Σύγχρονα ιατρικά επιστημονικά δεδομένα για τον Διαβήτη

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Με ιδιαίτερη επιτυχία, παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 22/11, στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης, ημερίδα με τίτλο:  «Σακχαρώδης Διαβήτης – μία σύγχρονη επιδημία».
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Πιερίας με επικεφαλής εταίρο τον Δήμο Κατερίνης, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο και την Ένωση Διαβητικών Πιερίας. Η δράση υλοποιήθηκε στα πλαίσια του συγχρηματοδοτούμενου από το ΕΚΤ προγράμματος «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή» του ΤΕΒΑ.
Τον χαιρετισμό του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, καθώς και τις ευχαριστίες προς τους συντελεστές της Ημερίδας, μετέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Παπαζιώγας: «Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται εκδηλώσεις σαν την αποψινή, οι οποίες έχουν  ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συμβάλλουν καθοριστικά σε μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Είμαστε πάντα ανοικτοί ως Δήμος Κατερίνης σε τέτοιου είδους ημερίδες, που αφορούν τους συμπολίτες μας. Άλλωστε το έχουμε αποδείξει και ήδη και με την συνδρομή  του Ιατρικού Συλλόγου έχουμε οργανώσει πολλές αντίστοιχες σημαντικές δράσεις».
Όπως συμφώνησαν όλοι οι εισηγητές, η δημόσια υγεία αποτελεί προϋπόθεση για την κοινωνική ευημερία και ανάπτυξη, ενώ η αποτελεσματικότερη ενημέρωση δίνει προστασία και προαγωγή στην υγεία. Ακολούθησαν συμβουλές διατυπωμένες με απλή ορολογία από τους:
Τσανικίδη Ηρακλή | Παθολόγος- διαβητολόγο, Υπεύθυνο Διαβητολογικού Ιατρείου Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Πιερία με θέμα: Σακχαρώδης Διαβήτης, Κριτήρια Διάγνωσης – Πρόγνωση. Τσαρούχα Μαρία | Ενδοκρινολόγο – Διαβητολόγο με θέμα: Θεραπεία και επιπλοκές του      Σακχαρώδη Διαβήτη,  Καραΐσκου Αυγή | Κλινικ.  Διατροφολόγο- Διαιτολόγο με θέμα: Διατροφικές συστάσεις για την αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη, Αναστασιάδου Ελένη | Ψυχολόγο – Παιδοψυχολόγο με θέμα: Ψυχολογία και Σακχαρώδης Διαβήτης.
Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε η κα Χάιδω Παπαχατζή, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε επίσης, η Πρόεδρος της Ένωσης Διαβητικών Πιερίας κα Σωτηρία Ουσταμπασίδου, η οποία μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τον Δήμο Κατερίνης, «για την παραχώρηση διαδρόμου στην πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, γεγονός που διευκολύνει την πρόσβαση και άθληση των μελών του συλλόγου».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22 Νοέμβριος 2017, 14.05
2017-11-22-12-07-14Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών στον πάτο της λίμνης Βαν - Η τοποθεσία, τα ευρήματα και οι αρχαίοι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν...
22 Νοέμβριος 2017, 14.03
bloomberg--------21--- Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και...
22 Νοέμβριος 2017, 14.01
-17--------- Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη -που έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας πριν έναν χρόνο-, εκμυστηρεύτηκε τα όσα άσχημα της συνέβαιναν στην ψυχολόγο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ