ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΛΕΚΑ: Επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας για τα έργα στην κοίτη του ποταμού

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνονται οι φόβοι της Πρωτοβουλίας του Πέλεκα για όλα αυτά που έχουν συμβεί από τα έργα της κατασκευής του περιφερειακού δρόμου και από τα έργα στη κοίτη του ποταμού.
Η αγωνία μας ήταν να ολοκληρωθεί το έργο τηρώντας τους νόμους  και σύμφωνα με την επιστήμη και τη τεχνική των έργων, και αυτό ζητούσαμε να το διασφαλίσουν οι αρμόδιες αρχές.
Από τις εικόνες που παραθέτουμε μαρτυρείται ότι (μετά τη λήψη ενός εκατομμύριου κυβικών αμμοχάλικου) ο εργολάβος το άφησε σε αυτή τη βιασμένη κατάσταση που έχουν δημιουργηθεί έλη, εστίες μόλυνσης, υποβάθμιση του περιβάλλοντος με επιδρομή των κουνουπιών κατά μήκος του ποταμού, συμβάλλοντας έτσι στη πιθανή μετάδοση ασθενών.
Τα προβλέψαμε, τα καταθέσαμε στη μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα,  στη περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας, στην Αντιπεριφερειάρχη κα. Μαυρίδου,  στη τοπική δημοτική κοινότητα Κατερίνης και ακόμη περιμένουμε απάντηση από το Δήμο Κατερίνης για να συζητήσουμε στο δημοτικό συμβούλιο σε ημερήσια διάταξη όλα τα προβλήματα που προέκυψαν από τα έργα (Περιφερειακή Οδός Κατερίνης , Οριοθέτηση Κοίτης και Αντιπλημμυρικής Προστασίας του Πέλεκα).
Και αν αυτή τη στιγμή πρωταρχικό πρόβλημα είναι τα έλη και τα κουνούπια,  σε λίγο έρχεται το φθινόπωρο και ο κίνδυνος πλημμυρών είναι ορατός μιας και ο εργολάβος έχει αφήσει να χάσκουν  τα πρανή της κοίτης του ποταμού μη ολοκληρώνοντας το κομμάτι της αντιπλημμυρικής προστασίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22 Νοέμβριος 2017, 14.05
2017-11-22-12-07-14Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών στον πάτο της λίμνης Βαν - Η τοποθεσία, τα ευρήματα και οι αρχαίοι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν...
22 Νοέμβριος 2017, 14.03
bloomberg--------21--- Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και...
22 Νοέμβριος 2017, 14.01
-17--------- Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη -που έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας πριν έναν χρόνο-, εκμυστηρεύτηκε τα όσα άσχημα της συνέβαιναν στην ψυχολόγο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ