«Όνειρα: από τους εφιάλτες… στις επιθυμίες»

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ:

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

«Όνειρα: Από τους εφιάλτες…. στις επιθυμίες!» τιτλοφορείται το χειμερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο από τα μέσα Οκτωβρίου υλοποιεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης. Η κεντρική ιδέα είναι, ότι: «μέσα από τον πλούσιο κόσμο των ονείρων αντλούμε όλοι μας δύναμη να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα με άλλα μάτια. Κι υπάρχουν και τα όνειρα που γίνονται λέξεις κι έτσι διασώζεται στη μνήμη μας η ατμόσφαιρά τους».
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές των Δημοτικών Σχολείων (Τάξεις Α’ και Β’), θα διαρκέσει έως τις 14 Δεκεμβρίου, ενώ  έχει ως στόχο να φέρει σε επικοινωνία τους μικρούς μαθητές με τη μαγεία που κρύβει ο χώρος της βιβλιοθήκης.
Όπως τονίζει η αντιδήμαρχος και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης,  Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου:
«Με την προτροπή του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη, πέρα από την Καλοκαιρινή Εκστρατεία, η οποία επικεντρώνεται στην προώθηση της φιλαναγνωσίας μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, υλοποιεί και  χειμερινά εκπαιδευτικά προγράμματα. Ειδικότερα, μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, τα παιδιά, έρχονται σε επαφή με μια ιδιαίτερα πλούσια βιβλιογραφία σχετική με τα όνειρα και τους εφιάλτες. Στην συνέχεια ασχολούμαστε με ομαδικές δραστηριότητες, όπως την κατασκευή μια αφίσας με τίτλο «Το μεγαλύτερο όνειρό μου είναι να…».Τέλος, η κάθε ομάδα κατασκευάζει από μια ονειροπαγίδα, προκειμένου να παγιδεύσουμε τα άσχημα όνειρά μας».
Τα παιδιά αγκάλιασαν με ενθουσιώδη ανταπόκριση και διάθεση και τη νέα δράση της βιβλιοθήκης, καθώς λειτουργούν ήδη δύο τμήματα κάθε Πέμπτη κατά τις ώρες  09:00 π.μ.-10:30π.μ και 11:00 π.μ.-12:30 μ.μ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15 Μάρτιος 2018, 14.03
2018-03-15-12-04-30Για ποιες παραβάσεις αφαιρείται άμεσα το δίπλωμα οδήγησης και οι πινακίδες Μπροστά σε ένα νέο τοπίο για την κυκλοφορία στους δρόμους και τις παραβάσεις...
15 Μάρτιος 2018, 13.59
-------40--Μια τραγωδία εκτυλίχθηκε στη Σταμάτα, με άνδρα που σκότωσε τη σύντροφό του και στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Το συμβάν σημειώθηκε τα...
15 Μάρτιος 2018, 13.58
2018-03-15-11-59-26 Οι διαδηλωτές κάλεσαν σε μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα καθώς και σε «πάγωμα» των τουριστικών επισκέψεων στη γείτονα Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ