Πάρθιο Βέλος της 10ης Μαρτίου 2015

Καθημερινές Παρεμβάσεις για τη συντήρηση των  κοινοχρηστων χώρων

Συνεργεία του τμήματος Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης, αυτή την περίοδο, προχωρούν καθημερινά σε εργασίες κοπής χόρτων, κλαδέματος και καλλωπισμού  κοινόχρηστων χώρων. Τις προηγούμενες μέρες, το πρόγραμμα των εργασιών περιελάμβανε κοπή χόρτων στην Καλλιθέα (Νησίδες αριστερά της πλατείας) καθώς και στον κοινόχρηστο χώρο της Αγίας Άννας και στον κοινόχρηστο χώρο της οδού Κόντογλου (Επέκταση Ευαγγελικών). Ανάλογες εργασίες έγιναν και στoυς κοινόχρηστους χώρους της οδού 19ης Μαίου καθώς και στη Νησίδα της οδού Θεσσαλονίκης στην οποία και πραγματοποιήθηκε και κλάδεμα θάμνων.

Περισσότερα...

 

Πάρθιο Βέλος της 3ης Μαρτίου 2015

Έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μας αλλά και ισχυρή βούληση να συμβάλουμε κατά τρόπο εποικοδομητικό στην άσκηση της αυτοδιοικητικής εξουσίας, εμμένουμε στη θέση μας ότι η ενημέρωση για τα προς συζήτηση θέματα θα πρέπει να γίνεται εγκαίρως και κατά τρόπο που θα διασφαλίζει πλήρη διαφάνεια αλλά και την συμμετοχικότητα των δημοτών. Σε αυτό το πλαίσιο προτείνουμε και ζητούμε αφενός τα δημ. Συμβούλια να ανακοινώνονται εγκαίρως και η σχετική πρόσκληση μαζί με όλες τις εισηγήσεις να αποστέλλονται τουλάχιστον τρεις εργάσιμες ημέρες πριν την συνεδρίαση κι αφετέρου να αναρτώνται τα προς συζήτηση θέματα μαζί με τις σχετικές εισηγήσεις στην ιστοσελίδα του Δήμου, ώστε να έχουν πλήρη ενημέρωση και δυνατότητα ενεργής συμμετοχής και οι δημότες.

Παραβλέποντας όμως για πολλοστή φορά τις εκκλήσεις και τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης (τωρινής και παλαιοτέρων), η διοίκηση του Δήμου απέστειλε την πρόσκληση για συνεδρίαση του δημ. Συμβουλίου Πέμπτη 19/2 μεσημέρι, κατά τρόπο ώστε οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης να έχουν μόνο μια μέρα (Παρασκευή 20/2) στην διάθεσή τους προκειμένου να μελετήσουν τους σχετικούς φακέλους των εισηγήσεων επί 43 θεμάτων! Κάποια θέματα δεν συνοδεύονταν καθόλου από εισηγήσεις ενώ στην συνεδρίαση αποδείχθηκε πως πολλά δεν ήταν κι επαρκώς στοιχειοθετημένα με αποτέλεσμα να αποσυρθούν χωρίς καμία αιτιολόγηση. Για πολλά δε ακόμα θέματα, όπου οι εισηγήσεις ήταν ανεπαρκείς ή έλειπαν εντελώς, στις ερωτήσεις που απευθύναμε δεν δόθηκε καμία απολύτως απάντηση ή διευκρίνηση.

Ευλόγως θέσαμε μετ` επιτάσεως το ζήτημα, ωστόσο η Διοίκηση του Δήμου διά του Προέδρου του δημ. Συμβουλίου κυρίου Αθ. Λιακόπουλου, λειτούργησε απαξιωτικά προς τον θεσμό, χαρακτηρίζοντας τις τοποθετήσεις μας ως «τερτίπια». Στην αρχή της θητείας του τωρινού δημ. Συμβουλίου, συναινέσαμε στην εκλογή του κ. Λιακόπουλου ως Προέδρου δημ. Συμβουλίου (θέση που ούτως ή άλλως εκ του νόμου καταλαμβάνεται από την πλειοψηφούσα-διοικούσα παράταξη), αποβλέποντας και αποσκοπώντας στην περιβολή του συγκεκριμένου θεσμού με αντικειμενικότητα και μετροέπεια κι επιδεικνύοντας από μέρους μας διάθεση για την καλλιέργεια κλίματος πολιτικού πολιτισμού. Στη χθεσινή συνεδρίαση δυστυχώς οι προσδοκίες μας διαψεύστηκαν. Ελπίζουμε ότι από εδώ και στο εξής ο κ. Λιακόπουλος ως Πρόεδρος δεν θα συνεχίσει να αναλώνεται σε χαρακτηρισμούς και παρεμβάσεις που εκφεύγουν του θεσμικού του ρόλου, τιμώντας και επιβεβαιώνοντας τη διάθεση συγκατάβασης και συναίνεσης που ως «Άλλος Δρόμος» επιδείξαμε από την αρχή της αυτοδιοικητικής χρονιάς.

Πάγια θέση μας είναι η πρόσκληση και οι εισηγήσεις για τις συνεδριάσεις των δημ. Συμβουλίων να αποστέλλονται τουλάχιστον 3 εργάσιμες ημέρες πριν την συζήτηση.

Απαιτούμε να μην εισάγεται κανέναν θέμα προς συζήτηση το οποίο δεν συνοδεύεται από τις σχετικές εισηγήσεις και τα απαιτούμενα έγγραφα.

Διεκδικούμε καλύτερη, πληρέστερη και με περισσότερη διαφάνεια ενημέρωση τόσο ημών όσο και των δημοτών του Δήμου μας για τα προς συζήτηση θέματα και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στην κατεύθυνση της εγκαθίδρυσης μιας διαυγούς δημοτικής διοίκησης στη βάση της όσο το δυνατόν πιο ευρείας συμμετοχικότητας.

 

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΡΗ ΤΖΑΜΑΚΛΗ

Συγκροτήθηκαν οι Διαρκείς Επιτροπές της Βουλής, που τις επόμενες μέρες θα συγκροτηθούν και σε σώμα, με την εκλογή των προεδρείων τους.

Βάσει της εκδηλωθείσας προτίμησής μου, συμμετέχω στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Δεσμεύομαι να ανταποκριθώ στο έπακρο στη συνταγματική επιταγή για τη θέση του βουλευτή ως αντιπροσώπου του Έθνους. Επίσης, δεσμεύομαι, υπερασπιζόμενος ταυτόχρονα τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη και την Αξιοπρέπεια, να ανταποκριθώ στο έπακρο στην υπεράσπιση των συμφερόντων, των προσδοκιών, των ελπίδων και των οραμάτων των λαϊκών στρωμάτων της πατρίδας μας.

Με Εκτίμηση

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕΛΩΝ
ΕΣΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Η παρουσίαση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού, η ανάγνωση της έκθεσης της εξελεγκτικής επιτροπής, η  έγκριση ή μη των πεπραγμένων, η εκλογή εφορευτικής επιτροπής καθώς και η πραγματοποίηση εκλογών για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου και εξελεγκτικής επιτροπής, είναι τα θέματα των εργασιών της γενικής συνέλευσης στην οποία καλούνται τα μέλη της ΕΣΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
Η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 στις 11:00 το πρωί στην αίθουσα  της ΕΣΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ που βρίσκεται στην πλατεία Πολιτισμού αριθμός 1, δίπλα στο 5ο Γυμνάσιο της Κατερίνης. Σε περίπτωση μη απαρτίας η γενική συνέλευση θα επαναληφθεί την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 στην ίδια αίθουσα και την ίδια ώρα.
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ
Όσοι από τα μέλη ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα, καλούνται να υποβάλουν ενυπόγραφα τις έντυπες αιτήσεις στα γραφεία της ΕΣΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ τις ημέρες Δευτέρα 2, Τρίτη 3 και Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015, τις απογευματινές ώρες από τις 6:00 μ.μ. έως 8:00 μ.μ.
Γνωστοποιείται ότι η κάλπη θα κλείσει την ημέρα των εκλογών στις 4:00 μ.μ.
Επιπρόσθετα με απόφαση αριθμός 2 της 5-2-2015 του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Π.Μ., τα μέλη που δεν είναι οικονομικά τακτοποιημένα πέρα από δύο χρόνια, μπορούν να ψηφίσουν καταβάλλοντας συνολικά το ποσό των 10 ευρώ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ                   ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ


ΔΗΛΩΣΗ ΜΠΕΤΤΥΣ ΣΚΟΥΦΑ ΒΟΥΛΕΥΤΡΙΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΠΙΕΡΙΑΣ

Στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ  τοποθετήθηκα με σαφήνεια υπέρ του κειμένου της συμφωνίας με τους εταίρους μας. Θεωρώ πως και μόνο το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά για πρώτη φορά έθεσε τους όρους σε ένα ομολογουμένως εχθρικό περιβάλλον, αποτελεί ένα πρώτο σημαντικό βήμα για την ισχυροποίηση της θέσης της χώρας μας στους ευρωπαικούς συσχετισμούς. Η ίδια η συμφωνία αποτελεί 4μηνη ανακωχή σε έναν πόλεμο αντιμαχόμενων συμφερόντων, ο οποίος απ όσο φαίνεται θα διαρκέσει πολύ. Μέχρι την τελική εθνική ανεξαρτησία και κοινωνικοοικονομική ανασυγκρότηση. Η έκβαση των πραγμάτων θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την αγωνιστική ετοιμότητα και την αντοχή του ελληνικού λαού και όσων τον εκπροσωπούν. Καλούς αγώνες σύντροφοι και συναγωνιστές!
Μπέττυ Σκούφα
Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας
 

Πάρθιο Βέλος της 24ης Φεβρουαρίου 2015

Το Θαυματουργό Τσάι Ολύμπου στη DETROP 2015

Η Κοινωνική Επιχείρηση ΤΣΑΙ «ΟΛΥΜΠΟΥ ΝΕΚΤΑΡ» θα παρουσιάσει τα προϊόντα του,   στην DETROP 2015. Η συμμετοχή μας στην 24η Διεθνή έκθεση Τροφίμων και Ποτών, Εξοπλισμού και Συσκευασίας που υλοποιεί η ΔΕΘ-HELEXPO Α.Ε στον Διεθνή εκθεσιακό χώρο στην Θεσσαλονίκη, γίνεται στο πλαίσιο συνεργασίας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Διάρκεια έκθεσης : Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 έως την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015. Κτήριο 12, διάδρομος C,  αρ.stand 16.

Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε το περίπτερό μας, ενισχύοντας την προσπάθεια ανάπτυξης επώνυμων  ελληνικών προϊόντων

Λίγα λόγια για την Κοι.Σ.Επ. «ΤΣΑΙ ΟΛΥΜΠΟΥ ΝΕΚΤΑΡ»

Τον Οκτώβριο του 2014 δημιουργήθηκε η  Κοινωνική Επιχείρηση  ΤΣΑΙ ΟΛΥΜΠΟΥ ΝΕΚΤΑΡ αξιοποιώντας μια δυναμική καλλιέργεια, το ΤΣΑΙ ΟΛΥΜΠΟΥ (sideritis scardica), το οποίο είναι ενδημικό φυτό του Ολύμπου, των Πιερίων και του Κίσαβου και  έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι μια καινοτόμα καλλιέργεια που αναπτύσσεται δυναμικά τα τελευταία χρόνια. Η καλλιέργεια και κυρίως η παραγωγή σχεδιάζεται και  οργανώνεται με βάση την δημιουργία επώνυμου προϊόντος, αξιόπιστου και ελκυστικού για τον καταναλωτή.

Έδρα: Ελατοχώρι Πιερίας

Πρόεδρος: Μποστανίτη - Κιοσέ Αναστασία, Αντιπρόεδρος: Πύρτσιου Ξανθή ,Γραμματέας: Ζάχος Αντώνιος, Ταμίας: Τσιώνης Σταύρος,Υπεύθυνος  Γεν. Συνελεύσεων: Μπρατέλης Δημήτρης

Παραγωγή, Τυποποίηση, Συσκευασία

·Κύρια παραγωγή ΤΣΑΙ ΟΛΥΜΠΟΥ (sideritis scardica)

 

·Βιολογικά  Φαρμακευτικά  και Αρωματικά  φυτά - Παραδοσιακά &  τοπικά  παραγόμενα αγροτικά προϊόντα. Αγροτουριστική ανάπτυξη. Πληροφορίες:  τηλ.: 6934439247, 6997263064 www.teaofolympos.com (υπό κατασκευή),email: olympusnectα Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Facebook:www.facebook.com/TsaiOlympouNektar

 

 

 

ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ  ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Στα πλαίσια της Μεγάλης Σαρακοστής του Πάσχα, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος καθιέρωσε τη βραδινή τέλεση Ιερών Ακολουθιών, για την εξυπηρέτηση νέων και εργαζόμενων.

Συγκεκριμένα, κάθε Τετάρτη βράδυ η Προηγισμένη Θεία Λειτουργία θα τελείται στην Κατερίνη στους Ιερούς Ναούς: Αγίας Τριάδος, Αγίας Παρασκευής, Τιμίου Σταυρού, Αγίας Άννας και Παντάνασσας. Επίσης, θα τελείται σε Λιτόχωρο (Άγιο Δημήτριο), Αιγίνιο (Κοίμηση Θεοτόκου),  Λεπτοκαρυά, Κορινό, Καλλιθέα, Κολινδρό (Άγιο Γεώργιο), Περίσταση, Καρίτσα, Πλαταμώνα (Μεταμόρφωση Σωτήρος), Σβορώνο και Βροντού.

Παρομοίως, η Ακολουθία των Χαιρετισμών θα τελείται δύο φορές, στις 7.00 καί στις 9.00 το βράδι, στην Κατερίνη στους Ιερούς Ναούς: Θείας Αναλήψεως, Αγίου Σάββα, Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου και Αγίου Χαραλάμπους. Επίσης, σε Λιτόχωρο (Άγιο Νικόλαο) Λεπτοκαρυά, Κορινό και Καλλιθέα.

 

 

 

Διασωστική Ομάδα Πιερίας

Συνδυασμός εκπαίδευσης  και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας

Γιατί η εκπαίδευση της ομάδας μας δεν σταματάει ποτέ...

Σε ένα ευχάριστο και ζεστό κλίμα  στις 11 Φεβρουαρίου  2015 στο νέο χώρο όπου στεγάζεται η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, Νοσοκομείου 2 (παλιό Νοσοκομείο) πραγματοποιήθηκε η κοπή της  πρωτοχρονιάτικης πίτας σε συνδυασμό με εκπαίδευση από τον Κ. Ασαρίδη Τριαντάφυλλο  .

Το φλουρί το έτυχε ένα αξιόλογο μέλος της ομάδας μας η Ελισάβετ  Κούρτογλου. Ο Πρόεδρος το Δ.Σ και τα μέλη της ομάδας ευχαριστούν θερμά τα επίτιμα μέλη Κ.Ασαρίδη Τριαντάφυλλο και τον Κ. Δόχτση Δημήτριο που παραβρέθηκαν στην κοπή της  πρωτοχρονιάτικης πίτας μας και στην εκπαίδευσή μας.

Με εκτίμηση :  Διασωστική Ομάδα Πιερίας

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ Θεόδωρος Γρηγορόπουλος

Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Μαρία Αμβροσιάδου

 

 

 

Με σκοπό την προβολή της Πιερίας στις τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού η Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Πιερίας - Ημαθίας - Πέλλας μαζί με τους συνεργαζόμενους φορείς συμμετείχε στην τουριστική έκθεση στη Σόφια, Βουλγαρία από  12 έως 14 Φεβρουαρίου 2015 μέσω του κ. Γρηγόριο Γρέκα, μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας μας.

Η Ομοσπονδία σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς της Πιερίας (Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας, Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, Επιμελητήριο Πιερίας) συνεχίζει τις προσπάθειες για την δυναμική παρουσία της περιοχής μας  και στις εκθέσεις

-του Βελιγραδίου / Σερβίας από 19 - 22 / 02 / 2015

-της Βουδαπέστης / Ουγγαρίας από  26/02 -  01 /03 /2015

-του Βουκουρεστίου  / Ρουμανίας από 12 - 15 / 03 / 2015

με σκοπό την ενδυνάμωση του τουριστικού μας προορισμού και την προσέλκυση τουριστών.

Με εκτίμηση, Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος Γρηγόριος Βεΐδαμενίδης

Ο Γραμματέας Ιωάννης ΧαρίσηςΣυνάντηση με την Νομαρχιακή Επιτροπή ΤΕΕ Πιερίας και τον Σύλλογο Μηχανικών Πιερίας είχαν οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  Ζάννας Ζήσης, Σκούφα Μπέττυ και Τζαμακλής Χαρίλαος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας,με την παρουσία μελών της ΝΕ και της αναπληρώτριας συντονίστριας Χαιλατζίδου Γ. Κατά την διάρκεια της συνάντησης οι βουλευτές ενημερώθηκαν από τις αντιπροσωπείες των μηχανικών για τα προβλήματα του κλάδου που χτυπήθηκε βάναυσα κατά τη διάρκεια της κρίσης. Συζητήθηκαν οι προτάσεις της επιτροπής του ΤΕΕ και του Συλλόγου Μηχανικών και για τον τρόπο που μπορεί ο κατασκευαστικός κλάδος να επανενεργοποιηθεί, ενώ τα μέρη δεσμεύτηκαν να συναντηθούν ξανά για να συζητήσουν θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της Πιερίας, όπως οι ΖΟΕ, το ΓΠΣ κ.α.
Την ΚΖ' Εφορία αρχαιοτήτων επισκέφτηκαν την Παρασκευή 20/2 οι βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα και Τζαμακλής Χάρης.Συναντήθηκαν με την προϊσταμένη της υπηρεσίας Παπασταύρου Έλενα,αρχαιολόγους και εργαζόμενους στην υπηρεσία.Στην διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν αναλυτικά όλα τα θέματα που αφορούν την υπηρεσία με έμφαση στην έλλειψη προσωπικού,το κτιριακό ,την μη χρηματοδότηση καθώς και τον καθορισμό ζωνών στην Πιερία.Ακόμα τέθηκε το θέμα της ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων σε όλη την Πιερία και ιδιαίτερα στο Μακρύγιαλο με την επιστροφή εκθεμάτων στην μουσειακή αποθήκη που υπάρχει εκεί.
Οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεσμεύτηκαν ότι θα συναντήσουν άμεσα τον αν.υπουργό πολιτισμού κ.Ξυδάκη ώστε να δρομολογηθούν λύσεις στα άμεσα τουλάχιστον αιτήματα της υπηρεσίας.

 

 

 

 

 

Πάρθιο Βέλος της 17ης Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π.Ε. Ν.  ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Το ΔΣ του  Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας  εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς  τη συνταξιούχο συνάδελφο Στέλλα Καρρά για την πολύτιμη  δωρεά της.

Για άλλη μια φορά η  κα Καρρά ενισχύει με  πλήθος αξιόλογων βιβλίων τη βιβλιοθήκη  του Συλλόγου μας. Την ευχαριστούμε θερμά.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Λάμπρου Βασίλης

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Χαϊλατζίδου Γνωσούλα

ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ Ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΦΙΑΤΑΝΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ
΄΄ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ΄΄ ΕΚΑΝΕ ΤΩΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1981.
H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου την ταινία «Boyhood-Μεγαλώνοντας», που είναι υποψήφια για 6 Όσκαρ. Οι προβολές γίνονται στις 19.00 και 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.
Η ιστορία μιας οικογένειας στη διάρκεια 12 χρόνων: τόσο απλά και τόσο σύνθετα, χωρίς τεράστια δράματα και εκπλήξεις, τόσο κανονικά και μοναδικά όσο υπαγορεύει η ζωή των ανθρώπων. Η ταινία παρακολουθεί δυο χωρισμένους γονείς και τα δυο παιδιά τους σε πραγματικό χρόνο από το 2002 ως το 2013. Το αγόρι είναι ο Μέισον τον οποίο βλέπουμε για πρώτη φορά όταν είναι 7 χρονών και μεγαλώνει μπροστά μας μέχρι τα 19.
Μια απλή οικογενειακή ιστορία τόσο οικεία όσο και η ζωή του κάθε θεατή, με την διαφορά ότι οι ήρωες είναι τόσο καλή παρέα που δεν θέλεις να τους αποχωριστείς. Ταυτόχρονα όμως το φιλμ μιλάει για τις σχέσεις αγάπης, τον δεσμό των παιδιών με τους γονείς, για λάθος επιλογές, για πρώτους έρωτες, τις μικρές και τις μεγάλες απώλειες, την τέχνη. Η ταινία είναι υποψήφια για 6 Όσκαρ και βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης δραματικής ταινίας.
Δήλωση Ζήση Ζάννα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας για την ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση


«Η αντιμνημονιακή κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή, κυρίως όμως απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Μπροστά μας έχουμε μία σκληρή αλλά δίκαια μάχη για την αξιοπρέπεια του λαού μας, για την ανατροπή της λιτότητας και μια νέα πορεία δημοκρατίας, δικαιοσύνης και ανάπτυξης. Η στήριξη του λαού μας στη νέα κυβέρνηση και η αγωνιστική κινητοποίηση του είναι η εγγύηση για την επιτυχία των διαπραγματεύσεων στην Ευρώπη. Δεν κάνουμε βήμα πίσω, το μνημόνιο και η τρόικα τελείωσαν, η ελπίδα γεννήθηκε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.»
Στις 16 Φεβρουαρίου και ώρα 10 π.μ. στο γραφείο του Δημάρχου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση – σύσκεψη με όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τον Ζήση Ζάννα, τον Χαρίλαο Τζαμακλή και την Μπέτυ Σκούφα, για θέματα που απασχολούν το Δήμο  μας. Στη διάρκεια αυτής συζητήθηκαν το πρόβλημα της ύδρευσης και άρδευσης,  ζητήματα παιδείας, υγείας και πολιτισμού και, τέλος, το οξύ πρόβλημα των διοδίων.  Η ανταλλαγή απόψεων ήταν γόνιμη και εποικοδομητική, αφού έγινε καταρχήν μια  τεκμηριωμένη παρουσίαση, καταγραφή και ιεράρχηση των προβλημάτων, ενώ από  την πλευρά των βουλευτών υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι θα γίνει προσπάθεια να προωθηθούν και να αντιμετωπιστούν με βάση τις προτεραιότητες και τις οικονομικές δυνατότητες. Ο Δήμαρχος τους ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκρισή τους στην πρόσκλησή του και ευχήθηκε στη νέα κυβέρνηση κάθε επιτυχία στο έργο της.  Σημείωσε πως είναι σήμερα όσο ποτέ άλλοτε αναπτερωμένες οι προσδοκίες του κόσμου να γίνουν πράξη οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και τομές με προοδευτικό πρόσημο, όπως άλλωστε έχουν εξαγγελθεί στις προγραμματικές δηλώσεις. Τέλος, ο Δήμαρχος εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως ουσιώδης θεσμός της δημοκρατικής οργάνωσης και λειτουργίας, με την απαραίτητη θεσμική και οικονομική αυτοδυναμία, θα αποτελέσει τον ισχυρό αναπτυξιακό πόλο για την ανάταξη και ευημερία του τόπου μας.

 

Πάρθιο Βέλος της 10ης Φεβρουαρίου 2015

O Σύλλογος Τρίτεκνων Ν. Πιερίας “ΟΛΥΜΠΟΣ” μαζί με την Ομοσπονδία Τρίτεκνων Ελλάδας έδωσε δυναμικό παρόν στην Αθήνα έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας την Παρασκευή 06-02-2015 όπου εκδικαζόταν η προσφυγή που κατέθεσαν δύο σχολές για ακύρωση του Νόμου Μετεγγραφών που αφορούσε Τρίτεκνους.

 

Σας ενημερώνουμε ότι η μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης Δάφνη Κεσκινίδου εκθέτει τα έργα ζωγραφικής που από μικρό παιδί άρχισε να φιλοτεχνεί και συνεχίζει και έως σήμερα, με το ταλέντο της συνεχώς να εξελίσσεται.

Η έκθεση θα λάβει χώρα στην Αστική Σχολή Κατερίνης από το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου. Ώρες επίσκεψης 09:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00.

Σας προσκαλεί η ίδια όπως και το σχολείο της, που αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια, να παρακολουθήσετε την προσπάθεια καθώς και την εξέλιξή της και με τον τρόπο αυτό να της δώσετε τη δύναμη να συνεχίσει να δημιουργεί.

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου την ταινία " St.Vincent: ο αγαπημένος μου άγιος ". Οι προβολές γίνονται στις 19.30 και 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.
Σκηνοθεσία: Θίοντορ Μέλφι
Παίζουν: Μπιλ Μάρεϊ, Ναόμι Γουότς, Μελίσα ΜακΚάρθι
Η μόλις χωρισμένη Μάγκι μετακομίζει στο Μπρούκλιν με τον 10χρονο γιο της, τον μικροκαμωμένο Όλιβερ, που είναι γλυκός, έχει τρόπους, αλλά δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στο καινούργιο του σχολείο και στη νέα του ζωή. Η Μάγκι αναγκάζεται ν’αφήνει συχνά τον Όλιβερ στον γείτονα τους, τον Βίνσεντ, που έχει όλα τα αντίθετα στοιχεία από αυτά ενός κατάλληλου babysitter: είναι ένας κυνικός μπεκρής μισάνθρωπος που συχνάζει στον ιππόδρομο και το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται είναι ενα πιτσιρίκι στα πόδια του, αλλά το πρώτο είναι τα ...λεφτά. Έτσι, ο Βίνσεντ και ο Όλιβερ θ’αρχίσουν να γνωρίζουν ο ένας τον άλλον και ν’ανακαλύπτουν εκείνα που και οι δύο χρειάζονται: ασφάλεια, αγάπη και λίγο κέφι για ζωή.
Είναι μια τρυφερή ανθρώπινη κωμωδία, που θίγει παράλληλα ζητήματα όπως ο σχολικός εκφοβισμός και η θρησκευτική ανεκτικότητα. Μ’ένα εξαιρετικό επιτελείο ηθοποιών και κυρίως τον Μπιλ Μάρει που επιβάλλεται στην οθόνη με την ερμηνεία του.
Η Κ/Ξ Συνεταιρισμών «ΟΛΥΜΠΟΣ-ΠΙΕΡΙΑ» ενημερώνει και προειδοποιεί τους αγρότες της περιοχής για τα εξής:
Η νέα ΚΑΠ φέρνει πολύ σημαντικές αλλαγές στο καθεστώς των επιδοτήσεων. Τα ιστορικά δικαιώματα έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου του 2014 και δεν ισχύουν πλέον.
Τα νέα δικαιώματα θα υπολογιστούν με βάση τη δήλωση του ΟΣΔΕ 2015. Το ΟΣΔΕ 2015 είναι καθοριστικό λόγω εφαρμογής της Νέας ΚΑΠ (2015-2020) για την απόκτηση νέων δικαιωμάτων για την πενταετία.
Όποιος παραγωγός δεν καταθέσει έγκαιρα και έγκυρα τη δήλωση του ΟΣΔΕ 2015, δεν θα αποκτήσει νέα δικαιώματα για τη γη που καλλιεργεί και τα ζώα που εκτρέφει με αποτέλεσμα την οριστική απώλεια επιδοτήσεων.
Το χρονοδιάγραμμα υποβολής των δηλώσεων είναι οριακό και οι παραγωγοί, προκειμένου να αποφύγουν καθυστερήσεις και λάθη που μπορεί να αποδειχθούν μοιραία και να οδηγήσουν σε απώλεια επιδοτήσεων, οφείλουν να τα ακολουθήσουν με ακρίβεια.
Η προθεσμία υποβολής της 1ης φάσης των δηλώσεων, τουλάχιστον σε επίπεδο εκτάσεων και ζώων του ΟΣΔΕ είναι απαραίτητο να γίνει μέχρι τις στις 31 Μαρτίου 2015.
Η 2η φάση λήγει μέχρι τις 15/05/2015 και δηλώνονται τυχόν συμπληρωματικά στοιχεία που αφορούν καλλιέργειες, μισθωτήρια κλπ.
Στην συνέχεια  βάση των δηλώσεων του ΟΣΔΕ, γίνεται ο υπολογισμός των προσωρινών δικαιωμάτων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και η διανομή στους παραγωγούς από τα ΚΕΑ.
Μετά την διανομή των προσωρινών δικαιωμάτων  υποβάλλονται τυχόν ενστάσεις από τους παραγωγούς.
Τέλος αφού ενσωματωθούν τα αποτελέσματα των ενστάσεων καθώς και τα βοσκοτόπια που θα έχουν προκύψει από τα νέα διαχειριστικά σχέδια υπολογίζονται τον Αύγουστο τα οριστικά δικαιώματα για να πραγματοποιηθεί η πληρωμή τον Οκτώβρη.
Το εκκαθαριστικό 2014 είναι απαραίτητο έγγραφο για την έναρξη όλης της διαδικασίας.
Για έγκυρη υποβολή των δηλώσεων, με έμπειρο προσωπικό, την αξιοπιστία του φορέα συντονισμού για όλη την Ελλάδα και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε:
Στο κεντρικό γραφείο του ΚΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ στη Χατζόγλου 48, Κατερίνη (δίπλα από τη Δ.Ο.Υ Κατερίνης) και στα τηλέφωνα 23510-46858 & 23510-26234, φαξ 23510-26234 και e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Στο Υποκατάστημα Καρίτσας Πιερίας, τηλ. & φαξ 23510-53577
Στο Υποκατάστημα Αιγινίου Πιερίας, Θράκης 4.

Για την Κ/Ξ Συνεταιρισμών
«ΟΛΥΜΠΟΣ-ΠΙΕΡΙΑ»
Ο Πρόεδρος Διονύσιος Φόλιος

 

 

Πάρθιο Βέλος της 16ης Σεπτεμβρίου 2014

Επεισοδιακό ήταν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στον Όλυμπο. Καταρχάς, μετά από 4 χρόνια βρέθηκε η σορός μιας γυναίκας στη θέση Λούτσα, κάτω από την κορυφή Καλόγερος. Το μακάβριο εύρημα εντόπισαν τυχαία ορειβάτες και όπως αποδείχθηκε η σορός ανήκει στην 37χρονη Γαλλίδα ορειβάτισσα που αγνοούνταν στον Όλυμπο από τις 30 Σεπτεμβρίου 2010, ημέρα που επικρατούσε χιονόπτωση στις κορυφές του Ολύμπου.

Τότε είχε στηθεί γιγαντιαία επιχείρηση για τη διάσωσή της με συμμετοχή περισσότερων από 60 διασωστών και ορειβατών, οι προσπάθειες όμως για την ανεύρεσή της είχαν αποβεί μάταιες. Την Κυριακή επίσης μια ορειβάτισσα από τη Θεσσαλονίκη, που βρισκόταν στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας σε υψόμετρο 1.940 μ., εμφάνισε συμπτώματα οξείας σκωληκοειδίτιδας, μεταφέρθηκε με φορείο στη θέση Μπάρμπα σε υψόμετρο 1.470 μ. και από κει στο νοσοκομείο της Κατερίνης.

Το κακό τρίτωσε όταν ένας άνδρας που διέσχιζε το φαράγγι του Ενιπέα υπέστη κάταγμα και χρειάστηκε να κινητοποιηθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου και μέλη της Ελληνικής Διασωστικής Ομάδας.

 

 

 Άρωμα μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων έδωσαν εχθές στην πόλη μας οι επιχειρηματίες της οδού Αγίας Λαύρας. 
Οπλισμένοι με καλή διάθεση οργάνωσαν ένα πανέμορφο event χαρίζοντας έτσι στιγμές ευφορίας στους περαστικούς συμπολίτες μας, που είχαν την τύχη να βρεθούν στον δρόμο της Αγίας Λαύρας, δίνοντας τους την δυνατότητα να γνωρίσουν τα προϊόντα των επιχειρήσεων τους με προσφορές, δώρα και διάφορες παρουσιάσεις.
Μουσική, κρασί και άφθονες γεύσεις συμπλήρωναν την ευχάριστη χθεσινή βραδιά καταφέρνοντας, έτσι, να γίνει όλη η γειτονιά μια μεγάλη παρέα.
Με την πρωτοβουλία αυτήν οι επιχειρηματίες δώσανε ένα τρανταχτό μήνυμα για το πως μπορεί όλοι μαζί ενωμένοι με απλές και χωρίς ιδιαίτερο κόπο κινήσεις να δοθεί μια πνοή χαράς και και τόνωση της επιχειρηματικότητας στη ήδη πληγωμένη αγορά μας.
Η επιτυχία της βραδιάς επιβεβαιώνοντας συνεχώς και καθόλη την διάρκειά της από τα χαμόγελα στα πρόσωπα των περαστικών που με την σειρά τους τίμησαν αυτήν την προσπάθεια.

 

 

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα τμήματα ακαδημιών καλαθοσφαίρισης της Αθλητικής Ένωσης Κατερίνης 2005 «Βατανιακός – Σάρισα».

Για ακόμη μια χρονιά, με ιδιαίτερη ευαισθησία και μεράκι, ο Σύλλογος δίνει βαρύτητα στα τμήματα υποδομής, προσφέροντας στους νέους την ευκαιρία να αποκτήσουν αθλητική παιδεία και παράλληλα να γευτούν τη μαγεία του μπάσκετ. Υπεύθυνος της προσπάθειας αυτής είναι ο Πλάτωνας Χοτοκουρίδης, πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και του Απόλλωνα Πατρών.

Στο σύλλογο λειτουργούν τμήματα: μίνι, παίδων και εφήβων. Οι προπονήσεις ξεκινούν την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014 στο Κλειστό Γυμναστηρίου του 4ου Γυμνασίου και 4ου Γενικού Λυκείου.

Προπονητής: Πλάτων Χοτοκουρίδης

Πληροφορίες στo τηλέφωνo: 6977 086 702

 

Πάρθιο Βέλος της 31ης Δεκεμβρίου 2013

Στις 17 Δεκεμβρίου το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κατερίνης πραγματοποίησε τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του. Οι ηλικιωμένοι είχαν τη χαρά να  ακούσουν τα κάλαντα  από τα μικρά παιδιά του 8ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης, στα οποία οι εργαζόμενες του ΚΗΦΗ μοίρασαν δώρα και γλυκά.
Ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Κ. κος Δημήτριος Βαϊνάς, αφού συζήτησε με τους ηλικιωμένους και αφουγκράστηκε τους προβληματισμούς τους, τους ευχήθηκε Καλές Γιορτές και ευτυχισμένο το νέο έτος.

 

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΜΑΘ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΦΙΛΥΡΟΥ

Στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό Φιλύρου πραγματοποιήθηκαν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης σε ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, ανοίγοντας μια αγκαλιά αγάπης για όσα παιδιά το έχουν ανάγκη και αποτελώντας κρίκο στην αλυσίδα προσφοράς και αλληλεγγύης προς το κοινωνικό σύνολο.
Στο πλαίσιο αυτών των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων,την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013, ο Υπουργός επισκέφθηκε το Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι.
Εκεί συνομίλησε με τη διεύθυνση και τους εργαζομένους του ιδρύματος, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του, ενημερώθηκε για το έργο, τις δράσεις και τα προβλήματα, ενώ ευχήθηκε τα φετινά Χριστούγεννα να είναι ημέρες αγάπης, ζεστασιάς και γαλήνης για όλον τον κόσμο.

 

 

Έκθεση Ζωγραφικής Χ. Χριστοδουλίδη

Την Παρασκευή (20/12) θαύμασαν δια ζώσης τους πίνακες του Χάρη Χριστοδουλίδη. Μετά από μια σύντομη αναφορά του καλλιτέχνη στο συνολικό corpus της δουλειάς του, συνομίλησαν μαζί του και έθεσαν ερωτήσεις τόσο για τα κριτήρια επιλογής της τεχνοτροπίας όσο και της θεματολογίας. Όπως ανέφερε ο ίδιος, επέλεξε τις ακουαρέλες μετά από πολυετή εργασία του με άλλα υλικά. Στα έργα του τα αντικείμενα φωτίζονται με το διαυγές, κρυστάλλινο καθαρό φως της Ελλάδας. Κάθε έργο «μιλά» στον θεατή και αποτελεί έναυσμα, για να ανασύρει μνήμες, εμπειρίες από την προσωπική του ζωή, επομένως σημαίνει διαφορετικά πράγματα για κάθε άνθρωπο. Μεταξύ άλλων ζωγραφίζει ελληνικά τοπία, παραδοσιακούς δρόμους, σοκάκια με κτήρια, άνθη και φρούτα της ελληνικής γης στολισμένα με πήλινα σκεύη-αγγεία και παραδοσιακά εργόχειρα. Η αίσθηση που αφήνει στον επισκέπτη η έκθεση είναι αισιόδοξη, χωρίς να υπάρχει κάποιο σκοτεινό ή/και απαισιόδοξο έργο. Ο κ.Χριστοδουλίδης ενημερώθηκε για την αποστολή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και για τον Αισθητικό Γραμματισμό και προσφέρθηκε να στείλει στον διευθυντή κάρτες με έργα του [άνθη, καρπούς, αντικείμενα κ.α.], για να αξιοποιηθούν στη διδασκαλία της ζωγραφικής.

 

 

Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον πρώην Μητροπολίτη Κίτρους κ.κ. Αγαθόνικο.

Η μικρή Ηλιάνα Ειρήνη έψαλλε τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στον πολυσέβαστο και πολυαγαπητό μας για 28 χρόνια ποιμενάρχη μας κ.κ. Αγαθόνικο.
Με σιωπηλό βλέμμα, αλλά και με έναν βαθύ αναστεναγμό έδωσε την ευχή του στην μικρή και κατ επέκταση σε όλους εμάς.
Σεβαστέ μας γέροντα, γνωρίζουμε ότι καταλαβαίνεις πολλά, περισσότερα απο ότι εμείς αντιλαμβανόμαστε. Σηκώνεις τον δικό σου σιωπηλό γολγοθά. Όλοι εμείς που σε γνωρίσαμε και σε αγαπήσαμε σου ευχόμαστε καλή δύναμη. Ευλογημέννα Χριστούγεννα Άγιε γέροντα.
 

 

Πάρθιο Βέλος της 26ης Νοεμβρίου 2013

Υπό αυστηρή εποπτεία θα βρίσκεται μέχρι το2047 η χώρα μας, όπως προβλέπει ένας από τους όρους που έχουν υπογραφεί στοΣύμφωνο Σταθερότητας. Οι όροι της υπογραφής αφορούν όλες τις χώρες που εισέρχονται σε καθεστώς μνημονίου και προβλέπονται σε κοινοτική νομοθεσία που έχει θεσπιστεί τα τελευταία δύο χρόνια. Όπως γράφει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, η Ελλάδα θα παραμείνει υπό διαρκή έλεγχο από
την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και μάλιστα θα πρέπει να είναι έτοιμη να δεθεί κυρώσεις και πρόστιμα σε περίπτωση που δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του Συμφώνου Σταθερότητας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η κοινοτική νομοθεσία που ισχύει για όλα τα μέλη κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εισέρχονται σε πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας τους, προβλέπει μεταξύ άλλων:
Την εποπτεία από ΕΕ και ΔΝΤ των κρατών που έχουν λάβει πακέτο στήριξης μέχρι την αποπληρωμή του 75% των δανείων που έχει πάρει. Μάλιστα, σε περίπτωση που η χώρα αυτή αποκλίνει από τα προτεινόμενα μέτρα θα δέχεται τις συστάσεις του εποπτικού οργάνου.
Αν δεν συμμορφωθεί με τις οδηγίες ως και δύο φορές, θα του επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 0,01% του ΑΕΠ. Η πρόταση για κυρώσεις εναντίον του κράτους που δεν τηρεί τα προβλεπόμενα θα πρέπει να εγκρίνεται από το Eurogroup με αντεστραμμένη πλειοψηφία, δηλαδή θα αρκεί η μη άρνηση της κύρωσης και όχι η υπερψήφιση της. Επιπλέον, το κράτος που παραβιάζει τους όρους του Συμφώνου θα στερείται των κοινοτικών κονδυλίων και πόρων, μετά από απόφαση του Eurogroup για όσο διάστημα παραμένει «απείθαρχη».

 

Η Κινηματογραφική λέσχη Κατερίνης θα προβάλλει την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου την ταινία «Ένα καλοκαίρι». Οι προβολές γίνονται στις 19.30 & 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.
Περίληψη ταινίας:
Δύο 14χρονα αγόρια που ζουν στις όχθες του Μισισιπή ανακαλύπτουν το ιδανικό δώρο για την καλοκαιρινή τους περιπέτεια: μία βάρκα αγκιστρωμένη στα κλαδιά ενός δέντρου, απομεινάρι μιας μεγάλης πλημμύρας. Η εξερεύνηση τους όμως θα τους οδηγήσει και σ’ένα μυστηριώδη ερημίτη, τον Μαντ και μαζί του θα κάνουν μια συμφωνία: θα τον βοηθήσουν να ξεφύγει από τους αστυνομικούς που τον καταζητούν για φόνο και να συναντήσει την γυναίκα της ζωής του. Ένα φιλμ που ανασαίνει μέσα στην υγρασία και τους ρυθμούς του Αμερικάνικου νότου, όπου ο σκηνοθέτης με ταλέντο και ευαισθησία στήνει μια μαγική ιστορία για το τέλος της παιδικότητας, την αναζήτηση της αγάπης και της ασφάλειας και την μοιραία σύγκρουση της αθωότητας με την πραγματικότητα. Τα δύο αγόρια προσφέρουν μαγικές ερμηνείες, αλλά την παράσταση κλέβει στον μικρό αλλά καθοριστικό ρόλο του ο Μάθιου Μακόναχι.

 

 

 

 

Πάρθιο Βέλος της 21ης Νοεμβρίου 2013

H Οικολογική Ομάδα «Μητέρα Γη» διοργανώνει Διάλεξη με την Ειδική Παθολόγο, Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου Γρίβα με θέμα: «Σακχαρώδης Διαβήτης»
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013, 6:30μμ στην πάνω αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης «Εκάβη»
Διαβήτης
Ο διαβήτης είναι μια νόσος που εμφανίζεται διαρκώς αυξανόμενη σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες. Υπολογίζεται ότι οι ασθενείς με διαβήτη σε όλο τον κόσμο ανέρχονται σε 365.000.000 (ή στο 4-5% του πληθυσμού της), ενώ στην Ελλάδα σε 1.000.000 (το 10% του πληθυσμού της). Οι αιτίες αυτής της κατάστασης ανάγονται στις μεταβολικές διαταραχές που προκαλούνται από τη ριζική αλλαγή στις τροφές που καταναλώνουν οι άνθρωποι. Η βιομηχανοποίηση της τροφής, οι μεταλλάξεις στις δομές των (σιτηρά, καλαμπόκι, κ.α.), η διαρκώς αυξανόμενη μόλυνση του αέρα, του εδάφους και του νερού, είναι οι κύριες αιτίες για την διαρκή εξάπλωση του διαβήτη που καθορίζεται ουσιαστικά από την αδυναμία του ανθρώπινου οργανισμού να μεταβολίζει και, εν συνεχεία, να μεταποιεί τροφές, για τις οποίες δεν διαθέτει την αναγκαία υποδομή. Συνεπώς, η αλλαγή στον τρόπο διατροφής (ειδικά) και στον τρόπο ζωής (γενικότερα) αποτελούν βασικές προϋποθέσεις τόσο για να αποφευχθεί η εμφάνιση του διαβήτη όσο και για να ανακοπεί η εξέλιξή του και η εξάρτηση του ασθενούς από συνεχή φαρμακευτική αγωγή.
Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου-Γρίβα

 

 

Η Κινηματογραφική λέσχη Κατερίνης θα προβάλλει την Τρίτη 19 Νοεμβρίου την ταινία «Σαμπρίνα». Οι προβολές γίνονται στις 19.30 & 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.
Περίληψη ταινίας:
Δύο αδέλφια, ο Λάινους και ο Ντέιβιντ Λάραμπι, κληρονομούν την τεράστια περιουσία του πατέρα τους. Ο σοβαρός Λάινους αφοσιώνεται στις οικογενειακές επιχειρήσεις, ενώ ο Ντέιβιντ ενδιαφέρεται μόνο για τα γρήγορα αυτοκίνητα και τις όμορφες κοπέλες. Η κόρη του σοφέρ της οικογένειας, η Σαμπρίνα, επιχειρεί να αυτοκτονήσει από έρωτα για τον Ντέιβιντ, αλλά σώζεται από τον Λάινους. Ο πατέρας της τότε τη στέλνει στο Παρίσι για σπουδές, όπου θα μεταμορφωθεί σε μια καλλιεργημένη και γοητευτική γυναίκα. Όταν επιστρέφει στην έπαυλη των Λάραμπι, τα πάντα αλλάζουν.
Ένα υπέροχο αισθηματικό παραμύθι, όπου το φτωχό ασχημόπαπο μεταμορφώνεται σε κύκνο και παντρεύεται τον εκλεκτό της. Υπόδειγμα απολαυστικού σινεμά με χολιγουντιανή λάμψη και κινηματογραφική ουσία.'

 

 

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Πριν δύο χρόνια, στα πλαίσια των δράσεων μας ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ, εκατοντάδες συμπολίτες μας κατέβαλαν από ένα ή δύο Ευρώ για να καλυφθούν τα έξοδα των δικαστικών επιμελητών, οι οποίοι κοινοποιούσαν εξώδικες επιστολές των νομικών της ομάδας μας, στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα.
Από τότε, παραμένουν ανεκμετάλλευτα, περίπου 1.600 Ευρώ, τα οποία δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν άμεσα για τις ανάγκες της δράσης «Κόντρα στο ρεύμα».
Στην τελευταία Λαϊκή Συνέλευση, στις 4 Νοεμβρίου 2013, προτάθηκε, τα χρήματα αυτά να διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών του «Κοινωνικού Ιατρείου Κατερίνης». Η Λαϊκή Συνέλευση αποφάσισε, να τεθεί σε όλα τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας το παρακάτω ερώτημα και αυτά, μέσα από μια ονομαστική διαδικτυακή ψηφοφορία, να αποφασίσουν τι πρέπει να γίνει.
Το ερώτημα που τίθεται στα μέλη της ΕΟΔνΠ είναι:
Συμφωνείτε με την πρόταση, το ποσό των 1.600€ το οποίο συνεχίζει να παραμένει ανεκμετάλλευτο εδώ για 1,5 χρόνο, να διατεθεί για την κάλυψη των αναγκών του Κοινωνικού Φαρμακείου/Ιατρείου Κατερίνης;
Σας καλούμε να καταθέσετε την άποψή σας μέχρι την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013, ώρα 24:00, κάνοντας κλικ εδώ:http://www.ecss2006.com/TOPOS/KontraSR1.asp 
Σας ευχαριστούμε που συμμετέχετε σε αυτή την τόσο σημαντική διαδικασία.

 

 

Στο πρωτοσέλιδο της τελευταίας έκδοσης της ηλεκτρονικής εφημερίδας των «Γιατρών του Κόσμου» φιλοξενείται το Κοινωνικό Ιατρείο Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας». Στο άρθρο γίνεται εκτενής αναφορά στην επαναφορά χρήσης του Καπνικού Σταθμού υπέρ του κοινωνικού συνόλου, στο έργο του ιδεολόγου και κοινωνιστή Αλέκου Φτίκα, αλλά και της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας «Ο Τόπος μου».

 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας, την εκδήλωση με τίτλο «ΠΟΙΗΣΗ ΜΕΛΟΠΟΙΗΣΗ» - Αφιέρωμα στον Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗ για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του. Ένα ποιητικό, λυρικό ταξίδι από την ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ στην ΚΑΤΕΡΙΝΗ…με ενδιάμεσους σταθμούς την ΠΟΛΙ, την ΙΘΑΚΗ, τις ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ…στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης. Είσοδος ελεύθερη.
Μετά τιμής - Οι διοργανωτές

 

Πάρθιο Βέλος της 6ης Αυγούστου 2013

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ.
Έκθεση με θέμα «Όλυμπος – Έμπνευση για Δημιουργία»
ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013 ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Έκθεση εικαστικών έργων με θέμα «Όλυμπος – Έμπνευση για δημιουργία» πραγματοποιείται στο Λιτόχωρο με αφορμή τα 100 χρόνια από την κατάκτηση των κορυφών του Ολύμπου.
Πρόκειται για έκθεση από καλλιτέχνες που έχουν σχέση με την περιοχή του Δ.Δίου-Ολύμπου, οι οποίοι θα εκθέσουν τα έργα τους στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στο Λιτόχωρο (δίπλα από το ναυτικό μουσείο).
Η έκθεση, εγκαινιάσθηκε την Παρασκευή 2 Αυγούστου στις 8.00 το βράδυ και θα διαρκέσει έως την Τρίτη 13 Αυγούστου 2013. Ώρες: 20.00 – 23.00.

 

Την Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013 επισκέφθηκαν το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου και ξεναγήθηκαν στους χώρους και στα εκθέματά του, ένα γκρουπ Ρουμάνων δημοσιογράφων. Η ξενάγηση έγινε από μέλη του Δ.Σ. του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου, κύριου Φελώνη Χρήστου και κυρίου Τριανταφύλλου Ιωάννη. Παρών στην ξενάγηση ήταν και ο κύριος Γεώργιος Ελευθερίου.

 

 

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, με τα μέλη της Ν.Ε. Πιερίας Καστόρη Στέργιο, Παντελιάδη Νίκο και Πουζουκλίδου Σωτηρία επισκέφθηκε σήμερα τον ΟΑΕΕ Κατερίνης, όπου οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 48ωρη απεργία. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να βγάλει στη διαθεσιμότητα -μεταξύ άλλων-συνολικά 1200 εργαζόμενους του Υπουργείου Εργασίας μέχρι τον Οκτώβριο.
Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν κάνει διακοπές: μέσα στον Αύγουστο ανακοινώνει χιλιάδες ακόμα ανθρωποθυσίες, στο βωμό των Μνημονίων και της τρόικας. Ελπίζουν να μας πιάσουν στα “μπάνια του λαού”, για να περάσουν χωρίς αντιδράσεις τα νέα βάρβαρα μέτρα τους, που θα αυξήσουν τη φτώχεια και την ανεργία. Όμως ο λαός δε θα τους το επιτρέψει: θα ανατρέψει την πολιτική τους και θα πάρει την κατάσταση της χώρας στα χέρια του.
Ο Στεργιος Καστόρης στη συζήτηση με τους εργαζόμενους επανέλαβε την απόφαση του Συριζα ,οτι σε καμία περίπτωση δεν θα αναγνωρίσει αυτές τις παράνομες και αντισυνταγματικές ενέργειες και θα τις ακυρώσει στην πράξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί το λαό σε ένα μαζικό, ενωτικό, κοινωνικό μέτωπο και με ανυποχώρητους αγώνες να καταφέρουμε να κάνουμε τα Μνημόνια παρελθόν και να ανοίξουμε δρόμο στην ελπίδα, με κυβέρνηση της Αριστεράς!

 

 

Συνελήφθη στις 04.08.2013 το βράδυ, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιγινίου Πιερίας, ένας ημεδαπός 31 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο Μακρύγιαλο Πιερίας, πραγματοποιήθηκε αστυνομικός έλεγχος στον προαναφερόμενο και στην κατοχή του βρέθηκε μία συσκευασία με ηρωίνη μικτού βάρους (1,1) γραμμαρίων και μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους (4) γραμμαρίων.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αιγινίου.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

 

 

Tο i-Εκπαίδευση (iekpaideysi.net) σε συνεργασία με την ΜΚΟ “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ” ξεκινούν πρόγραμμα επιδοτούμενων διαδικτυακών μαθημάτων σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου
Η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» επιδοτεί το 50% του κόστους όλων των μαθημάτων για τα οποία θα δημιουργηθούν τμήματα.
Η επιδότηση αφορά μαθητές οικογενειών με οικονομικές δυσχέρειες σε όλη την Ελλάδα και όλους τους μαθητές που διαμένουν σε νησιωτικές και παραμεθόριες περιοχές. Για ερωτήσεις, πληροφορίες και προεγγραφές στο πρόγραμμα «Διαδικτυακά Μαθήματα» της ΜΚΟ «ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ» μας στο 6981072600 (10.00πμ-16.00μμ)
ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΉ ΟΡΓAΝΩΣΗ
«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»

 

Πάρθιο Βέλος της 14ης Απριλίου 2013

ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟΥ : Ενημερώνουμε και συνεχίζουμε

Το Σάββατο 11-5-13 ήμασταν στην Κεντρική Πλατεία Αιγινίου. Μοιράσαμε έντυπο υλικό ενημέρωσης, συζητήσαμε με συμπολίτες μας, παρουσιάσαμε video και φωτογραφίες από όλη την πορεία των κινητοποιήσεων.
Συνεχίζουμε λοιπόν την καθημερινή μας παρουσία διαμαρτυρίας στα Διόδια. Συνεχίζουμε μέχρι την νίκη της Πιερίας, την δικαίωση του αγώνα μας, μέχρι την κατάργησή τους.
Αιγίνιο 13 – 05 – 13
Η Σ.Ε.

 

 

Επιχείρηση καθαριότητας  την Κυριακή  στην Παραλία Κατερίνης με την συμμετοχή της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας “Πιερίδες Μούσες” και των τουριστικών φορέων της περιοχής υπό την κάλυψη του τηλεοπτικού σταθμού “ΣΚΑΪ”.
Και η Βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη στην… επιχείρηση καθαρισμού της Παραλίας.

 

 

Στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης «Πανηπειρωτική 2013», τα οποία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 11 Μαΐου 2013 στα Ιωάννινα, παρέστη ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου. Με τη συνδρομή Πιεριέων εκθετών, το Επιμελητήριο Πιερίας δίνει δυναμικό παρών κάνοντας αισθητή την παρουσία του και με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων του νομού, στις οποίες διέθεσε δωρεάν χώρο για την προβολή των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.

 

 

Νικητές έφυγαν την Παρασκευή από τον τελικό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»  οι Παίδες της Κεντρικής Ζώνης αφού κέρδισαν με 2-0 την αντίστοιχη ομάδα των Νησιών κατακτώντας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της ΕΠΟ για την Προεπιλογή της εθνικής ομάδας Παίδων που γεννήθηκαν το 1999.

 

 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
ΠΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σας προσκαλούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης στην Άμμο
Ανδρών – Γυναικών – Εφήβων – Νεανίδων – Παίδων – Κορασίδων,  που θα πραγματοποιηθεί
την Κυριακή 19 Μαΐου 2013 στο Almira Beach Bar στην Παραλία Κατερίνης.
(Οι αγώνες ξεκινάνε στις 13:00).
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής
Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΑΝΟΣ
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

 
Περισσότερα Άρθρα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
03 Μάιος 2018, 09.55
-46-----Έγινε ελάχιστα αισθητός από τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα τα...
03 Μάιος 2018, 09.53
-------17Ποιοι κινδυνεύουν να πάρουν δίπλωμα στα 20 έτη Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την οδήγηση, αλλά και τις ποινές για τυχόν εμπλοκή του 17χρονου σε...
03 Μάιος 2018, 09.51
--------48---- Η σορός του εντοπίστηκε σε υπαίθριο χώρο απέναντι από το ΟΑΚΑ Νεκρός εντοπίστηκε ο Μάριος Καλομοίρης, που αγνοείτο από τις 30 Απριλίου. Ο 48χρονος...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ