Οι διαγραμμίσεις συνεχίζονται

ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ & ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΝ  ΟΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ξεκίνησαν οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις διαγράμμισης των οδών,  οι οποίες θα εκτελούνται καθημερινά, από συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών, με τη χρήση του μηχανήματος διαγραμμίσεων πεζού χειριστή, που διαθέτει ο δήμος Κατερίνης.

Οι διαγραμμίσεις, την τρέχουσα περίοδο επικεντρώνονται κατά μήκος κεντρικών και δευτερευόντων οδικών αξόνων στο σύνολο του Δήμου Κατερίνης, όπου κριθεί απαραίτητο και κατόπιν υπόδειξης της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου.

«Οι διαγραμμίσεις γίνονται συστηματικά και αποτελούν για τον δήμο Κατερίνης, πρώτη προτεραιότητα, καθώς αφορούν την οδική ασφάλεια και έχουν ως στόχο τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας προς όφελος των δημοτών και των επισκεπτών» επισημαίνει σε δήλωσή του, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Τεχνικής Υπηρεσίας Αλέξανδρος Καλτσίδης.

Περισσότερα...

 

Το Δημοτικό Σχολείο Κορινού στη Λυών της Γαλλίας

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+

Επέστρεψε το Σάββατο ,10 Ιουνίου, από τη Λυών της Γαλλίας η αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών του 12/θέσιου ολοήμερου δημοτικού σχολείου Κορινού.
Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν η συντονίστρια του προγράμματος κ. Τσιαλού Ευανθία και η κ. Αικατερίνη Δούλια, εκπαιδευτικοί αγγλικών ,οι κ. Σαρβάνη Ελένη και Σιάσιου Αθηνά,   εκπαιδευτικοί γενικής αγωγής.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του διετούς εκπαιδευτικού προγράμματος ΚΑ2-Εrasmus+ , η καταληκτική συνάντηση των εταίρων ενόψει της λήξης του.

Περισσότερα...

 

Χοροί, χρώματα και μουσικές στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης

ΣΤΙΣ 8 & 9 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ & ΟΛ. ΑΚΤΗ

Tο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης Δήμου Κατερίνης, μία όμορφη γιορτή του λαϊκού πολιτισμού, η οποία χτίζει γέφυρες επικοινωνίας και προώθησης της φιλίας των λαών διοργανώνει το Σάββατο 08 & την Κυριακή 09 Ιουλίου στις 21:00, στην Παραλία και στην Ολυμπιακή Ακτή αντίστοιχα, ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου Κατερίνης.
300 και πλέον μέλη μουσικοχορευτικών σχημάτων από οκτώ χώρες σμίγουν επί σκηνής, σε ένα διήμερο γεμάτο χρώμα και έμφαση στην προώθηση - ανάδειξη του λαϊκού πολιτισμού στη μουσικοχορευτική έκφρασή του.
Ειδικότερα (πλην των χορευτικών σχημάτων της περιοχής μας) συμμετέχουν :

Σχήματα    ΧΩΡΑ
Majorette Group - Montana                                            Βουλγαρία
Folk-Dance Group Lee (Tantsuansambel Lee)           Εσθονία
«Ranok»                                                                                                        Ουκρανία
Bursa Yaren Halk Oyunları Derneği                                             Τουρκία
« KRAJNA»  Culture Center in Naklo nad Notecia                   Πολωνία
GOP NECLA ILHAN IPEKCI ORTAOKULU                                        Τουρκία
Children’s dance ensemble „Mkhedruli-3“                                       Γεωργία
“Sport Dance” ensemble                                            Καζακστάν

Περισσότερα...

 

Σε πρώτο πλάνο τα ορειβατικά μονοπάτια

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΩΝ-ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΩΝ-ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕ ΤΗ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ & ΤΟ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 οι ορειβατικοί - φυσιολατρικοί σύλλογοι Πιερίας είχαν μια άτυπη αλλά ουσιαστική συνάντηση με την Διεύθυνση Δασών Πιερίας  και τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου. Η συνάντηση είχε σαν θέμα τα ορειβατικά μονοπάτια της περιοχής, και κυρίως τα μονοπάτια του Ολύμπου, και ενημέρωση για τη διάνοιξη, συντήρηση και σήμανσή τους, σύμφωνα με την νέα Υπουργική απόφαση (151344/165, ΦΕΚ206/30-01-2017). Η απόφαση αυτή δίνει στους συλλόγους ενεργό ρόλο καθώς μπορούν πια να κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις, να συμμετέχουν σε ειδικές επιτροπές για το θέμα και να προβούν σε ήπιες παρεμβάσεις συντήρησης και σήμανσης στα υφιστάμενα μονοπάτια. Μπορούν επίσης να προβούν και σε μεγαλύτερες εργασίες συντήρησης και σήμανσης καθώς και διάνοιξης νέων μονοπατιών μετά από κατάθεση τεχνικής μελέτης ή και με  συμμετοχή σε συγκεκριμένο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα. Όλα αυτά με την ανάλογη φυσικά ευθύνη εκτέλεσης και πάντα με την επίβλεψη της Δασικής Υπηρεσίας ώστε να τηρείται η δασική νομοθεσία. Ειδικά για τον Όλυμπο απαιτείται πάντα η θετική γνωμοδότηση του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού, σύμφωνα με την εγκεκριμένη Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη αλλά και τον κανονισμό λειτουργίας του, που αναφέρει ότι ο Φορέας «λαμβάνει θέσεις και εκφράζει τις απόψεις του για θέματα που έχουν σχέση με τα προστατευόμενα αντικείμενα αρμοδιότητας του».

Περισσότερα...

 

Ενισχύεται ποιοτικά ο φωτισμός κατά μήκος Παραλίας – Ολυμπιακής Ακτή

ΝΕΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΠΕΖΩΝ
ΚΑΙ ΟΔΗΓΩΝ & ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


Στην ενίσχυση και συντήρηση του δημοτικού φωτισμού με την τοποθέτηση και χρήση σύγχρονων, φωτιστικών σωμάτων με τις πλέον ποιοτικές προδιαγραφές, συμβάλλουν οι καθημερινές εργασίες του τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης.

Οι παρεμβάσεις αντικατάστασης και τοποθέτησης φωτιστικών σωμάτων τύπου  LED, κατά μήκος του ποδηλατόδρομου – πεζόδρομου της (παραλιακής) οδού Παραλίας - Ολυμπιακής Ακτής, κινούνται προς την παραπάνω κατεύθυνση. Παράλληλα, αποτελούν συνέχεια των παρεμβάσεων ηλεκτροφωτισμού και εκσυγχρονισμού του δημοτικού φωτισμού, στο σύνολο του Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, το έργο προβλέπει την ανανέωση των ιστών φωτισμού, την ενίσχυση της διαδρομής με επιπλέον φωτιστικά σώματα και την αντικατάσταση των κατεστραμμένων σωμάτων, σε όλο το μήκος της παραπάνω οδού.

Περισσότερα...

 

Κοινή εκδήλωση του Κ.Η.Φ.Η. και του 8ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης


Τα οφέλη του γάλακτος στην υγεία ατόμων όλων των ηλικιών, οι τρόποι παρασκευής και τα παράγωγά του βρέθηκαν στο επίκεντρο της όμορφης εκδήλωσης, που πραγματοποίησαν από κοινού το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Κατερίνης και το 8ο νηπιαγωγείο, στον αύλειο χώρο του σχολείου.


Τα παιδιά του νηπιαγωγείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ωφελούμενους του Κέντρου (και παράλληλα να συμβάλουν), στην παρασκευή ρυζόγαλου κ.α. εδεσμάτων, τα οποία προσφέρθηκαν σε όλους.


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τραγούδια, ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και πολλές ευχές για καλό καλοκαίρι.

Περισσότερα...

 

Η Θρακική Εστία Κατερίνης σας προσκαλεί στη «Χαρά» της

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟ ΓΑΜΟ


Το δρώμενο του παραδοσιακού θρακιώτικου γάμου θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 23 Ιουνίου στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης και ώρα έναρξης 21:15.

Η πόλη μας θα γνωρίσει νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής παραδοσιακά το κάλεσμα του γάμου στον πεζόδρομο Κατερίνης

Η μουσικοχορευτική παράσταση «Η Χαρά», είναι αποτέλεσμα της συστηματικής μελέτης και καταγραφής όλων αυτών των στοιχείων που συνθέτουν ίσως την κορυφαία έκφραση της λαϊκής παράδοσης κάθε τόπου, αυτής του γάμου.

Στην μουσικοχορευτική αυτή παράσταση, ανάμεσα στα πανελλήνια έθιμα, ξεχωρίζουν αυτά του Έβρου, της Ανατολικής αλλά και Βόρειας Θράκης (Ανατολική Ρωμυλία).

Τα πρωτόψωμα, η προίκα, η Γίκνα, το μήλο, τα μητάρια ενός αργαλειού, τι συμβολίζουν και πως ανταλλάσσονται ανάμεσα στις διαφορετικές περιοχές της Θράκης;

Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε τα έθιμα, τα τραγούδια και τους χορούς στη  «Χαρά» μας ! Ακολουθεί γλέντι για όλο τον κόσμο!

Με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων και της χορωδίας της Θρακικής Εστίας Κατερίνης.
Το Δ.Σ.

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23 Ιούνιος 2017, 10.34
2017-06-23-08-36-02 Νέο κύμα επιθέσεων με βόμβες μολότοφ, εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, ένταση και προσαγωγές, σημειώθηκαν τη νύχτα γύρω απο το Πολυτεχνείο. Γύρω στις...
23 Ιούνιος 2017, 10.32
-----99--200--------99--200-ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 99χρονος στην Καλλιθέα, ο οποίος έπεσε θύμα διάρρηξης μαζί με τη σύζυγό του. Σύμφωνα με...
23 Ιούνιος 2017, 10.31
-e-Σώος ένας φοιτητής που επέβαινε στο ελικόπτερο και είχε ζητήσει από τον χειριστή να τον κάνει μία βόλτα - Μαζί τους είχε επιβιβαστεί και ο υπάλληλος...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ