Η χορωδία και το χορευτικό των ΚΑΠΗ του Δήμου Κατερίνης στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου Καλαμαριάς

Το μήνυμα ότι «η τρίτη ηλικία είναι μια πληθυσμιακή ομάδα ενεργή και δυναμική» τέθηκε στο επίκεντρο των διήμερων  πολιτιστικών εκδηλώσεων των ΚΑΠΗ Δήμου Καλαμαριάς, στις οποίες συμμετείχαν, τα μέλη της χορωδίας του Α΄& Β΄ ΚΑΠΗ του Δήμου Κατερίνης, καθώς και τα μέλη του χορευτικού ΚΑΠΗ Περίστασης.

Ειδικότερα, το ΚΑΠΗ Δήμου Κατερίνης παρουσίασε το πρόγραμμα της χορωδίας και του χορευτικού, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στο  Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη». Η αυλαία άνοιξε με την θεατρική παράσταση “Η δεκαοχτούρα”, ένα παραδοσιακό Μακεδονικό παραμύθι από την θεατρική ομάδα του ΚΑΠΗ Κηφισιάς Καλαμαριάς, ενώ η χορωδία των ΚΑΠΗ Κατερίνης παρουσίασε παραδοσιακά τραγούδια, υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου Σταθακόπουλου. Το τμήμα συνόδευσαν αφιλοκερδώς οι μουσικοί  Δημήτριος Φαρμακιώτης (τουμπερλέκι) & Τσιγγαρόπουλος Ευάγγελος (φλογέρα).

Ακολούθησε η χορωδία του ΚΑΠΗ Δήμου Έδεσσας με έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε  με θρακιώτικους παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό του ΚΑΠΗ Περίστασης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η συμμετοχή πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης των ΚΑΠΗ Καλαμαριάς, στο πλαίσιο της ανταλλαγής πολιτιστικών και κοινωνικών  δραστηριοτήτων που αναπτύσσουν τα μέλη των ΚΑΠΗ. Την αποστολή συνόδευε ο αντιπρόεδρος του ΟΠΠΑΠ και  πρόεδρος των ΚΑΠΗ Κατερίνης, Αναστάσιος Παπαζήσης, ο οποίος αφού μετέφερε το χαιρετισμό  του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη τόνισε μεταξύ άλλων: «ανάλογες εκδηλώσεις ενδυναμώνουν τους δεσμούς μεταξύ των ΚΑΠΗ και προβάλουν το έργο των μελών γι’ αυτό πρέπει να ενθαρρύνονται και να συνεχίζονται».
Εκ μέρους των ΚΑΠΗ Δήμου Καλαμαριάς, την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑ&ΑΠΗ Καλαμαριάς Σωκράτης Πετκάκης. Ακολούθησαν  ανταλλαγές αναμνηστικών χειροποίητων δώρων, τα οποία κατασκεύασαν οι ομάδες χειροτεχνίας των ΚΑΠΗ.

Τέλος, στο  ισόγειο του θεάτρου τα μέλη  είχαν  την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση ζωγραφικής & χειροτεχνίας με εκθέματα της ομάδας εργασιοθεραπείας των ΚΑΠΗ Καλαμαριάς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22 Νοέμβριος 2017, 14.05
2017-11-22-12-07-14Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών στον πάτο της λίμνης Βαν - Η τοποθεσία, τα ευρήματα και οι αρχαίοι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν...
22 Νοέμβριος 2017, 14.03
bloomberg--------21--- Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και...
22 Νοέμβριος 2017, 14.01
-17--------- Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη -που έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας πριν έναν χρόνο-, εκμυστηρεύτηκε τα όσα άσχημα της συνέβαιναν στην ψυχολόγο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ