Σε νέα εποχή περνά η Συνεταιριστική Τράπεζα Πιερίας

ΣΥΓΚΡΟΤΕΙΤΑΙ Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΕΡΡΩΝ


Μια ιστορική απόφαση έλαβε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πιερίας, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης. Αποφάσισε όχι μόνο τη μελλοντική επιβίωσή της αλλά και τη δυναμική ανάπτυξή της μέσω της συνένωσή της με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών.
Μετά τη συνένωση, δηλ. τη διαδικασία συγχώνευσης δια απορρόφησης, αναμένεται η ίδρυση μιας νέας Συνεταιριστικής Τράπεζας σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας με τη συμμετοχή, αρχικά, των δύο Συνεταιριστικών Τραπεζών. Το επόμενο βήμα αυτής της νέας Τράπεζας θα είναι να επεκταθεί στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Πέλλας, Χαλκιδικής και Κιλκίς, ιδρύοντας καταστήματα.
Όπως τονίστηκε από τον Πρόεδρο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πιερίας, Νίκο Μηλιώτη, όλες οι διαδικασίες που αναμένεται να γίνουν μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, τελούν υπό την προϋπόθεση έγκρισης από την Τράπεζα της Ελλάδος. Να σημειωθεί πως η συμμετοχή των Μετόχων ήταν τέτοια που ξεπέρασε κατά πολύ την καταστατικά απαιτούμενη πλειοψηφία.
Εισηγητές για το θέμα της συγχώνευσης ήταν ο Πρόεδρος Νίκος Μηλιώτης, αλλά και ο Σύμβουλος Ανάπτυξης του νέου σχήματος, Πάρις Κοκορότσικος. Τόσο ο κ. Μηλιώτης όσο και ο κ. Κοκορότσικος ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι δεν είναι απλά μια επιλογή αλλά μια αναγκαιότητα, διότι, όπως υποστήριξαν, στο μέλλον δεν φαίνεται να είναι βιώσιμα τα μικρά σχήματα Τραπεζών. Αντίθετα, η δημιουργία μιας Συνεταιριστικής Τράπεζας σ’ ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για προσέλκυση νέων κεφαλαίων από Στρατηγικούς Επενδυτές και όχι μόνο. Θα είναι μια ευκαιρία για δυναμική ανάπτυξη, η οποία θα ωφελήσει τα μέγιστα τους Μετόχους - Μέλη αλλά και θα συνεισφέρει υπό καλύτερες προϋποθέσεις στην Τοπική Ανάπτυξη.
Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης το λόγο ζήτησαν και πήραν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Πρόεδρος της Πιερικής Αναπτυξιακής, Σοφία Μαυρίδου, και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης, Ανέστης Μυστρίδης. Η κ. Μαυρίδου, τόνισε ότι αρωγός στη νέα Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Από την πλευρά του, ο κ. Μυστρίδης σημείωσε ότι η απόφαση πρέπει να ληφθεί με γνώμονα, αρχικά, την επιβίωση τηςΣυνεταιριστικής Τράπεζας Πιερίας και στη συνέχεια την ανάπτυξή της.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
03 Μάιος 2018, 09.55
-46-----Έγινε ελάχιστα αισθητός από τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα τα...
03 Μάιος 2018, 09.53
-------17Ποιοι κινδυνεύουν να πάρουν δίπλωμα στα 20 έτη Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την οδήγηση, αλλά και τις ποινές για τυχόν εμπλοκή του 17χρονου σε...
03 Μάιος 2018, 09.51
--------48---- Η σορός του εντοπίστηκε σε υπαίθριο χώρο απέναντι από το ΟΑΚΑ Νεκρός εντοπίστηκε ο Μάριος Καλομοίρης, που αγνοείτο από τις 30 Απριλίου. Ο 48χρονος...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ