ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

ΠΕΤΣΟΚΟΜΕΝΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΣΕΚ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΚΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥΣ

Σοβαρός προβληματισμός και έντονη ανησυχία επικρατεί στις τάξεις του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου ανά την χώρα, αναφορικά με τον χρόνο πληρωμής της εξόφλησης της ενιαίας ενίσχυσης για το 2017, που αυτοί δικαιούνται και η οποία προσδιορίστηκε πως θα τους δοθεί αορίστως για τα «τέλη του χρόνου» με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δεν φτάνει που οι αγρότες μας περίμεναν να εισπράξουν και ξεκίνησε η διαδικασία την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 το 70% ως προκαταβολή, -που σημειωτέον αποτελεί και χρόνο θετικό ρεκόρ στην μέχρι σήμερα πληρωμή του τσεκ των αγροτών,- αλλά πήραν σαφέστατα πολύ λιγότερα χρήματα χωρίς να μπει κάποιος εκ των αρμοδίων στον ΟΠΕΚΕΠΕ ή οποιοσδήποτε άλλος υπεύθυνος ή αρμόδιος στον κόπο, να ενημερώσει όλον αυτόν τον κόσμο που δεν γνωρίζει τέτοιες σημαντικές για τον ίδιο λεπτομέρειες στην όλη διαδικασία, για το «τι γίνεται» και για το «που πηγαίνουν» αυτές οι κρατήσεις των αγροτών μας.

Θέλω να πιστεύω ότι η επίσημη πολιτεία με τους μηχανισμούς της, θα λειτουργήσει όπως πρέπει και τα υπόλοιπα χρήματα που δικαιούνται οι αγρότες μας θα τα πάρουν πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων!

ΣΕ ΚΑΛΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΜΑΣ

Η ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΦΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ 70 ΛΕΠΤΑ/ΚΙΛΟ

Είναι αλήθεια ότι ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν θα μπορούσαν οι ακτινιδιοπαραγωγοί μας να φανταστούν την εξέλιξη στις τιμές που εισέπραξαν την φετινή συγκομιστική περίοδο που ολοκληρώνεται το επόμενο κιόλας χρονικό διάστημα. Μετά από πάρα πολλά χρόνια το χαμόγελο και η υπερφίαλη αισιοδοξία επέστρεψαν αφού οι τιμές παραγωγού εκτοξεύτηκαν φέτος και έφτασαν μέχρι και τα υψηλό βαρομετρικό των 68-70 λεπτών του Ευρώ, βάζοντας φωτιά στον προγραμματισμό των ακτινιδιοπαραγωγών που επισπεύδουν την ανανέωση φύτευσης των περιβολιών τους, αλλά και συνεχίζουν την φύτευση τελείως νέων φυτών. Για τις αιτίες της καλής φετινής χρονιάς για τους παραγωγούς μας, δεν θα αναφερθώ αφού είναι πλέον γνωστές τοις πάσι. Μακάρι αυτή η χαρά και το κλίμα αυτό να έχουν συνέχεια και τα επόμενα χρόνια, αν και νομίζω ότι το καλύτερο θα ήταν να σταθεροποιηθεί η τιμή παραγωγού του Ελληνικού ακτινιδίου στα 50 λεπτά, για να μπορέσουν όλες οι πλευρές να είναι ικανοποιημένες!

Αγρότη, στο χέρι σου η αλλαγή παγιωμένης κατάστασης

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ

ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ!!!!

Σε μια χώρα κυρίως αγροτοκτηνοτροφική οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μας, έχουν μηδενική εκπροσώπηση στο Ναό της Δημοκρατίας, την Βουλή των 300 Ελλήνων Βουλευτών. Δεν ξέρω πόσο αυτό αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ ή και πρωτοτυπία, αλλά δεν νομίζω να περιποιεί ιδιαίτερη τιμή για τους πολύ σκληρά μαχόμενους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους μας που αγωνίζονται όχι να ζήσουν αξιοπρεπώς με τις οικογένειές τους, αλλά απλά να επιβιώσουν των άδικων αντιαγροτικών μέτρων που με μαθηματική ακρίβεια τους εξαϋλώνουν καθημερινά.

Τα στοιχεία που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας είναι αδιάψευστος μάρτυρα στα επαγγέλματα των σημερινών 300 Βουλευτών της Βουλής των Ελλήνων: το 15,7% είναι δικηγόροι στο πρώην τους επάγγελμα, ακολουθούν οι γιατροί με 12,6%, επιστήμονες των κλάδων φυσικής, χημείας, μαθηματικών, κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι επίσης με 12,6%, οι Πανεπιστημιακοί με 9,6%, οι οικονομολόγοι με 8,8%, υπάλληλοι 8,4%, διευθυντικά στελέχη 6,5%, δάσκαλοι και καθηγητές μέσης εκπαίδευσης 5%, εργάτες 1,9%, τεχνικά επαγγέλματα 1,1% και τέλος αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων άλλο ένα 1,1%.

Νομίζω ότι είναι η ώρα να αλλάξουν αυτά τα δεδομένα και αυτό ανήκει στην αποκλειστική ευχέρεια του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου που επιτέλους θα πρέπει να στείλει κάποιους προερχόμενους από τον χώρο αυτό ως εκπροσώπους του!ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Εκλογές ετοιμάζονται να πραγματοποιηθούν το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 στον Αγροτικό Σύλλογο παραγωγών δημητριακών και λοιπών καλλιεργειών Κατερίνης όπου τα τελευταία χρόνια Πρόεδρος και κινητήρια δύναμη είναι ο ακούραστος αγροτοσυνδικαλιστής Γιώργος Χαρισσόπουλος, που πραγματικά, με τις όποιες αδυναμίες που κάποιοι του προσάπτουν θεωρώ ότι έχει κάνει -από μηδενικής βάσης μάλιστα-, σημαντικό έργο και έχει πρωταγωνιστήσει σε όλες τις μορφές αγώνα των αγροτών της περιοχής μας.

Είναι λοιπόν χρυσή ευκαιρία, σε αρκετά νεότερους συντοπίτες μας, αγρότες το επάγγελμα, που ασκούν δριμεία κριτική μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως είναι ο επίπλαστος κόσμος των «χιλιάδων φίλων» του Facebook, να αφήσουν τα λόγια και τις έξυπνες αναρτήσεις τους, αλλά και τις φιλοσοφικές τους αναζητήσεις στα καφενεία και σε διάφορους δημόσιους χώρους και να πιάσουν –επιτέλους πια- τον ταύρο από τα κέρατα για να δουν τι εστί συνδικαλισμός την σήμερον ημέρα.

Βέβαια κάποιοι θα συνεχίσουν να ασκούν τον ίδιο τρόπο κριτικής μέσω Facebook που είναι και ασφαλής αλλά και ανέξοδος. Οπότε φίλοι κυρίως νέοι αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Κατερίνης, ιδού η ευκαιρία για να υπερασπιστείτε τα πολλά και δίκαια αιτήματα του πρωτογενή τομέα μέσω της έμπρακτης συμμετοχής σας με τον Αγροτικό σας Σύλλογο!

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΣΑΣΟΕΕ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΣ

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση πρέπει να ακυρώσει κάθε μορφή κατάσχεσης που υπέστησαν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του τόπου, καθώς και κάθε παράνομη παρακράτηση, αφού πολλοί είναι εκείνοι που βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, επισημαίνει ο Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ), που ζητά την άμεση συμμόρφωση των εθνικών κανονισμών με τους κοινοτικούς και τη θέσπιση του ακατάσχετου των επιδοτήσεων και να επιστραφούν στους δικαιούχους τα χρήματα που παρακρατήθηκαν παρανόμως. Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, σε μία περίοδο κατά την οποία οι αγρότες πλήττονται από υψηλότατα βάρη σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, τα προβλήματα για χιλιάδες αγροτικές οικογένειες μεγεθύνονται ακόμη περισσότερο από τις «κουτσουρεμένες» Κοινοτικές επιδοτήσεις. Συγχαρητήρια θερμά στον ΣΑΣΟΕΕ για το διεκδικητικό πλαίσιο για λογαριασμό όλων των δικαιούχων αγροτών όλης της χώρας και προσωπικά στον Πρόεδρό του Αλέξανδρο Κοντό που γνωρίζει να μάχεται σθεναρά, αφού άλλωστε είναι μοναδικός γνώστης των προβλημάτων του αγροτικού χώρου, όπου υπήρξε και ένας από τους πιο πετυχημένους υπουργούς Γεωργίας στον τόπο μας!

Η ΛΑΡΙΣΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΤΙΣ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ!!!

Περιφερειακές συσκέψεις και ενημερωτικές εκστρατείες με στόχο τη διοργάνωση μιας πανελλαδικής σύσκεψης στη Λάρισα την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, αναμένεται να πραγματοποιήσουν το προσεχές διάστημα επιτροπές μπλόκων. Στη σύσκεψη αυτή θα οριστικοποιηθεί το διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων και το χρονοδιάγραμμα των συντονισμένων πανελλαδικά κινητοποιήσεων. Να σημειωθεί ότι έχουν οριστεί δύο τέτοιες συσκέψεις στην Ηλεία (στις 5 Νοεμβρίου) και τη Δυτική Μακεδονία μία εβδομάδα μετά. Θεωρώ πως πλέον δεν μπορεί και δεν πρέπει να μιλάμε άλλο για την κομματικοποίηση των κινητοποιήσεων των αγροτών όλης της χώρας. Είναι μια πολύ περιττή και ανόητη πολυτέλεια όλο αυτό που συμφέρει μόνον στο σημερινό κυβερνητικό καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αν λοιπόν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών από κάθε γωνιά της χώρας είναι υποτονικές ή γίνονται απλά και μόνον για να γίνουν ας μην ξεκινήσουν καθόλου. Αν το ρυάκι, δεν γίνεται ποταμάκι και το ποτάμι χείμαρρος και αυτήν την φορά, από την αυθόρμητη συμμετοχή των αγροτών μας, τότε δικαίως θα χαρούν οι όποιοι Αλέξης Τσίπρας και Βαγγέλης Αποστόλου για την… φιλοαγροτική τους πολιτική που συνεχίζουν να εφαρμόζουν και που οδηγεί στην εξαΰλωση του αγροκτηνοτροφικού κλάδου της χώρας μας!

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ