Τιμή σε Πυροσβεστική, Αστυνομία, Στρατό & ΕΚΑΒ Πιερίας!

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Τιμητικές πλακέτες για την προσφορά των Υπηρεσιών τους στην Τοπική Κοινωνία παρέλαβαν ο Διοικητής τής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πιερίας Ευάγγελος Φαλάρας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας Γιώργος Τζήμας, Εκπρόσωπος της Ταξιαρχίας Λιτοχώρου αλλά και η Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Πιερίας Δέσποινα Χαρίση. Οι τιμές αυτές αποδόθηκαν εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας κατά την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας.
Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, η οποία, μεταξύ των άλλων που είπε, ευχήθηκε: «Να έχουμε ένα (έτος) 2018 πιο συνεργάσιμο, με περισσότερα θετικά αποτελέσματα. Θα ήθελα να ευχηθώ στον καθένα σας και στην καθεμιά σας, οι άγιες αυτές μέρες να είναι πάντα μέρες οικογενειακές, μέρες περισυλλογής»!
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κ. Γεώργιος, αναφέρθηκε επίσης στους τιμώμενους φορείς και τα στελέχη τους: «Χρόνια πολλά και καλή χρονιά, εύχομαι σε όλους. […] Σήμερα η εκδήλωση αυτή είναι μια εκδήλωση τιμής προς τους ανθρώπους τού καθήκοντος […] να τιμήσουμε επιτέλους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν ούτε μέρα, ούτε νύχτα, ούτε διακοπές, αλλά πάντοτε στέκονται στις επάλξεις του καθήκοντός τους.[…] Που βρίσκονται γενικώς στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου».
Από την πλευρά του, ο Αιδέσιμος της Ευαγγελικής Κοινότητας κ. Ιωάννης Υφαντίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μαζί ενώνουμε τη φωνή με τους συμπολίτες μας εδώ, μπροστά στον Άγιο Θεό, για να καλύψει τον τόπο μας πλήρως και την τοπική κοινωνία και την Πατρίδα μας»!
«Εύχομαι, καλή χρονιά. Πρωτίστως, υγεία σώματος, ψυχής και πνεύματος, ισορροπία, δύναμη και αισιοδοξία», ευχήθηκε, μεταξύ άλλων, η Βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μπέττυ Σκούφα.
Ο Βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιος Καστόρης, στην ομιλία του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανάπτυξη της χώρας: «Μας άνοιξε έναν δρόμο το 2017, θα τον ακολουθήσουμε (αυτόν τον δρόμο) το 2018 για να έχουμε ανάπτυξη στη χώρα μας. Και βέβαια, μια ανάπτυξη που πρέπει να είναι δίκαιη! Γιατί, αν δεν είναι κοινωνικά δίκαιη, (τότε) δεν έχει βάθος, δεν έχει προοπτική και είναι μια ανάπτυξη χωρίς νόημα! Αυτός να είναι ο στόχος μας, το επόμενο διάστημα, κι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε»!
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, παίρνοντας, προφανώς, ως αφορμή αυτά που είπε ο Βουλευτής Στέργιος Καστόρης, μεταξύ των άλλων που είπε, επισήμανε: «Μαζί, μαζί, μαζί! Μαζί σε όλα, όμως… Να φέρουμε μαζί το χαμόγελο, αυτό που το 2017 πήρε από το πρόσωπο όλων των πολιτών και ιδιαίτερα (των πολιτών) της επιχειρηματικότητας. Ας φέρουμε περισσότερα χαμόγελα, ας φέρουμε περισσότερη ευτυχία». Να σημειωθεί επίσης ότι ο κ. Χατζηχριστοδούλου ήταν και ο τυχερός της ημέρας αφού, μετά τις ομιλίες, βρήκε το «φλουρί» τής βασιλόπιτας, οπότε και δέχθηκε τα συγχαρητήρια όλων.
Ακολούθως το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην κρίση που ζούμε, διαβεβαιώνοντας ότι θα την ξεπεράσουμε. «Αυτή την κρίση θα την περάσουμε -όπως πέρασε το Έθνος και το Γένος πάρα πολλές κρίσεις- με τη δύναμη της ψυχής του Έλληνα και της Ελληνίδας. Ας δώσουμε, λοιπόν, ένα μήνυμα αισιοδοξίας, να πάμε μπροστά. […] Εμείς πρέπει να φροντίσουμε ώστε τα παιδιά μας να είναι υπερήφανα για μας αφαιρώντας τις μαύρες στιγμές, τις οποίες ήδη έχουμε όλοι στην ψυχή μας από πολλά λάθη που όλοι κάναμε, άλλοι πολύ περισσότερα και άλλοι λιγότερα. Καλή και ευλογημένη χρονιά»!
Ευχές έδωσε και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης, Ανέστης Μυστρίδης: «Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους, με υγεία, ευτυχία και δημιουργικότητα». Ευχές επίσης έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου κ. Χαρέλας, εκ μέρους του Δημάρχου και του Δήμου.
Τιμή σε Πυροσβεστική, Αστυνομία, Στρατό και ΕΚΑΒ Πιερίας
Μετά τις σύντομες ομιλίες - χαιρετισμούς εκπροσώπων Τοπικών Αρχών πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες τιμητικές βραβεύσεις. Φέτος η Αντιπεριφέρεια τίμησε την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και τον Στρατό καθώς επίσης και το ΕΚΑΒ.
Στους εκπροσώπους των Φορέων, οι οποίοι τιμήθηκαν, δόθηκε η δυνατότητα να πουν και δυο λόγια. Πρώτος μίλησε ο Διοικητής τής Πυροσβεστικής, Ευάγγελος Φαλάρας.
Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Φαλάρας ανέφερε: «Θέλω καταρχήν να σας ευχαριστήσω για την τιμή. Να σας ευχηθώ υγεία. Εύχομαι, πολύ σύντομα, εγώ και οι συνεργάτες μου να περάσουμε στην αφάνεια. Να ξαναπάμε εκεί γιατί δεν μας χρειάζεται κανένας. Για να το πετύχουμε όμως αυτό, θέλουμε ομαδική δουλειά, ο καθένας να κοιτάξει τη δουλειά του, να υπάρξει αλληλεγγύη, αλτρουϊσμός και συνυποστήριξη. Είμαστε μια (τοπική) κοινωνία που -όπως και (όλη) η Ελλάδα- πάσχει! Πάσχει και έχει ανάγκες. Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας και μέσα απ’ αυτά να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους σώζοντας ζωές και περιουσίες. Δυστυχώς, το 2017 έκλεισε πολύ ψηλά σε φόρο αίματος, για την Πιερία […] Δεν είναι ώρα για νούμερα […] Εύχομαι το 2018 να μη μας χρειαστεί κανένας. Αλλά εμείς θα είμαστε εκεί, έτοιμοι, να παράσχουμε αυτό που μπορούμε».
Στην πολύ σύντομη ομιλία του ο κ. Τζήμας ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κ. Αντιπεριφερειάρχη για την ιδιαίτερη αυτή τιμή προς την Αστυνομία. Και με τη σειρά μου, τη διάκριση αυτή να την αφιερώσω σ’ όλο το προσωπικό της Διεύθυνσης καθώς, με τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλουν, διατηρούν το επίπεδο αστυνόμευσης και ασφάλειας των πολιτών σε ιδιαίτερα ικανοποιητικό επίπεδο. Θα ήθελα για τη νέα χρονιά να ευχηθώ κι εγώ Χρόνια Πολλά με υγεία ατομική και οικογενειακή, σε όλους. Και από την πλευρά της Αστυνομίας, να ευχηθώ όσο το δυνατόν μικρότερη εγκληματικότητα. Και για να το πετύχουμε αυτό θα χρειαστεί η συμπαράσταση όλων: Αρχών, Φορέων και Πολιτών».
Ο εκπρόσωπος της Ταξιαρχίας ευχαρίστησε για την τιμή αυτή λέγοντας: «Καταρχήν, να σας ευχαριστήσω όλους. Να ευχηθώ καλή χρονιά, χρόνια πολλά, με πίστη, υγεία, αγάπη. Και με τη δύναμη του Θεού προχωράμε»!
Τέλος, η κ. Δέσποινα Χαρίση, Διευθύντρια του ΕΚΑΒ, ανέφερε: «Είναι η πρώτη φορά στα 27 χρόνια που βρίσκομαι σ’ αυτή την υπηρεσία, που τιμάται το ΕΚΑΒ. Θα ήθελα πάρα πολύ να ήταν εδώ όλοι οι συνάδελφοί μου να αισθανθούν αυτό που αισθάνθηκα εγώ. Εύχομαι, από τα βάθη τής καρδιάς μου, υγεία σ’ όλο τον κόσμο».
Ακολούθησε κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση που έγινε έξω από την αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23 Ιανουάριος 2018, 13.49
-24-------forbesΟ Σταύρος Τσομπανίδης που αναδεικνύει τα ελληνικά φύκια παγκοσμίως μπήκε στη λίστα των «30 Under 30» - Την Ελλάδα στη εφετινή λίστα εκπροσωπεί επίσης...
23 Ιανουάριος 2018, 13.48
2018-01-23-11-49-29Στις 4 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί το επόμενο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, αυτήν τη φορά στην Αθήνα. Δημοσιεύματα ανέφεραν πως το συλλαλητήριο θα...
23 Ιανουάριος 2018, 13.47
2018-01-23-11-48-25 Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας συνελήφθησας στο Μενίδι και στα Άνω Λιόσια, δύο άνδρες (ηλικίας 58 και 74 ετών) καθώς και μία ...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ