ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΝΤΙΚΗΣ ΤΗΣ «ΕΦ ΕΝΑ ΕΛΛΑΣ» ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!


Ο ιδιοκτήτης της γνωστής μονάδας «ΕΦ ΕΝΑ ΕΛΛΑΣ», που βρίσκεται λίγο πριν την Σεβαστή Πιερίας, Γιώργος Ποντίκης, είναι ένας εξαιρετικός πτυχιούχος Γεωπόνος του Α.Π.Θ. που υπήρξε και Πρόεδρος του Σωματείου χοιροτρόφων της περιοχής, καθώς και δημοσιογράφος, συνδικαλιστής, αλλά και διανοητής και συντάκτης κειμένων που σίγουρα προκαλούν δέος στον αναγνώστη και εύχομαι να αποτελέσουν σύντομα ένα συγγραφικό πόνημα που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους και θα βοηθήσει την Ελλάδα μας.

Όπως μου αποκάλυψε πρόσφατα, ο κ. Ποντίκης εργαζόταν στην αρχή της καριέρας του, για 4 χρόνια περίπου, στο Ελληνικό Δημόσιο και ειδικότερα το 1973 επιμελείτο και εξέδιδε το περιοδικό «ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΝΕΑ ΡΟΔΟΠΗΣ» ως γεωπόνος στην τότε Διεύθυνση Γεωργίας Νομού Ροδόπης. Ένα περιοδικό που για τα δεδομένα εκείνης της εποχής ήταν πολύ πρωτοπόρο, υποστηρικτικό  και πρακτικό για τους αγρότες και το οποίο αποδεικνύει περίτρανα τις τεράστιες ικανότητες που διέθετε για να πάει μπροστά τα θέματα του πρωτογενή τομέα στον τόπο του. Στην συνέχεια, βέβαια, και ευτυχώς για όλους εμάς τους υπολοίπους, τον κέρδισε το ιδιωτικό επιχειρείν όπου αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς σημερινούς επιχειρηματίες. Για του λόγου το αληθές σας παρουσιάζω το εξώφυλλο της περιοδικής έκδοσης «Γεωργικά Νέα Ροδόπης» Τεύχος 63, Ιανουάριος-Φεβρουάριος 1973 και εύχομαι σύντομα να έχει ο κόσμος την ευκαιρία να γνωρίσει τα προσωπικά του κείμενα…


ΕΚΛΕΨΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ 8Η ΕΒΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ο ΦΥΤΩΡΙΟΥΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΜΑΝΕΤΖΗΣ


Ο  Κατερινιώτης φυτωριούχος γεωπόνος Χρήστος Κεμανετζής αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες κάθε Έκθεσης, πόσο μάλλον στην 8η ΕΒΕ Πιερίας, όπου συμμετείχε με επιτυχία και φέτος με τον δικό του χώρο. Κι αυτό γιατί διαθέτει τις γνώσεις στα φυτά, τα δενδρώδη και τις καλλιέργειες σχεδόν όλες, που μάλιστα τις μεταδίδει στους πελάτες του και πάντα πρόθυμος να τους συμβουλέψει για να βελτιώσουν το τελικό παραγόμενο προϊόν τους. Ακτινίδια, ελιές, καρυδιές και άλλα κηπευτικά είδη στην ημερήσια ατζέντα του και πάντα με το χαμόγελο στα χείλη και την διάθεση να βοηθήσει όποιον ή όποια ενδιαφέρεται να καλλιεργήσει ή να ασχοληθεί με τον κήπο του!


«ΤΕΛΟΣ» ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ – ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ 60% ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ


«Όταν οι συνταξιούχοι στους οποίους εφαρμόζονται οι διατάξεις αναλαμβάνουν εργασία ή δραστηριότητα ή αποκτούν ιδιότητα υποχρεωτικώς υπακτέα στην ασφάλιση του Ε.Φ.Κ.Α., για όσο χρόνο απασχολούνται ή διατηρούν την ιδιότητα ή τη δραστηριότητα εξακολουθούν μεν να λαμβάνουν την κύρια και την επικουρική σύνταξή τους, αλλά το ακαθάριστο ποσό αυτών θα καταβάλλεται μειωμένο κατά 60%. Κατά το διάστημα αυτό για τον απασχολούμενο συνταξιούχο καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές, σύμφωνα με τις ειδικές προβλέψεις των οικείων διατάξεων του Ν. 4387/2016». Αυτό αναφέρει η «εξαιρετικά επείγουσα» εγκύκλιος που υπογράφει ο διοικητής του ΕΦΚΑ, με την οποία θίγονται και οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ. Με απλά λόγια, αν κάποιος συνεχίσει να εργάζεται ενώ έχει συνταξιοδοτηθεί, θα δει τη σύνταξή του να περικόπτεται κατά 60%. Να σημειωθεί ότι η  εγκύκλιος έρχεται σε εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου. Και το ουσιαστικό πρόβλημα δεν έχει να κάνει με «εργαζόμενους συνταξιούχους», αλλά με ετεροεπαγγελματίες συνταξιούχους που δηλώνουν παράλληλο-συμπληρωματικό αγροτικό εισόδημα. Σημειώνεται ότι στην ίδια εγκύκλιο επισημαίνεται ακόμη πως οι αγρότες-ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ που γεννήθηκαν το 1950 και άρα συμπληρώνουν εντός του 2017 το 67ο έτος της ηλικίας τους, εάν έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης, θα τους επιστρέφονται οι εισφορές που κατέβαλαν εντός του έτους.


ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΣΕ 2 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΠΟΛΥ


Αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι συναλλαγές μεταξύ αγροτών- εμπόρων θα επιφέρει νέο νομοσχέδιο που, όπως μεταφέρουν στελέχη των ΑΝΕΛ Πέλλας, θα ψηφιστεί προσεχώς στη Βουλή. Ο νόμος θα υποχρεώνει τους εμπόρους που προμηθεύονται νωπά και ευαλλοίωτα αγροτικά προϊόντα από παραγωγούς, να πληρώνουν τα τιμολόγιά τους μέσα σε 60 ημέρες από την έκδοσή τους, διαφορετικά θα καθίσταται άκυρη κάθε συμφωνία μεταξύ τους. Αρμόδια αρχή για τον έλεγχο της νομιμότητας των συναλλαγών θα είναι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο παραγωγός θα στέλνει στην Αρχή τα παραστατικά της συναλλαγής που έχει συμφωνήσει με τον έμπορο (αντίγραφα τιμολογίου, επιταγής πληρωμής και παραστατικών όπου φαίνεται η τιμή του προϊόντος) και ακολούθως, σε συνεργασία με τις τράπεζες, θα διασταυρώνεται αν ο έμπορος έχει εξοφλήσει πράγματι μέσα στην αποκλειστική προθεσμία δύο μηνών τον αγρότη. Αν διαπιστωθεί ότι δεν πλήρωσε έγκαιρα, τότε θα επιβάλλονται ποινές που φτάνουν από πρόστιμο μέχρι απαγόρευση άσκησης εμπορίου και διαγραφή από το Μητρώο εμπόρων.

Με αυτή τη νομοθεσία, η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα περιοριστούν τα κρούσματα αισχροκέρδειας εμπόρων που εκμεταλλεύονταν την ανάγκη των αγροτών να πουλήσουν, έπαιρναν τα προϊόντα τους χωρίς να τα εξοφλήσουν και τους «φέσωναν» με ζημίες. Ας το δούμε όμως στην πράξη να γίνεται και τα λέμε!


ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΙΕΡΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΟΥΡΤΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ 8Η ΕΒΕ ΠΙΕΡΙΑΣ


Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια ο γνωστός παραγωγός κρασιών από την Πιερία Γιάννης Παντούλης μαζί με τα παιδιά του, καθώς και ο εξίσου εξαιρετικός παραγωγός κρασιών Αποστόλης Κούρτης από την Ράχη Πιερίας συμμετείχαν και φέτος στην 8η ΕΒΕΠ, δίνοντας χαρά και απόλαυση στην καθημερινότητά μας με τα υπέροχα ποιοτικά κρασιά τους. Μιλάμε για μια άλλη σχέση αγάπης και λατρείας στην ιεροτελεστία της παραγωγής του κρασιού και δεν παραλείπουν να το δείχνουν με κάθε αφορμή και ευκαιρία!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ