Καλή σχολική χρονιά!

ΕΥΧΕΤΗΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι πλέον γεγονός. Οι αυλές των σχολείων γέμισαν και πάλι μαθητές και μαθήτριες, που το πρωί της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου συγκεντρώθηκαν, μαζί με εκπαιδευτικούς και γονείς, για τον καθιερωμένο αγιασμό. Οι εκπρόσωποι φορέων της Πιερίας στέλνουν τα δικά τους μηνύματα, τους χαιρετισμούς και τις ευχές για μια καλή, δημιουργική και εποικοδομητική χρονιά.

† Γεώργιος, Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Αγαπητά μου παιδιά, μαθήτριες και μαθητές.
Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την έναρξη μιας ελπιδοφόρας αρχής με την ευλογία του Θεού. Ένας νέος κύκλος ζωής αρχίζει, γεμάτος όνειρα, αξίες, μόρφωση και δημιουργία.
Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς αρχίζει παράλληλα για εσάς ένας ωραίος αγώνας που συνοδεύεται από προσπάθεια και ενθουσιασμό για τις καινούργιες γνώσεις πού θα αποκτήσετε, καθώς αυτές θα αποτελέσουν ένα πολύ σημαντικό εφόδιο για τη ζωή σας.    
Η παιδεία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αγαθά. Γι’ αυτό πρέπει να αξιοποιείτε κάθε ευκαιρία που σας παρέχεται για μάθηση.
Σας καλώ να αντιμετωπίζετε με σεβασμό τους δασκάλους και τους καθηγητές σας και να είστε σίγουροι ότι κοινή επιδίωξη όλων είναι η ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης που σας παρέχεται.
Σε ένα κόσμο που μεταβάλλεται μέρα με τη μέρα, να έχετε στο νου σας ότι θα ζείτε σε ένα περιβάλλον με εκατοντάδες άλλα παιδιά, όπου η διαφορετικότητα και η προσωπικότητα του καθενός είναι μοναδική και ανεκτίμητης αξίας και ομορφιάς. Γι’ αυτό οφείλετε να συνυπάρχετε πάντα μέσα σε πλαίσια αλληλοσεβασμού, αλληλοεκτίμησης και αλληλεγγύης.   
Παιδιά μου αξιοποιείστε ορθά το χρόνο των σπουδών σας για να προσλάβετε ότι καλύτερο πνευματικά για το μέλλον σας. Θέλω να γνωρίζετε ότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνο σώμα αλλά είναι και πνεύμα γι' αυτό είναι  απαραίτητη η επικοινωνία μας με τον Χριστό και την Εκκλησία μας. Και αυτή η επικοινωνία επιτυγχάνεται μέσω της προσευχής. Μην εγκαταλείπετε την προσευχή. Είναι ο αγωγός μέσα από τον οποίο διοχετεύεται στο νου και την καρδιά μας ο φωτισμός του Αγίου Πνεύματος. Αυτός ο φωτισμός είναι που χαρίζει στον άνθρωπο την αληθινή μόρφωση και πρόοδο, που σε συνδυασμό με το σχολείο, τον καταξιώνει ως άνθρωπο και τον καθιστά πολύτιμο στην κοινωνία μας.
Με αγάπη πατρική απευθυνόμενος στους αγαπητούς γονείς και κηδεμόνες σας,  στους σεβαστούς δασκάλους και καθηγητές σας, τους διαβεβαιώνω ότι θα είμαι συνεχώς δίπλα τους με την προσευχή μου και με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, συμπαραστάτης και συγκυρηναίος στο δύσκολο κι ευθυνόφορο έργο τους για τη σωστή διαπαιδαγώγησή σας.
Εύχομαι να έχετε όλοι υγεία, δύναμη και φώτιση. Ο πάνσοφος  Θεός να ευλογήσει το νέο εκπαιδευτικό έτος, τους κόπους, τις αγωνίες και τις προσπάθειες όλων, ώστε πραγματικά να ανθήσουν και να καρποφορήσουν οι παιδικές ψυχές σας.
Ευλογημένη σχολική χρονιά!
Μετά πατρικών ευχών και αγάπης,

Ιωάννης Καζταρίδης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Δ.Ε. Πιερίας

Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς εύχομαι εκ βάθους καρδίας στους μαθητές και στους γονείς και κηδεμόνες τους, στους εκπαιδευτικούς και τους διοικητικούς υπαλλήλους των εκπαιδευτικών δομών και στα άλλα στελέχη της εκπαίδευσης του τόπου μας,
Καλή σχολική χρονιά, παραγωγική και ευλογημένη.
Εμείς οι εκπαιδευτικοί, ευαίσθητοι δέκτες των μηνυμάτων του καιρού μας , δέκτες και πομποί των πανανθρώπινων ιδεών και των καθολικών αξιών, θα δώσουμε και φέτος και θα κάνουμε το καθήκον μας με υψηλό αίσθημα ευθύνης και έχοντας βαθειά επίγνωση του αναμορφωτικού και  εξανθρωπιστικού ρόλου μας προς όφελος της παιδείας, των μαθητών μας του τόπου μας, της κοινωνίας, του έθνους.
Η παιδεία, η εκπαίδευση και τα υποκείμενα της καλούνται σήμερα, περισσότερο από ποτέ, σήμερα που η χώρα μας, η Ελλάδα διέρχεται βαθύτατη οικονομική και πολύπλευρη κρίση να βάλουν πλάτη, να μορφώσουν και να επιμορφώσουν τους νέους, να τους καταρτίσουν, να τους παρέχουν γνώσεις και να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες και ικανότητες, να τους καλλιεργήσουν αξίες και ιδανικά, να εξοπλίσουν τη φαρέτρα τους με τα πολύτιμα, απαραίτητα και αναγκαία μέσα ώστε να πάρουν πάνω τους τη χειμαζόμενη χώρα και να τη σηκώσουν ψηλά, αφού τη βγάλουν από τη δεινή συγκυρία.
Μ’ αυτές τις σκέψεις και αυτά τα αισθήματα εύχομαι ανυπέρβλητη δύναμη στο επίπονο έργο μας ενθυμούμενοι πάντα ότι «Της παιδείας αι μεν ρίζαι πικραί, οι δε καρποί γλυκείς».

Κώστας Κουκοδήμος, βουλευτής ΝΔ Πιερίας

Εύχομαι σε όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη και επιτυχίες στην εκπλήρωση των στόχων τους
Παρά τις δυσκολίες, το σχολείο μπορεί και οφείλει,   να αποτελέσει χώρο   δημιουργίας, να ανοίξει δρόμους, να δημιουργήσει στόχους, να χαράξει το μέλλον.
Τα παιδιά μας  έχουν να αντιμετωπίσουν μεγάλες και σύνθετες προκλήσεις.  Αυτά τα παιδιά όμως σίγουρα έχουν να δώσουν κάτι καινούργιο στον κόσμο. Κι εμείς οφείλουμε να τα ενισχύσουμε, να τα υποστηρίξουμε και να τα διευκολύνουμε.
Καλή και δημιουργική χρονιά.

Σοφία Μαυρίδου, αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Για το φετινό ενδιαφέρον ταξίδι στον κόσμο της γνώσης εύχομαι σε εσάς τους μαθητές όλων των βαθμίδων  να έχετε υγεία, δύναμη, πρόοδο και επιτυχίες.
Η παιδεία αποτελεί τη σημαντικότερη επένδυση για τον άνθρωπο, γι’ αυτό και εσείς επενδύστε στις γνώσεις και τις πολύτιμες αξίες που θα λάβετε από το σχολείο, για να προχωρήσετε δυνατοί, με σιγουριά και αυτοπεποίθηση στην πορεία της ζωής σας, κατακτώντας στόχους και εκπληρώνοντας όνειρα που θα σας κάνουν ευτυχισμένους, δημιουργικούς και χρήσιμους στην κοινωνία.
Στον αγώνα σας αναμφίβολα, καθοριστικός ο ρόλος της οικογένειας και των εκπαιδευτικών που εύχομαι ολόψυχα να έχουν υπομονή και δύναμη και με αγάπη να σας καθοδηγούν,  να στηρίζουν τα βήματά σας και να σας ενθαρρύνουν να συνεχίσετε την προσπάθεια σε κάθε σας επιτυχία, απογοήτευση ή αποτυχία.
Ως Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Κοινωνίας των Πολιτών της ΠΚΜ, διαβεβαιώνω ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας βρίσκεται στο πλευρό σας, αγωνιά για το μέλλον σας και προσπαθεί για τη διασφάλιση ενός αναβαθμισμένου, σύγχρονου και ποιοτικού εκπαιδευτικού συστήματος καθώς εσείς η νέα γενιά, αποτελείτε  την  ελπίδα του τόπου μας, για ένα καλύτερο αύριο.
Καλή και παραγωγική σχολική χρονιά σε όλους!

Σάββας Χιονίδης, δήμαρχος Κατερίνης

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι από καρδιάς στην εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Κατερίνης, τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους δασκάλους και τους καθηγητές, καθώς και τους γονείς, καλή και αποδοτική χρονιά, με υγεία και επιτυχίες. Μια χρονιά, που όλοι ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσει μία νέα αφετηρία για την πνευματική πρόοδο σε ατομικό - συλλογικό επίπεδο και θα ανοίξει νέους δρόμους στην σχολική κοινότητα συμβάλλοντας στην προαγωγή της ποιότητας της γνώσης.
Στο Δήμο Κατερίνης, στο νέο κύκλο της σχολικής ζωής που ανοίγει σήμερα, δίνουμε τη δυνατότητα στα παιδιά μας να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία που τους παρέχεται για μάθηση και δημιουργία. Επενδύοντας σταθερά στην Παιδεία παρά τις δυσκολίες που βιώνει η χώρα, ενισχύουμε με συντονισμένες και επίμονες προσπάθειες την αξιοπρεπή λειτουργία των σχολείων, στηρίζουμε την εκπαιδευτική διαδικασία και αναλαμβάνουμε κάθε δυνατή πρωτοβουλία, προκειμένου το σχολείο να λειτουργεί στην πράξη ως η Κιβωτός της Γνώσης.
Προς αυτή την κατεύθυνση, πετύχαμε τα προηγούμενα χρόνια οριστική λύση στις ανάγκες της Κατερίνης, για σχολική στέγη αναβαθμίζοντας συνολικά την σχολική κτιριακή υποδομή και δίνοντας οριστική λύση σε πάγια στεγαστικά προβλήματα. Παράλληλα, προγραμματίζουμε και υλοποιούμε σε όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου, καθώς και κατά τους θερινούς μήνες το πλάνο των παρεμβάσεων μας, προκειμένου να βελτιώσουμε τις συνθήκες καθημερινής λειτουργίας της σχολικής ζωής και να καλύψουμε επαρκώς τις ανάγκες των σχολικών μονάδων.
Με αισιοδοξία και εποικοδομητική συνεργασία, είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλουμε και φέτος στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας.
Καλή & ευλογημένη σχολική χρονιά, με πολλά χαμόγελα !

Ευάγγελος Β. Λαγδάρης, δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εύχομαι σε όλους – μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς – καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, υγεία και πρόοδο στον δύσκολο αγώνα της μάθησης και της γνώσης. Η εκπαιδευτική διαδικασία, ως γνωστόν, είναι καθοριστική για τη διαπαιδαγώγηση και κοινωνικοποίηση των παιδιών μας, και γι’ αυτό είναι υποχρέωση όλων μας να τους εμπνεύσουμε την αξία της προσπάθειας και της μόρφωσης, την πίστη στις δυνατότητές τους και στο μέλλον τους.
Η Πολιτεία, που φέρει την κύρια ευθύνη για το εκπαιδευτικό σύστημα, οφείλει με πνεύμα ανοιχτό και διακομματική διάθεση να διαμορφώσει τις καλύτερες από άποψη προγραμμάτων σπουδών και στελέχωσης των σχολείων συνθήκες, που θα καταστήσουν τη σχολική περίοδο ουσιαστική για την καλλιέργεια των παιδιών μας μέσα σ’ ένα περιβάλλον  ευχάριστο και ελκυστικό. Από την πλευρά μας ως Δημοτική Αρχή, έχοντας επίγνωση της σημασίας του εκπαιδευτικού έργου, φροντίζουμε στον τομέα αυτόν, κατά προτεραιότητα, να καταστήσουμε πιο όμορφο, άνετο και λειτουργικό το σχολικό περιβάλλον.
Ευχόμαστε και πάλι οι νέοι μας να αποκτήσουν συγκροτημένη προσωπικότητα και τα περισσότερα, κατά το δυνατόν, εφόδια, ώστε να βγουν στην κοινωνία και στη ζωή με ελεύθερη σκέψη και στοχαστική ματιά, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις απαιτητικές και πολύπλευρες συνθήκες του μέλλοντος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15 Μάρτιος 2018, 14.03
2018-03-15-12-04-30Για ποιες παραβάσεις αφαιρείται άμεσα το δίπλωμα οδήγησης και οι πινακίδες Μπροστά σε ένα νέο τοπίο για την κυκλοφορία στους δρόμους και τις παραβάσεις...
15 Μάρτιος 2018, 13.59
-------40--Μια τραγωδία εκτυλίχθηκε στη Σταμάτα, με άνδρα που σκότωσε τη σύντροφό του και στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Το συμβάν σημειώθηκε τα...
15 Μάρτιος 2018, 13.58
2018-03-15-11-59-26 Οι διαδηλωτές κάλεσαν σε μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα καθώς και σε «πάγωμα» των τουριστικών επισκέψεων στη γείτονα Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ