Μουσική παράδοση και έντεχνο τραγούδι έδωσαν τα χέρια

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ Λ΄ ΠΑΤΡΙΩΝ ΣΤΗ ΡΑΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΓΑΪΤΑΝΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗ ΣΕΡΜΠΕΖΗ


Μουσική παράδοση και έντεχνο τραγούδι  έδωσαν τα χέρια  στο Πολιτιστικό Κέντρο Ράχης, σε μια ξεχωριστή βραδιά, την οποία είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το πολυπληθές κοινό, το βράδυ του Σαββάτου, στο πλαίσιο των Λ΄ Πατρίων.
Επί σκηνής ο ερμηνευτής, που διατηρεί άρρηκτη τη σχέση του με την παράδοση, Πέτρος Γαϊτάνος, στις μελωδίες και τους ρυθμούς της Μακεδονίας, της Μικράς Ασίας, της Θράκης, κάθε γωνιάς του ελληνισμού, καθώς και μίας περιήγησης σε συνθέσεις γνωστών Ελλήνων δημιουργών (Θεοδωράκης, Σπανός, Σπανουδάκης κ.α.).
Ξεχωριστή η παρουσία για πρώτη φορά στη μουσική σκηνή των ΠΑΤΡΙΩΝ  του Βασίλη Σερμπέζη, ενός δασκάλου του δημοτικού τραγουδιού, με βαθειά γνώση της ερμηνείας της δημοτικής μας παράδοσης, σε μία μουσική κατάθεση, που συγκίνησε και ενθουσίασε το κοινό.
Την καλλιτεχνική διεύθυνση της συναυλίας είχε ο Γιώργος Κωτσίνης (κλαρίνο).
Μαζί τους επαγγελματίες δεξιοτέχνες παραδοσιακών οργάνων και ειδικότερα οι: Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι - ταγούδι), Μανώλης Κόττορος (βιολί- τραγούδι), Κώστας Μερετάκης (κρουστά), Γιάννης Φιλιπουπολίτης (πιάνο).
Η βραδιά, η οποία ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του προέδρου του τοπικού συλλόγου Δημήτρη Ντούρου εξελίχθηκε σε μία όμορφη, μαραθώνια παράσταση γεμάτη κρουστά, έντονους ρυθμούς, τραγούδι και φυσικά χορό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ