Τα Θυρανοίξια του παρεκκλησίου του Αγ. Ευσταθίου στα Καταλώνια

ΑΝΕΓΕΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ  ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ

Παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων των τοπικών αρχών πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου στον ορεινό όγκο των Πιερίων, και συγκεκριμένα στην περιοχή «Μπογδάνα» των Καταλωνίων, τα Θυρανοίξια νεόδμητου παρεκκλησίου, που ανήγειρε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κατερίνης προς τιμή του Προστάτη των Ελλήνων κυνηγών, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου.
Τον Αγιασμό των Θυρανοιξίων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, συμπαραστατούμενος από κληρικούς των πλησιόχωρων Ενοριών. Στην τελετή παρέστησαν ο Βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης Ανέστης Μυστρίδης, εκπρόσωποι του Δήμου και της τοπικής Αυτοδιοίκησης, πολλοί κυνηγοί από την Πιερία και από όμορους νομούς, καθώς και κάτοικοι των χωριών της περιοχής.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος συνεχάρη τη Διοίκηση και τα Μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου, για την πρωτοβουλία και την υλοποίηση της ανεγέρσεως του Παρεκκλησίου, επισημαίνοντας ότι τα Θυρανοίξια συνδυάζονται και με την επικείμενη μνήμη του τιμωμένου σε αυτό Αγίου.
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου τόνισε ότι όλα τα μέλη και οι φίλοι του Κυνηγετικού Συλλόγου είναι ιδιαίτερα συγκινημένοι, διότι η ανέγερση του Παρεκκλησίου ήταν όραμα των εκάστοτε διοικήσεων για πολλά χρόνια.
Μετά τα Θυρανοίξια παρατέθηκε τράπεζα στο πλησιόχωρο Καταφύγιο του Συλλόγου.
Στην ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Κατερίνης αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Θυρανοιξια Αγίου Ευσταθίου του Κυνηγετικού Συλλόγου Κατερίνης, πολύς ο κόσμος μεγάλη η χαρά για των προστάτη των κυνηγών. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή Μπογδάνα - Καταλωνίων και στη συνέχεια προσφέρθηκαν εδέσματα στον κόσμο που παρευρέθηκε. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο Χρυσοστόμου, τον Δήμο Κατερίνης, την Πολιτική Ηγεσία του τόπου μας, τους χορηγούς για τις προσφορές τους, τους Εθελοντές για την πολύτιμη βοήθειά τους και φυσικά όλο τον κόσμο που ήταν κοντά μας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22 Νοέμβριος 2017, 14.05
2017-11-22-12-07-14Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών στον πάτο της λίμνης Βαν - Η τοποθεσία, τα ευρήματα και οι αρχαίοι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν...
22 Νοέμβριος 2017, 14.03
bloomberg--------21--- Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και...
22 Νοέμβριος 2017, 14.01
-17--------- Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη -που έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας πριν έναν χρόνο-, εκμυστηρεύτηκε τα όσα άσχημα της συνέβαιναν στην ψυχολόγο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ