ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ: Άλλαξαν τα εισοδηματικά κριτήρια για τη δωρεάν κάρτα σίτισης σε φοιτητές;

Ερώτηση με την οποία ζητά να μάθει αν έχουν τροποποιηθεί τα εισοδηματικά κριτήρια για την παροχή δωρεάν κάρτας σίτισης σε φοιτητές υπέβαλε προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ο βουλευτής ΝΔ Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος. Όπως επισημαίνει, απορρίπτονται αιτήσεις φοιτητών με το αιτιολογικό ότι έχει αλλάξει το κριτήριο που αφορά το οικογενειακό εισόδημα προκαλώντας αναστάτωση και επιβάρυνση στις οικογένειες των παιδιών, πολλά από τα οποία φοιτούν και σε διαφορετικές πόλεις.
Η ερώτηση
«Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν αναφορές από φοιτητές που φοιτούν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, για τροποποίηση των κριτηρίων (εισοδηματικών) που αφορούν την παροχή δωρεάν κάρτας σίτισης.
Ειδικότερα στις Προϋποθέσεις δωρεάν σχετιζομένων αναφέρεται ότι δικαιούνται: α. Άγαμοι φοιτητές, των οποίων το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, όπως προκύπτει από τα αντίστοιχα εκκαθαριστικά σημειώματα της αρμόδιας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) του τελευταίου οικονομικού έτους, δεν υπερβαίνει τις σαράντα πέντε χιλιάδες (45.000) Ευρώ προκειμένου για οικογένεια με ένα μόνο τέκνο. Για οικογένειες με δύο τέκνα και πλέον το παραπάνω ποσό προσαυξάνεται κατά πέντε χιλιάδες (5.000) Ευρώ για κάθε τέκνο πέραν του πρώτου.

Παρόλα αυτά, απορρίπτονται αιτήσεις φοιτητών που πληρούν το παραπάνω κριτήριο και όλα τα υπόλοιπα φυσικά που τίθενται, με το αιτιολογικό ότι υπάρχει τροποποίηση του εισοδηματικού κριτηρίου και ότι το αντίστοιχο οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τις 20.000 ευρώ, ακαθάριστο.
Αντιλαμβάνεστε ότι δημιουργείται αναστάτωση αλλά και επιπλέον επιβάρυνση για τις οικογένειες τα παιδιά των οποίων φοιτούν σε πολλές περιπτώσεις και σε διαφορετικές πόλεις.
Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
- Έχουν τροποποιηθεί τα εισοδηματικά κριτήρια για την παροχή δωρεάν κάρτας σίτισης σε φοιτητές και ποια είναι αυτά;
- Υπάρχει πλαφόν στην χορήγηση καρτών σίτισης ανά πανεπιστήμιο;
- Τροποποιούνται τα εισοδηματικά κριτήρια ανά πανεπιστήμιο;»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15 Μάρτιος 2018, 14.03
2018-03-15-12-04-30Για ποιες παραβάσεις αφαιρείται άμεσα το δίπλωμα οδήγησης και οι πινακίδες Μπροστά σε ένα νέο τοπίο για την κυκλοφορία στους δρόμους και τις παραβάσεις...
15 Μάρτιος 2018, 13.59
-------40--Μια τραγωδία εκτυλίχθηκε στη Σταμάτα, με άνδρα που σκότωσε τη σύντροφό του και στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Το συμβάν σημειώθηκε τα...
15 Μάρτιος 2018, 13.58
2018-03-15-11-59-26 Οι διαδηλωτές κάλεσαν σε μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα καθώς και σε «πάγωμα» των τουριστικών επισκέψεων στη γείτονα Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ