Ο Κώστας Κουκοδήμος προσκλήθηκε στα διεθνή βραβεία Giuseppe Sciacca

Η ΤΕΛΕΤΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ  ΣΤΙΣ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ


Τιμητική πρόσκληση να παραστεί στην τελετή απονομής των  διεθνών βραβείων Giuseppe Sciacca απηύθυνε με επιστολή του προς τον βουλευτή Πιερίας Κ.Κουκοδήμο ο Don Bruno Lima, Πρόεδρος των διεθνών βραβείων Giuseppe Sciacca.
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Βατικανό στις 11 Νοεμβρίου.
Ο κ. Κουκοδήμος υποδέχθηκε τα μέλη του Προεδρείου των Διεθνών Βραβείων στη Βουλή των Ελλήνων πρόσφατα και αντάλλαξαν απόψεις γύρω απ’ τον Πολιτισμό, την Επιστήμη και την φιλία των δύο λαών.
ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΒΡΑΒΕΙΑ
Τα Διεθνή Βραβεία “Giuseppe Sciacca” www.premiosciacca.it ιδρύθηκαν  από τον κληρικό του Βατικανού και Καθηγητή Νομικής, τον Don Bruno Lima. Τα Βραβεία είναι ένας από τους μεγαλύτερους θεσμούς παγκοσμίως. Είναι αφιερωμένα στη μνήμη του Giuseppe Sciacca, ενός 26χρονου φοιτητή Αρχιτεκτονικής, πρότυπο ήθους και προσφοράς στην κοινωνία. Σκοπός τους είναι η διάδοση του πολιτισμού και της κοινωνικής προσφοράς, η φιλία των εθνών, οι ανθρώπινες αξίες και οι νέοι. Μεγάλο μέρος της τελετής που γίνεται στο Πανεπιστήμιο Ponteficia στο Βατικανό είναι αφιερωμένο σε νέους επιστήμονες και καλλιτέχνες, οι οποίοι αποτελούν την ελπίδα και το φως για την ανθρωπότητα. Νέοι έως 35 ετών συμμετέχουν σε 9 μεγάλες διαγωνιστικές κατηγορίες με τις μελέτες ή τα έργα τους και κατόπιν η κριτική επιτροπή αποφασίζει πού θα δοθεί το κάθε Βραβείο.
Επιπλέον, υπάρχουν τα τιμητικά βραβεία που απονέμονται σε σημαντικές προσωπικότητες και το Απόλυτο Βραβείο (Premio Assoluto) που δίνεται σε μια εξέχουσα ή ξεχωριστή προσωπικότητα (με το βραβείο αυτό έχουν βραβευθεί ο Πάπας Βενέδικτος, ο Πρόεδρος της Βουλής της Πολωνίας, Marek Urek, κα)
Στα Διεθνή Βραβεία “Giuseppe Sciacca” συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο όπως στρατιωτικές και πολιτικές αρχές, κορυφαίοι επιστήμονες, αθλητές και καλλιτέχνες. Επίτιμος Πρόεδρος των Βραβείων είναι ο Καρδινάλιος Dario Castrillon Hoyos και Πρόεδρος είναι ο Don Bruno Lima. Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής είναι ο Δικαστής κι επίτιμος Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Giuseppe Santaniello και Γενική Γραμματέας (Vicario) η αρχαιολόγος – επικοινωνιολόγος, καθ. Βασιλική Μπαφατάκη.
Τα Βραβεία “Giuseppe Sciacca” τελούν υπό την αιγίδα της Ε.Ε., της Προεδρίας της Ιταλικής Δημοκρατίας, ιταλικών Υπουργείων, εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών κ.α. Έλληνες που τιμήθηκαν μέχρι σήμερα είναι ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, η νυν Γενική Γραμματέας των Βραβείων, Βίκυ Μπαφατάκη κι άλλες σημαντικές προσωπικότητες. Πέρα από την τελετή απονομής των Βραβείων, γίνονται πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις σε όλο τον κόσμο. Υιοθετούνται ιδρύματα, όπως με παιδιά με κινητικά προβλήματα, ιδρύματα με κακοποιημένα παιδιά, «ανοίγονται» πηγάδια στην Αφρική για να έχουν οι κάτοικοι φτωχών χωριών πρόσβαση σε πόσιμο νερό, κ.α
Τον Φεβρουάριο του 2012 ιδρύθηκε η Ελληνική Γραμματεία από τη Γενική Γραμματέα των Διεθνών Βραβείων “Giuseppe Sciacca”, Δρ Βίκυ Μπαφατάκη, και σήμερα αριθμεί 60 μέλη. Επίσημος εκπρόσωπος είναι ο πρώην Ευρωβουλευτής & νυν Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, Μανώλης Αγγελάκας κι εκπρόσωπος πολιτισμού για την Ελλάδα και την Κύπρο ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής. Με την υποστήριξη και την ενεργό συμμετοχή εθνικών, ιδιωτικών κι εθελοντικών φορέων, η Ελληνική Γραμματεία ήδη έχει υλοποιήσει πέντε πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15 Μάρτιος 2018, 14.03
2018-03-15-12-04-30Για ποιες παραβάσεις αφαιρείται άμεσα το δίπλωμα οδήγησης και οι πινακίδες Μπροστά σε ένα νέο τοπίο για την κυκλοφορία στους δρόμους και τις παραβάσεις...
15 Μάρτιος 2018, 13.59
-------40--Μια τραγωδία εκτυλίχθηκε στη Σταμάτα, με άνδρα που σκότωσε τη σύντροφό του και στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Το συμβάν σημειώθηκε τα...
15 Μάρτιος 2018, 13.58
2018-03-15-11-59-26 Οι διαδηλωτές κάλεσαν σε μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα καθώς και σε «πάγωμα» των τουριστικών επισκέψεων στη γείτονα Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ