Σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πλημμυρών και χιονοπτώσεων

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ


Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύδνας Κολινδρού με θέμα τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό ενόψει της χειμερινής περιόδου.
Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Ευάγγελος Λαγδάρης ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους φορείς για την συμμετοχή τους στην συνεδρίαση, αλλά  κυρίως  για την έμπρακτη και άψογη συνεργασία που υπήρξε στο πρόσφατο πλημμυρικό φαινόμενο στις 15-18 Νοεμβρίου 2017.
Ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού δίνοντας προτεραιότητα στην πρόληψη, όπως αντιπλημμυρικά έργα, τον καθαρισμό ρεμάτων, καναλιών και φρεατίων είχε ως αποτέλεσμα την αποφυγή των καταστροφικών επιπτώσεων του πρωτόγνωρου πλημμυρικού  φαινομένου που γνώρισε η περιοχή τα τελευταία χρόνια.
Ο κ. Λαγδάρης διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα που βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πύδνας Κολινδρού καθώς και οι εμπλεκόμενοι φορείς για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό την ενόψει της φετινής χειμερινής περιόδου τονίζοντας ότι «θέτουμε ως μέλημά μας την προστασία των πολιτών».
Συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα ετοιμότητας και συνεργασίας μεταξύ των φορέων, οι προτεραιότητες επέμβασης κάθε φορέα σε περίπτωση συμβάντος και οι απαιτούμενες ενέργειες για αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τα φαινόμενα αυτά. Τονίστηκε η στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των αρμόδιων φορέων, η οποία αποτελεί κρίσιμο παράγοντα επιτυχίας, όπως και η ιδιαίτερα σημαντική συμβολή των εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων, που ανταποκρίνονται πάντοτε πρόθυμα.
Διατυπωμένη πρόθεση του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού είναι να αντιμετωπιστούν άμεσα όσα προβλήματα διαπιστώθηκαν ώστε να εξασφαλίζεται η ετοιμότητα αντιμετώπισης των κινδύνων και των δυσμενών επιπτώσεων από πλημμύρες και χιονοπτώσεις και παγετό.
«Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι διαθέτουμε ικανές και έμπειρες υπηρεσίες όπως επίσης και τον απαραίτητο εξοπλισμό που απαιτείται κάθε φορά καθώς και σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών Πολιτικής Προστασίας» επισημάνθηκε.
Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας παραβρέθηκαν:
Ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Κακάνης, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Όθων Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΚΟΙ.ΝΕ. Ιωάννης Λιόλιος, η Πρόεδρος της Δ.Κ. Κολινδρού Δέσποινα Παπαργυρίου, ο Επίλαρχος Αχιλλέας Μπαρμαργύρης της ΧΧΙV ΤΘΤ Λιτοχώρου 23 ΕΜΑ, ο Διοικητής του Α.Τ. Πύδνας Κολινδρού Σωτήριος Κακάνης, ο Τοπικός Αστυνόμος Κολινδρού Γεώργιος Βασιλειάδης, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού κλιμακίου Κολινδρού Γεώργιος Γρηγοριάδης, η  Προϊσταμένη Σχεδιασμού Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Κρυσταλλένια Γεωργιάδου, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων & Πολεοδομίας του Δήμου Δημήτριος Καραμέλλιος, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ν. Πιερίας Νικόλαος Χηνόπουλος, η Εκπρόσωπος του Κέντρου Υγείας Αιγινίου Βασιλική Βλανίδου, ο Πρόεδρος Τ.Κ. Καταχά Κωνσταντίνος Ορφανίδης, ο Πρόεδρος Τ.Κ. Ν. Αγαθούπολης Πασχάλης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ρυακίων Βασίλειος Κακάνης και ο υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύδνας Κολινδρού Θωμάς Γκέκας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14 Φεβρουάριος 2018, 13.26
---lr------ Τα κινητά τηλέφωνα συμπληρώνουν το πάζλ της πολύκροτης υπόθεσης για την Ειρήνη Λαγούδη. Οι τελευταίες νύχτες και η άγνωστη εξομολόγηση της...
14 Φεβρουάριος 2018, 13.25
-l-r-----------pics-vid Με ελληνικές σημαίες στα χέρια κάτοικοι της Θεσσαλονίκης ζητούν από τον Γιάννη Μπουτάρη να παραιτηθεί. Οργή για τις τελευταίες δηλώσεις που...
14 Φεβρουάριος 2018, 13.23
2018-02-14-11-24-51 Καιρός - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ - Έρχεται σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους - Πού...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ