Πανηγύρισε ο Ι.Ν. Αγίας Σοφίας των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων στο Σβορώνο

ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ


Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας, που βρίσκεται στο κέντρο του κτιριακού συγκροτήματος των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, στον  Σβορώνο Πιερίας.
Στον χώρο λειτουργούν συγκεκριμένα το Γηροκομείο, το Συσσίτιο και ο Ξενώνας, συγκροτώντας έτσι μία μικρή «Βασιλειάδα» της τοπικής Εκκλησίας.


Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου το απόγευμα τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ την κυριώνυμη ημέρα τελέστηκαν ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου.


Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, σχηματίστηκε μικρή λιτανευτική πομπή και τελέστηκε η Αρτοκλασία του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Πιερίας, ο οποίος ανακήρυξε την Αγία Σοφία και τις τρείς Θυγατέρες της προστάτες Αγίες του Συλλόγου.


Πλήθος πιστών, εντός και εκτός του Ιερού Ναού, συμμετείχαν στις ι. ακολουθίες, ενώ δόθηκε η δυνατότητα εκκλησιασμού στους τροφίμους, υπαλλήλους, εθελοντές και φίλους των Ιδρυμάτων, προς τους οποίους ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος απηύθυνε εποικοδομητικούς λόγους, ευχόμενος ιδίως στους εορτάζοντες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22 Νοέμβριος 2017, 14.05
2017-11-22-12-07-14Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών στον πάτο της λίμνης Βαν - Η τοποθεσία, τα ευρήματα και οι αρχαίοι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν...
22 Νοέμβριος 2017, 14.03
bloomberg--------21--- Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και...
22 Νοέμβριος 2017, 14.01
-17--------- Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη -που έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας πριν έναν χρόνο-, εκμυστηρεύτηκε τα όσα άσχημα της συνέβαιναν στην ψυχολόγο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ