ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΛΕΚΑ: Επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας για τα έργα στην κοίτη του ποταμού

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνονται οι φόβοι της Πρωτοβουλίας του Πέλεκα για όλα αυτά που έχουν συμβεί από τα έργα της κατασκευής του περιφερειακού δρόμου και από τα έργα στη κοίτη του ποταμού.
Η αγωνία μας ήταν να ολοκληρωθεί το έργο τηρώντας τους νόμους  και σύμφωνα με την επιστήμη και τη τεχνική των έργων, και αυτό ζητούσαμε να το διασφαλίσουν οι αρμόδιες αρχές.
Από τις εικόνες που παραθέτουμε μαρτυρείται ότι (μετά τη λήψη ενός εκατομμύριου κυβικών αμμοχάλικου) ο εργολάβος το άφησε σε αυτή τη βιασμένη κατάσταση που έχουν δημιουργηθεί έλη, εστίες μόλυνσης, υποβάθμιση του περιβάλλοντος με επιδρομή των κουνουπιών κατά μήκος του ποταμού, συμβάλλοντας έτσι στη πιθανή μετάδοση ασθενών.
Τα προβλέψαμε, τα καταθέσαμε στη μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα,  στη περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας, στην Αντιπεριφερειάρχη κα. Μαυρίδου,  στη τοπική δημοτική κοινότητα Κατερίνης και ακόμη περιμένουμε απάντηση από το Δήμο Κατερίνης για να συζητήσουμε στο δημοτικό συμβούλιο σε ημερήσια διάταξη όλα τα προβλήματα που προέκυψαν από τα έργα (Περιφερειακή Οδός Κατερίνης , Οριοθέτηση Κοίτης και Αντιπλημμυρικής Προστασίας του Πέλεκα).
Και αν αυτή τη στιγμή πρωταρχικό πρόβλημα είναι τα έλη και τα κουνούπια,  σε λίγο έρχεται το φθινόπωρο και ο κίνδυνος πλημμυρών είναι ορατός μιας και ο εργολάβος έχει αφήσει να χάσκουν  τα πρανή της κοίτης του ποταμού μη ολοκληρώνοντας το κομμάτι της αντιπλημμυρικής προστασίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15 Μάρτιος 2018, 14.03
2018-03-15-12-04-30Για ποιες παραβάσεις αφαιρείται άμεσα το δίπλωμα οδήγησης και οι πινακίδες Μπροστά σε ένα νέο τοπίο για την κυκλοφορία στους δρόμους και τις παραβάσεις...
15 Μάρτιος 2018, 13.59
-------40--Μια τραγωδία εκτυλίχθηκε στη Σταμάτα, με άνδρα που σκότωσε τη σύντροφό του και στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Το συμβάν σημειώθηκε τα...
15 Μάρτιος 2018, 13.58
2018-03-15-11-59-26 Οι διαδηλωτές κάλεσαν σε μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα καθώς και σε «πάγωμα» των τουριστικών επισκέψεων στη γείτονα Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ