Ορεινή διάσωση για... ταινία!

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΕΙΒΑΤΗ ΠΟΥ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

ΠΑΡΕΜΕΝΕ ΕΠΙ 4 ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΚΑΖΑΝΙΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ


Ευτυχή κατάληξη είχε η περιπέτεια του Ρουμάνου ορειβάτη, ο οποίος παγιδεύτηκε  σε ορθοπλαγιά στην περιοχή Καζάνια Ολύμπου, σε υψόμετρο 2.800 μέτρων, επί 4 μέρες και 3 νύχτες, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Η περιπέτειά του ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου 15 Ιουλίου, οπότε και υπήρξε η πρώτη κινητοποίηση για τη διάσωσή του.
Ειδικότερα, ο 30χρονος εγκλωβίστηκε λίγα μέτρα κάτω από τον Μύτικα και κάλεσε βοήθεια. Ο Ρουμάνος ορειβάτης είναι μέλος του Ερυθρού Σταυρού και είχε ανέβει μόνος του στο βουνό με λιγοστό εξοπλισμό. Λίγο πριν φτάσει στην κορυφή «κόλησε» σε δυσπρόσιτη και απομονωμένη ορθοπλαγιά στη θέση Καζάνια.
Αξίζει να σημιεωθεί πως τόσο οι διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν άμεσα μόλις έλαβαν τη σχετική ειδοποίηση όσο και οι διασώστες της ΕΜΑΚ, αντιμετώπισαν πρωτοφανείς συνθήκες, καθώς στο σημείο που επιχειρούσαν επικρατούσε έντονη χαλαζόπτωση και έπεφταν κεραυνοί, ενώ η θερμοκρασία είχε πέσει ακόμη και κάτω από το μηδέν.
Να σημειωθεί, επίσης, ότι από το Σάββατο μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής υπήρχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ορειβάτη και ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του, η οποία ήταν καλή. Με το κινητό του τηλέφωνο έστελνε στους διασώστες σχεδιαγράμματα του σημείου όπου βρισκόταν προκειμένου να τους βοηθήσει να τον εντοπίσουν.
Ο ορειβάτης έμεινε ξύπνιος 3 νύχτες και αντιμετώπισε το τσουχτερό κρύο και τη χιονοθύελλα με ένα αντιανεμικό μπουφάν! Διαχειρίστηκε με σύνεση τη λιγοστή ξηρά τροφή που είχε μαζί του και κατάφερε όχι μόνο να επιβιώσει αλλά και να περπατήσει λίγα, αλλά κρίσιμα μέτρα προς τους διασώστες όταν οι τελευταίοι κατάφεραν να τον βρουν το μεσημέρι της Τρίτης 18 Ιουλίου. Η επιχείρηση διήρκεσε περισσότερο από 12 ώρες και ολοκληρώθηκε ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες.
Εξαντλημένος αλλά καλά στην υγεία του μεταφέρθηκε πρώτα στο Κ.Υ. Ελασσόνας και έπειτα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας για προληπτικές εξετάσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ