Πλούσιο το πρόγραμμα δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορινού

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017 – ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2018

ΕΝΑΡΞΗ ΜΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Δημιουργική απασχόληση, βιβλίο, σινεμά, ενημερωτικές ημερίδες και εκπαιδευτικές επισκέψεις, σεμινάρια φωτογραφίας και πληροφορικής, εργαστήριο πειραμάτων σε συνεργασία με το Α.Π.Θ. (τμήμα χημικών) κ.α. συνιστούν το ευρύ θεματικό φάσμα δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορινού, για παιδιά και ενήλικες, κατά την περίοδο Οκτωβρίου 2017- Απριλίου 2018.
Στην πρεμιέρα των δράσεων, το απόγευμα της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου, το μήνυμα, ότι, πολίτες με στοιχειώδη εκπαίδευση σε δεξιότητες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και με μόνο εργαλείο τα χέρια τους μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην επανεκκίνηση μιας καρδιάς που έχει σταματήσει να λειτουργεί και να σώσουν την ζωή ενός αγαπημένου προσώπου τέθηκε στο επίκεντρο της Ημερίδας Ενημέρωσης με τίτλο «Πρώτες Βοήθειες», από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας.
Η εκπαίδευση έγινε με ιδιαίτερα ικανοποιητική προσέλευση πολιτών, σε συνθήκες εξομοίωσης πραγματικού περιστατικού, υπό την καθοδήγηση εκπαιδευτών και με την συνδρομή προπλασμάτων φυσικών διαστάσεων κ.ο.κ.
Παράλληλα, από μέλη της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας και ειδικότερα από τις κυρίες Γεραρίδου και Παπαδοπούλου αντίστοιχα, έγινε παρουσίαση, για την αντιμετώπιση τραυματισμών, ρινοραγίας, πνιγμού, κατάγματος κ.α., δόθηκαν πληροφορίες και απλές οδηγίες, ενώ απαντήθηκαν ερωτήματα, προκειμένου οι βασικές αρχές πρώτων βοηθειών, να γίνουν απολύτως κατανοητές από τους συμμετέχοντες στην Ημερίδα.
Τις ευχαριστίες του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη σε όλους τους συντελεστές, εθελοντές και συμμετέχοντες μετέφερε η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού Φωτεινή Καρασερίδου, η οποία σημείωσε μεταξύ άλλων:
«Γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια απ’ όλους να ευαισθητοποιήσουμε και να εκπαιδεύσουμε ανθρώπους να μπορούν να σώσουν ζωές και γενικότερα, να είναι σε θέση να προσφέρουν πολύτιμες πρώτες βοήθειες. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές και συμμετέχοντες. Η συγκεκριμένη δράση είναι ένα προϊόν ουσιαστικής συνεργασίας με τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας».
Αναλυτικά, το πρόγραμμα δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορινού, για την περίοδο Οκτωβρίου 2017- Απριλίου 2018 διαμορφώνεται ως εξής:
Για τα παιδιά:
* Προβολή παιδικής ταινίας κάθε Παρασκευή στις 6:00 μ.μ.
* Όλος ο κόσμος ένα πείραμα: εργαστήριο πειραμάτων σε συνεργασία με ΑΠΘ τμήμα χημικών
* Εργαστήριο χριστουγεννιάτικων κατασκευών
*Εργαστήριο Πασχαλιάτικων κατασκευών
*Αναγνώσεις και παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων
Για τους ενήλικες:
* Σεμινάριο πληροφορικής για ηλικίες 50+
*Σεμινάριο φωτογραφίας
* Ημερίδα για τη διατροφή
*»Το σώμα μας προειδοποιεί»: ημερίδα ενημέρωσης και πρόληψης από την γιατρό Δήμητρα Λόγγου
«Οικολογικά καλλυντικά»: εργαστήριο από το ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου
*Πρώτες βοήθειες»: ημερίδα ενημέρωσης από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας
Για όλους:
*Επίσκεψη στους Μακεδονικούς τάφους Κορινού: Ενημέρωση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων τα 25 άτομα. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο τηλέφωνο 2351350919 τις ώρες λειτουργίας της βιβλιοθήκης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22 Νοέμβριος 2017, 14.05
2017-11-22-12-07-14Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών στον πάτο της λίμνης Βαν - Η τοποθεσία, τα ευρήματα και οι αρχαίοι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν...
22 Νοέμβριος 2017, 14.03
bloomberg--------21--- Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και...
22 Νοέμβριος 2017, 14.01
-17--------- Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη -που έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας πριν έναν χρόνο-, εκμυστηρεύτηκε τα όσα άσχημα της συνέβαιναν στην ψυχολόγο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ