Δράσεις κατά την εβδομάδα βιώσιμης κινητικότητας

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ:

Η εβδομάδα βιώσιμης κινητικότητας ολοκληρώθηκε και πολλά πράγματα έγιναν κυρίως εντός της Κατερίνης αλλά δεν ήταν ασήμαντα και αυτά που έγιναν εκτός πόλης.
Συγκεκριμένα με απόλυτη ασφάλεια έγιναν:
Στις 17/9 οργανωμένη ποδηλατοβολτα, με ιππασία και βόλτα σε πλατανόδασος για παιδιά, 10χλμ. ΠΑΝΤΑ με συνοδεία οχήματος αυτοκινήτου στο τέλος της πορείας, με εθελοντές: πιστοποιημένο διασώστη, φυσικοθεραπεύτρια και νοσοκόμα! Υπήρχε ακόμα προπορευόμενο ειδικό διπλό ποδήλατο συνοδείας και ηλεκτρικό στο πλαϊ.
Στις 23/9 έγινε παρουσίαση του πρώτου «EXTREME BIKE SERVICE» με δωρεάν απλά μαθήματα επισκευής από εξειδικευμένο ποδηλάτη/ποδηλατά, για όλα τα ποδήλατα των παιδιών που μένουν εκτός Κατερίνης και  παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Σύντομα θα υπάρχουν και άλλα σημεία  service, με στόχο να γίνονται κάθε  Κυριακή (εκτός πόλης) και σε απόσταση μέχρι 30χλμ. από την Κατερίνη. Η εκδήλωση έγινε μετά από πρόσκληση γονέων και κηδεμόνων προς τους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ και την ευγενική παραχώρηση του χώρου από «ειδικό» ιππικό-ποδηλατικό-τουριστικό αναψυκτήριο!
Ακριβώς στο κλείσιμο και μετά την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ πραγματοποίησαν την καθιερωμένη Κυριακάτικη ποδηλατοβόλτα (50-100χλμ) στον μυθικό Όλυμπο και στους καταρράκτες του πολυσυζητημένου αυτό το καλοκαίρι, Ουρλιά. Λιγότεροι οι Έλληνες επισκέπτες -όπως πάντα- δεκάδες οι ξένοι και κυρίως οι Γερμανοί τουρίστες!
Την Κυριακή 1η Οκτώβρη είχε μια καταπληκτική ημέρα. Το δίλημμα ήταν μεγάλο, καθώς ο αρχικός σχεδιασμός της διαδρομής ήταν από Κατερίνη μέχρι Ν. Πόρους 90χλμ, με στάση στην πλάκα Λιτόχωρου για συνάντηση με τους δεκάδες φίλους ποδηλάτες που είχαν έρθει από Θεσσαλονίκη! Τελικά με αφορμή την γιορτή της Ευρωπαϊκής Ημέρας Πουλιών (και για λόγους ασφάλειας) πραγματοποιήθηκε η πορεία: Κατερίνη-Παραλία-Κορινός-Αλυκές-Μακρύγιαλος-Μεθώνη προς Ν. Αγαθούπολη-παρατηρητήριο πουλιών, με επιστροφή, ξεπερνώντας τα 70χλμ συνολικά. Αξίζει να σημειωθεί πως ο καιρός είναι ιδανικός για ποδηλασία αυτή την εποχή. Η απόλαυση μοναδική και η αίσθηση ανεπανάληπτη. Τολμήστε, χαλαρώστε και απολαύστε μια μικρή ή μεγάλη ποδηλατοβόλτα, ανάλογα με τις δυνατότητες σας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15 Μάρτιος 2018, 14.03
2018-03-15-12-04-30Για ποιες παραβάσεις αφαιρείται άμεσα το δίπλωμα οδήγησης και οι πινακίδες Μπροστά σε ένα νέο τοπίο για την κυκλοφορία στους δρόμους και τις παραβάσεις...
15 Μάρτιος 2018, 13.59
-------40--Μια τραγωδία εκτυλίχθηκε στη Σταμάτα, με άνδρα που σκότωσε τη σύντροφό του και στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Το συμβάν σημειώθηκε τα...
15 Μάρτιος 2018, 13.58
2018-03-15-11-59-26 Οι διαδηλωτές κάλεσαν σε μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα καθώς και σε «πάγωμα» των τουριστικών επισκέψεων στη γείτονα Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ