Η έκταση του ΤΑΙΠΕΔ, η «άλλη άποψη» και στο βάθος… η Δικαιοσύνη

ΕΝΤΑΣΗ, ΣΟΒΑΡΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ & ΥΨΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ & ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΛΑΜΠΡΟΥ

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκάλεσε η πρόσφατη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης με μοναδικο θέμα το ΤΑΙΠΕΔ και τη μη εκποίηση παραλιακής έκτασης στην περιοχή της Καλλιθέας. Πρόκειται για τη γνωστή έκταση των σχεδόν 49.000 τ.μ., για το θέμα της οποίας το Μάρτιο του 2016 υπήρξε συνάντηση των τριών βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας και του δημάρχου Κατερίνης με τον τότε πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα και η διαβεβαίωση από την πλευρά του πως η διαδικασία της πώλησης δεν θα προχωρήσει.
Τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησαν με αίτησή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι του «Άλλου Δρόμου», της «Νέας Εποχής» και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι ζητώντας ενημέρωση για την πορεία του ζητήματος. Επιπλέον ζήτησαν και τη λήψη απόφασης με την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο θα αιτείται προς το ΤΑΙΠΕΔ τη μη εκποίηση της έκτασης σε ιδιώτη και την αποδοσή της με μίσθωση στο Δήμο Κατερίνης για την αξιοποίησή της υπέρ της τοπικής κοινωνίας.
Ωστόσο η τοποθέτηση του δημάρχου Σάββα Χιονίδη στην επεισοδιακή και γεμάτη ένταση συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, και η αναφορά του στο βουλευτή ΝΔ Πιερίας Κώστα Κουκοδήμο και τον επιχειρηματία Βασίλη Λάμπρου, που όπως του μετέφερε ο κ. Πιτσιόρλας, είχαν «άλλη άποψη» για τη συγκκριμένη έκταση, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των δεύτερων, που με ανακοινώσεις τους κάνουν λόγο για φαιδρές, ανακριβείς και προσβλητικές αναφορές και προαναγγέλουν την προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Μετά την εισήγηση της Αλεξάνδρας Νταρλαγιάννη, η οποία ανέγνωσε και την αίτηση σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου, και τις τοποθετήσεις του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μπάμπη Παπαδόπουλου και της δημοτικής συμβούλου του «Άλλου Δρόμου» Γνωσούλας Χαϊλατζίδου, το λόγο πήρε δήμαρχος Σάββας Χιονίδης, ο οποίος επί της ουσίας εξέφρασε την έκπληξή του για το θέμα της συνεδρίασης και έκανε λόγο για «θέατρο του παραλόγου».
Συγκεκριμένα, ο κ. Χιονίδης υπενθύμισε τη συνάντηση που είχε ο ίδιος και οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές Μπέττυ Σκούφα, Χάρης Τζαμακλής και Στέργιος Καστόρης με τον τότε πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ.  Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «όπως μου είπε ο Στέργιος Πιτσιόρλας, “ήρθαν εδώ ο κ. Λάμπρου με τον βουλευτή τον κ. Κουκοδήμο, οι οποίοι έχουν άλλη άποψη” […] Εμείς έχουμε άλλη, ο δήμος έχει άλλη άποψη και θέλουμε την αξιοποίηση. Και βεβαίως δεν συναινούμε σε μια κατάσταση, να πουληθεί μια έκταση γενικότερα, η οποία θα πουληθεί σε τόσο χαμηλή τιμή, επειδή δήθεν δεν είναι οικοδομήσιμη».
Διευκρίνισε επίσης πως η έκταση δεν είναι 51 στρέμματα, όπως αναφέρεται στην αίτηση της αντιπολίτευσης, αλλά 48.819 τ.μ. σημειώνοντας πως «όταν ξεπεράσεις τα 50 στρέμματα, τότε με τον νόμο του ΤΑΙΠΕΔ μπορείς να κάνεις από μόνος σου, αλλαγή χρήσης γης».
«Κοντεύουνε δύο χρόνια και το μόνο από τα ακίνητα το οποίο δεν βγήκε στον αέρα είναι αυτό» συνέχισε τονίζοντας πως ο κ. Πιτσιόρλας θεώρησε πως η βούληση του δήμου εκφράζεται δια του δημάρχου. «Παρά ταύτα επιστρέφοντας κάλεσα τους επικεφαλής. Όλοι ομόφωνα είπαμε οτι συμφωνούμε με τη θέση την οποία ανέπτυξα. Σταμάτησε η υπόθεση αυτή. Δεν ζητήθηκε κάτι άλλο. Ούτε αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου, ούτε τίποτα άλλο» πρόσθεσε.
Ο δήμαρχος επισήμανε επίσης πως το δημόσιο δεν μπορεί να πάρει πίσω το ακίνητο, ενώ υπάρχει η σκέψη από την πλευρά του δήμου να πληρώσει το σχετικό τίμημα και να γίνει εξαγορά. Διέψευσε επίσης πως πίσω από τη συγκεκριμένη έκταση υπάρχει τεράστια δημοτική περιουσία. «Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσουμε να εκποιηθεί μ’ αυτούς τους εξεφτελιστικούς όρους. Για 400 χιλιάρικα που ζητούσαν. Γιατί φαίνεται θα είχαν στο μυαλό τους ότι θα κάνουν το σαράντα οκτώ πενήντα και μετά θα κάναν τροποποίηση και από ναυταθλητικές εγκαταστάσεις θα κάναμε κάτι άλλο» υπογράμμισε και συνέχισε:
«Γι’ αυτό από τότε μας βρίζουν ακόμη δυναμικότερα οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες, αυτοί που τους πήγανε στο ΤΑΙΠΕΔ και λένε “θα σου δείξω τώρα” και συμμετέχουν και σύμβουλοι από δω στην υπόθεση “να λοιπόν τώρα θα καταλάβει ο Χιονίδης, που στάθηκε κόντρα στα σχέδια να ξεπουληθεί αυτό το πράγμα”. Μαζεύονται κι άλλοι που κάνουν τους ήρωες. Μαζεύονται να δημιουργήσουν θέμα για να του δείξουν την άλλη φορά πως τόλμησε να κοντραριστεί. Για να συζητούμε τα πράγματα. Εγώ δεν ζήτησα ποτέ δανεικά από αυτόν τον επιχειρηματία. Ή από οποιονδήποτε άλλον. Ποτέ. Οι συμπεριφορές μας δεν εξηγούν το πόσο καλά θα είμαστε φίλοι και θα δεις τι θα γίνει στο μέλλον και ετοιμαζόμαστε για τις εκλογές και θα βάλουμε και λεφτά για να χρήσουν οι σοβαροί επιχειρηματίες αυτοί το υποχείριό τους που κινεί το πολιτικό κομμάτι».
Κλείνοντας χαρακτήρισε «ντροπές» το να ζητά κανείς τον αριθμό πρωτοκόλλου του εγγράφου που εστάλη προς το ΤΑΙΠΕΔ και ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία το αν πρέπει να γίνει θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ή αρκεί αυτό που ζητήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ.
Ακολούθησαν δευτερολογίες και τοποθετήσεις σε έντονο ύφος και υψηλούς τόνους, με την πρόταση του δημάρχου να υπερψηφίζεται τελικά.

«Άλλος Δρόμος»: Επιτέλους σοβαρότητα!
Σε ανακοίνωσή του που ακολούθησε της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο «Άλλος Δρόμος» επισημαίνει τα ακόλουθα:
«Μετά από κοινό αίτημα 14 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, που κατατέθηκε την Πέμπτη 23.11.2017 πριν την έναρξη του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου, η δημοτική αρχή εξαναγκάστηκε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 με μοναδικό θέμα:
«Συζήτηση επί του αιτήματος του 1/3 των Δημοτικών Συμβούλων (άρθρο 3 παρ. 3 περ. δ΄ εδάφιο α΄ του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου) για σύγκλησητου Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα “ΤΑΙΠΕΔ”»
Στο αίτημά της η αντιπολίτευση ζητούσε:
«ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ώστε να συζητηθεί το ζήτημα και
1. Να ενημερωθεί το Δ.Σ. από τον κ. Δήμαρχο αν απέστειλε την συμφωνηθείσα επιστολή,
2. Αν την απέστειλε, απαντήθηκε αυτή και ποια η πορεία του ζητήματος μέχρι σήμερα;
3. Αν δεν την απέστειλε, για ποιους λόγους δεν το έπραξε, παρόλο που είχε συμφωνηθεί;   
4. Σε κάθε περίπτωση, ζητούμε από το δημοτικό συμβούλιο να λάβει απόφαση με την οποία θα αιτούμαστε προς το ΤΑΙΠΕΔ τη μη εκποίηση της επίμαχης έκτασης σε ιδιώτη και τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα αυτής, με την απόδοσή της με μίσθωση στο Δήμο Κατερίνης για την επωφελέστερη αξιοποίησή της υπέρ της τοπικής κοινωνίας.»
Εκτός των παραπάνω, από την επικεφαλής του “ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ” κα Νταρλαγιάννη τέθηκε η πρόταση η αιτούμενη ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να συνοδεύεται από συγκεκριμένη πρόταση του Δήμου περί του τρόπου αξιοποίησης της επίμαχης έκτασης. Πρότεινε να συσταθεί μία διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία, σε συνεργασία με τους ειδικούς υπηρεσιακούς παράγοντες της Τεχνικής Υπηρεσίας, θα εκπονήσει, σε βασικούς άξονες, ένα ή περισσότερα εναλλακτικά σχέδια για τον τρόπο αξιοποίησης της έκτασης, ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω το αίτημα του Δήμου και να γίνει δεκτό από το ΤΑΙΠΕΔ.
Η  συζήτηση και η  διαδικασία που ακολούθησε ήταν απαράδεκτη από κάθε άποψη. Τόσο ο κ. Δήμαρχος όσο και ο κ. αναπληρωτής Δημάρχου, με τον «ιδιαίτερο» δικό του τρόπο, εκτόξευσαν προσβολές προς όλους.
Η κα Πρόεδρος του Δ.Σ. πυροδότησε περαιτέρω το ήδη τεταμένο κλίμα, μιας και λειτούργησε μόνο υποστηρικτικά του κ. Δημάρχου, ευτελίζοντας με ανεπίτρεπτο τρόπο τον  κανονισμό και τη διαδικασία.
Σημειώνεται ότι η κα Πρόεδρος του Δ.Σ. παρέλειψε να ενημερώσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα “e-meeting” που τηρείται στο Δήμο μας για όλα τα Δ.Σ. με το περιεχόμενο της αιτήσεώς μας, που αποτελούσε και την εισήγησή μας προς το Δημοτικό συμβούλιο, αν και ώφειλε να το πράξει. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα “e-meeting” ενημερώνεται κάθε φορά με την πρόσκληση εκάστου Δ.Σ., τα θέματα αυτού και τις σχετικές εισηγήσεις, οι οποίες (εισηγήσεις) σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας, πρέπει να τίθενται σε γνώση των δημοτικών συμβούλων τρεις (3) τουλάχιστον ημέρες πριν τη συνεδρίαση. Παρόλο που είχαμε καταθέσει την αίτησή μας πέντε ημέρες πριν τη συνεδρίαση, η κα Πρόεδρος δεν έκρινε σκόπιμο να την «ανεβάσει» στο e-meeting και να ενημερωθούν οι συνάδελφοι. Σε σχετική ερώτησή μας δε στο δημοτικό συμβούλιο, η κα Πρόεδρος είπε ότι «δε χρειαζόταν». Γιατί δε χρειαζόταν, δεν εξήγησε. Ούτε βεβαίως κι εμείς καταλαβαίνουμε το γιατί. Ίσως δεν καταλαβαίνουμε διότι, όπως κι οαναπληρωτής Δημάρχου κ. Λεμονόπουλος επεσήμανε, χρειαζόμαστε φροντιστήριο (;;;)! Αυτό που καταλαβαίνουμε, με όση νόηση διαθέτουμε (κι ας μας συγχωρήσει ο κ. Λεμονόπουλος, που δεν είναι επαρκής, κατά την κρίση του), είναι ότι υπήρξε σκόπιμη απαξίωση της αιτήσεώς μας και του ζητήματος που θέσαμε προς συζήτηση.
Ο κ. Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης απαξίωσε πλήρως το Δημοτικό Συμβούλιο και τη  συζήτηση σε αυτό. Η αντίληψή του για το Δ.Σ., είναι  γνωστή και από άλλες φορές. Δεν εκτιμά τον πολιτικό του ρόλο θεωρώντάς το ένα διεκπεραιωτικό όργανο, κάτι σαν τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου. Θεωρεί πως είναι περιττή  κάθε συζήτηση σε αυτό. Θεωρεί βαρίδιο τη δημοκρατική συζήτηση και τη συναπόφαση για ό,τι αφορά την πόλη και το Δήμο γενικότερα. Αποφασίζει για τις προτεραιότητες του Δήμου μόνος και πάντα με κλειστές πόρτες. Για άλλη μια φορά λοιπόν, αφού τοποθετήθηκε επί του ζητήματος, αποχώρησε από τη συνεδρίαση, χωρίς να απαντήσει στις ερωτήσεις που προκάλεσαν τα λεγόμενά του και τέθηκαν από εμάς και παρά το γεγονός ότι του ζητήσαμε να παραμείνει για να τις απαντήσει.
Επί του θέματος, ο κ. Δήμαρχος θεώρησε δεδομένο πως είναι αρκετό ό,τι ο ίδιος έχει πράξει, ηρωοποίησε ο ίδιος τον εαυτό του, που τα βάζει με κάθε είδους συμφέροντα, κατονόμασε επιχειρηματία που με «το υποχείριό του στο πολιτικό κομμάτι» διεκδίκησαν να αγοράσουν τη συγκεκριμένη έκταση με το ποσό των 400.000 ευρώ, μας ενημέρωσε πως ο ίδιος δε ζήτησε δανεικά από το συγκεκριμένο επιχειρηματία, ούτε από κανέναν άλλο, μας ενημέρωσε επίσης πως κάποιοι και από τους συμβούλους του βρίσκονται και συζητάνε με κάποιους για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με στόχο να διώξουν τον ίδιο.
Με λίγα – ή μάλλον πολλά – λόγια, εξαπέλυσε βολές κατά των εσωκομματικών του αντιπάλων, αλλά για την «ταμπακιέρα» τίποτε.
Ο κ. Δήμαρχος επιχειρηματολόγησε υπέρ της ανυπαρξίας αναγκαιότητας λήψης της απόφασης που ζητούσαμε η αντιπολίτευση, διότι οι ενέργειές του ήταν επαρκείς και παρήχθη (;) το αναμενόμενο αποτέλεσμα, όπως ισχυρίσθηκε ο ίδιος. Πρότεινε λοιπόν να μη ληφθεί απόφαση Δ.Σ. διεκδίκησης της επίμαχης έκτασης από το Δήμο μας, διότι είναι «άνευ αντικειμένου», όπως υποστήριξε.
Παρόλο που επιστήσαμε την προσοχή του δημοτικού συμβουλίου στο γεγονός ότι από τα δύο (2) ζητούμενα:
1. να  εξαιρεθεί η έκταση από το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο προσωρινώς επετεύχθη και
2. να αποδοθεί η έκταση στο Δήμο μας, όπως είχε συμφωνηθεί με μακροχρόνια μίσθωση και ελάχιστο μίσθωμα, το οποίο όχι απλώς δεν επετεύχθη αλλά ούτε καν ζητήθηκε,
καθιστώντας σαφή την αναγκαιότητα λήψης της απόφασης του Δ.Σ. για τη διεκδίκηση της απόδοσης της επίμαχης έκτασης στο Δήμο μας, ώστε να εκπληρωθεί και το δεύτερο ζητούμενο, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου υπερψήφισαν την «επάρκεια» των ενεργειών του και τη μη αναγκαιότητα λήψης της απόφασης του Δ.Σ., εν μέσω μιας χαοτικής – τουλάχιστον – διαδικασίας, προσβλητικής και απαξιωτικής του θεσμικού οργάνου και της δημοκρατικής λειτουργίας του.
Εύλογα λοιπόν, τα  πολλά ερωτήματα που σε όλους μας προέκυψαν κι έμειναν αναπάντητα, τόσο από τη «συζήτηση» του Δ.Σ., όσο και από τις μετέπειτα εξελίξεις. Το σημαντικότερο όμως, που πρέπει να απαντηθεί είναι το γιατί τελικά δεν ήθελε ο κ. Δήμαρχος να ληφθεί απόφαση του Δ.Σ. και να ισχυροποιηθεί εξ αυτού το αίτημα του Δήμου μας;
Με την παρούσα καλούμε τους συνδημότες μας να παρακολουθήσουμε το βίντεο της συνεδρίασης (σημ. υπήρχε σχετικό link στο τέλος της ανακοίνωσης), διότι θεωρούμε ότι είναι χρήσιμο για να κατανοήσουμε ότι το επίπεδο της λειτουργίας του θεσμικού οργάνου του δημοτικού μας συμβουλίου δεν είναι το αρμόζον.
Τους καλούμε δε να βρούμε από κοινού τρόπους να ενδυναμώσουμε τη δημοκρατική λειτουργία του Δ.Σ. και προτείνουμε ως πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της διεκδίκησης του αυτονόητου της ορθής λειτουργίας του θεσμικού οργάνου, την αυτοπρόσωπη μαζική παρακολούθηση των δημοτικών συμβουλίων εφεξής από τους συνδημότες μας, που με τον τρόπο αυτό μπορούν να κάνουν πράξη άμεσα και αποτελεσματικά τον έλεγχο και τη λογοδοσία των αιρετών.
Δήλωση Κώστα Κουκοδήμου, βουλευτή Πιερίας
Με αφορμή τα όσα φαιδρά ειπώθηκαν από το δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης, δηλώνω τα εξής: 
«Ειλικρινά, δεν μπορώ να κατανοήσω τον πραγματικό λόγο  της αναίτιας και απρόκλητης επίθεσης στο πρόσωπό μου. 
Ο δήμαρχος  με όσα είπε προσέβαλε την τιμή και την υπόληψή μου.  Είμαι υποχρεωμένος να προσφύγω  στην ελληνική δικαιοσύνη».
Κώστας Κουκοδήμος, Βουλευτής Ν. Πιερίας
Δήλωση του επιχειρηματία Βασίλη Λάμπρου
«Ο τουρισμός στην Ελλάδα αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης, ιδίως κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, με σημαντική συμβολή στην αγορά εργασίας, παρουσιάζοντας συνεχή αύξηση στα έσοδα και στις αφίξεις επισκεπτών και με πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία.
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πρόσφατα δήλωσε ότι ο τουρισμός είναι ο πιο παραγωγικός κλάδος της οικονομίας.
Την ώρα που σε άλλους τουριστικούς νομούς επενδύονται τεράστια κεφάλαια για την ανέγερση νέων ξενοδοχειακών μονάδων, οι τοπικές αρχές αποτελούν τροχοπέδη στην τουριστική ανάπτυξη της Πιερίας, στη δημιουργία νέων πηγών εσόδων, νέων θέσεων εργασίας και συνθηκών ευημερίας και προόδου για τον τόπο μας.
Πράγματι ο Δήμαρχος Κατερίνης και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία απέτρεψαν μια μεγάλη τουριστική επένδυση, στην οποία θα δημιουργούνταν εκατόν πενήντα και πλέον νέες θέσεις εργασίας. Για την πράξη αυτή ο κ. Δήμαρχος  Κατερίνης σήμερα δηλώνει περήφανος!
Στο παραλήρημα του Δημάρχου κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και στα όσα αναληθή, ανακριβή και προσβλητικά για την τιμή και την υπόληψή μου ανέφερε απαντώ:
Ουδεμία απευθείας εξαγορά θα λάμβανε χώρα. Το ΤΑΙΠΕΔ προκήρυξε πλειοδοτικό διαγωνισμό για την συγκεκριμένη έκταση, στον οποίο συμμετείχαν τέσσερις εταιρείες, εκ των οποίων οι τρεις από την Πιερία.
Είναι αναληθές και ανακριβές πως η τιμή του παραπάνω ακινήτου θα ήταν τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ. Η αλήθεια είναι πως η τιμή εκκίνησης – λόγω της υψηλότερης προσφοράς – θα ήταν 1.100.000 ευρώ. Μάλιστα με την συμμετοχή και τον ανταγωνισμό τεσσάρων υποψηφίων η τελική του τιμή θα έφθανε αρκετά εκατομμύρια.
Είναι αναληθές και ανακριβές πως όταν η έκταση ξεπερνά τα 50 στρέμματα ο ιδιώτης μπορεί να αλλάξει μόνος του τη χρήση γης . Ουδεμία σχέση έχει ο αριθμός των στρεμμάτων για να γίνει αλλαγή χρήσης γης, την οποία μπορούν να διενεργήσουν μόνο οι αρμόδιες υπηρεσίες.
Και “για να συζητούμε τα πράγματα” θα έχει ενδιαφέρον να μάθουν οι δημότες ποιος υποψήφιος δήμαρχος ερχόταν προεκλογικά στο γραφείο μου και ζητούσε οικονομική στήριξη.
Ψυχραιμία και νηφαλιότητα χρειάζεται και η Δικαιοσύνη θα μιλήσει».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
03 Μάιος 2018, 09.55
-46-----Έγινε ελάχιστα αισθητός από τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα τα...
03 Μάιος 2018, 09.53
-------17Ποιοι κινδυνεύουν να πάρουν δίπλωμα στα 20 έτη Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την οδήγηση, αλλά και τις ποινές για τυχόν εμπλοκή του 17χρονου σε...
03 Μάιος 2018, 09.51
--------48---- Η σορός του εντοπίστηκε σε υπαίθριο χώρο απέναντι από το ΟΑΚΑ Νεκρός εντοπίστηκε ο Μάριος Καλομοίρης, που αγνοείτο από τις 30 Απριλίου. Ο 48χρονος...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ