Μνημόσυνο για τα κεκοιμημένα μέλη του Δ.Σ.

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ - ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ:

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΙΡΕΣΕΩΝ & ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΑΣ - ΞΕΚΙΝΟΥΝ
ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, ΒΥΡΩΝΟΣ & ΥΜΗΤΤΟΥ


Σας προσκαλούμε όπως κάθε χρόνο, πρίν την έναρξη των ομιλιών της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης Κατερίνης στο κόλλυβο προς Τιμήν του προστάτου Αγίου μας Κοσμά του Αιτωλού και στην επιμνημόσυνη δέηση των κοιμηθέντων μελών του Δ.Σ. της
Σχολής Γονέων Κατερίνης στον Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως Κατερίνης την προσεχή Κυριακή 29 Οκτωβρίου.
Την επομένη ημέρα Δευτέρα 30 Οκτωβρίου και ώρα 17:00 σε συνδιοργάνωση με την Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, στο
πλαίσιο της 29ης Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα Αιρέσεων & Παραθρησκείας, θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του τριήμερου Συνεδρίου και η πρώτη μας εκδήλωση με ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος & Υμηττού κ.κ. Δανιήλ και θέμα «Ο Κύριος ώφθη και είπεν».
Ο Μητροπολίτης Καισαριανής θα παρουσιάσει τους Αληθινούς Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης οι οποίοι μιλούσαν εξ' ονόματος του Θεού και κατ' εντολή Του και μετέφεραν μηνύματά Του προς τους Ισραηλίτες και το λαό.
Βιογραφικό
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος καί Υμηττού Δανιήλ γεννήθηκε το 1952 στην Νέα Μανωλάδα του Νομού Ηλείας. Είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το 1973 εκάρη Μοναχός μετονομασθείς σε Δανιήλ στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Άνω Ξενιάς Αλμυρού Μαγνησίας. Το 1974 χειροτονήθηκε Διάκονος στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου από τον τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο. Το 1979 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και την ίδια ημέρα χειροθετήθηκε και Αρχιμανδρίτης.
- Διετέλεσε Πρόεδρος της Κεντρικής Διοικούσης Επιτροπής της Χριστιανικής Νεολαίας (Χ.ΝΕ.Δ.) της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.
- Διορίσθηκε Εντεταλμένος και Μέλος της Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως των Εντεταλμένων των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας.
- Εξελέγη Πρόεδρος της “Φιλοπτώχου Αδελφότητος Βόλου”
- Διηύθυνε το Αντιαιρετικό Σεμινάριο και την διακονία της Ιεράς Μητροπόλεως για την οριοθέτηση της ορθοδόξου πίστεως και την ποιμαντική αντιμετώπιση της δράσεως των επικινδύνων για την σωτηρία των ψυχών οργανώσεων.
- Διεξήγαγε με επιτυχία τον αγώνα της Ιεράς Μητροπόλεως για την προστασία των νέων από τις εξαρτησιογόνες ουσίες και το AIDS με εκθέσεις, ομιλίες, προβολές, διαλέξεις ειδικών επιστημόνων, συνέδρια κ.λπ.
- Προεξήρχε σε Επιμορφωτικές Συνάξεις των Πρεσβυτέρων για λειτουργικά και τελετουργικά θέματα, όπως και για το Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως.
- Ήταν συνεργάτης του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως “ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ” με τακτικές και έκτακτες εκπομπές.
- Έδωσε διαλέξεις στο εσωτερικό και εξωτερικό για εκκλησιαστικά θέματα.
- Ήταν μέλος της “Ενώσεως Χριστιανών Επιστημόνων” του «Γλωσσικού Συνδέσμου Βόλου», του Συλλόγου των «Τριών Ιεραρχῶν» και άλλων ενώσεων της πόλεως του Βόλου.
- Διορίστηκε Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος το 1998.
- Εξελέγη Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού το 2000.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15 Μάρτιος 2018, 14.03
2018-03-15-12-04-30Για ποιες παραβάσεις αφαιρείται άμεσα το δίπλωμα οδήγησης και οι πινακίδες Μπροστά σε ένα νέο τοπίο για την κυκλοφορία στους δρόμους και τις παραβάσεις...
15 Μάρτιος 2018, 13.59
-------40--Μια τραγωδία εκτυλίχθηκε στη Σταμάτα, με άνδρα που σκότωσε τη σύντροφό του και στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Το συμβάν σημειώθηκε τα...
15 Μάρτιος 2018, 13.58
2018-03-15-11-59-26 Οι διαδηλωτές κάλεσαν σε μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα καθώς και σε «πάγωμα» των τουριστικών επισκέψεων στη γείτονα Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ