«Είμαστε πολίτες όχι μόνο με εθνικά, αλλά και ευρωπαϊκά δικαιώματα»

Η ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «REACT» - «ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΣ» ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ WATTRELOS ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ


Τον Δήμο Κατερίνης,  για το πρόγραμμα REACT - «Ευρώπη για τους πολίτες» (Europe for Citizens), με έμφαση στα χαρακτηριστικά του ενεργού Ευρωπαίου Πολίτη (Reactivate European Citizen) εκπροσώπησε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κατανάς, στις εργασίες, που έλαβαν χώρα στο Wattrelos Γαλλίας, το διήμερο 12-13 Ιουλίου.
Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Κατερίνης συμμετέχει ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό δίκτυο πόλεων, του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο βασικό στόχο θέτει την ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών στις δημοκρατικές διαδικασίες και στα κοινά, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η ατζέντα συζήτησης στη Γαλλία επικεντρώθηκε στις «Θεσμικές και νομικές αρχές της ιθαγένειας σε κάθε χώρα μέλος του δικτύου» (constitutional principles of European citizenship in every partner country) και στη θεματική ενότητα: «Από την εθνική στην ευρωπαϊκή ταυτότητα του πολίτη, οι θεσμικές αρχές της ευρωπαϊκής αγωγής του πολίτη, δικαιώματα και υποχρεώσεις των πολιτών» (From national to European citizenship: the constitutional principles of European citizenship, rights and duties of citizens).
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, στη διάρκεια των εργασιών, ο κος Κατανάς  παρουσίασε συνοπτικά την εισήγηση του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης, για το Δίκαιο της ιθαγένειας στην Ελλάδα,  καθώς και τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας, που έγινε σε τοπικό επίπεδο σε συνεργασία με την τοπική ομάδα REACT.
Όπως επισημαίνει ο κος Κατανάς: «Το συμπέρασμα που μπορεί κανείς να εξαγάγει από το συγκεκριμένο διήμερο είναι ότι είμαστε πολίτες όχι μόνο με εθνικά, αλλά και με ευρωπαϊκά δικαιώματα. Σε αυτή την κατεύθυνση συνέτεινε η ανάλυση του νομικού πλαισίου, που αφορά τους τρόπους απόκτησης της ιθαγένειας σε κάθε χώρα, στη διάρκεια της οποίας επισημάνθηκαν οι ομοιότητες και οι διαφορές, ενώ τονίστηκε ότι πέρα από την εθνική υπηκοότητα – ιθαγένεια υφίσταται και η ευρωπαϊκή».
Παράλληλα, ο κος Κατανάς μετέφερε στη διάρκεια των εργασιών, το χαιρετισμό του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η εξωστρέφεια, του Δήμου Κατερίνης, η στόχευση και η άψογη συνεργασία με τους εταίρους, φέρνουν αποτελέσματα».
Επιπλέον, ευχαρίστησε για τη μεθοδική και συστηματική συνεργασία στην κατεύθυνση υλοποίησης του προγράμματος, την ομάδα έργου του Δήμου Κατερίνης και ειδικότερα τους: Νίκο Παπαζιώγα – Αντιδήμαρχο Κατερίνης, τους  υπαλλήλους του δήμου Κατερίνα Πόδα, Ζωή Σερετίδου, Εμμανουήλ Κοσμαδάκη, Χαράλαμπο Παναγιωτίδη.
Τέλος, ευχαρίστησε τους φορείς που συνεργάστηκαν και συγκεκριμένα τους: Δικηγορικό Σύλλογο Κατερίνης, ΜΚΟ ADRA DEUTCHLAND, σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Σέρβικου συμπληρωματικού Σχολείου «Άγιος Σάββας», το μη κερδοσκοπικό σωματείο «ΠΕΡΙΧΩΡΗΣΙΣ».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22 Νοέμβριος 2017, 14.05
2017-11-22-12-07-14Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών στον πάτο της λίμνης Βαν - Η τοποθεσία, τα ευρήματα και οι αρχαίοι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν...
22 Νοέμβριος 2017, 14.03
bloomberg--------21--- Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και...
22 Νοέμβριος 2017, 14.01
-17--------- Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη -που έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας πριν έναν χρόνο-, εκμυστηρεύτηκε τα όσα άσχημα της συνέβαιναν στην ψυχολόγο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ