Τα μέλη της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Κατερίνης «χαρίζουν μια μέρα από το καλοκαίρι τους στο δάσος»

7ΗΜΕΡΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

ΘΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΒΑΡΔΙΕΣ ΣΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΡΑΣΗΣ

 

Επταήμερο πυροπροστασίας με εθελοντική προσφορά από τα μέλη της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ. Κατερίνης αποφάσισε να οργανώσει η τοπική οργάνωση Κατερίνης τα μέλη της οποίας θα καλύψουν τις βάρδιες επτά ημερών στο φυλάκιο της Πλάκας Λιτοχώρου συμμετέχοντας  στην δράση «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος».
«Στόχος μας», δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Κατερίνης Σπύρος Κουλκουδίνας, «είναι να αναδείξουμε τη σπουδαιότητα της πρόληψης, της συμμετοχής, της δράσης και του εθελοντισμού  για να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με τις συνέπειες μιας καταστροφικής πυρκαγιάς. Η απόφαση αυτή  βρήκε άμεση ανταπόκριση από τα μέλη μας και για το λόγο αυτό ήρθαμε σε επικοινωνία με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν.Πιερίας που οργανώνει κάθε χρόνο το πρόγραμμα. Ήδη έχουμε καλύψει επτά ημέρες φύλαξης», σημειώνει ο κ. Κουλκουδίνας, «αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον και από άλλα μέλη να επεκτείνουμε τη δράση μας».

Η ΔΡΑΣΗ
Φέτος η επιτυχημένη πρωτοβουλία πυροπροστασίας διανύει το 10ο έτος ζωής της.  Εκατοντάδες εθελόντριες και εθελοντές από την ευρύτερη περιοχή του νομού Πιερίας, με   προσφέρουν σημαντική βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, όχι μόνο στον τομέα έγκαιρης αντιμετώπισης των πυρκαγιών, αλλά ειδικά στον τομέα της πρόληψης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών .
Η πρωτοβουλία της ομάδας  και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Νομού Πιερίας βασίζεται στην εθελοντική συμμετοχή απλών παρατηρητών σε επιλεγμένα σημεία.
Σε αυτά τα σημεία βρίσκονται καθημερινά οι εθελόντριες και οι εθελοντές της ομάδας, σε δύο βάρδιες, και σε περίπτωση εντοπισμού καπνού ειδοποιούν με το κινητό τους την Πυροσβεστική αναφέροντας αυτό που βλέπουν.
Δεκάδες περιστατικά  αναφέρθηκαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης τα οποία αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα στην πάροδο των δέκα χρόνων.
Όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στην πρωτοβουλία μπορούν να δουν τις ελεύθερες ημερομηνίες και να επιλέξουν φυλάκιο στην ηλεκτρονική σελίδα της Εθελοντικής Ομάδας otoposmou.gr

Για τη ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Κατερίνης
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΛΚΟΥΔΙΝΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22 Νοέμβριος 2017, 14.05
2017-11-22-12-07-14Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών στον πάτο της λίμνης Βαν - Η τοποθεσία, τα ευρήματα και οι αρχαίοι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν...
22 Νοέμβριος 2017, 14.03
bloomberg--------21--- Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και...
22 Νοέμβριος 2017, 14.01
-17--------- Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη -που έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας πριν έναν χρόνο-, εκμυστηρεύτηκε τα όσα άσχημα της συνέβαιναν στην ψυχολόγο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ