«Έχει και ο νους Λιτόχωρο με διαβαστές πλαγιές και εύφορα μπλε θαλάσσης»

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 45ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΥΠΟ ΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ, ΜΟΥΣΙΚΟΙ, ΧΟΡΩΔΟΙ & ΣΟΛΙΣΤΕΣ ΜΑΓΕΨΑΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ


Και οι Θεοί του Ολύμπου φάνταζαν ικανοποιημένοι από τη βραδιά που τους χάρισαν απλόχερα  η Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης», τα μέλη της χορωδίας του ΚΑΠΗ Λιτοχώρου, οι μουσικοί και  οι σολίστες με την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Ευθύμιου Μαυρίδη καθώς και οι αφηγητές του λογοτεχνικού αναλογίου με αναφορά το ιστορικό βουνό με την παγκόσμια ακτινοβολία.
Την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017 το 46ο Φεστιβάλ Ολύμπου στάθμευσε στο Κέντρο Πληροφοριών Εθνικού Δρυμού Ολύμπου-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, για να προσφέρει τόσο στον Δία και την παρέα του, όσο και στο πολυπληθές κοινό που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, μια παράσταση με διπλό ορίζοντα. Την εδραίωση του Κέντρου στο κοινωνικό σύνολο και ως χώρου πολιτιστικών δραστηριοτήτων, αλλά και την ανάδειξη και αξιοποίηση του τοπικού καλλιτεχνικού δυναμικού σε συνδυασμό με την γνωστοποίηση ιστορικών κειμένων και αναφορών γύρω από το Λιτόχωρο και το μυθικό βουνό.

Για αυτό άλλωστε η επιλογή της ρήσης από την ποιητική συλλογή  του Οδυσσέα Ελύτη- Εκ του πλησίον- ότι «Έχει και ο νους Λιτόχωρο με διαβαστές πλαγιές κι εύφορα μπλε θαλάσσης…» αποδίδουν την υφή του λογοτεχνικού μέρους της βραδιάς.
Στο μουσικό μέρος με γενικό τίτλο «Φεγγάρι-Θάλασσα-Έρωτας» τραγούδησαν οι Μαρίκα Φωτοπούλου και ο Αθανάσιος Μπατάλας, με τον μαέστρο Ευθύμιο Μαυρίδη να διευθύνει όπως πάντα με εξαίρετο τρόπο και άριστη ικανότητα και την ορχήστρα, καθώς και τα μέλη της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης» και τους χορωδούς του ΚΑΠΗ Λιτοχώρου.
Στην ενότητα του ποιητικού και λογοτεχνικού αναλογίου διάβασαν και απήγγειλαν οι : Θεοδώρα Γερολιόλιου, Κατερίνα Ζιακούλη, Ιωάννα Σούκου, Γεώργιος Χανδόλιας και η Λένα Παταρίδου η οποία επιμελήθηκε παράλληλα και τα κείμενα.
Ακούστηκαν αποσπάσματα  από τους ποιητές και συγγραφείς: Όμηρο, Ελύτη, Παταρίδου, Σικελιανό, Κουντουριανού-Μανωλοπούλου, Ασλάνογλου, Τσβετάγιεβα, Βρεττάκο καθώς και των Λιτοχωριτών Σκρέττα, Αδαμόπουλου, Ντάβανου, Κεραμιδιώτη και Κοψαχείλη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22 Νοέμβριος 2017, 14.05
2017-11-22-12-07-14Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών στον πάτο της λίμνης Βαν - Η τοποθεσία, τα ευρήματα και οι αρχαίοι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν...
22 Νοέμβριος 2017, 14.03
bloomberg--------21--- Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και...
22 Νοέμβριος 2017, 14.01
-17--------- Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη -που έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας πριν έναν χρόνο-, εκμυστηρεύτηκε τα όσα άσχημα της συνέβαιναν στην ψυχολόγο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ