Σωστή συντήρηση και πρόληψη το δίπτυχο για θέρμανση δίχως πυρκαγιές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΕ ΜΟΝΟ «ΕΧΘΡΟ» ΤΟ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ

Την προσοχή των πολιτών στη χρήση των μέσων θέρμανσης εφιστά η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης ύστερα από τρία συμβάντα που προκάλεσαν ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών. Ειδικότερα στο δελτίο τύπου της Π.Υ. αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Τα τρία συμβάντα σε μέσα θέρμανσης (τζάκι, καυστήρας, σόμπα), με σημαντικές υλικές ζημιές, που απασχόλησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης σε διάστημα τεσσάρων ημερών, μας οδηγούν στο να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας και να επιστήσουμε την προσοχή τους στη χρήση των μέσων θέρμανσης.
Όπως όλα τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε, έτσι και τα μέσα θέρμανσης απαιτούν  κάποιου είδους συντήρηση, αλλά και τη σωστή χρήση τους, ώστε να είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Πιο συγκεκριμένα στην αρχή κάθε χειμερινής περιόδου, αλλά και σε τακτά διαστήματα εντός του χειμώνα, ορθό είναι να καθαρίζονται οι καμινάδες και οι χώροι των τζακιών, οι σωλήνες και οι χώροι καύσης των σομπών και να γίνεται η συντήρηση των υπολοίπων μέσων σύμφωνα με τις οδηγίες των κατασκευαστών.
Επίσης θα πρέπει να δοθεί έμφαση στη χρήση προστατευτικών αντικειμένων, ιδιαίτερα μπροστά από τις εστίες των τζακιών, στις αποστάσεις και τα υλικά που τοποθετούνται πλησίον των μέσων θέρμανσης, ώστε να αποφεύγεται η ανάπτυξη πυρκαγιών από την ακτινοβολία, την μεταφορά καυτρών ή την αγωγή της θερμότητας. 
Ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς είναι η πρόληψη και στο πλαίσιο της πρόληψης καλό είναι να υπάρχει και ένας πυροσβεστήρας στο χώρο μας.
Για τους παραπάνω λόγους εφιστούμε την προσοχή όλων των συμπολιτών μας ώστε να έχουμε έναν χειμώνα με μόνο «εχθρό» το κρύο και σύμμαχο τη φωτιά. 
Σε περίπτωση κινδύνου καλέστε 199».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22 Νοέμβριος 2017, 14.05
2017-11-22-12-07-14Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών στον πάτο της λίμνης Βαν - Η τοποθεσία, τα ευρήματα και οι αρχαίοι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν...
22 Νοέμβριος 2017, 14.03
bloomberg--------21--- Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και...
22 Νοέμβριος 2017, 14.01
-17--------- Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη -που έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας πριν έναν χρόνο-, εκμυστηρεύτηκε τα όσα άσχημα της συνέβαιναν στην ψυχολόγο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ