Ενημέρωση για τις πρώτες βοήθειες στο 2ο ΓΕΛ Κατερίνης

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ


Την 11η Οκτωβρίου 2017 στις 9:00 π.μ. επισκέφτηκε από τον Ερυθρό Σταυρό Κατερίνης το 2ο ΓΕΛ Κατερίνης», το 2ο ΓΕΛ Κατερίνης, μετά από πρόσκληση, ο κ. Κατιρτζής Δημήτριος, εκπαιδευτής εκπαιδευτών, αρχηγός σώματος εθελοντών Σαμαρειτών, διασωστών και ναυαγοσωστών Κατερίνης, και πραγματοποίησε δίωρη ενημέρωση για θέματα πρώτων βοηθειών στο πλαίσιο ενημέρωσης εκπαιδευτικών και μαθητών.
Η ενημέρωση περιελάμβανε πληροφορίες για τη διάκριση μεταξύ τραυματιών χαμηλού και υψηλού βαθμού επικινδυνότητας, τρόπους διαχείρισης κρίσεων επιληψίας, ατυχημάτων από πρόσκρουση ή πτώση, καρδιακών και αναπνευστικών προβλημάτων και το πώς να ενεργήσουμε σε κρίσεις άγχους. Επιπλέον προτάθηκαν ενέργειες προς αντιμετώπιση πνιγμονής, απώλειας αισθήσεων, εγκαυμάτων και πληγών.
Ο κ. Κατιρτζής καλώντας μια μαθήτρια έκανε επίδειξη παροχής βοήθειας σε περίπτωση αιμορραγίας, κάνοντας πιο βιωματική και ρεαλιστική την παρουσίασή του.
Οι μαθήτριες και οι μαθητές ενημερώθηκαν επίσης για τον τρόπο κλήσης βοήθειας σε έκτακτα περιστατικά καθώς και για το αντικείμενο και την προσφορά του Ερυθρού Σταυρού.
Ήταν μια άκρως εποικοδομητική παρουσίαση που κέντρισε το ενδιαφέρον των μαθητών και των καθηγητών, την παρακολούθησαν βιωματικά όση ώρα διήρκεσε και αποκόμισαν πολλές πληροφορίες που τις συμπλήρωσαν στο τέλος και με ερωτήσεις.
Ως σχολείο ευχαριστούμε πολύ τον κ. Κατιρτζή Δημήτριο και είναι σίγουρο ότι και στο μέλλον θα τον έχουμε και πάλι κοντά μας για ενημέρωση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού μαθητών και καθηγητών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ