Γλυκά και αγάπη από το Επιμελητήριο Πιερίας στη «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης»

Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου και μέλη του Δ.Σ. επισκέφτηκαν τις καινούργιες κτηριακές εγκαταστάσεις του Συλλόγου Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης, προσφέροντας με πολύ αγάπη γλυκές λιχουδιές για τα παιδιά του Συλλόγου.
Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηχριστοδούλου συνοδευόταν από την Α΄ Αντιπρόεδρο Ματούλα Βελώνη, την Οικονομική Επόπτη Χάιδω Παπαχατζή και τα μέλη του Δ.Σ. Βίνα Φλογέρα, Σμαρώ Γιαννούλη και Ελένη Ηλιάδου, καθώς και την εκπρόσωπο του Δημάρχου Κατερίνης, Αντιδήμαρχο Παρθένα Μακρίδου. Τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου και του Δήμου Κατερίνης υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της «Μέριμνας» Δημήτριος Καραπούλιος, η ταμίας Μαρία Μπίλα, ο Διευθυντής Θ. Καραγκούνης και το προσωπικό, οι οποίοι τους ξενάγησαν στους χώρους και στις υποδομές της «Μέριμνας».
Ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Πιερίας ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι: «Το κοινωνικό έργο της Μέριμνας εδώ και 35 χρόνια είναι σημαντικό και τεράστιο για την τοπική μας κοινωνία. Αναγνωρίζουμε όλη αυτήν την προσπάθεια που καταβάλετε και επιθυμούμε να συμβάλλουμε και εμείς γιατί αυτά τα παιδιά είναι δικά μας παιδιά. Είμαστε εδώ όλοι μαζί για να δώσουμε χαρά προσφέροντας μικρά δώρα αλλά με πολύ αγάπη». Και κλείνοντας τους διαβεβαίωσε ότι «είμαστε και θα είμαστε δίπλα σας και θα βοηθήσουμε σε ό,τι χρειαστείτε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Επιμελητηρίου» ευχόμενος υγεία και δύναμη.

Περισσότερα...

 

Ο Δήμος Κατερίνης μέγας συνδιοργανωτής του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΙΣΦΡΑΓΙΣΤΗΚΕ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ

Την ολόθερμη και ολόπλευρη συμπαράσταση του Δήμου Κατερίνης στα δρώμενα του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2018, επιβεβαίωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης, στη διάρκεια της εποικοδομητικής συνάντησης του με τη διοίκηση του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.), που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του πρώτου πολίτη της Πιερικής πρωτεύουσας, την Κυριακή 22 Απριλίου 2018.
Ο κ. Χιονίδης αφού καλωσόρισε το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, αναφέρθηκε στη διαχρονική πορεία του Φεστιβάλ Ολύμπου και επισήμανε: «Είχα τη χαρά και την τιμή να αποτελώ και εγώ μέρος της προσπάθειας, ως ιδρυτικό μέλος, έτσι ώστε με πολύ μεράκι να δημιουργήσουμε τον ΟΡ.ΦΕ.Ο. Το Φεστιβάλ Ολύμπου που αναδείχθηκε από τον αείμνηστο Κλέαρχο Γώττα, καθώς  και την Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, στη συνέχεια εξελίχθηκε σε έναν αξιοζήλευτο Οργανισμό. Θεωρώ ότι πετύχαμε ο θεσμός αυτός να αποτελεί την πολιτιστική Επίδαυρο της Βόρειας Ελλάδας.

Περισσότερα...

 

Μουσικό ταξίδι με «όχημα» το ταλέντο των μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης

Έργα κλασικής, σύγχρονης και ελληνικής μουσικής, καθώς και έργα για τέσσερα χέρια ερμήνευσαν οι μαθητές της τάξης πιάνου της Μπέττυς Τσομίδου, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.


Νότες που «ταξιδεύουν» με όχημα την παιδική δημιουργικότητα, μουσικές που μπολιάζουν ταλέντα, διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια όμορφη εκδήλωση, που παρακολούθησαν φίλοι της μουσικής.


Με αφορμή την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης Παναγιώτης Μπερεδήμας, μετέφερε σε δήλωσή του, το χαιρετισμό του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

«Μέσα σε δύσκολους καιρούς, η παιδική δημιουργικότητα συνιστά εργαλείο πολιτισμού, που μας βοηθά να ατενίζουμε το μέλλον με χαμόγελο και αισιοδοξία.

Στο πλαίσιο αυτό, το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης στηρίζει έμπρακτα και αναδεικνύει νέα ταλέντα. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για την αποψινή εκδήλωση».

Περισσότερα...

 

Στελέχη κατασκήνωσης της Μητρόπολης Δημητριάδος επισκέφθηκαν την Πιερία

Την Πέμπτη 12 Απριλίου πενήντα νέες, στελέχη των εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, συνοδευόμενες από τον  υπεύθυνο Ιερέα των περιόδων κοριτσιών π. Βασίλειο Αδάμ, πραγματοποίησαν ημερήσια εκδρομή σε προσκυνήματα της Πιερίας.

Αρχικά επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης Κολινδρού, όπου η γερόντισσα Σιλουανή τους υποδέχθηκε και μίλησε κατάλληλα. Κατόπιν μετέβησαν στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κολινδρού και στο παρακείμενο λαογραφικό μουσείο, όπου ο εφημέριος π. Παναγιώτης Τιμαμόπουλος τους ξενάγησε, αναφερόμενος στην ιστορία της περιοχής και τους πνευματικούς θησαυρούς που σώζονται.

Το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος παρέθεσε γεύμα στα στελέχη των Κατασκηνώσεων καλωσορίζοντάς τους με θερμά λόγια και τους μίλησε για τα προσκυνήματα της Πιερίας δίδοντας ευλογίες σε όλους.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος μάλιστα  δόθηκε η ευκαιρία να γνωριστούν με στελέχη των Κατασκηνώσεων της Ι. Μητροπόλεως Κίτρους και να ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε κατασκηνωτικά θέματα, ενώ ακολούθησε και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. 

Περισσότερα...

 

Δέσμευση για πρόσληψη ε νός ακόμη ιατρού στο Τμήμα Αιμοδοσίας-Μεσογειακής αναιμίας του Γ.Ν.Κατερίνης

Με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης Ανέστη Μυστρίδη και την Διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας, ιατρό αιματολόγο Μαργαρίτα Παπαδοπούλου, συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας, αποτελούμενη από την Γραμματέα του Συλλόγου Πιερίας Ευφροσύνη Μπίλα, τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Βασίλη Δήμο, τον Οργανωτικό Γραμματέα Γιώργο Σβάρνα και την πρόεδρο ΕΣΘΑ Θεσσαλονίκης Στέλλα Μηνά. Η συνάντηση έγινε προκειμένου να συζητηθούν τρόποι με τους οποίους μπορεί να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η περίθαλψη των θαλασσαιμικών  στο Νοσοκομείο Κατερίνης.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Μυστρίδης συζήτησε με τους πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμικών και τους εκπροσώπους των συλλόγων Πιερίας και Θεσσαλονίκης τα ζητήματα που τους απασχολούν και  δεσμεύτηκε για την  πρόσληψη ενός ακόμη ιατρού αιματολόγου που θα επανδρώσει το Τμήμα Αιμοδοσίας. Στόχος, όπως τονίστηκε, είναι να εξασφαλιστεί μία ημέρα νοσηλείας αποκλειστικά για τους θαλασσαιμικούς, χωρίς να υπάρχει ανάγκη να νοσηλεύονται παρουσία άλλων πληθυσμιακών ομάδων, κάτι,  που οι ίδιοι δεν επιθυμούν.
Ο Διοικητής Ανέστης Μυστρίδης

Περισσότερα...

 

Η τελική φάση του 22ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «ΛΥΣΙΑΣ»

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΪΟΥ 2018 ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ «ΠΛΑΤΩΝ»

Ο «ΛΥΣΙΑΣ» είναι Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet που διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, την OTEnet, τη Microsoft Hellas και τη Hewlett Packard, με τη συνεργασία της OTE Academy, του Ιδρύματος Λαμπράκη, της ΕΠΥ (Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων Η/Υ και Πληροφορικής), της Cyprus Computer Society, διακεκριμένων επιστημόνων από Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Ινστιτούτα, Πανεπιστήμια καθώς κι εκπαιδευτικών απ’ όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης.
Σκοποί του διαγωνισμού
-Η ευγενής άμιλλα μεταξύ μαθητών και μαθητριών σε θέματα τα οποία σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά τους και τις σχολικές γνώσεις.
-Η παιδαγωγική και διδακτική προσέγγιση της γνώσης με διερευνητικό και παιγνιώδη τρόπο μέσα από το τρίπτυχο: «ΑΝΑΖΗΤΩ – ΒΡΙΣΚΩ – ΕΠΙΛΥΩ/ΑΠΑΝΤΩ».
-Η έμφαση στην κριτική αντιμετώπιση προβλημάτων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων και όχι στην απομνημόνευση και παράθεση πληροφοριών.
-Η εξοικείωση των μαθητών με τα εργαλεία της σύγχρονης τεχνολογίας και η αξιοποίηση των εφαρμογών τους, με την απόκτηση εμπειρίας σχετικά με το διαδίκτυο.

Περισσότερα...

 

Η Χορωδία της Πνευματικής Ακαδημίας Αγίας Πετρούπολης συναντήθηκε με την Ορχήστρα Νέων Δίου

Μια σπάνια και όμορφη συνάντηση δύο μουσικών σχημάτων από την Ρωσία και την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 11 Απριλίου, στο δημαρχείο του πρώην δήμου Δίου, στην Κονταριώτισσα. Συγκεκριμένα 15 φοιτήτριες μουσικής, της Πνευματικής Ακαδημίας Αγίας Πετρούπολης, που φιλοξενούνται αυτές τις μέρες από την ιερά μονή του οσίου Εφραίμ, συναντήθηκαν στο Δημαρχείο της Κονταριώτισσας με την Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου και ένωσαν τις μουσικές τους.  Τραγούδησαν αλλά και χόρεψαν γνωστά τραγούδια μεγάλων Ελλήνων και Ρώσων συνθετών, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πως η μουσική ενώνει και φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά.


Να σημειωθεί πως η διοίκηση του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γρηγόρη Παπαχρήστο, ξενάγησε τις φοιτήτριες από την Αγία Πετρούπολη, στο αρχαιολογικό πάρκο και το μουσείο του Δίου, καθώς και στο μουσείο του εθνικού δρυμού Ολύμπου, στο Λιτόχωρο.


Περιττό να πούμε πως κατενθουσιάστηκαν από τις ομορφιές της Πιερίας,  ενώ για τη φιλοξενία στη μονή του οσίου Εφραίμ και γενικώς όλων των ανθρώπων της περιοχής, δηλώνουν πως είναι πρωτόγνωρη και μοναδική.

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
03 Μάιος 2018, 09.55
-46-----Έγινε ελάχιστα αισθητός από τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα τα...
03 Μάιος 2018, 09.53
-------17Ποιοι κινδυνεύουν να πάρουν δίπλωμα στα 20 έτη Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την οδήγηση, αλλά και τις ποινές για τυχόν εμπλοκή του 17χρονου σε...
03 Μάιος 2018, 09.51
--------48---- Η σορός του εντοπίστηκε σε υπαίθριο χώρο απέναντι από το ΟΑΚΑ Νεκρός εντοπίστηκε ο Μάριος Καλομοίρης, που αγνοείτο από τις 30 Απριλίου. Ο 48χρονος...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ