Πλωτός ξανά ο Βαφύρας

ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΤΗΣ  ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΠΟΥ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ  ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΥ

Σε εκτέλεση του σχεδίου του καθηγητή Δρ. Δημητρίου Παντερμαλή αλλά και της δέσμευσης που είχαν αναλάβει ο δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος και η αντιπεριφεριάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες καθαρισμού από τη φυτική βλάστηση και επαναφοράς της κοίτης του Βαφύρα, που διέρχεται από το νοτιοανατολικό τμήμα του Αρχαιολογικού Πάρκου.


Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, που υλοποιήθηκε με τη συναίνεση της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας και τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Δήμου Δίου-Ολύμπου. Η Π.Ε. Πιερίας παρείχε την τεχνική υποστήριξη μέσω των υπηρεσιών της ώστε η δημοτική αρχή να καθαρίσει την κοίτη του ποταμού Βαφύρα εντός του αρχαιολογικού χώρου του Δίου.


Οι εργασίες εκτελέστηκαν σε μήκος 900 μέτρων με μηχάνημα έργου τύπου Drag Line (εκσκαφέα με συρόμενο κάδο) και διήρκησαν περίπου ένα (1) μήνα. Ο ιστορικός ποταμός Βαφύρας είναι πλέον πλεύσιμος έτοιμος να υποδεχθεί από διαφορετική σκοπιά τους επισκέπτες, θυμίζοντας το 2004 που από τον ποταμό αυτό διέπλευσε η Ολυμπιακή Φλόγα.


Ο καθαρισμός της κοίτης του ποταμού αποσκοπεί στη βελτίωση της στράγγισης του νερού στους παραποτάμιους ανασκαφικούς τομείς. Παράλληλα, τα παράλληλα οφέλη της επαναφοράς της κοίτης είναι η αποστράγγιση των αγροκτημάτων της ευρύτερης έκτασης, με αποτέλεσμα τη βελτίωση και αναβάθμιση των καλλιεργειών και την αντιπλημμυρική προστασία.


Η αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου συνεχίζουν τη συνεργασία για την ολοκλήρωση έργων και δράσεων για την ανάπτυξη της περιοχής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14 Φεβρουάριος 2018, 13.26
---lr------ Τα κινητά τηλέφωνα συμπληρώνουν το πάζλ της πολύκροτης υπόθεσης για την Ειρήνη Λαγούδη. Οι τελευταίες νύχτες και η άγνωστη εξομολόγηση της...
14 Φεβρουάριος 2018, 13.25
-l-r-----------pics-vid Με ελληνικές σημαίες στα χέρια κάτοικοι της Θεσσαλονίκης ζητούν από τον Γιάννη Μπουτάρη να παραιτηθεί. Οργή για τις τελευταίες δηλώσεις που...
14 Φεβρουάριος 2018, 13.23
2018-02-14-11-24-51 Καιρός - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ - Έρχεται σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους - Πού...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ