Σωστή συντήρηση και πρόληψη το δίπτυχο για θέρμανση δίχως πυρκαγιές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΕ ΜΟΝΟ «ΕΧΘΡΟ» ΤΟ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ

Την προσοχή των πολιτών στη χρήση των μέσων θέρμανσης εφιστά η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης ύστερα από τρία συμβάντα που προκάλεσαν ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών. Ειδικότερα στο δελτίο τύπου της Π.Υ. αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Τα τρία συμβάντα σε μέσα θέρμανσης (τζάκι, καυστήρας, σόμπα), με σημαντικές υλικές ζημιές, που απασχόλησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης σε διάστημα τεσσάρων ημερών, μας οδηγούν στο να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας και να επιστήσουμε την προσοχή τους στη χρήση των μέσων θέρμανσης.
Όπως όλα τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε, έτσι και τα μέσα θέρμανσης απαιτούν  κάποιου είδους συντήρηση, αλλά και τη σωστή χρήση τους, ώστε να είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Πιο συγκεκριμένα στην αρχή κάθε χειμερινής περιόδου, αλλά και σε τακτά διαστήματα εντός του χειμώνα, ορθό είναι να καθαρίζονται οι καμινάδες και οι χώροι των τζακιών, οι σωλήνες και οι χώροι καύσης των σομπών και να γίνεται η συντήρηση των υπολοίπων μέσων σύμφωνα με τις οδηγίες των κατασκευαστών.
Επίσης θα πρέπει να δοθεί έμφαση στη χρήση προστατευτικών αντικειμένων, ιδιαίτερα μπροστά από τις εστίες των τζακιών, στις αποστάσεις και τα υλικά που τοποθετούνται πλησίον των μέσων θέρμανσης, ώστε να αποφεύγεται η ανάπτυξη πυρκαγιών από την ακτινοβολία, την μεταφορά καυτρών ή την αγωγή της θερμότητας. 
Ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς είναι η πρόληψη και στο πλαίσιο της πρόληψης καλό είναι να υπάρχει και ένας πυροσβεστήρας στο χώρο μας.
Για τους παραπάνω λόγους εφιστούμε την προσοχή όλων των συμπολιτών μας ώστε να έχουμε έναν χειμώνα με μόνο «εχθρό» το κρύο και σύμμαχο τη φωτιά. 
Σε περίπτωση κινδύνου καλέστε 199».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ