορυφώνεται το Σαββατοκύριακο η βροχή από «πεφταστέρια» του φθινοπώρου, οι Ωριωνίδες, στον νυχτερινό ουρανό του βορείου ημισφαιρίου. Πρόκειται για μια...
19 Οκτώβριος 2017, 10.04
2017-10-19-08-04-48Οι αντικειμενικές αξίες αλλάζουν ο ΕΝΦΙΑ μένει μέχρι να αντικατασταθεί από το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Στο Υπουργείο δίνουν πραγματικά αγώνα...
19 Οκτώβριος 2017, 10.03
l---r-------Το παιδί μας ζει από θαύμα» λένε στο protothema.gr οι γονείς του 30χρονου - Καταδικάζουν την επίθεση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ Μια ανάσα πριν από το θάνατο έφθασε ο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ