Ενημέρωση για τη σπουδαιότητα του μητρικού θηλασμού

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ  ΘΗΛΑΖΟΥΣΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ


Τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου επισκέφθηκε η ομάδα οικογενειακού προγραμματισμού του Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου, για να τον ενημερώσουν για το πρόγραμμα «Αλκυόνη» του Υπουργείου Υγείας.
Συγκεκριμένα στη συνάντηση συμμετείχαν η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου κα. Σέκερη Ζαφειρία, γενική γιατρός, συνοδευόμενη από τη μαία κα. Ελένη Ευθυμιάδου και την νοσηλεύτρια κα. Κωστού Χρυσούλα.
Έγινε ενημέρωση για το πρόγραμμα «Αλκυόνη» του Υπουργείου Υγείας με θέμα «Σημεία φιλικά στον μητρικό θηλασμό».
Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ιδιοκτητών καταστημάτων και γενικά των επιχειρηματιών σχετικά με τη σπουδαιότητα του θηλασμού και κατ’ επέκταση την διευκόλυνση των θηλαζουσών μητέρων να ασκούν το αναφαίρετο δικαίωμα της παροχής μητρικού γάλακτος στα παιδιά τους μέσω της «φυσικής οδού» και εκτός του οικογενειακού περιβάλλοντος.
Όσοι επιχειρηματίες θέλουν να συμμετέχουν σε αυτήν την διαδικασία συμπληρώνουν μια αίτηση όπου αποδέχεται τη συμμετοχή στο πρόγραμμα και τοποθετείται στην βιτρίνα του καταστήματος το αυτοκόλλητο του προγράμματος «Αλκυόνη» και προσφέρουν ένα κάθισμα σε διακριτικό χώρο στη θηλάζουσα μητέρα.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου συνεχάρη τα στελέχη του Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου για την προσπάθεια ενημέρωσης και επικοινωνίας ενός τόσο σοβαρού θέματος και ανέφερε ότι το Επιμελητήριο θα στηρίξει την προσπάθεια ενημέρωσης και θα γνωστοποιήσει στα μέλη του το πρόγραμμα.
Για όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται θα υπάρχουν στο Επιμελητήριο Πιερίας τα ειδικά σήματα που μπορούν να προμηθευτούν τα καταστήματα και να ενημερωθούν για το πρόγραμμα «Αλκυόνη».
Επίσης παραχώρησε ένα χώρο στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Πιερίας της 8ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας όπου θα υπάρχουν ενημερωτικά έντυπα και αυτοκόλλητα του προγράμματος.
Κλείνοντας ο κ. Η. Χατζηχριστοδούλου είπε: «Χρειάζεται αλλαγή κουλτούρας στο θέμα της διατροφής του παιδιού» υποστηρίζοντας ότι «οι καταστηματάρχες θα είναι φιλικοί και θα υποστηρίξουν την όλη προσπάθεια».

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20 Οκτώβριος 2017, 09.06
2017-10-20-07-09-51Κορυφώνεται το Σαββατοκύριακο η βροχή από «πεφταστέρια» του φθινοπώρου, οι Ωριωνίδες, στον νυχτερινό ουρανό του βορείου ημισφαιρίου. Πρόκειται για μια...
19 Οκτώβριος 2017, 10.04
2017-10-19-08-04-48Οι αντικειμενικές αξίες αλλάζουν ο ΕΝΦΙΑ μένει μέχρι να αντικατασταθεί από το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Στο Υπουργείο δίνουν πραγματικά αγώνα...
19 Οκτώβριος 2017, 10.03
l---r-------Το παιδί μας ζει από θαύμα» λένε στο protothema.gr οι γονείς του 30χρονου - Καταδικάζουν την επίθεση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ Μια ανάσα πριν από το θάνατο έφθασε ο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ