Και η Πιερία... τραγούδησε για τον Μίκη

46ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΜΙΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ


Το υπέρλαμπρο φεγγάρι του Ιουλίου… σιγοτραγούδησε με τις δεκάδες των χορωδών στην μουσική παράσταση της χρονιάς «Όλη η Ελλάδα για το Μίκη» που παρουσιάσθηκε  το Σαββατόβραδο 8 Ιουλίου 2017 στο αρχαίο θέατρο Δίου, στο πλαίσιο του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
Οι διαχρονικές μελωδίες του κορυφαίου Έλληνα μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη αποδόθηκαν μοναδικά από τη Συμφωνική Μαντολινάτα Ελλάδος αλλά και από το σύνολο των χορωδιακών σχημάτων που αν και προέρχονταν από διάφορα μέρη της Ελλάδας, συναποτέλεσαν ένα και ενιαίο φωνητικό σύνολο, γοητεύοντας το κοινό με τα τραγούδια που σημάδευσαν την μεταπολεμική μουσική ιστορία της χώρας μας.
Στην ενορχήστρωση και τη μουσική διεύθυνση  ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης. Σολίστες οι λυρικοί καλλιτέχνες Κάτια Πάσχου, Ελένη Βουδουράκη, Αντώνης Κορωναίος, Μπάμπης Βελισσάριος, Παντελής Κοντός και ο λαϊκός τραγουδιστής Γεράσιμος Ανδρεάτος.
Τα κείμενα τα οποία γράφτηκαν προσαρμοσμένα  στην παράσταση, αποδόθηκαν από τον βραβευμένο συγγραφέα και ποιητή Γιώργου Μπλάνα.
Την σκηνοθετική επιμέλεια υπέγραψε η Σοφία Σπυράτου.
Η μουσική παράσταση «Όλη η Ελλάδα για το Μίκη» ήταν η πρώτη από τις συναυλίες του φετινού προγράμματος του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου, το οποίο συνεχίζεται με μια ακόμα συναυλία την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 στις 9:30 μ.μ. στο αρχαίο θέατρο Δίου, με τις μελωδίες του Goran Bregovic.
Στο τέλος της εκδήλωσης από μέρους του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.), το διοικητικό μέλος και υπεύθυνη προβολής και διεθνών σχέσεων, Χάιδω Παπαχατζή, απένειμε στον μαέστρο Παναγή Μπαρμπάτη το λεύκωμα των «40 χρόνων Φεστιβάλ Ολύμπου».
Και σε αυτή την παράσταση η συμβολή των εθελοντών του ΟΡ.ΦΕ.Ο. ήταν σημαντική και καθοριστική στην επιτυχία της βραδιάς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22 Νοέμβριος 2017, 14.05
2017-11-22-12-07-14Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών στον πάτο της λίμνης Βαν - Η τοποθεσία, τα ευρήματα και οι αρχαίοι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν...
22 Νοέμβριος 2017, 14.03
bloomberg--------21--- Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και...
22 Νοέμβριος 2017, 14.01
-17--------- Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη -που έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας πριν έναν χρόνο-, εκμυστηρεύτηκε τα όσα άσχημα της συνέβαιναν στην ψυχολόγο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ