Η πάταξη του παρεμπορίου συνεχίζεται

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ:

ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ & ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ο Πρόεδρος κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πιερίας εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή του για τις αστυνομικές επιχειρήσεις για την πρόληψη και την καταστολή του φαινομένου του παρεμπορίου στην Πιερία για το έτος 2017.

Οι στοχευμένες δράσεις τις οποίες συντόνιζε ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας κ. Γεώργιος Τζήμας  και στις οποίες συμμετείχαν οι αρμόδιες Αστυνομικές Υπηρεσίες της Πιερίας κατά τη θερινή περίοδο σε διάφορες περιοχές, τουριστικές και μη, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη, την κατάσχεση και την επιβολή προστίμων σε σημαντικό αριθμό παραβατών.

Συνελήφθησαν 285 άτομα για διάθεση προς πώληση διαφόρων αντικειμένων χωρίς άδεια υπαίθριου εμπορίου κατά παράβαση των άρθρων για «Άσκηση Εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος».
Κατασχέθηκαν συνολικά 161.446 αντικείμενα – προϊόντα παρεμπορίου τα οποία καταστράφηκαν άμεσα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Βεβαιώθηκαν  στους συλληφθέντες διοικητικά πρόστιμα το ποσό των οποίων ανήλθε σε 81.600 ευρώ. Στο πιο σημαντικό είναι να βρεθεί ο τρόπος τα πρόστιμα των παραβατών να εισπράττονται από τις αρμόδιες αρχές.

Η πάταξη του παρεμπορίου που αποτελεί τη μεγάλη πληγή για το υγιές εμπόριο τόσο της χώρας όσο και του Νομού Πιερία και είναι ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του Επιμελητηρίου Πιερίας. Με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας έχουν πραγματοποιηθεί συσκέψεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Πιερίας για τον συντονισμό των ελέγχων κυρίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο όπου υπάρχει έξαρση του φαινομένου.  Επιπλέον έχουν προωθηθεί στους αρμόδιους υπουργούς της εκάστοτε Κυβέρνησης υπομνήματα με τεκμηριωμένες απόψεις για τις επιπτώσεις του παρεμπορίου αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης του.

Το Επιμελητήριο Πιερίας θα συνεχίσει τη συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας και τον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας, κ. Γιώργο Τζήμα, για την πάταξη του φαινομένου του παρεμπορίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22 Νοέμβριος 2017, 14.05
2017-11-22-12-07-14Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών στον πάτο της λίμνης Βαν - Η τοποθεσία, τα ευρήματα και οι αρχαίοι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν...
22 Νοέμβριος 2017, 14.03
bloomberg--------21--- Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και...
22 Νοέμβριος 2017, 14.01
-17--------- Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη -που έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας πριν έναν χρόνο-, εκμυστηρεύτηκε τα όσα άσχημα της συνέβαιναν στην ψυχολόγο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ