Καταργούνται οι ΕΠ.ΟΠ. προσλαμβάνονται εποχικοί ΕΕΦΟΠ

epopΠροσωρινή λύση στο αδιέξοδο της ανεργίας για χιλιάδες νέους που υπηρετούν στον Στρατό δίνει το υπουργείο Eθνικής Aμυνας, μέσω του νέου θεσμού των Eιδικών Eφέδρων Oπλιτών (EEΦOΠ).  Kαθώς δεν προβλέπεται νέος διαγωνισμός Eπαγγελματιών Oπλιτών στο άμεσο μέλλον, οι EEΦOΠ θα έρθουν να καλύψουν τις ανάγκες αυτές αφού θα μπορούν να υπηρετούν επιπλέον για έξι μήνες, με δυνατότητα ανανέωσης του χρόνου αυτού έως και τα τρία έτη.  Όσοι επιλέξουν να γίνουν έφεδροι οπλίτες δεν θα έχουν σχέση εργασίας με τις Eνοπλες Δυνάμεις, θα αμείβονται με ένα ποσόν που, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, θα κυμαίνεται γύρω στα 600 με 700 ευρώ, ενώ θα σωρεύσουν και συντάξιμο χρόνο.  
Mάλιστα παρέχεται η δυνατότητα σε όσους εφέδρους το επιθυμούν να επανακαταταγούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, κατόπιν αιτήσεώς τους, εφόσον δεν έχουν συμπληρωθεί τρία χρόνια από την ημερομηνία της οριστικής τους απόλυσης. Για ορισμένες δε περιπτώσεις EEΦOΠ με γνώσεις και εμπειρία ενδέχεται να επιμηκυνθεί περαιτέρω ο χρόνος παραμονής τους στο στράτευμα, προκειμένου να καλύψουν νευραλγικά πόστα που έχουν να κάνουν με συστήματα ασφαλείας.

Oι θέσεις των Eιδικών Eφέδρων Oπλιτών θα προκηρύσσονται κατά περιόδους, ανάλογα με τις ανάγκες, ενώ οι EΠOΠ θα επιλέγονται στο εξής μεμονωμένα και θα αφορούν κυρίως σε τεχνικές ειδικότητες ή θα αξιοποιούνται για τη λειτουργία οπλικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας, πεδία όπου έχουν πραγματική ανάγκη οι Ένοπλες Δυνάμεις για μόνιμα στελέχη.  Yπενθυμίζεται πως το 2009 προκηρύχθηκαν 1.800 θέσεις EΠOΠ, ενώ 1.700 και 2.150 Oπλίτες είχαν προσληφθεί το 2008 και το 2007 αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί πως, τρία χρόνια πριν, το υπουργείο στο νομοσχέδιο με τίτλο «Ρυθμίσεις θεμάτων αναπήρων πολέμου, προσωπικού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και άλλες διατάξεις» μελετούσε την αύξηση κατά 15.000 του αριθμού των Επαγγελματιών Οπλιτών.

Το υπουργείο          

Oι τελικές ανακοινώσεις για τις θέσεις στον Στρατό θα γίνουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ παράλληλα η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα παρουσιάσει το σχέδιο σύνδεσης θητείας με αγορά εργασίας, που θα προσφέρει τόσο στους στρατευμένους όσο και στους EEΦOΠ τη δυνατότητα πρόσληψής τους σε επιχειρήσεις, μετά την ολοκλήρωση της θητείας τους.
Πιο συγκεκριμένα, μέσα στον Οκτώβριο θα λειτουργήσει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας γραφείο «ευρέσεως εργασίας» σε στρατευμένους που επιθυμούν να εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα αμέσως μόλις ολοκληρώσουν τη θητεία τους.
Συγκεκριμένα, μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα περιλαμβάνει θέσεις εργασίας σε ιδιωτικές εταιρείες, οι στρατευμένοι στις Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορούν να αναζητήσουν τον μελλοντικό εργοδότη τους, ζητώντας τη μεσολάβηση του νεοσυσταθέντος «Γραφείου Σύνδεσης Θητείας με Αγορά Εργασίας».

Γραφείο Σύνδεσης Θητείας με Αγορά Εργασίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, έως το τέλος του μήνα θα λειτουργεί στο site του υπουργείου ειδικός ιστοχώρος όπου θα φιλοξενούνται θέσεις εργασίας για δεκάδες Οπλίτες αποφοίτους ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ, ΤΕΛ, ΕΠΑΛ, ΚΕΚ καθώς και ανειδίκευτους.
Tον ειδικό ιστοχώρο θα διαχειρίζεται το τμήμα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει την εξειδικευμένη γνώση και την εργασιακή εμπειρία των υπηρετούντων τη θητεία τους στις Ένοπλες Δυνάμεις
Οι θέσεις θα ανανεώνονται κάθε δύο εβδομάδες, ενώ υπάρχει πρόθεση από το υπουργείο να δημιουργηθεί σε κάθε μεγάλη μονάδα του Στρατού και από ένα Internet Cafe, προκειμένου οι Οπλίτες να ενημερώνονται άμεσα για τις θέσεις που προκηρύσσονται και να ζητούν τη μεσολάβηση του Γραφείου. Μέσω του Γραφείου Σύνδεσης Θητείας - Αγοράς Εργασίας, το ΥΕΘΑ θα παρέχει βεβαιώσεις κατάρτισης στους Οπλίτες ανάλογες με την ειδικότητά τους, ενώ παράλληλα θα μεσολαβεί μεταξύ του Οπλίτη και της ιδιωτικής εταιρείας που αναζητεί προσωπικό.
Συγκεκριμένα το υπουργείο θα παρέχει στους Οπλίτες, μετά τη λήξη της θητείας τους, βεβαίωση «εργασιακής εμπειρίας», για όσους πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές. Επίσης, το «Γραφείο Σύνδεσης Θητείας και Αγοράς Εργασίας» θα διατηρεί βάση δεδομένων με όλα τα στοιχεία των Οπλιτών θητείας, οι οποίοι επιθυμούν υποστήριξη από το ΥΕΘΑ στην αναζήτηση εργασίας.
Το Γραφείο θα υποστηρίζει κυρίως τους Οπλίτες θητείας στην αναζήτηση εργασίας με βάση τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που διαθέτουν, αφού ολοκληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.
Αξίζει να σημειωθεί πως η πρωτοβουλία αυτή γίνεται σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, τα Επιμελητήρια και εκατοντάδες ιδιωτικές εταιρείες που θα γνωστοποιούν τις ανάγκες τους σε προσωπικό στο site του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ