Η Γερμανία γνωρίζει την πολιτιστική Πιερία

Ο ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ JURGEN WEINDER ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ
& ΤΗΣ ΕΠΜ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Γοητευμένος από τις φυσικές ομορφιές του μυθικού Ολύμπου, αλλά και από τους αρχαιολογικούς,  ιστορικούς και λατρευτικούς χώρους της Πιερίας, ο φιλέλληνας ιστορικός ερευνητής Jürgen Weidner καταγράφει και δημοσιοποιεί τα τελευταία χρόνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Γερμανίας τόσο τον πλούτο, όσο και την πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής.

Το έργο του υποστηρίζεται ευγενικά και από την παγκόσμια ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, με αναρτήσεις στην Γερμανική και Αγγλική γλώσσα.

Ο κ. Weidner που επίλεξε ως δεύτερη πατρίδα του την Ελλάδα, ξεκίνησε την έρευνα του από τα αρχαία Λείβηθρα (περιοχή άνω Λεπτοκαρυάς) ενημερώνοντας το Γερμανικό κοινό για τα όσα ανέδειξε η αρχαιολογική σκαπάνη στην πατρίδα του Ορφέα.

Το τελευταίο διάστημα μελετά την ιερή πόλη των αρχαίων Μακεδόνων, το Δίον, την τέχνη του ψηφιδωτού στο αντίστοιχο κέντρο ψηφιδωτών Δίου, καθώς και τους τόπους λατρείας αλλά και τα μοναστήρια της Ορθόδοξης Θρησκείας.

Επιθυμώντας να εμπλουτίσει τις πληροφορίες και γνώσεις του γύρω από τα πολιτιστικά δρώμενα της Πιερίας και να ενημερωθεί ανάλογα, συναντήθηκε με ανθρώπους που εκφράζουν τους κορυφαίους πολιτισμικούς θεσμούς του τόπου.

Τον πρόεδρο του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου και του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, Γρηγόρη Παπαχρήστο, τον καλλιτεχνικό σύμβουλο του Φεστιβάλ Ολύμπου, Γεώργιο Χανδόλια και τον πρόεδρο της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, Γρηγόρη Μιτσοκάπα.

Οι τελευταίοι γνωστοποίησαν τις δράσεις των συλλόγων που εκπροσωπούν και δεσμεύτηκαν να αποστείλουν αρχειακό υλικό, χρήσιμο στο έργο που επιτελεί ο Γερμανός φιλέλληνας.

Ο κ.Weidner, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των φορέων της τέχνης και του πολιτισμού, επικέντρωσε το ερωτηματολόγιο του στα δρώμενα του Φεστιβάλ Ολύμπου, δηλώνοντας ότι ο θεσμός αυτός αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να συνδυάσουν οι Γερμανοί επισκέπτες τουριστική αναψυχή και αξιόλογες καλλιτεχνικές παραστάσεις.

Για μια ακόμα φορά ο πολιτισμός αναδεικνύεται ο σημαντικότερος πρεσβευτής της Πιερίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ