«Φεγγάρι-Θάλασσα-Έρωτας» συναντώνται στο Μουσείο Εθνικού Δρυμού Ολύμπου

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ «Ι. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ» ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 46ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ


Ένας ακόμα φορέας αξιοποιείται από τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) και θα φιλοξενεί πλέον εκδηλώσεις του θεσμού. Πρόκειται για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, στον αύλειο χώρο του οποίου την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017 στις 9:30 μ.μ. η Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης» θα παρουσιάσει στο πλαίσιο του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου τη συναυλία «Φεγγάρι-Θάλασσα-Έρωτας».
Τη μουσική θα συνοδεύσει ποιητικό και λογοτεχνικό αναλόγιο με επιγραμματική αναφορά τη ρήση από τη συλλογή -Εκ του πλησίον-  του Οδυσσέα Ελύτη, ότι «Έχει και ο νους Λιτόχωρο με διαβαστές πλαγιές κι εύφορα μπλε θαλάσσης…»
Η Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης» με διαδρομή μισού αιώνα εκφράζει πολιτισμικά το Λιτόχωρο  αλλά και την Πιερία γενικότερα. Με ευρύ φάσμα πνευματικής δημιουργίας , με συμμετοχές στα περισσότερα φεστιβάλ της χώρας και εμφανίσεις σε πολλές χώρες,  διέδωσε την εθνική πολιτιστική μας δημιουργία και κληρονομιά και καταξιώθηκε στον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό ορίζοντα. Η χορωδία συνεχίζοντας την παραγωγική της πορεία συμμετέχει στο 46ο Φεστιβάλ Ολύμπου, παρουσιάζοντας τραγούδια που εκφράζουν το περίλαμπρο φεγγάρι, την πλανεύτρα θάλασσα, την ακατανίκητη δύναμη του έρωτα.
Τη Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης» την οποία συνοδεύουν με τη φιλική τους συμμετοχή μέλη του ΚΑΠΗ Λιτοχώρου, διευθύνει ο πολυτάλαντος μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης.
Τραγουδούν η Μαρίκα Φωτοπούλου και ο Αθανάσιος Μπατάλας.
Στην ενότητα του ποιητικού και λογοτεχνικού αναλογίου διαβάζουν και απαγγέλουν οι : Θεοδώρα Γερολιόλιου, Κατερίνα Ζιακούλη, Ιωάννα Σούκου, Γεώργιος Χανδόλιας. Τα  κείμενα επιμελήθηκε η Λένα Παταρίδου.
Θα ακουστούν αποσπάσματα  από τους ποιητές και συγγραφείς: Όμηρο, Ελύτη, Παταρίδου, Σικελιανό, Κουντουριανού-Μανωλοπούλου, Ασλάνογλου, Τσβετάγιεβα, Βρεττάκο καθώς και των Λιτοχωριτών Σκρέττα, Αδαμόπουλου, Ντάβανου, Κεραμιδιώτη και Κοψαχείλη.
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, βρίσκεται στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού, Λιτόχωρο-Πριόνια.
Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη.

Συντελεστές
Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης»
φιλική συμμετοχή ΚΑΠΗ Λιτοχώρου
τραγουδούν: Μαρίκα Φωτοπούλου, Αθανάσιος Μπατάλας
επιμέλεια ανάγνωση κειμένων: Λένα Παταρίδου
διαβάζουν - απαγγέλουν
διεύθυνση Ευθύμιος Μαυρίδης
θέμα: Φεγγάρι - Θάλασσα - Έρωτας
Τετάρτη 26 Ιουλίου, αύλειος χώρος Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, ώρα 21:30
στην παρουσίαση μουσικού-ποιητικού- λογοτεχνικού αναλογίου
«Έχει κι ο νους Λιτόχωρο με διαβαστές πλαγιές κι εύφορα μπλε θαλάσσης …» (Ο. Ελύτης, Εκ του πλησίον).
Θα ακουστούν αποσπάσματα Τα κείμενα επιμελήθηκε η Λένα Παταρίδου και στην ανάγνωση - απαγγελία οι  Θεοδώρα Γερολιόλιου, Κατερίνα Ζιακούλη, Ιωάννα Σούκου και Γεώργιος Χανδόλιας.
Το λογοτεχνικό αναλόγιο θα διανθίσει η χορωδία με μουσικές αναφορές στο φεγγάρι, τον έρωτα και τη θάλασσα. Διευθύνει ο Ευθύμιος Μαυρίδης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15 Μάρτιος 2018, 14.03
2018-03-15-12-04-30Για ποιες παραβάσεις αφαιρείται άμεσα το δίπλωμα οδήγησης και οι πινακίδες Μπροστά σε ένα νέο τοπίο για την κυκλοφορία στους δρόμους και τις παραβάσεις...
15 Μάρτιος 2018, 13.59
-------40--Μια τραγωδία εκτυλίχθηκε στη Σταμάτα, με άνδρα που σκότωσε τη σύντροφό του και στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Το συμβάν σημειώθηκε τα...
15 Μάρτιος 2018, 13.58
2018-03-15-11-59-26 Οι διαδηλωτές κάλεσαν σε μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα καθώς και σε «πάγωμα» των τουριστικών επισκέψεων στη γείτονα Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ